18/3/11

Μέσα στις επόμενες ώρες αρχίζει ο βομβαρδισμός της Λιβύης από το ΝΑΤΟ

Τα στρατιωτικά πλήγματα κατά της Λιβύης, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, θα διεξαχθούν "σύντομα", "εντός των επομένων ωρών" και οι γαλλικές δυνάμεις θα συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις αυτές, δήλωσε σήμερα στο Παρίσι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Φρανσουά Μπαρουέν.
"Οι Γάλλοι, οι οποίοι ηγήθηκαν των εκκλήσεων (για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης), θα είναι ,φυσικά, συνεπείς ως προς τη στρατιωτική επέμβαση", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL. Οταν του ζητήθηκε να γίνει σαφέστερος , είπε ότι οι Γάλλοι "θα συμμετάσχουν" στις επιχειρήσεις.
Στο Όσλο, η Νορβηγίδα υπουργός Άμυνας Γκρέτε Φαρέμο δήλωσε στη νορβηγική εφημερίδα Verdens Gang ότι η Νορβηγία θα συμβάλει στη στρατιωτική δράση εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος Καντάφι.

"Θα συμβάλουμε στην επιχείρηση, αλλά είναι νωρίς να πούμε με ποιόν τρόπο. Η αποστολή αεροπορικών δυνάμεων θα ήταν κάτι φυσιολογικό", δήλωσε η νορβηγίδα υπουργός Άμυνας. " Μία δυνατότητα είναι η αποστολή μαχητικών αεροσκαφών, καθώς και η συμμετοχή σε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις που απαιτούν αεροπορικές μεταφορές.

"Η Λιβύη δεν φοβάται", δήλωσε ο Σάιφ αλ-Ισλάμ, ένας από τους γιούς του Καντάφι, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που προβλέπει αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των λιβυκών κυβερνητικών δυνάμεων.

“Είμαστε στην πατρίδα μας και μαζί με τον λαό μας. Δεν φοβόμαστε", τόνισε από την Τρίπολη στην εκπομπή News Nightline του αμερικανικού δικτύο ABC.

"Δεν θα φοβηθούμε. Δεν θα φοβηθούμε. Δεν θα βοηθήσετε τον λαό αν βομβαρδίσετε την Λιβύη για να σκοτώσετε Λίβυους. Καταστρέφεται τη χώρα μας. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με αυτό", πρόσθεσε.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε απόφαση υπέρ της χρήσης στρατιωτικής ισχύος εναντίον των δυνάμεων του Καντάφι, που ανοίγει το δρόμο για αεροπορικές επιθέσεις στη Λιβύη.

Την ίδια ώρα η Ιντερπόλ, με «πορτοκαλί» σήμα της προς την Κυπριακή Αστυνομία, την καλεί να βρίσκεται σε εγρήγορση και να την ενημερώσει, σε περίπτωση, κατά την οποία ο Μουαμάρ Καντάφι, μέλη της οικογένειάς του και στενοί συνεργάτες του, επιχειρήσουν να ταξιδεύσουν μέσω Κύπρου ή να μεταφέρουν περιουσιακά τους στοιχεία.

Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, με το σήμα της, που απεστάλη στις αστυνομικές δυνάμεις όλων των κρατών που μετέχουν στην Ιντερπόλ, γίνεται ειδική αναφορά σε 16 άτομα της οικογένειας ή του περιβάλλοντος Καντάφι.

Ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε, επίσης, ότι η ενέργεια της Ιντερπόλ εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του ψηφίσματος που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας, όταν άρχισε η κρίση στη Λιβύη.
 http://www.sigmalive.com

*Η Λιβύη έκλεισε τον εναέριο χώρο της σε κάθε μετακίνηση, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας (Eurocontrol). H Eurocontrol τόνισε πως έλαβε πληροφορίες από τη Μάλτα ότι η υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Τρίπολης ανακοίνωσε ότι δεν θα δεχτεί κανένα αεροσκάφος στον εναέριο χώρο της Λιβύης, "μέχρι νεωτέρας απόφασης".     "Αυτή είναι η μόνη πληροφορία που έχουμε προς το παρόν και προέρχεται από τις αρχές της Μάλτας", επισήμανε εκπρόσωπος της Eurocontrol.

