24/10/11

Δεν είναι αυτή η Ελλάδα μας

Δεν είναι αυτή η Ελλάδα μας
Η χώρα που έδωσε νόημα στη λέξη περηφάνεια να περιφέρεται ως επαίτης και αγύρτης από Σύνοδο σε Σύνοδο και από τηλεδιάσκεψη σε τηλεδιάσκεψη ζητώντας λίγα ψίχουλα που θα τα προσφέρει στους καρχαρίες - πιστωτές της.
Διαβάζω τις κυριακάτικες αθηναϊκές εφημερίδες. Είναι μια παλιά αγαπημένη συνήθεια που πάει να γίνει εφιάλτης.

Αντιγράφω τους κύριους τίτλους:
ΒΗΜΑ: "Ανατροπές - σοκ από κούρεμα - μαμούθ σε τράπεζες, επιχειρήσεις, συντάξεις." "ΜΑΡΙΑ ΦΕΚΤΕΡ: Θα ζήσετε πολύ πόνο ακόμα." "Τι κρύβει ο πόλεμος του Συντάγματος".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πορεία στα τυφλά - Ο Γιώργος πάει για να ακούσει τι θα αποφασιστεί για την Ελλάδα - Καζάνι έτοιμο να εκραγεί το πολιτικό σκηνικό. Δεν φαίνεται φως στο τούνελ"
ΕΘΝΟΣ: "Οι Γερμανοί στο Γενικο Λογιστήριο και στις ιδιωτικοποιήσεις", "Με αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή η νέα συμφωνία με ΕΕ (εαν υπάρξει...)". "ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ: Το "Μαύρο Μπλόκο" και το σχέδιο για εισβολή στη Βουλή".
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ώρα μηδέν για την Ελλάδα - προωθείται μεγάλο κούρεμα με αλλαγή των όρων" - "Κρίση επιβίωσης και ταυτότητας της ελληνικής κοινωνίας"
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μονόδρομος η ένταση της πάλης: κόντρα σε κυβέρνηση, ΕΕ, κεφάλαιο και τα κόμματά τους".
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Μοίρασαν ήδη τα ιμάτια της Ελλάδας - Νέα Γιάλτα για τη χώρα μας στη Σύνοδο Κορυφής".


Δεν είναι αυτή η Ελλάδα μας, η Ελλάδα που αγαπάμε. Η Ελλάδα της αξιοπρέπειας, της ανάτασης, της περηφάνειας. Πώς και Ποιοί την κατάντησαν έτσι;

Η χώρα που έδωσε νόημα στη λέξη περηφάνεια να περιφέρεται ως επαίτης και αγύρτης από Σύνοδο σε Σύνοδο και από τηλεδιάσκεψη σε τηλεδιάσκεψη ζητώντας λίγα ψίχουλα που θα τα προσφέρει στους καρχαρίες - πιστωτές της.

Ο πόνος από το ψαλίδισμα της ψυχολογίας και της αξιοπρέπειας είναι καθημερινός και συνεχής. Ένας πόνος που έχει πια ξεχειλίσει, έχει ξεφύγει, έγινε θυμός.
Εκφράζεται με πορείες, διαμαρτυρίες, μάχες με την αστυνομία, μάχες με αλλήλους αλλά και με την λογική. Μάχες με τυφλή βία. Γιατι και ο πόνος είναι τυφλός. Και δεν βιώνεται ο τυφλός πόνος. Είναι ένας πόνος που έχει μόνο υποκείμενα. Το αντικείμενο του πόνου αγνοείται, μεταλλάσσεται τεχνηέντως και απομυζεί: Ανθρώπους, εξουσίες, εθνική κυριαρχία, εθνικό πλούτο, εθνική και προσωπική περηφάνεια, το σήμερα και το αύριο.

Όλη η Ελλάδα μια πληγή. Μια χώρα σε βαθιά κατάθλιψη. Μια μάνα που την έχουμε με βαριά ψυχοφάρμακα.

