21/3/11

Σκόπια vs Ελλάδα: αρχίζει η μάχη της Χάγης


Από την εφημερίδα της πΓΔΜ Dnevnik
Αυτή τη Δευτέρα, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ΔΔΧ) ξεκινά την εξέταση της καταγγελίας που υπέβαλαν τα Σκόπια κατά της Ελλάδας. 
Τα Σκόπια κατηγορούν την Αθήνα  ότι παραβίασε τις διατάξεις της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995 με το βέτο που έθεσε κατά της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. 
Οι Σκοπιανοί εμπειρογνώμονες είναι πολύ αισιόδοξοι για την έκβαση της δίκης, αλλά ακόμη και αν η γνωμοδότηση του Δικαστηρίου ήταν υπέρ των Σκοπίων, το ερώτημα παραμένει αν θα εφαρμοστεί αυτή η απόφαση μετά; 
Με άλλα λόγια, μπορεί το ΔΔΧ να υποχρεώσει το ΝΑΤΟ να ανοίξει τις πόρτες του στα Σκόπια;

Είναι μάταιο να κάνουμε εικασίες για την έκβαση της καταγγελίας που υπέβαλαν τα Σκόπια κατά της Ελλάδας ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης το Νοέμβριο του 2008 αναγνωρίζουν όλοι οι εμπειρογνώμονες. 

Παρά το γεγονός ότι πολλά επιχειρήματα συνηγορούν υπέρ της πΓΔΜ, και μολονότι ότι είναι φανερό ότι ο νότιος γείτονάς μας παραβίασε την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 κατά τη διάρκεια της Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, θα πρέπει μάλλον να περιμένουμε ένα «ναι, αλλά ...» από το Δικαστήριο, ιδίως λόγω της σημερινής κατάστασης και των πολιτικών πιέσεων.

Οι δημόσιες ακροάσεις του Δικαστηρίου θα πραγματοποιηθούν από τις 21 έως 30 τις Μαρτίου, και θα πρέπει το ΔΔΧ να δώσει την ετυμηγορία του σε διάστημα έξι μηνών. 

«Πράγματι, η δικογραφία είναι καθαρή. Τα νομικά επιχειρήματα συνηγορούν υπέρ της πΓΔΜ, και αναμένω μια απόφαση που θα επιβεβαιώσει τη θέση μου», δήλωσε ένας εμπειρογνώμονας του διεθνούς δικαίου, ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος σύμφωνα με τους κανόνες της δίκης. 

Μερικοί εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι η δίκη αυτή θα είναι επίσης μια δοκιμασία για την πΓΔΜ και την Ελλάδα, αλλά κυρίως για την αμεροληψία του Δικαστηρίου.

Η πΓΔΜ είχε επανειλημμένες ευκαιρίες να αντιδράσει στις παραβιάσεις από την Αθήνα των διατάξεων της ενδιάμεσης συμφωνίας, αλλά περίμενε μέχρι τον Απρίλιο του 2008 για να αποφασίσει να υποβάλει καταγγελία, όταν η Ελλάδα άσκησε βέτο κατά της υποψηφιότητας της στο ΝΑΤΟ.

Στο παρελθόν, η Ελλάδα είχε ήδη προσπαθήσει να εμποδίσει την ένταξη της πΓΔΜ σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του ΟΑΣΕ, αλλά αυτοί οι χειρισμοί ήταν πριν από την υπογραφή της ενδιάμεσης συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών την 13 του Σεπτέμβρη του 1995 στη Νέα Υόρκη.

Η Σκοπιανή κυβέρνηση κατάθεσε  λοιπόν την 17 Νοεμβρίου 2008, καταγγελία κατά της Ελλάδας για «κατάφωρη παραβίαση των υποχρεώσεων του κεφαλαίου 11» αυτής της συμφωνίας. 
Η πΓΔΜ ζήτησε επίσης από το Δικαστήριο να προστατεύσει τα δικαιώματά της να δράξει ως ένα ανεξάρτητο κράτος στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου, και να εξασφαλισθεί το δικαίωμά της να ενταχθεί σε διεθνείς οργανισμούς σύμφωνα με την ενδιάμεση συμφωνία. 
Σύμφωνα με το κεφάλαιο 11 παράγραφος 1 της ενδιάμεσης συμφωνίας, η Ελλάδα «έχει την υποχρέωση, βάσει του διεθνούς δικαίου, να μην εμποδίσει τις αιτήσεις [της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας] προσχώρησης της στις οργανώσεις και διεθνείς οργανισμούς, πολυμερείς και περιφερειακούς, στους οποίους η Ελλάδα είναι η ίδια μέλος».