Οι εξελίξεις στη Β. Αφρική και η απόφαση του ΣΑ επί τάπητος στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Την αεροπορική βάση στην Τανάγρα θα επισκεφθεί το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες της μονάδας, από τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο, Γιάννη Γιάγκο.
http://www.athina984.gr

14 σχόλια:

  1. Μπράβο στον Σαρκοζί γιατί όταν όλοι οι υπόλοιποι ρέμβαζαν αυτός ξεκαθάριζε τη στάση της Γαλλίας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και η Ελλάδα σ' όλα αυτά;
    Περιμένει οδηγίες από τον Σουλτάνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναμενόμενο. Όπως έγραψα και πριν μερικές ημέρες, η υπόθεση θυμίζει Βοσνία. Όταν οι Σέρβοι φάνηκε να κερδίζουν τον πόλεμο, δημιουργήθηκε η προβοκάτσια του πυραύλου στο Σεράγεβο κι έδωσε το «δικαίωμα» (πάτημα) στους νατοϊκούς να επέμβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακάριοι οι έχοντες και κατέχοντες ....κάνουν οτι θέλουν... Οπως και στην Σερβία έτσι και τωρα στην Λιβύη ανακατευονται χωρίς να τους πέφτει λόγος. Ενώ κάνουν πως δεν βλέπουν τα παρόμοια αλλαχού ...κακουργα κενωνεία...Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αι δυναμεις του ΝΑΤΟ θα υπερασπισθούν τα ανθρωπινα δικαιώματα και τη δημοκρατια εις την Λιβύην του συγχρόνου Χιτλερ.

    (θυμίζει λιγο ΥΕΝΕδ αλλά και η προπαγάνδα εχει τα όριά της, μόνο που η αισχρότης των Δυτικών δεν έχει όρια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην Γιουγκοσλαβία τούρκικα φ16 βομβάρδιζαν τους Σέρβους. Τώρα η τουρκιά λέει είναι αντίθετη στην στρατιωτική ενέργεια... αυτά τα ολίγα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τους παλαιστινιους ποιος θα τους υπερασπιστει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΟΗΕ, ΗΠΑ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ


    Αναρωτιέται ο εβραίος απ την Αγγλία, Γκιλάντ Άτζμον:

    Τι θα συμβεί αν μια μύγα πετάξει (πάνω από το Ισραήλ) στο οποίο δεν υπάρχει “Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων” για τη προστασία των Παλαιστινίων;;;

