6/3/11

Οι ιερές αγελάδες της χώρας, στοιχίζουν πανάκριβα!‏

του Τ. Σπηλιόπουλου


Ποιός συνεχίζει εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης να σκορπάει αφειδώς χρήματα, δίχως να δίνει λογαριασμό; Ποιος μπορεί να δαπανά δύο και τρεις φορές περισσότερα απ’ όσα εισπράττει, τη στιγμή που χρωστά ήδη πολλές δεκάδες εκατομμύρια; Μα φυσικά τα κόμματα! Οι ιερές αγελάδες της χώρας, που έχουν επιβάλει τους δικούς τους όρους και κανόνες. Που ζουν στον δικό τους κόσμο, στη δική τους πραγματικότητα, που ουδεμία σχέση έχει με τα συμβαίνοντα στη χώρα μας.
Εκτός αν θεωρεί κανείς λογικό, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να χρωστούν στις τράπεζες γύρω 250 εκατομμύρια ευρώ! Μόνο πέρυσι, στην δυσκολότερη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, αύξαναν τα χρέη τους κατά εξήντα επτά εκατομμύρια ευρώ! Παρότι δεν υπάρχουν πόροι για να λειτουργήσει το κράτος, παρότι γίνονται δραματικές περικοπές επί δικαίων και αδίκων, τα κόμματα είναι οι μοναδικοί οργανισμοί που συνεχίσουν να ξοδεύουν αλόγιστα κρατικό χρήμα. Το μεν ΠΑΣΟΚ δαπάνησε το 2010 εξήντα πέντε εκατομμύρια, όταν τα έσοδα του ήταν είκοσι δύο, η δε ΝΔ σαράντα, όταν τα έσοδά της ήταν κάτι λιγότερα από τα μισά!

Η κοινή λογική λέει όμως πως όταν χρωστάς τόσα πολλά, δεν προσπαθείς να περιορίσεις τις ζημιές και δαπανάς δυο και τρεις φορές περισσότερα απ’ όσα εισπράττεις, δεν θα βρεθεί κανείς να σε δανείσει. Λάθος! Ω του θαύματος, οι τράπεζες που πλέον δίνουν τα δάνεια με το σταγονόμετρο, έχοντας κλείσει τις στρόφιγγες των χορηγήσεων ακόμη και σε υγιείς επιχειρήσεις, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να δώσουν πέρυσι σαράντα εκατομμύρια στο ΠΑΣΟΚ και είκοσι στη ΝΔ!

Το ακόμη χειρότερο όμως είναι άλλο. Προκειμένου τα δύο κόμματα να εξασφαλίσουν τον τραπεζικό δανεισμό, έχουν υποθηκεύσει μέχρι το 2017 (στις τράπεζες) την κρατική επιχορήγηση που λαμβάνουν! Πρακτικά αυτό σημαίνει πως έχουν δεσμεύσει την απρόσκοπτη και παχυλή χρηματοδότηση τους από το κράτος! Τα πάντα μπορεί να περιοριστούν , όχι όμως η επιχορήγηση στα κόμματα! Αν θεωρείτε εκβιασμό αυτή η λογική, σίγουρα δεν έχετε άδικο.

Τώρα, πως γνωρίζουν στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι θα υπάρχουν μέχρι το 2017 και μάλιστα με εκλογικά ποσοστά τόσο υψηλά, ώστε να τους εξασφαλίζουν αντίστοιχη χρηματοδότηση είναι άλλο θέμα, για το οποίο κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει.

Αναλογίες αντίστοιχες των κομμάτων θα βρείτε μόνο στα οικονομικά των ΠΑΕ. Εκεί υπάρχει αντίστοιχη αδιαφάνεια, απουσία ελέγχων, αυθαιρεσία και κυρίως η άνεση να χρωστάς όσα θέλεις, χωρίς κανείς να σε υποχρεώνει να πληρώνεις. Μόνο στο ελληνικό δημόσιο, οι ΠΑΕ χρωστούν 220 εκατομμύρια και περίπου 310 είναι συνολικά οι ζημιές από τη λειτουργία τους.

