9/3/11

Αμερικανική παρέμβαση υπέρ Ελλάδας και Ιρλανδίας

Αμερικανική παρέμβαση υπέρ της στήριξης της Ελλάδας και της Ιρλανδίας από την Ευρωζώνη, εν όψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής της 11ης Μαρτίου, εκδηλώθηκε χθες. Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ (φωτ.), μετά τη συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως οι δύο χώρες, που εφαρμόζουν δύσκολες μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να ενισχυθούν με μια «προσεκτικά σχεδιασμένη και με προϋποθέσεις οικονομική βοήθεια».

Την πεποίθηση ότι η Ευρωζώνη δεν θα αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, καθώς ο αντίκτυπος θα ήταν καταστροφικός, εξέφρασε ο επικεφαλής της Standard & Poor's για την Ευρώπη, Μόριτζ Κρέμερ.
Εν τω μεταξύ, στο υψηλότερο επίπεδο από την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ εκτινάχθηκε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, την επομένη της υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τη Moody's. Η απόδοση (επιτόκιο) ανήλθε έως το 12,964%, ενώ το spread (η διαφορά απόδοσης) με τον αντίστοιχο 10ετή γερμανικό τίτλο έφτασε τις 970 μονάδες βάσης.http://news.kathimerini.gr

7 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΟ ΠΕΡΑ . ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΑΣ , ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΒΑΛΑΝΕ ΧΕΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ . ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΟΡΘΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει, οι αμερικάνοι τρίβουν τα χέρια τους.Είναι μια καλή ευκαιρία να διαλύσουν την ΕΕ.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν ακουτε συγκεχυμενα,λογικα ασυνδετα,"κουλτουριαρικα"δεδομενα οπως οι αναλυσεις των κοεν,αριστερων και αλλων λοιπων το πραγμα παει για φουντου...
    Οι πραγματικες προθεσεις φαινονται μονο αν κοιταξειις καταματα τα δεδομενα ψαχνοντας την λογικη συνδεση.
    Φτανει ναχεις στοιχειωδη αξιοπιστη πληροφορηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκεινο που με κανει και γελαω ειναι σε τι χαλια εφθασε η ΕΟΚ ωστε να δεχεται παρεμβασεις
    Αμερικανων για την τυχη των Ευρωπαικων χωρων . Αυτο μας λεει οτι ειναι πολλοι μικροι οι ηγετες στην Ευρωπη και υποχειρια των Αμερικανων δεν εχουν καμμια σχεση με ανεξαρτητη Ευρωπαικη πολιτικη .Απο που και ως που οι Αμερικανοι να κανουν παρεμβασεις στα οργανα της ΕΟΚ .
    Μεγαλα χαλια. Θα τριζουν τα κοκαλα εκεινων που ονειρευτηκαν μια Ευρωπαικη ενωση για την Ευρωπη πολιτικη και στρατιωτικη. Τσατσος της Αμερικης καταντησε η ευρωπη τελικα.

    γεωργιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεώργιε μήπως η όλη υπόθεση εε είναι δημιούργημα των αμερικανών που ανέβασαν στην ευρώπη τα ανδρείκελα ώστε να οδηγήσουν στην παγκόσμια διακυβέρνηση;
    Γιατί τρέχουν για προστασία; Γιατί έτρεχε απο πριν ο γαπ στο δντ, τι σχέση έχουν όλοι οι "ηγέτες" με τη "λέσχη" και απορείς για τις παρεμβάσεις τους;
    Θέλεις τώρα να ανάψω κανένα τσιγάρο ή να εκφράσω καμιά εχθροπάθεια και να βρώ τον μπελά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αδέλφια, το ξεβράκωμα των εγχώριων και διεθνών λαμογιών έχει αρχίσει !!!
    Δημιουργείται κίνημα να ανοίξουν τα βιβλία του χρέους της Ελλάδας...

    Όλα στο φως ώστε να δούμε τι χρωστάμε εμείς και τι μας χρωστούν οι άλλοι.
    Μήπως τελικά το χρέος είναι απάτη και κάνει να λαμβάνουμε;;;

    Ολοκληρώνεται σύντομα και ένα σχετικό ντοκιμαντέρ ανεξάρτητης παραγωγής που θα διατεθεί ΕΛΕΥΘΕΡΑ σε όποιον θέλει να κάνει χρήση των στοιχείων που καταγράφει.

    Δείτε σχετικά:
    http://www.debtocracy.gr/

    ή γκουγκλάρετε την λέξη "χρεοκρατία"
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να σε κάψω Γιάννη μ΄, να σ΄αλείψω μέλι.....
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.