17/3/11

Ειρήσθω Χρησιμότατο Φοίβου Κλόκκαρη

Γ Ε Γ Ο Ν Ο Σ ΧΑΡΜΟΣΥΝΟ το βιβλίο του στρατηγού Φοίβου Κλόκκαρη. Ένα πολύτιμο, χρήσιμο σε όλους, εγχειρίδιο τής επειγόντως αναγκαίας Εθνικής Στρατηγικής, που πρέπει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει η Κυπριακή Δημοκρατία. Ποια πρέπει να είναι -και γιατί αυτή και όχι άλλη- η πολιτική των κυβερνήσεων και των κομμάτων και σύμπαντος του Ελληνισμού στο Κυπριακό. Με ποια συγκεκριμένα, ιεραρχικά δομημένα, εφικτώς επιτεύξιμα μέτρα, με ποια μέσα και συμμαχίες, έναντι ποιών υπαρκτών απειλών και για την ανάσχεση ποιων εχθρικών στρατηγικών.

Π Ρ Ο Κ Ε Ι Τ Α Ι για το βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε, με τον τίτλο «Τουρκική απειλή κατά του Ελληνισμού της Κύπρου», από τις εκδόσεις Επιφανίου, 309 σελίδων, του στρατηγού Κλόκκαρη. Καταξιώνει σεμνά κι επαληθεύει ταπεινά, αλλά πλήρως, την αρχέγονη έννοια του ρήματος στρατηγώ. Απάντηση σε όσους μεμψιμοιρούν πως οι Έλληνες δεν ξέρουμε τι θέλουμε. Αποτελεί σχέδιο αντίστασης κι ανατροπής των όσων σχεδίασαν και σχεδιάζουν εναντίον μας, από Νιχάτ Ερίμ έως Αχμέτ Νταβούτογλου οι Τούρκοι κι από Μακμίλλαν έως Κάμερον οι Εγγλέζοι. Όχι με αβολίδωτες πομφόλυγες δημαγωγικής ψηφοθηρίας, αλλά με συγκεκριμένη και απτή «αλφαβήτα» Στρατηγικής Εθνικής Ασφαλείας, που κάθε σοβαρό κράτος οφείλει για τον εαυτό του. Πολύ περισσότερο η φοβερά απειλούμενη και διαρκώς διακυβευόμενη Κύπρος.
Ε Ξ Η Γ Ε Ι το βιβλίο από ποιους κινδύνους αφανισμού διασώθηκε προσωρινά η Κύπρος με το 76% στο Δημοψήφισμα του 2004 και πόσα τεκταίνονται σε βάρος της έκτοτε από τους Τούρκους, τους Εγγλέζους και εξ αιτίας της δική μας λανθασμένης πολιτικής, απότοκου της χρόνιας (και ποιας) ανεπάρκειας των διαδοχικών μας κυβερνήσεων και κομματικών ηγεσιών.

Β Ι Β Λ Ι Ο ΑΠΟΛΥΤΩΣ χρησιμότατο βοήθημα για τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τους νυν κι επόμενους υπουργούς. Τους αρχηγούς κομμάτων, τους συμβούλους τους, τα πολιτικά γραφεία και τις κεντρικές τους επιτροπές. Τους νυν κι επόμενους βουλευτές. Την ηγεσία του ΓΕΕΦ. Διαφωτιστικό για κάθε δημοσιογράφο, που οφείλει να ψάχνει τα σημαντικότερα για το λειτούργημα του δημόσιου ελέγχου και της κριτικής των εκάστοτε κρατούντων. Κατατοπιστικό για κάθε ενεργό πολίτη, ως προς όσα οφείλει καθημερινά ν’ απαιτεί από εκείνους στους οποίους με την ψήφο του αναθέτει εξουσία ν’ αποφασίζουν για το συλλογικό μας μέλλον. Χρήσιμο για κάθε ευσυνείδητο μέλος κόμματος, προκειμένου να 'ναι εντελώς συγκεκριμένα όσα πρέπει πρωτίστως ν’ αξιώνει από τα στελέχη και τους ηγέτες που ο ίδιος εκλέγει στο κόμμα του.
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΕ 17.3.11
Αυξανομένης -επιτέλους- της βουλήσεως για αξιοποίηση υπέρ ημών της γεωστρατηγικής σημασίας της Κύπρου (και εύγε για το ταξίδι Χριστόφια σε Ισραήλ και Παλαιστίνη), πού 'ναι άραγε και η αναγκαία αύξηση της στρατιωτικής ισχύος για την Αμυντική Θωράκιση (και) αυτής της επιλογής;
Λάζ. Α. Μαύρος
http://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.