Η πΓΔΜ ξεκίνησε τη διαδικασία κατά της Ελλάδας στο Δικαστήριο της Χάγης επιχειρηματολογώντας ότι με το βέτο κατά της ένταξης της  στο ΝΑΤΟ, η Αθήνα παραβίασε το κεφάλαιο 11 της συμφωνίας. 
Ζητεί από το Διεθνές Δικαστήριο να υποχρεώσει την Ελλάδα να τηρεί τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την ενδιάμεση συμφωνία που είναι νομικά απαιτητικές από τα δύο μέρη. 
Η πΓΔΜ ζητεί επίσης από το Δικαστήριο να υποχρεώσει την Ελλάδα να μην εμποδίσει τις αιτήσεις ένταξης της σε οποιαδήποτε διεθνή οργάνωση.

Η Ελλάδα υπέβαλε ένα αντί-σημείωμα που προκάλεσε την αντίδραση της πΓΔΜ η οποία προκάλεσε στη συνέχεια την αντίδραση της Ελλάδας, αλλά αυτές οι γραπτές δηλώσεις και μαρτυρικές καταθέσεις δεν θα δημοσιοποιηθούν πριν από τις ακροάσεις ή μπορεί να δημοσιευτούν μόνο μετά τη ετυμηγορία του ΔΔΧ.

Χειρισμοί και τακτικοί ελιγμοί

Οι χειρισμοί και οι πολιτικές πιέσεις αποτελούν μέρος της καθημερινότητας του Δικαστηρίου, όπως έδειξε η απόφαση που εκδόθηκε τον Ιούλιο για το Κοσσυφοπέδιο. 
Παρά τις καθαρές θέσεις του Δικαστηρίου για μια σειρά υποθέσεων, ορισμένοι εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι το Δικαστήριο απέφυγε έξυπνα να δώσει απάντηση στο βασικό ερώτημα-κλειδί, αυτό που θα μπορούσε να θέσει υπό αμφισβήτηση, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, την ανεξαρτησία και την κυριαρχία του Κοσσυφοπεδίου.

Η πΓΔΜ είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για το γεγονός  ότι το Δικαστήριο μπορεί να κηρύξει το εαυτό του αναρμόδιο να κρίνει μια παραβίαση του κεφαλαίου 11, επειδή αφορά την αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ που δεν είναι μια οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών. 
«Μια τέτοια απόφαση θα ήταν μια πράξη δειλίας που δείχνει ότι αυτό το διεθνές όργανο δεν μπορεί πλέον να εκπληρώνει τα καθήκοντά του», δήλωσε ένας Σκοπιανός εμπειρογνώμονας.

Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία του παρελθόντος, η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει δραστικά μέτρα, αλλά θα τονίσει, για ακόμα μια φορά, τις τρεις γνωστές θέσεις της – ότι δεν αποτελεί παραβίαση της πράξης 11 της Συμφωνία, ότι δεν είναι αυτή αλλά η πΓΔΜ που έχει παραβιάσει τη συμφωνία και, εν τέλει, ότι παραβιάζοντας την συμφωνία, ήθελε μόνο να μας βοηθήσει-.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η απόφαση έχει μια καλή πιθανότητα να είναι υπέρ της πΓΔΜ. 
Σε μια τέτοια περίπτωση, η απόφαση του Δικαστηρίου θα είναι δεσμευτική -να θυμίσουμε ότι στην περίπτωση του Κοσσυφοπεδίου, η Σερβία είχε ζητήσει τη συμβουλευτική γνώμη του ΔΔΧ-. 
Ωστόσο, η εκτέλεση των αποφάσεων του ΔΔΧ ανήκει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΓΕ, και δεν γνωρίζουμε αν μπορεί το ΣΑ να απαιτήσει νομικά την εφαρμογή της ενδεχόμενης απόφασης του από τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με ορισμένους εμπειρογνώμονες, μια τέτοια κατάληξη είναι τελείως απίθανη, άλλοι πιστεύουν ότι είναι δυνατόν, αλλά μάλλον απίθανο, να υιοθετηθεί από το ΝΑΤΟ ένας μηχανισμός ψηφοφορίας χωρίς την Ελλάδα, γεγονός που θα συνιστούσε μια απόφαση άνευ προηγούμενο.

