24/10/11

Δεν θέλει τη βοήθεια του Ισραήλ η Τουρκία

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του, Αμπντουλάχ Γκιουλ, είχε ο Ισραηλινός πρόεδρος, Σιμόν Πέρες, στον απόηχο του μεγάλου σεισμού που έπληξε την ανατολική Τουρκία. Πρότεινε την αποστολή βοήθειας, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστό ότι η τουρκική κυβέρνηση την αρνήθηκε.
Είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε, το μήνυμα Πέρες στον Γκιουλ
Είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε, το μήνυμα Πέρες στον Γκιουλ  


Σύμφωνα με ανακοινωθέν της ισραηλινής προεδρίας, "αυτές τις δύσκολες ώρες το Ισραήλ είναι διατεθειμένο να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζεται η Τουρκία, οποτεδήποτε και οπουδήποτε".

Λίγες ώρες αργότερα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ γνωστοποίησε ότι η Άγκυρα απέρριψε την πρόταση. "Έχω την εντύπωση ότι οι Τούρκοι δεν θέλουν τη βοήθειά μας", είπε σε τηλεοπτικό σταθμό. "Η απάντησή τους τώρα ήταν αρνητική, αλλά αν δουν ότι δεν επαρκούν τα δικά τους μέσα ή αν αλλάξουν γνώμη είμαστε διατεθειμένοι να τους βοηθήσουμε", πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε, πάντως, ότι η Άγκυρα έχει προς το παρόν αρνηθεί όλες τις προτάσεις βοήθειας από το εξωτερικό.

Οι σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ βρίσκονται υπό του μηδενός, μετά τη φονική επίθεση ισραηλινών κομάντος σε τουρκικό πλοίο που μετέφερε προμήθειες στη Γάζα.
http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=320293 

1 σχόλιο:

  1. Έτοιμοι λέει είμαστε εμείς να στείλουμε. Βρε Οθωμανολιγούρια, εδώ κόβετε απ' τον άνεργο, τον ΑΜΕΑ, τον ανήμπορο γέρο και γριά και θα στείλετε βοήθεια; Εδώ χρειάζεται η βοήθεια. Να στείλει η Γερμανία η Αλβανία και η Φυρομ. Και η Νορβηγία. Αφήστε κατά μέρος άρρωστοι τις διπλωματίες των σεισμών. Ούτε μελάνι για τα μηχανογραφικά δεν έχετε. Δεν καταλαβαίνει τίποτε ο τούρκος. Τα είδαμε τα αποτελέσματα και στους προηγούμενους σεισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.