Αλλά βλέπετε, ποιός τολμά να τα βάλει με τον Ολυμπιακό, το ΠΑΣΟΚ,τον Παναθηναϊκό, τη ΝΔ τον ΠΑΟΚ, ή την ΑΕΚ; Αν και υπάρχει μια διαφορά μεταξύ τους. Οι ομάδες, σε αντίθεση με τα κόμματα, συνεχίζουν να έχουν και πιστούς και πολλούς οπαδούς!

adianoito

9 σχόλια:

  1. Επίσης...
    ΚΚΕ - 4.402.052,29 (2010)
    ΣΥΡΙΖΑ - 6.000.000 (2014)
    Οικολογοι! - 800.000 (2010)
    ΛΑ.Ο.Σ - δεν χρωστάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΙΕΡΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ.! ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΝ.. !ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΚΡΑΤΟΣ" ΤΗΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ...ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΕΡΑ.. ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ Η ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ Η ΙΔΕΩΝ , ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "δειλοί,μοιραίοι καί άβουλοι αντάμα,/περιμένουν ίσως κάποιο θάμα."ΒΑΡΝΑΛΗΣ

    Δέν θέλουμε λεφτά...
    τραλαλά...τραλαλά....
    είμαστε τά πράσινα παιδιά...
    Σκεφτόμαστε...οικολογικά!
    τραλαλά...τραλαλά..λαριλαλό..
    Πράσινα-κόκκινα-κίτρινα-μπλέ...
    Έχουμε όλα...ρεφενέ..
    Δέν έχουμε λεφτά....
    Άνεργα παιδιά!μιά ελιά..λίγη τσικουδιά...καί τραλαλατριλαλό...
    Σάν τόν Σαβοναρόλο!
    ΔΝΤούλη κόψε μας...καί τόν πισινό..
    Δέν έχουμε μυαλό...είμαστε τρελλαμένοι...μ'αυτόν τόν μορφονιό!
    Πράσινα στολίδια...πάρτε μου τά...όλα!καί τήν κ α τ σ α ρ ό λ α!
    Όλαόλαόλα.....
    Τά μπλε τά μάτια μέ ζαλίζουνε...
    Ούλε...ούλε...όλε...
    Πιάστε μας τόν κώλε...
    Νάτος νάτος ο άνδρας ο μεγάλος,
    ο Αρχιδάμειος....
    Ρίχτε ρύζι στόν γαμπρό....
    ντομάτες βάλτε του, στόν πισινό...
    Πάρτα όλα...πάρτα όλα...τ'αυγά μας,τά καλάθια...καί τήν πορτοφόλα!
    Κόψτε μας-ψήστε μας...σάν τόν Σαβοναρόλα...!
    Πράσινα φύλλα τού Μαγιού!
    Τριαντάφυλλα τ'Απρίλη!
    Γαλάζια Θάλασσα!Ξάστερος Ουρανός!
    Κόκκινο Ηλιοβασίλεμα!
    Μαγιόφυλλα!Μού παίρνουν τήν Ψυχή!
    Μά η κοιλιά ...πώς γουργουρίζει..;
    Τραλαλά...τραλαλό...τριλαριλαρό..
    Άχ!Ήλιε μου!Πεινώ..πεινάωωωω....
    Αγόρες μου!μού κλέψα τε τόν Νού!!!
    [Οι άνθρωποι είμαστε οι αρχιτέκτονες τής μοίρας μας.!!!
    Θαύματα δέν γίνονται,είναι αποτέλεσμα τών αγώνων,καί τής ασάλευτης-ανταλάντευτης πίστης μας στό δίκιο !...}
    Σ ΑΡΚΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνολον εχουμε παραχωρηση στης τραπεζες αρχομενου του γαιδαροσκουφη 30+ 28 αλλα και τωρα με το ΔΝΤ 30 =88δις ενω η χρηματιστηριακη αξια των τραπεζων ειναι περιπου 30δις πως να μην δανειζουν αβερτα τα κομματα και αυτα οι τραπεζες τα δανειζουν πισω στο κρατος με 5εως6 % ευκολα λεφτα και εισοδημα μεγαλο χαλαρα , περνουν μετα τα κρατικα χρεογραφα τα πανε στην ΚΤΕ σαν εγγυηση και περνουν δανειο με τοκο 1% ΟΕΟ [και φυσικα δεν ξερουμαι ποσα χρεη κουβαλανε γιατι πρεπει να εχουν μεγαλη τρυπα δεν ξερω αν φτανει της Ιρλανδιας παντος ειναι μεγαλη] Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να γιατί σκύλο- πνίγουν μετανάστες αλλά και μεταβάλλουν και εμάς σε μετανάστες άκληρους από τις κατασχέσεις των τραπεζών για να έρθουν αυτοί που μας χρωστούν και παραργράψανε με το μνημόνιο τις Γερμανικές Αποζημιώσεις όπως ο πλούσιος βορράς της Μέρκελ;, Ως πότε την επιστήμη θα την συγκαλύπτουν όλοι χρόνια τώρα μέχρι προδοσίας για τα συμφέροντα του τόπου ;Μακάριί να μην προλάβουν να μετακομίσουν και αυτοί και εμείς σε ξενιτιές