Ακόμη και αν η απόφαση δεν εφαρμοστεί, αυτή η δίκη είναι σημαντική γιατί αποδεικνύει ότι η ενδιάμεση συμφωνία είναι ακόμα σε ισχύ και ότι οι δύο πλευρές εξακολουθούν να την θεωρούν ως ένα κρίσιμο έγγραφο στα πλαίσια των διμερών σχέσεων . 
Εάν και μια ευνοϊκή απόφαση υπέρ της πΓΔΜ, δεν θα άνοιγε αμέσως τις πόρτες του ΝΑΤΟ, η πΓΔΜ θα επανεξετάσει σοβαρά τη θέση της σχετικά με την εγκυρότητα της συμφωνίας.

Η Ελλάδα είχε κατηγορηθεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το εμπορικό εμπάργκο που είχε εφαρμόσει μονομερώς κατά την πΓΔΜ το 1994 για ολόκληρο ένα έτος. 
Την εποχή εκείνη, ήταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που κατηγόρησε την Ελλάδα για παραβίαση των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Η Ελλάδα είχε καταδικαστεί, αλλά χωρίς κυρώσεις.

Για την εξέταση της καταγγελίας της πΓΔΜ, Πρόεδρος του ΔΔΧ θα είναι ο Hisashi Owada (Ιαπωνία). 
Το Δικαστήριο αποτελείται από τους παρακάτω δικαστές:
Peter Tomka (αντιπρόεδρος, Σλοβακία), Abdul Karoma (Σιέρα Λεόνε), Awn Shawkat Al-Khasawneh (Ιορδανία), Bruno Simma (Γερμανία), Ronny Abraham (Γαλλία), Kenneth Kaye (Νέα Ζηλανδία), Bernardo Sepúlveda-Amor (Μεξικό), Mohamed Bennouna (Μαρόκο), Leonid Skotnikov (Ρωσική Ομοσπονδία), Antonio Cancado Trindade (Βραζιλία), Abdulqawi Ahmed Yusuf (Σομαλία), Christopher Greenwood (Ηνωμένο Βασίλειο), Xie Huang Jin (Κίνα) και et John Donahue (ΗΠΑ).

Η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί επίσης από τις γνώμες των ad hoc  (ειδικών) δικαστών που θα επιλεγούν από τα δύο μέρη κατά τη διάρκεια της δίκης. Τα ονόματά τους δεν θα γίνουν γνωστά πριν από την έναρξη της δίκης.

15 σχόλια:

  1. Ακολουθούμε λανθασμένη πολιτική για το Σκοπιανό.

    Είναι λάθος να ενθαρρύνουμε την δημιουργία νέου έθνους και νέου κράτους, ή να ενθαρρύνουμε τον Βουλγαρικό και Αλβανικό εθνικισμό.

    Οι κάτοικοι των Σκοπίων είναι Σλαβόφωνοι Ρωμιοί, που δεν αισθάνονται Σλάβοι αλλά απόγονοι Ελλήνων!

    Η Ελλάδα πρέπει να τους επανελληνοποιήσει, χορηγώντας υπηκοότητα σε όποιον Ορθόδοξο κάτοικο της χώρας θέλει να (ξανα)γίνει Έλληνας. Αν το κάνουμε αυτό, σε μερικά χρόνια τα Σκόπια θα γίνουν τμήμα της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν κατάλαβες East . Η επίσημη στάση των Σκοπίων βασίζεται στην ανθελληνική προπαγάνδα. Όχι μόνο θέλουν να πάρουν ένα κομμάτι της Ελληνικής αρχαίας ιστορίας, αλλά θέλουν και να παραποιήσουν οτιδήποτε έχει σχέση με την Ελληνική ιστορία.
    Σο κάτω κάτω, πως μια χώρα που περιλαμβάνει το 51% της τωρινής Μακεδονίας διαπραγματέυεται το ονομά της και την ιστορία της;
    Είναι σαν να λέμε όλη η Αλβανία να ονομαστεί Ήπειρος επειδή κατέχει την Βόρεια Ήπειρο.

