9/3/11

Ενοπλοι αγρότες συνέλαβαν Βρετανούς καταδρομείς

Σε νέα γκάφα, τη δεύτερη στην κρίση της Λιβύης, υπέπεσε η Βρετανία μετά την καθυστερημένη απομάκρυνση των υπηκόων της, όταν Λίβυοι αγρότες συνέλαβαν «βρετανική διπλωματική αποστολή», η οποία αποδείχτηκε ότι ήταν ένοπλοι Βρετανοί καταδρομείς με πολλά... διαβατήρια.

«Θα στείλουμε νέα ομάδα», για να αποκαταστήσει επαφή με τη λιβυκή αντιπολίτευση, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, προσπαθώντας να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Ο υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ εμφανίστηκε στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις, ενώ ο βρετανικός Τύπος «περνάει γενεές δεκατέσσερις» την κυβέρνηση της χώρας. Σύμφωνα με την επίσημη ορολογία, η Βρετανία έστειλε με ελικόπτερο την περασμένη εβδομάδα κοντά στη Βεγγάζη μια «μικρή διπλωματική αποστολή», με στόχο να έρθει σε επαφή με την αντιπολίτευση, την οποία υποστηρίζει ανοιχτά, παρά τη «θεαματική προσέγγιση» που είχε με τον Καντάφι τα προηγούμενα χρόνια, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το ελικόπτερο προσγειώθηκε, αλλά το εντόπισαν μερικοί αγρότες, οι οποίοι εν μέσω φημών για επέμβαση μισθοφόρων του Καντάφι και ξένων δυνάμεων και ενώ μαίνονταν οι μάχες της αντιπολίτευσης με τις κανταφικές δυνάμεις, έσπευσαν να το ελέγξουν.

Τα βρετανικά ΜΜΕ γράφουν ότι οι ένοπλοι αγρότες φώναξαν «ψηλά τα χέρια» και οι Βρετανοί παραδόθηκαν. Οι αγρότες βρήκαν επάνω τους όπλα, δορυφορικά τηλέφωνα και πολλά διαβατήρια και αποφάσισαν να ειδοποιήσουν την αντιπολίτευση. Εκπρόσωποί της έφτασαν και δεν ήξεραν τίποτα για την αποστολή. Τότε άρχισαν έντονες διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και λιβυκής αντιπολίτευσης για την απελευθέρωση της οκταμελούς ομάδας. Την αποτελούσαν ένας πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών, ένας ή δύο διπλωμάτες και οι άλλοι ήταν καταδρομείς. Ελευθερώθηκαν, αλλά η αντιπολίτευση κατάσχεσε το ελικόπτερο και τον οπλισμό. Στη Βρετανία μεταδόθηκε συνομιλία του Βρετανού πρεσβευτή, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη από εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης για τη μυστική άφιξη των Βρετανών. http://www.enet.gr/

6 σχόλια:

  1. Σιγά μήν έφυγαν!
    Είναι εκεί καί εκπαιδεύουν τούς αγρότες!Στά νέα όπλα πού τούς πήγαν,γιά νά συνεννοούνται....μεταξύ τους!!!!
    Χά...χάχα ΄χαχάχα!!
    Εμείς ντρεπόμασταν γιά τούς καταδρομείς μας πού πολέμησαν γιά τά δίκαια τών ΕλληνωΚυπρίων!!!
    1η Μ.ΑΛ.,Γ'Μ.Α.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΚΟΜΠΙ;

    ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΠΑΛΙ.ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ.
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΜΦΥΛΙΟ;

    ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΝΤΑΦΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΥΤΟ;

    ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΛΟΧΙΑΣ ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΕ ΕΝΑ ΤΑΓΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ.

    ΣΙΧΑΘΗΚΑ!

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρόκειται για ένα οκτώ άτομα, ένα νεαρό Βρετανό διπλωμάτη, ένα στέλεχος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών και έξι άνδρες της επίλεκτης SAS που συνελήφθησαν στα ανατολικά της χώρας κοντά στη Βεγγάζη κατά την διάρκεια επιχείρησης απεγκλωβισμού του Βρετανού διπλωμάτη και αφού υποτίθεται ότι είχαν έρθει σε συνεννόηση με τους αντικαθεστωτικούς.
    Η ομάδα της SAS, που σύμφωνα με τις πληροφορίες αποτελείται από την κλασική επιχειρησιακή ομάδα έξι ανδρών, είχε έρθει σε επαφή με τον διπλωμάτη και συνελήφθησαν κατά την κίνησή τους προς το ελικόπτερο. Πάνω στους άνδρες της SAS βρέθηκαν έξι επιθετικά τυφέκια Μ4, τέσσερα πιστόλια Sig Sauer των 9 χιλιοστών, συσκευές GPS, δορυφορικά τηλέφωνα κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και ξαναλεω,τι δουλεια ειχαν εκει οι 2 ομαδες που συνεληφθησαν?και τι παιζει με το πλοιο απο την λιβυη που κατασχεθηκε σε λιμανι στη αγγλια με 120 εκατομ ευρω?

    de gaulle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυ μαχημη η ΣΑΣ χαχα η δικια μας ΣΑΣ(οικονομικο) θα μπορουσε να ανταπεξελθει καλυτερα.
    Ισως ο ΑΓΕΣ κατι ξερει και πλεον κατα την διαρκεια της θητειας των στρατευμενων, θα μπορουν αυτοι να δηλωσουν κατεπιλογη αν θελουν να παρακολουθησουν μαθηματα νεου αγροτη!!!ΜΙΛΑΩ ΣΟΒΑΡΑ ΨΑΞΤΕ ΤΟ.
    Πολυ μπροστα ο ΑΓΕΣ αφου αγροτες πιασαν και τα εγκλεζακια.. χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.