    Η ΑΥΞΗΣΗ της νεφοκάλυψης-ψύξης-πλημμυρών από τις ηφαιστειακές εκρήξεις ΑΥΞΑΝΕΙ τις καταστροφές στη γεωργία, ΑΥΞΑΝΕΙ τιμές-πείνα-λιμούς...:

    Από τα τέλη Νοεμβρίου τα ηφαίστεια Kizimen, Sheveluch, Karymsky και Kliuchevskoihave εκρήγνυνται σχεδόν συνεχώς. Τα ηφαίστεια στο ανατολικό τμήμα της Καμτσάτκα είναι ασυνήθιστα ενεργά τους τελευταίους έξι μήνες. Η σκόνη τους εξέτρεψε τους ανέμους στην περιοχή της Αρκτικής, και ώθησαν κρύο αέρα πάνω από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική , προκαλώντας τον ασυνήθιστα ψυχρό χειμώνα, λένε οι επιστήμονες.
    Αυτή η σειρά των ηφαιστείων, 29 εκ των οποίων είναι ενεργά, μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα φέτος, καταστρέφοντας σοδειές σε όλη την υδρόγειο και ανεβάζοντας στα ύψη τις τιμές των τροφίμων, ενώ θα προκαλεί έναν δεύτερο συνεχόμενο βαρύ χειμώνα.

    http://www.telegraph.co.uk/sponsored/russianow/business/8348504/Volcano-eruptions-cause-prices-to-rise.html

    Απο τρελό και απο παισί μαθαίνεις την αλήθεια

    ΕΦΗΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΄΄Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι΄΄ ο Στρατηγός καιρός είναι παρών.
    Ομως ΕΦΗΒΕ πρέπει να αποκαλυφθούν μαζί σου για σένα οι προδότες της χώρας μας καιοιπροδότες Ευρωπαίοι ΧΘΕΣ δηλαδή μόνο με ΑΓΩΝΕΣ και οχι με πολιτικάντικες λογικές.


    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είμαστε ο ποιο μαλάκας λαος!

    Το 90% πιστεύει ότι τα ΜΜΕ επιβουλεύονται το κακό μας ΑΛΛΑ! ταυτόχρονος αναπαράγει τις απόψεις των ΜΜΕ και τις υπερασπίζετε με όλη του την δύναμη.

    Οι 3 αστικοί μύθοι των νεοελληνικών ΜΜΕ .
    Α) και οι 300 είναι κηφήνες
    β)το μνημόνιο είναι ο εχθρός μας και αυτοί που το ψηφίσανε.
    γ)Το ΛΑΟΣ είναι τα ίδια σκατά με τους άλλους.

    για να δούμε είναι έτσι;

    Καταρχήν τον Φεβρουάριο του 2009 ο Κ.Καραμανλής κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς στο μέγαρο Μαξιμού και τι τους είπε. Αν δεν πάρουμε γρήγορα μέτρα σε ένα χρόνο από σήμερα θα έχουμε χρεοκοπήσει. και βγαίνανε ένας ένας τότε οι πολιτικοί ταγοί ......και λέγανε δεν παίρνουμε μέτρα λεφτά υπάρχουνε... Και βγήκε ο Καρατζαφέρης και είπε έχω 10 βουλευτές παροτους και τους 10 να πάρεις μέτρα να σωθεί η Ελλάδα και τότε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και τα ΜΜΕ φωνάζανε τον Καρατζαφέρη δεκανίκι της δεξιάς... ο Καραμανλης δεν πήρε μέτρα γιατί φοβήθηκε αντιδράσεις και κήρυξε εκλογές να διώξει το βάρος της ευθύνης.