    Μόνο και μόνο για τον ανθελληνισμό τους. Κανένα οίκτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ορίστε και το λίνκ με την δίκη σε stream
    http://www.icj-cij.org/presscom/live_original.php?p1=6

    Για δείτε τι κορώνες θα πετάξουν τα "αδέρφια" μας και την προδοσία της Ελληνικού Στρουθοκαμηλισμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. (85)LXXXV.ΥΠΝΟΥ θυμίαμα μετά μήκωνος

    "Ύπνε,άναξ μακάρων πάντων,θνητών
    τ'ανθρώπων,
    καί πάντων ζώων,οπόσα τρέφει ευρεία χθών..."
    {Ώ Ύπνε,σύ ο βασιλεύς όλων τών μακαρίων πάντων καί τών θνητών ανθρώπων καί όλων τών ζώων,όσα τρέφει η ευρεία γή διότι μόνος σου είσαι κυρίαρχος όλων καί προσέρχεσαι εις όλους καί δεσμεύεις τά σ ώ μ α τ α μέ δεσμά,πού δέν είναι κατασκευασμένα από χαλκό
    Εσύ μάς απαλλάσεις από τίς φροντίδες καί μάς παρέχεις γλυκειά ανακούφισι από τούς κ ό π ο υ ς
    καί μάς παρασκευάζεις γιά κάθε λύπη μιά ιερή παρηγορία
    καί μάς φέρεις επίσης τήν άσκησιν τού θ α ν ά τ ο υ καί διασώζεις τάς ψ υ χ ά ς μας
    διότι εσή είσαι εκ φ ύ σ ε ω ς ο γνήσιος αδελφός τής Λ ή θ η ς καί τού Θ α ν ά τ ο υ.
    Αλλά ,ώ μακάριε,σέ παρακαλώ νά έλθης συγκερασμένος μέ γλυκύτητα
    καί νά σώζης ε υ ν ο ι κ ώ ς τούς μύστας γιά τά θεικά έργα."

    Σχόλιο
    ***Σήμερα συνέλληνες είναι η {Παγκόσμια Ημέρα τού Ύπνου !}
    Προσοχή γιατί τόσα χρόνια κάποιοι παλιάνθρωποι τής Ιστορίας προσπαθούν νά πέσουμε στήν Λ Η Θ Η
    νά πιούμε τό νερό πού μάς ποτίζουν τού ανθελληνισμού καί νά αρνηθούμε τήν ελληνικότητά μας,τήν ελληνική Μακεδονία μας!νά κάνουν ένα καινούργιο έθνος τό "Μακεδονικό".
    Καί επειδή ο ΎΠΝΟΣ όπως λέει ο ύμνος στά "ΟΡΦΙΚΆ",έχει αδέλφια τήν Λήθη καί τόν ΘΑΝΑΤΟ,θέλουν νά μάς υπνωτήσουν γιά νά μάς πεθάνουν !όχι στό Νερό τής Άρνης!
    Θά μάς σκοτώσουν τόν Ελληνισμό,τήν Ιστορία μας τήν ένδοξη,καί τόν μεγάλο Παγκόσμιο Πολιτισμό μας !
    Μήν αφήσετε τό μυαλό σας,τήν λογική σας,τόν Νούν σας,νά τόν πάρει ο Ύπνος !
    Γρηγορείτε !
    Καλοδεχούμενος ο γλυκός φυσικός Ύπνος πού μάς α ν α ζ ω ο γ ο ν ε ί
    μάς δίνει Δύναμι,μάς αναγεννά,ανανεώνει !
    Γρηγορείτε !
    Βάλτε "χαλκό"καί περιτυλίξτε τίς Ελληνικές καρδιές-Ψυχές σας,γιά νά αντέχουν στίς μεγάλες πιέσεις-θερμοκρασίες !
    ΕΊΘΕ !

    ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΨΥΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ''EAST: Οι κάτοικοι των Σκοπίων είναι Σλαβόφωνοι Ρωμιοί''

    Το πολυ το τακα τακα κανει το νεο-ορθοδοξακι λαμακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θ. Πάγκαλος: "ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ ΘΕΛΟΥΝ"!

    Αυτός είναι ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ της κυβέρνησης που πάει στην Χάγη. Καλά κρασά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 21 Μαρτίου 2011 4:15 μ.μ.

    Ευχαριστώ για τη παραπομπή, την έβαλα στην ανάρτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ως μεγιστη υποχωρηση απο την Ελλαδα και ελαχιστη απο την ΦΥΡΟΜ,δεν θα μπορουσαμε να προτεινουμε το ονομα που θελουν αλλα με ενα δραστικο γραμμα αλλαγμενο;πχ.Μεκαδονια,Μακελονια,Μακερονια(το καλυτερο)η Μαλεδονια κλπ.Ετσι για να δειξουμε οτι ειμαστε ανετοι.Αστεια λεω,με τετοιους πολιτικους,απορω πως δεν μας απαγορευσε ακομα η κρατικη εξουσια την χρηση στον λογο του ιδιου του ονοματος.Ισως ακομη τα αφεντικα δεν εχουν αποφασισει τις λεπτομερειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι Σκοπιανοί τα παίζουν όλα για όλα γιατί δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Εμείς όμως έχουμε και συνεχίζουμε να παίζουμε. Υπόψιν ότι η Χάγη είναι δικαστήριο που πρόσπαθεί να ισορροπήσει τις καταστάσεις. Δηλαδή παίζει 50 - 50. Άρα περιμένετε να χάσουμε κάτι και σίγουρα να κερδίσουν οι Σκοπιανοί.
    Παρεπιμπτόντος ή Ελλάδα δεν θέλει να πάει και με την Τουρκία στην Χάγη για τα ελληνοτουρκικά; Μαντέψτε ποιος θα χάσει πάλι!

    Όπως καταλαβαίνετε θα πληρώσουμε ακριβά την ασχετοσύνη των κυβερνήσεων μας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Έτσι για να λένε στον λαουτζίκο αερολογίες ( για δήθεν διπλωματικές νίκες) για να μην απογκυστρωθουν απο τις καρέκλες της Βουλής και τα προνόμοια του βουλευτή.

    "Να δείς που κάποτε θα μας πουνε και μ@λ@κες" όπως έλεγε και ένα τραγουδάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατι οχι Σλαβονια , Βαρδαρια/Βαρδαρσκια , Νοτια Σλαβια ? Εκει πρεπει να καταληξει το φιασκο της ονομασιας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 2:20 π.μ.

    >Οι Σκοπιανοί τα παίζουν όλα για όλα γιατί δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Εμείς όμως έχουμε και συνεχίζουμε να παίζουμε.<

    Ο χρόνος δουλεύει εις βάρος των Σκοπίων, διότι επαπειλούνται με διάλυση, αν δεν καταλήξουν σε όνομα. Αντιθέτως, η Ελλάδα δεν έχει τίποτε να χάσει και γι αυτό κακώς διαπραγματεύεται. Έχει κάνει ζημιά η κυβερνητική προπαγάνδα, διότι πολύ έχουν πέσει θύμα της και νομίζουν ότι ζοριζόμαστε.

    >Παρεπιμπτόντος ή Ελλάδα δεν θέλει να πάει και με την Τουρκία στην Χάγη για τα ελληνοτουρκικά; Μαντέψτε ποιος θα χάσει πάλι!<

    Τελείως διαφορετική περίπτωση.

    @ 4:06 π.μ.

    Δεν θα γίνουμε εμείς νονοί του μορφώματος. Ας πάρουν όποιο όνομα θέλουν, αρκεί να μην περιλαμβάνει το "Μακεδονία" ή παραγωγό του. Τελεία και παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αποκάλυψη της Κυριακάτικης Τάιμς του Λονδίνου για "δωροδοκία" 3 ευρωβουλευτών που είχαν αναλάβει τη σύνταξη Σχεδίου Ψηφίσματος για την πορεία Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ΦΥΡΟΜ με την ΕΕ.
    Για να φτιάξουν υποστηρικτική έκθεση υπέρ της ΦΥΡΟΜ...βεβαίως.
    Ενας Αυστριακός, ένας Ρουμάνος και ένας Σλοβένος. Καλό;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Ελίνα, ναι το ξέρω, άλλωστε το ανάρτησε ο Ακρίτας σήμερα πρωί πρωί!
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/03/blog-post_1055.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τό όνομα είναι τό π ά ν !
    Άν φωνάξεις ένα τυχαίο όνομα π.χ.
    Αλέξανδρος,σέ μιά συγκέντρωση,καί υπάρχει κάποιος πού τόν λένε ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ,δέν θά γυρίσει αμέσως,νά σάς πει:
    "Εμένα θέλετε;"!!!

