5/3/11

Περιοδεία Νταβούτογλου σε Θράκη, Μακεδονία


Διήμερη περιοδεία στη Θράκη και στην Κεντρική Μακεδονία, με σαφείς συμβολισμούς και πολιτικές σκοπιμότητες θα πραγματοποιήσει, με την ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, την επόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.
Καθώς χθες έγινε γνωστό το πρόγραμμα του κ. Νταβούτογλου, δίνεται η εντύπωση ότι η ολιγόωρη παραμονή και η διανυκτέρευσή του στην Αθήνα την Τρίτη για το επίσημο πρόγραμμα των επαφών του ήταν απλώς το πρόσχημα, για να έχει την ευκαιρία να περιοδεύσει το επόμενο διήμερο οδικώς από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Θεσσαλονίκη, με σταθμούς όχι μονο την Κομοτηνή, αλλά την Ξάνθη και την Καβάλα.
Την Τρίτη ο κ. Νταβούτογλου θα συναντηθεί με τον Δ. Δρούτσα και θα συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις, τις συνεχιζόμενες διερευνητικές επαφές και τις εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και τα γεγονότα στη Β. Αφρική και τη Μ. Ανατολή, όπου ήδη η Τουρκία έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Συνάντηση
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συμμετάσχει σε κλειστή συνάντηση που διοργανώνει το ΕΛΙΑΜΕΠ. Στην κορυφή της ατζέντας παραμένει και το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι ευρωτουρκικές σχέσεις λόγω και του Κυπριακού. Ο Τούρκος υπουργός, θεωρητικός του νεοθωμανισμου, την Τετάρτη θα μεταβεί αεροπορικώς στην Αλεξανδρούπολη, όπου μετά την υποδοχή του στην περιφέρεια, θα αναχωρήσει οδικώς για την Κομοτηνή, όπου θα συναντηθεί με τη λεγόμενη Συμβουλευτική και τον ψευδομουφτή.

Επόμενος σταθμός του θα είναι η Ξάνθη, αν και δεν είναι γνωστό ακόμη εάν προετοιμαστεί υποδοχή και σε κάποιο από τα μειονοτικά χωριά στη διαδρομή, και θα καταλήξει το βράδυ στην Καβάλα, όπου και θα διανυκτερεύσει. Η επιλογή της Καβάλας δεν είναι τυχαία, λόγω των οθωμανικών μνημείων της πόλης -με κορυφαίο το Ιμαρέτ, που χτίστηκε από τον Αλή Πασά- και των δύο μεντρεσέδων (μουσουλμανικά ιεροδιδασκαλεία) που λειτούργησαν στον χώρο από το 1817, καθώς ο κ. Νταβούτογλου θέλει να καταδείξει και να αναδείξει την «οθωμανική ταυτότητα» των Βαλκανίων. Η περιοδεία Νταβούτογλου θα ολοκληρωθεί την επόμενη ημέρα, με επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, όπου θα επισκεφθεί το σπίτι που γεννήθηκε ο Ατατούρκ.

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ-ΕΘΝΟΣ

7 σχόλια:

  1. ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ... ΧΟΛΕΡΑ!!!

    "Γιασεμής"


    Υ.Γ: ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Τουρκομογγόλος Νεοοθωμανιστής πολύ μας τάχει πρήξει με τα ΄΄γιουσουφάκια΄΄(πχ ΕΛΙΑΜΕΠ,Ψευτομουφτήδες κλπ),αλλά σε λίγο θα τρέχει και δεν θα φτάνει στο ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ και όχι μόνο.
    Δεν θα τον γλιτώσει ούτε οι 600000 ιστοσελίδες που έκλεισε ούτε η φίμωση των ΜΜΕ ούτε το πλαφόν του 10% στα κόματα.
    ΄0σοι δεν είναι Μογγόλοι(και είναι πολλοί)ξυπνούν και τον Νεοοθωμανισμό του θα τον βάλει εκεί που ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ό,τι και να γράφουμε, ό,τι και να λέμε, το ίδιο κάνει. Ο Νταβούτογλου θα πάει εκεί και θα συνεχίσει αυτό που άρχισε ο Μπαμπατζάν κάπου πέντε χρόνια πριν. Στην συνέχεια, ο Καραμανλής άκουσε τον Έρντογαν στην Κων/λη να του προτείνει την δημιουργία ελληνοτουρκικής επιτροπής για την διαχείριση των μειονοτικών ζητημάτων στην Θράκη, χωρίς να αντιδράσει. Ο Έρντογαν στην θέση του, θα τα είχε βροντήξει και θα είχε φύγει. Γιατί να αλλάξει κάτι τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωστόσο εγω θα επιμένω να λέω
    την ελεφθερία ελεφθερία
    το φόνο φόνο
    την ενοχη ενοχη
    μ' ένα πείσμα τρελου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. α μάλιστα,
    μπαίνει κι η Καβάλα στο πρόγραμμα...κι η Θεσσαλονίκη διακριτικά και "συμβολικά"!

    πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, τουρκοφασίστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στη συνάντηση με το ΕΛΙΑΜΕΠ,θα λάβει αυτό οδηγίες,για την επόμενη εκπομπή-"ιστορικού" περιεχομένου,του ΣΚΑϊ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσέξτε ποιοί τον βλεπουν εν κρυπτώ!... Αυτοι που εβγαλαν αδελφή τον Κολοκοτρωνη, που ανακαλυψαν ( αραγε πού;;;) οτι το 1821 γεννηθηκε και οι ξενοι ονομασαν το ελληνικό Εθνος!!! Ειναι αυτή η κλίκα των ρουφιάνων της προοδευτικής αριστερας, των πουλημεννων τομαριών που στηνουν κώλο ( καθότι αδελφάτα) στον καθερνα, φτανει να τρωνε καλά και απο το στόμα και απο τον κώλο!!!!! Και καθόμαστε εμε΄ςι και τους λιβανίζουμε...
    Αρμοδιε που τα διαβαζεις: ξερω οτι δεν σ΄αρεσουν αυτά, αλλα πιστευω αν εισαι ΕΛΛΛΗΝ και όχι γιαλαντζί ελληνας, καταλαβαίνεις και κουνας το κεφάλι... Διέγραψε όσα εγραψα. Αλλα μην αφήνετε να δολοφονούν την ψυχη του Ελληνα αυτοι οι ρουφιάνοι, τα κατακάθια, τα γουρούνια... Ελλας τέλος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.