5/3/11

Αφετηρία εξελίξεων η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την Τρίτη

Κρίσιμο 20ήμερο για την κυβέρνηση

Σε τροχιά σοβαρών πολιτικών εξελίξεων φαίνεται ότι μπαίνει η χώρα, μετά την πρόσκληση του πρωθυπουργού, Γ.Παπανδρέου, για συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς την Τρίτη.

Η ατζέντα της συνάντησης αφορά τις εξελίξεις στην Ευρώπη σχετικά με την χρηματοοικονομική κρίση, ωστόσο κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει μία τελευταία προσπάθεια προκειμένου να πείσει τα κόμματα για την επίτευξη μίας μίνιμουμ συναίνεσης για τη συνέχεια.
Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις συνομιλίες που θα έχει με τον Νικολά Σαρκοζί την Πέμπτη στο Παρίσι, σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες που είχε στο Βερολίνο με την Άγκελα Μέρκελ, για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 11 Μαρτίου και κυρίως για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ το διήμερο 24-25 Μαρτίου.
Στη γαλλική πρωτεύουσα ο κ.Παπανδρέου θα επιδιώξει να παίξει ένα από τα τελευταία του «χαρτιά», προκειμένου να δείξει στον γάλλο πρόεδρο ότι είναι διατεθειμένος να αποδεχθεί τους όρους του γαλλογερμανικού συμφώνου ανταγωνιστικότητας, εφόσον υπάρξουν κάποια βήματα από τους ισχυρούς της Ευρώπης στο θέμα του μηχανισμού στήριξης, του ευρωομολόγου και της επιβολής φόρων επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.
Στον πυρήνα της συζήτησης όμως θα βρίσκονται δύο θέματα επείγουσας προτεραιότητας για την Ελλάδα: η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους και οι όροι που θα την συνοδεύουν, δηλαδή το επιτόκιο.
Πάντως, δε λείπουν και τα σενάρια για πρόωρες εκλογές που λένε πως; εάν ο πρωθυπουργός συναντήσει ένα τείχος άρνησης μπροστά του την Τρίτη, τότε θα προχωρήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, καταγγέλλοντας την αντιπολίτευση για πολιτική που οδηγεί τη χώρα σε χρεοκοπία.
Newsroom ΔΟΛ

4 σχόλια:

  1. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ,ΔΕΝ ΜΠΩΡΕΙ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΜΕ ΠΡΩΟΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!.ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΓΟΥΡΟ!!!.ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ,ΕΙΤΕ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!.ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΕΙΖΟΥΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΑΥΘΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΝ.Η ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης στη σύσκεψη των πολιτικών άρχηγων θα συζητηθεί και το θέμα της επιλογής της νυκτερινής πτήσης, με την οποίαν θα αναχωρήσουν από την χώραν δια την αλλοδαπή...
    Η επιλογή κατάλληλων επωνύμων δια τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα (κατά το παράδειγμα του Εθνάρχου "Φρειδερίκου" Καραμανλή) θα αποτελέσει αντικείμενο επόμενης σύσκεψης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι θα φύγουν με αεροπλάνο, εκτός από τον Πάγκαλο που θα την κάνει οδικώς από Γευγελή με τριαξονική νταλίκα !!!
    Εκτός και εάν έχει κλείσει να τον περιμένει κανα...Αντόνωφ...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΚΛΟΓΕΣ; Τι εκλογές;

    Εκλογή σημαίνει επιλογή. Όπως όμως ακριβώς το ΠΑΣΟΚ του Jeffrey, έτσι και η ‘νέα’ ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, απλά διαγκωνίζονται γιά την ενοχή των αντιπάλων, επιρρίπτοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλον. Εν σιωπή, η συμφωνία όλων των κομμάτων (ΛΑΟΣ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ) δεν είναι τίποτε άλλο από την διαφύλαξη της ακεραιότητας του πολιτικού συστήματος.

    Όμως η διαφύλαξη της ακεραιότητας του πολιτικού συστήματος, όχι μόνον συντηρεί μία απόκοσμη σχέση μεταξύ κοινωνίας και πολιτικής, αλλά έχει και ένα τεράστιο κόστος. Πέρα από οικονομικό, το κόστος τούτο αγγίζει ακόμη και την ελληνική εθνική κυριαρχία. Και δεν μετράμε καν την εντυπωσιακά αποπνικτική ατμόσφαιρα που σκεπάζει ολόκληρη την χώρα.

    Άνευ επιλογής λοιπόν η δήθεν επιλογή μεταξύ Jeffrey και Σαμαρά. Ούτε όμως η λύση θα προέλθει από μία επανάσταση της κοινωνίας.

    Μιά ντουζίνα συνταγματολόγοι χρειάζονται, γιά το πρώτο βήμα ανατροπής και αλλαγής του νυν πολιτικού συστήματος της δεσποτικής κομματοκρατίας σε αυθεντική δημοκρατία ή, τουλάχιστον, σε μία έστω οντική μορφή πραγματικής αντιπροσώπευσης της ελληνικής μας κοινωνίας στην πολιτική. Δεν μπορούμε πιά να βρούμε μιά ντουζίνα από πραγματικούς Έλληνες πατριώτες συνταγματολόγους;

    Άλλως πως θα ψηφίσουμε πάλι το δίδυμο Jeffrey-Σαμαρά, γιά την διαφύλαξη της ακεραιότητας αυτού του ‘Jack the Ripper’ πολιτικού συστήματος της Ελλάδος. Μα μέχρι πότε πρέπει τα κομματόσκυλα να ζουν ανάμεσά μας ιππεύοντας την Ελλάδα;

    Φτάνει πιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.