Και εμείς να τελούμε σε καταπληξία, να μην γνωρίζουμε πως μπορούμε να της σταθούμε. Να βιώνουμε μιαν ανεξήγητη αδυναμία αλληλεγγύης. Να μην έχουμε ένα πρόχειρο βάλσαμο να προσφέρουμε. Κάτι περισσότερο από την ευχή: Κράτάτε αδέλφια!

ΚΩΣΤΗΣ ΔΙΟΓΕΝΟΥΣ
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/27209

5 σχόλια:

  1. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μονόδρομος η ένταση της πάλης: κόντρα σε κυβέρνηση, ΕΕ, κεφάλαιο και τα κόμματά τους".

    EE!!! Με ποιους θα πάνε κόντρα με τον εαυτό τους? αφού πάντα κάποιος άλλος φταίει! Βέβαια μέχρι ένα σημείο γιατί από κει και πέρα υπάρχουν τα κοινά συμφέροντα οικείων τοπικών, κι εκεί κρατάμε σιγή ιχθύος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΛΕΕΙ ΚΑΥΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΦΙΛΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ.

    ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΙΜΑ.

    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργο

    Φιλική συμβουλή,γιατί αρκετές φορές απευθύνθηκα σε εσένα για να τα χώσω στο ΚΚΕ δίχως να έχω τίποτα μαζί σου,να το ξέρεις,αλλά αν τύχει και μιλήσεις με κανένα καρντάσι του Περισού πές του σε παρακαλώ να αφήσουν κατά μέρος τις κομματικές τους σημαίες και να κατέβουν έστω και μια φορά με τις Ελληνικές,πίστεψε με μεγαλύτερο θα είναι το ώφελος για όλους.

    Εσύ συμφωνείς που κατεβαίνουν όλες αυτές οι ομάδες σαν τους λόχους του Ναπολέοντα παρατεταγμένοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γραφει ο Τ. Μιχας για τους αποβλακωμενους Αριστεροφασιστες, και αλλους:
    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=9661

    "Όταν πλέον η Δημοκρατία της Βαϊμάρης έπνεε τα λοίσθια και οι τραμπούκοι του Χίτλερ ετοιμάζονταν να αναλάβουν την εξουσία, η αστυνομία είχε πια παραιτηθεί από οποιαδήποτε προσπάθεια να ελέγξει τις συγκρούσεις στους δρόμους. Διαισθανόμενη ότι η παλαιά πολιτική κάστα δεν είχε την βούληση να αντισταθεί στην έλευση του Κακού, είχε αρχίσει να συνεργάζεται με τους Ναζί και να τους αναθέτει διάφορα καθήκοντα μεταξύ των οποίων ήταν και η «περιφρούρηση» των διαδηλώσεων.

    Προχτές στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είδαμε ένα ακριβώς αντίστοιχο φαινόμενο: Η ελληνική αστυνομία παρέδωσε χωρίς καν να της ζητηθεί τον ρόλο της τήρησης της έννομης τάξης στους φαιοκόκκινους φασίστες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ προφανώς διαισθανόμενη και αυτή ότι τα πολιτικά της αφεντικά δεν έχουν πλέον ούτε την ικανότητα αλλά ούτε καν την βούληση να προστατεύσουν το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας. ..." (συνεχ.)


    - Π. Ηφαιστος, "Απάντηση στον ακταρμά σκέψεων και απόψεων «νεαρών» που καυχώνται για τις λεηλασίες και τις καταστροφές του Δεκεμβρίου 2008"
    http://www.ifestos.edu.gr/90BarbarianDec08Gr.htm#

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λάθος,οι καταστροφές και ο Ελληνισμός γνωρίζοντε πολύ καλά απο παλιά,απλά είχαμε συνηθίσει να μας επιτίθεντε αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.