8/3/11

Συνεχίζει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό του Ρόμπερτ Λέβινσον το Ιράν

Το Ιράν συνεχίζει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό του πρώην πράκτορα του FBI Ρόμπερτ Λέβινσον, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το 2007 στο ιρανικό νησί Κις, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Ιρανός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε για τα σχόλια της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, την Παρασκευή, η οποία ανέφερε ότι ο Λέβινσον είναι εν ζωή και ζήτησε από την Τεχεράνη να «καταβάλει προσπάθειες για τον εντοπισμό του».
«Παρά τις προσπάθειές μας δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του στη χώρα μας», τόνισε ο Μεχμανπαράστ.
«Για ανθρωπιστικούς λόγους συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας, βοηθήσαμε την οικογένειά του να έλθει στο Ιράν και τής παρείχαμε κάθε διαθέσιμο μέσο», πρόσθεσε ο Ιρανός εκπρόσωπος.
Την Παρασκευή, η Χίλαρι Κλίντον έκανε λόγο για «πρόσφατες ενδείξεις» σύμφωνα με τις οποίες ο Λέβινσον «κρατείται κάπου στη νοτιοδυτική Ασία», περιοχή που περιλαμβάνει εκτός από το Ιράν, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.
«Οι δηλώσεις της Χίλαρι Κλίντον δείχνουν ότι το άνθρωπος αυτός δε βρίσκεται στο Ιράν. Εάν οι ΗΠΑ έχουν σοβαρές πληροφορίες γι' αυτόν, η διαβίβασή τους στις ιρανικές αρχές μπορεί να βοηθήσει ώστε να υπάρξει μια κοινή προσπάθεια για μια ανθρωπιστική επιχείρηση», τόνισε.
«Το αμερικανικό αίτημα δείχνει επίσης τη δύναμη και την επιρροή των ιρανικών υπηρεσιών πληροφοριών στην περιοχή», πρόσθεσε.
Ο Ρόμπερτ Λέβινσον εξαφανίστηκε στο ιρανικό νησί Κις, τον Μάρτιο του 2007, ενώ διενεργούσε έρευνες για λαθρεμπόριο τσιγάρων. Οι Φρουροί της Επανάστασης διέψευσαν στις αρχές Φεβρουαρίου τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τον έχουν θέσει υπό κράτηση.
Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα ζητήσει εξηγήσεις από το Ιράν για την εξαφάνιση αυτή. Ωστόσο, οι ιρανικές αρχές επαναλαμβάνουν συνεχώς ότι δεν έχουν καμία πληροφορία για την τύχη του Λέβινσον.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.