    Εάν σάς πώ,νά ένα ωραίο τριαντάφυλλο,καί δέν έχω,η γρήγορη Σκέψη μας δέν θά φτιάξει ένα έμορφο άνθος,πού θά νοιώθουμε καί ...τήν μυρωδιά του;
    Όνομα=τά Πάντα.

    Πολύβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προσωπικά συμφωνώ με τον κύριο East, αλλά δυστυχώς οι ελληναράδες και σκοπιανοί υπερπατριώτες δεν μπορούν να συλλάβουν με το μικρό και ανάπηρο μυαλό τους, ότι τους ενώνει η Ρωμιοσύνη.. http://sites.google.com/site/romeandromania/hellenism

    Οποτε: http://salade-macedoine.pblogs.gr/2009/11/ti-htan-oi-dragobites-ti-einai-oi-slabomakedones.html

    Οι Σλαβομακεδόνες λυσσάνε γιατί είναι πιο ημιμαθείς και βλαμμένοι από Ελληναράδες. Η γραμμή τους είναι η εξής:

    -- Οι Μακεδόνες ήταν διακριτό έθνος από τους υπόλοιπους αρχαίους Έλληνες. Έτσι καμαρώνουν ...ως "Βάρβαροι", που ήταν ο δημοφιλής επιθετικός προσδιορισμός αντι-φιλιππικών Αρχαίων Αθηναίων δημαγωγών για τον Φίλιππο Β΄ και το λαό του.
    -- Υπάρχει «Ιστορική Συνέχεια» μεταξύ Μακεδόνων και Σλαβομακεδόνων, ...ακόμα και αν δεν έχουν καμμία σχέση γλωσσικά!
    -- Αντιθέτως, οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν απόγονοι (DNA και τα ρέστα..!) υποσαχάριων Αφρικανών...
    -- ...αλλά και να μην ήταν (απόγονοι υποσαχάριων Αφρικανών) δεν έχει καμμία σημασία, αφού δήθεν εμείς οι Έλληνες ΔΕΝ έχουμε «Ιστορική Συνέχεια», λόγω υψηλών επιμειξιών με άλλα έθνη, ...παρόλο που μιλάμε γλώσσα που προέρχεται από την Αρχαιότητα.
    Σαθρά επιχειρήματα εσωτερικής κατανάλωσης, που άνετα αντικρούονται διεθνώς. Αυτό που δεν αντιμετωπίζεται εύκολα, είναι το brandname "Macedonia". Και στο θέμα αυτό, η Ελλάδα έχει ήδη ηττηθεί.. Για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ζήτημα δεν υφίσταται επίσημα. Οι περισσότερες χώρες της Οικουμένης αποκαλούν την υπόδικο χώρα ως F.Y.R.O.M. (Macedonia), ή ως Macedonia (FYROM). Σε αντιδιαστολή με τα εσωτερικής κατανάλωσης ινάτια και δογματικές κορώνες της GR (--> Greece), η παρούσα τακτική της ΜΚ (--> FYROM), έγγυται πια στην αποτελεσματικότατη αφαίρεση της παρένθεσης από την υπάρχουσα ονομασία!

    Βαριεστημένες από το όλο ζήτημα, μία, μία οι χώρες της παγκόσμιας κοινότητας εγκαταλείπουν το (FYROM), και διατηρούν το Macedonia.
    Ο Κόσμος το'χει τούμπανο, και οι δικοί μας ταγοί (ακαδημαϊκή κοινότητα, υπουργείο Εξωτερικών, ΚΥΣΕΑ, ΕΥΠ), ..κρυφό καμάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.