23/3/11

Ήλθε, είδε, απογοήτευσε και απήλθε

Η πολυδιαφημισμένη επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στη Σύρο απογοήτευσε τους πάντες. Ο κ. Παπανδρέου ήλθε, είδε, απογοήτευσε και απήλθε. Ξύλο, δακρυγόνα, ακρίβεια, ανεργία, ύφεση τα πρωθυπουργικά δώρα.
Είναι λυπηρό για τους νησιώτες μας να βλέπουν τον πρωθυπουργό, που επέλεξε πριν ένα (1) περίπου χρόνο το Καστελλόριζο - την εσχατιά της περιφέρειας και της χώρας - για να εξαγγείλει την υποδούλωση της χώρας μας στο Δ.Ν.Τ., να δίνει αυτή τη φορά από την έδρα της περιφέρειας νέες υποσχέσεις που μοιάζουν με ακάλυπτες επιταγές.

Ο κ. Παπανδρέου αφήνει τους νησιώτες μας εκτεθειμένους και απροστάτευτους στα μεγάλα ζητήματα που τους απασχολούν.

• Η υγεία «νοσεί» επικίνδυνα,
• Η ακρίβεια και η ανεργία καλπάζουν,
• Η επιχειρηματικότητα περνά δύσκολες ώρες,
• Το Ναυπηγείο του Νεωρίου και η CAIR της Ρόδου – οι βαριές βιομηχανίες της περιφέρειάς μας – βιώνουν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής.
• Οι αναπτυξιακές δράσεις στο Νότιο Αιγαίο έχουν σταματήσει και η παιδεία υποβαθμίζεται καθημερινά.
• Ο τουρισμός πορεύεται στον αυτόματο πιλότο.
• Τα αδιέξοδα μεγαλώνουν και οδηγούν το λαό μας στην απόγνωση.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Δεν γνωρίζουμε αν ήταν δικιά σας επιθυμία ή πρωτοβουλία των «πραιτοριανών» να αποκλειστεί η αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου από την κομματική φιέστα που επεδίωξαν να στήσουν. Όσο όμως και αν προσπαθούν να σας βάλουν στη «γυάλα» και να κρύψουν τα προβλήματα «κάτω από το χαλί», να ξέρουν ότι δεν θα τα καταφέρουν.

Οι αντιδράσεις και η αντίσταση του λαού μας στην αδιέξοδη και αντιλαϊκή πολιτική σας,
είναι το ανάχωμα στην αλαζονική και αδιέξοδη συμπεριφορά σας. Οι κοινωνικές αντοχές και ανοχές εξαντλήθηκαν. Η κοινωνία μας «χόρτασε» από λόγια και απογοητεύτηκε από την ανακολουθία των έργων και των διακηρύξεών σας.

Καλούμε την παραπαίουσα κυβέρνηση – όσο ακόμα θα βρίσκεται στην εξουσία – να αντιληφθεί το μέγεθος των ευθυνών της, να σταματήσει την ανούσια επικοινωνιακή και παρελκυστική τακτική και να ακούσει την απεγνωσμένη φωνή του ελληνικού λαού που δεν αντέχει άλλο την ανερμάτιστη πολιτική σας.

Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.
Πηγή : Ροδιακή

4 σχόλια:

  1. Η Τουρκία θα εκπροσωπεί εφεξής τα διπλωματικά συμφέροντα των ΗΠΑ στη Λιβύη, μετά από αίτημα της Ουάσινγκτον η οποία έκλεισε την πρεσβεία της στην Τρίπολη από τον περασμένο μήνα, ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρμεντ. «Η Τουρκία απεδέχθη να είναι η δύναμη που θα προστατεύει τα συμφέροντά μας στη Λιβύη» ανέφερε ο Μαρκ Τόνερ μιλώντας στον Τύπο, κάνοντας αναφορά στο ρόλο που θα διαδραματίζει η Αγκυρα στη Λιβύη.

    Η Ρουμανία θα συμμετάσχει στον έλεγχο του εμπάργκο όπλων κατά της Λιβύης που αποφασίστηκε από το ΝΑΤΟ με την αποστολή μιας φρεγάτας στη Μεσόγειο, με περισσότερους από 200 στρατιωτικούς επί του σκάφους, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Τραϊάν Μπασέσκου.

    «Το Ανώτατο Συμβούλιο Άμυνας της χώρας (CSAT) αποφάσισε ότι η Ρουμανία θα βοηθήσει στο να γίνει σεβαστό το εμπάργκο των όπλων με τη φρεγάτα Βασιλιάς Φερδινάνδος», δήλωσε ο αρχηγός κράτους σε τηλεοπτική του ομιλία. «Η Ρουμανία θα συμμετέχει με 205 στρατιωτικούς και δύο αξιωματικούς του Επιτελείου, 207 άτομα συνολικά», πρόσθεσε.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Σαούντ, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας του στους στόχους που θέτει η απόφαση των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού.

    «Για το θέμα της Λιβύης, ο πρωθυπουργός παρουσίασε τις ενέργειες που γίνονται για την εφαρμογή της απόφασης 1973. Ο πρίγκιπας Σαούντ εξέφρασε την υποστήριξή του στους στόχους της απόφασης 1973 και στις ενέργειες που κάνει η διεθνής κοινότητα για την εφαρμογή της», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

    Οι τρεις Δυτικοί δημοσιογράφοι που είχαν συλληφθεί στη Λιβύη, βρίσκονται στην Τρίπολη και πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι σε «μια-δυο ώρες», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, Μούσα Ιμπραΐμ. Πρόκειται για δύο δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) και έναν φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Getty Images.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το τερας εχει πολλα κεφαλια δειτε και αυτο ttp://ellinikesaxies.blogspot.com/ ΤΗΕ INSIDE JOB DOCUMENTARY ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΛΛ. ΥΠΟΤ. Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. >τη φρεγάτα «Βασιλιάς Φερδινάνδος»<

    Αυτοί δεν είναι κομπλεξικοί και δεν προσπαθούν να αποδείξουν την «δημοκρατικότητά» τους, καταργώντας τα ονόματα των βασιλέων, όπως κάνουμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ!!! Έτσι και οι παρείες της Ευρώπης, Τζέφφρυ ΅ψηφίζουν΅, Τζέφφρυ έχουν !!!
    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.