    Τότε ανέβηκε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ με το απιστεύτου μεγέθους και θράσους ψέμα ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ενώ όλοι ΟΛΟΙ ξέρανε οτι αυριο κηρύττουμε πτώχευση! και πως αποδεικνύεται ότι όλοι το ξέρανε ότι πάμε για χρεοκοπία; Συζήτηση προϋπολογισμού 2008-......2009 Α.Λοβερδος " Σε έναν χρόνο πάμε για πτώχευση, δεν μπορούμε να δανειστούμε πλέων από πουθενά!" Έναν μήνα αργότερα στην βουλή: Κ. Σημίτης Πρώην πρωθυπουργός της Ελλαδος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ " Μου λένε απέξω ότι όπως πάνε τα οικονομικά της χώρας σε ένα χρόνο πάμε για ΔΝΤ" και 3 ήμερες δείχνανε στην τηλεόραση τον Σημίτη.. Α. Παπαδόπουλος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ: Όπως πάνε τα οικονομικά της χώρας σε ένα χρόνο θα είμαστε στο ΔΝΤ.
    Μάιος ίδιου έτους* ο Προβοπουλος λέει από το βημα της βουλής :Οπος πάνε τα οικονομικά της χώρας φοβάμαι πολύ ότι σε έναν χρόνο δεν θα μπορούμε πλέων να παίρνουμε δανεικά. 2 Σεπτεμβριου 2009 ο Προβοπουλος ενημέρωσε το Κ Καραμανλή και εκείνος κήρυξε εκλογές και Μίλησε με τον ΓΑΠ και του είπε ότι το έλλειμμα έχει ξεπεράσει το 10%.

    Επομένως τα ξέρανε όλοι! και τι επέλεξε να κάνει το ΠΑΣΟΚ; Είπε ψέματα "Λεφτά υπάρχουν" για να πάρουν την καρέκλα! Και αφού πήραν την καρέκλα δεν μπορούσανε να πούνε σας κοροϊδέψαμε. και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση της καταστροφης της Ελλ...αδος με την κυβέρνηση να κάνει ΤΙ ΠΟ ΤΑ ώστε να γίνουν τα πράγματα πολύ χειρότερα και να μην ασχολείται κανείς με το ψέμα "Λεφτά υπάρχουν"...

    Ερχόμαστε τώρα Στον φεβρουάριο του 2010 την ημέρα τις ψηφοφορίας του μνημονίου. Όπου ο Καρατζαφέρης ψήφισε μόνον το όρθρο 1 που έλεγε να πάρουμε τα λεφτά για να μην χρεοκοπήσουμε και καταψήφισε ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ με την αιτιολογία ότι είναι απαράδεκτα!


    α)ΟΧΙ δεν είναι και οι 300 κηφήνες, Εσύ που το πιστεύεις και το αναπαράγεις είσαι μαλάκας και σε έπιασαν κότσο τα Εβραιοσιωνιστικα ΜΜΕ.
    β) εχθρός της Ελλαδος είναι το χρεος και αυτοί που το αυξήσανε. ΟΧΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
    γ)Δες βουλή να έχεις άποψη αλλιώς είσαι απλά ένας ακούσιος προδότης και φερέφωνο του συστήματος, οπότε καλύτερα βούλωσε το, δεν έχεις άποψη.

    Βέβαιος και να το συζητήσουμε υπό έναν όρο μόνο αν έχεις στοιχεία και ντοκουμέντα να υποστηρίξεις την άποψη σου. vsarrg@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τώρα που έπεσε η πείνα είναι η καλύτερη ώρα αυτές τις σιτευτές και τετράπαχες ιερές αγελάδες να τις σφάξουμε και να τις φάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. THE PARTY ... GOES ON !!!
    ... off course!

    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.