    «Ακόμα και οι Ισραηλινοί στη Γάζα, όταν μετακόμισαν στη Λωρίδα της Γάζας, μετακόμισαν πάνοπλοι για την καταπολέμηση των εξτρεμιστών. Αυτό ακριβώς το ίδιο πράγμα, κάνουμε κι’ εμείς εδώ» Μουαμάρ Καντάφι (Γαλλία 24)!!!!!
    Κατά τις τελευταίες ημέρες, στον ΟΗΕ, κάποιοι προετοίμαζαν το έδαφος για μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη.
    Ο Ντέιβιντ Κάμερον (Πρωθυπουργός Βρετανίας και ο Μπαράκ Ομπάμα συμφώνησαν επίσης να καταρτίσουν “το πλήρες φάσμα” των στρατιωτικών απαντήσεών τους για τη κρίση της Λιβύης.
    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον περιγράφοντας τη συνομιλία του με τον Ομπάμα, είπε “Έχουμε να προετοιμαστούμε για αυτό που θα μπορούσαμε να κάνουμε αν [ο Καντάφι] συνεχίζει να πολεμά με βαναυσότητα εναντίον του ίδιου του λαού του”.
    Θεωρώ τον εαυτό μου “συγκλονισμένο” από τον “ανθρωπιστή” Κάμερον – φαίνεται ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για το λαό της Λιβύης.
    Και όμως, σαν αριστερός είμαι προβληματισμένος, γιατί ποτέ δεν έχουν παρατηρηθεί, ο Κάμερον, ο Ομπάμα ή ο ΟΗΕ, να εμφανίζονται δημόσια και να δείχνουν ότι τους έχει αγγίξει με τον ίδιο τρόπο, η εικόνα από το θάνατο αμάχων Παλαιστινίων, οι οποίοι είναι επίσης κατακρεουργημένοι σε καθημερινή βάση από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές. Όπως φαίνεται, στο απόσπασμα παραπάνω, ο Μουαμάρ Καντάφι πραγματοποιεί πολύ περισσότερα, από ό,τι η (ξαφνική) ευαισθησία του Κάμερον, του Ομπάμα και του ΟΗΕ. Ο Καντάφι καταφέρνει να απαντά με σαφήνεια στις ηθικολογικές ερωτήσεις της Δύσης. Εάν ο ΟΗΕ είναι τόσο ενθουσιώδης με έναν βομβαρδισμό της Λιβύη, δεν θα έπρεπε αντικειμενικά, να αρχίσει πρώτα με το Ισραήλ;;;
    Θα ήθελα να υποστηρίζουν ότι, για να έχουν μια ηθική επεμβατική επιχειρηματολογία, που να τους δικαιολογηθεί, θα έπρεπε πρωτίστως να στηρίζονται στην ηθική αντικειμενική ακεραιότητα.
    Αν η Αμερική και η Βρετανία καθοδηγούνται πραγματικά, από “ηθικά κίνητρα”, γιατί αποτυγχάνουν να προστατεύσουν τον λαό της Παλαιστίνης;;; Γιατί επιτρέπουν στα ισραηλινά αεροπλάνα, που είναι διακοσμημένα με τα εβραϊκά σύμβολα, να ρίξουν βόμβες στη Γάζα;;; Μήπως επειδή οι ​​ισραηλινές βόμβες είναι της (Ισραηλινής εταιρείας) kosher με κάποιο τρόπο;;;
    Αλλά υποθέτω ότι γνωρίζουμε ήδη τις απαντήσεις:
    Πρώτον, θέλουν το Λιβυκό πετρελαίου και η ηθική παρέμβαση είναι μόνο ένα πρόσχημα για έναν ακόμα πόλεμο του πετρελαίου.
    Δεύτερον, η αμερικανική και η βρετανική κυβέρνηση συντηρούνται οικονομικά από το περιβόητο σιωνιστικό λόμπι: Στην Αμερική είναι η οργάνωση AIPAC, και στη Μεγάλη Βρετανία είναι οι “Χριστιανοί για το Ισραήλ”.
    Γίνεται σαφές ότι αν θέλουμε να αναγκάσουμε τους ηγέτες μας, να ενδιαφερθούν για τη σωτηρία αυτού του πλανήτη ή τουλάχιστον να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση (επίδειξη) ηθικής ακεραιότητας, τότε πρέπει να αντιμετωπίσουν τις εβραϊκές ομάδες πίεσης.
    Θα ήθελα να προτείνω στον Cameron και στον Ομπάμα, ότι εάν συμπεριφερθούν ηθικά για μια αλλαγή και επιβάλουν άμεσα την ζώνη απαγόρευσης πτήσεων κατά του Ισραήλ, θα μπορούσαν να συμβάλουν σημαντικά στην επίλυση μιας από τις πιο επικίνδυνες συγκρούσεις στον κόσμο σήμερα.
    Με μια τέτοια πράξη θα συμβάλλουν επίσης στην επίλυση της σημερινής κρίσης της ενέργειας – και το σημαντικότερο, η ειρήνη μπορεί πραγματικά να επικρατήσει.

