19/3/11

Σαρκοζί: «Ήδη, τα αεροπλάνα μας εμποδίζουν τις αεροπορικές επιδρομές του Καντάφι»


Πτώση Μινγκ 23 στη Βεγγάζη, 19.3.11 το πρωί 
«Μαζί αποφασίσαμε να εξασφαλίσουμε την εφαρμογή του ψήφισματος του Συμβουλίου Ασφαλείας» δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί, το Σάββατο 19 Μαρτίου στο Μέγαρο των Ηλυσίων, μετά από τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των αραβικών και δυτικών χωρών. 

Οι μάχες που συνεχίστηκαν το Σάββατο το πρωί στη Βεγγάζη, το προπύργιο των Λίβυων ανταρτών, διευκόλυναν την απόφαση των συμμάχων. 
«Η Πολεμική Αεροπορία μας θα αντιταχθεί σε κάθε επίθεση αεροσκάφους του Καντάφι στο λαό της Βεγγάζης. Ήδη τα αεροπλάνα μας εμποδίζουν τις αεροπορικές επιθέσεις επάνω από την πόλη», συνέχισε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους. 

«Άλλα αεροπλάνα, γαλλικά, είναι έτοιμα να παρέμβουν εναντίον των θωρακισμένων που απειλούν άοπλους πολίτες». 
«Εργαζόμαστε για να μπορέσει ο λαός της Λιβύης να επιλέγει τη μοίρα του. 
Δεν μπορεί να στερηθεί τα δικαιώματά του με τη βία και τη τρομοκρατία. 
Υπάρχει ακόμη χρόνος για τον συνταγματάρχη Καντάφι να αποφευχθούν τα χειρότερα, με την άμεση και άνευ όρων τήρηση όλων των απαιτήσεων της διεθνούς κοινότητας. 
Η πόρτα της διπλωματίας θα ανοίξει εκ νέου, όταν οι επιθέσεις θα σταματήσουν» πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους».

Το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου, που υπογράφηκε από όλους τους συμμετέχοντες, όπως η Γερμανία, το Μαρόκο ή η Ιορδανία, είναι πιο επιφυλακτικό.

Περιορίζεται ουσιαστικά στην εφαρμογή του ψηφίσματος του ΟΗΕ, λαμβάνοντας «όλες τις απαραίτητες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών». 
«Ακόμα κι αν διαφοροποιούνται οι δράσεις μας, είμαστε αποφασισμένοι να δράσουμε συλλογικά και αποφασιστικά για να τεθούν πλήρως αυτές οι αποφάσεις σε εφαρμογή». 

LeMonde.fr    19.03.2011 

3 σχόλια:

  1. Ένας Κτηνοτρόφος ήθελε νά κρατά σέ εγρήγορση τούς άλλους συναδέλφους τους καί φώναζε:
    -Λύκος στά πρόβατα!
    -Έτρεχαν οι άλλοι,πού είναι τού έλεγαν.Έφυγε τούς έλεγε πρίν από λίγο...
    Τό έκανε μερικές φορές αυτό τό βιολί,καί έννοιωθε σίγουρος,ότι δέν θά τού συμβεί το κακό....
    Μιά μέρα όμως ήλθε πραγματικά ο Λύκος!
    -Φώναζε Λύκος στά πρόβατα,βοήθειαααα....Όμως δέν φάνηκε κανείς νά τόν βοηθήσει!
    Οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι,νά μου τό θυμηθείτε.Κάποια μέρα θά έλθει στό δικό τους "μαντρί"ο κακός Λύκος,τό "κακό"δηλαδή!
    Τώρα τρέχουν γιά τά δικαιώματα τών άλλων λαών...σάλλη Γή,σάλλα μέρη.
    Αγνοούν όμως τά δικαιώματα τών δικών τους Πολιτών,πού συνεχώς τούς καταπιέζουν....καί κάποια μέρα θά λογαριάζουν χωρίς τόν "Ξενοδόχο"!
    Οι Ευρωπαίοι Πολίτες θά καταλάβουν τό παιχνίδι πού παίζεται!
    ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΨΥΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πασχίζω να καταλάβω τι θα συνέβαινε στην περίπτωση που δεν είχε καταρρεύσει ο υπαρκτός σοσιαλισμός στις χώρες του του πάλαι ποτέ ανατολικού μπλόκ ,δεν είχε τερματιστεί ο ψυχρός πόλεμος και ξεσπούσαν τα Δεκεμβριανά στην Ελλάδα του σήμερα!
    Θα βοηθούσαν άραγε ο Ο.Η.Ε και οι σύμμαχοι στην εγκαθίδρυση ενός κομμουνιστικού καθεστώτος στην Ελλάδα ενάντια στην νόμιμη κυβέρνηση έστω και αν αυτή στην προσπάθεια να παραμείνει στην εξουσία δημιουργούσε ανθρωπιστική καταστροφή στις τάξεις των ανταρτών που ούτως ή άλλως ήταν και αυτοί πολλοί ,όπως στην περίπτωση των εξεγερμένων στην Λιβύη?
    Σε περίπτωση που κάποια στιγμή οι "Έλληνες μουσουλμάνοι" που φροντίσαμε να τους κάνουμε πολλούς και σύντομα θα γίνουν ακόμα περισσότεροι ,εξεγερθούν ,θα πρέπει τότε να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να τους παραχωρήσει την εξουσία για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να μας χτυπήσει το ΝΑΤΟ μετά από τυχόν καταδικαστική απόφαση του ΟΗΕ? Και αν δεν θέλεις να δημιουργήσεις ανθρωπιστική καταστροφή και επίσης δεν θέλεις να γίνεις σκλάβος ποιά είναι η ενδεδειγμένη συμπεριφορά προς τους εξεγερμένους ή ποιός τρόπος υπάρχει να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις τέτοιου είδους καταστάσεις και μιλάω για την δική μας πλέον περίπτωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαι μια μικρη λεπτομερεια οι εξεγερσης αρχιζουν μετα την προσευχη της παρασκευης στα τσαμια .Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.