    ΠΗΓΗ: http://www.gilad.co.uk/writings/gilad-atzmon-what-about-a-no-fly-zone-for-the-palestinians.html

    Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καιρος ειναι να απαλλαξουν τον Λιβυκο λαο απο τον συφιλιδικο πουστη αδελφο του Γιωργακη και Ερντογαν που τοσα χρονια χαιδευουν!

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. PERSEA,
    ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΠΑΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΛΥΒΙΚΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑ;

    ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ;

    ΠΟΣΟ ...ΑΘΩΟΣ(;) ΕΙΣΑΙ!


    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ερώτηση στόν κύριο Άτζμον.

    Οταν βομβάρδιζαν τήν Κύπρο οι ίδιες σύμμαχες μέ τήν Ελλάδα Δυνάμεις,έλεγαν γιά τό καλό καί τήν έννομη "τάξη"τό κάνουμε,γιά τό καλό τους!Γι'αυτό η Τούρκία ως ο "επιβήτωρ"ξεβράκωσε σχεδόν 300.000 χιλιάδες ΕλληνοΚυπρίους καί τούς άρπαξε τίς περιουσίες τους!
    Καί ερωτώ τόν Ο.Η.Ε.,πού έβγαλέ τόσες κ α τ α δ ι κ α σ τ ι κ έ ς
    απόφάσεις τί έπραξε μέχρι τώρα μαζί μέ όλους τού Συμβουλίου Ασφαλείας;τούς εχθρόφιλους;
    Γιά τό συμφέρον τους τό κάνουν!
    Γνωρίζουν πολύ καλά Θουκυδίδη!
    "το τού κρείττονος συμφέρον",γιά "τά λεφτά τά κάνεις όλα
    γιά τά λεφτά δέν μάγαπάς",λέει τό τραγουδάκι τού κ Αντύπα!
    ΜΑΣΑΜΠΟΥΚΕΣ!
    Σ ΑΡΚΑΣΤΉΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωραίος ο Αντύπας !!!!! Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καί κάποιοι "ξεγάνωτοι τενεκέδες",τής Ελλάδος,
    όπως έλεγε ένας πρώην αείμνηστος Υπουργός,είπαν
    χωρίς ντροπή,χωρίς νά κοκκινίζουν, τό ανεπανάληπτον τής ιστορίας:
    "Η ΚΎΠΡΟΣ ΚΕΊΤΑΙ Μ Α Κ Ρ Α Ν ".
    Καί μέχρι σήμερα κάποιοι άλλοι,κάνουν τά πάντα γιά νά δικαιώσουν τήν εισβολέα Τουρκία!
    Πού καταπάτησε όλα τά "ανθρώπινα δικαιώματα"!
    Πού είναι όλοι αυτοί πού κόπτονται καί καλά κάνουν,γι'αυτά;
    Εκτός από τούς νεκρούς καί τούς αγνοουμένους,έδιωξαν τούς πρόσφυγες καί τούς άρπαξαν τίς "περιουσίες"τους!
    Βεβήλωσαν τά ιερά τών ΕλληνοΚυπρίων!Τούς Ναούς!Πού μέσα σ'αυτούς κατέφευγαν οι "Ικέτες"!
    Βίασαν τά αρχαία Μνημεία,τού Πολιτισμού!λεηλάτησαν. . .
    Καταπάτησαν όλα τά "οικογενειακά δίκαια" τού Κόσμου.
    Οι "οικία"είναι τό ιερόν "άσυλον"τού ανθρώπου,ακόμα καί από τήν αστυνομία!Απαιτείται Εισαγγελέας,γιά νά κάνει έρευνα!

    Σ ΑΡΚΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τουρκία-Ισραήλ-συμμαχία!!!
    Ναι Σ ΑΡΚΑΣΤ'Η οι ιδιοι είναι.
    (Μου το "σφυριξε" η Ιρανικη Πρεσβεια)
    Γκιλάντ Άτζμον

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.