10/10/11

Το Αμερικανικό ραντάρ στην Μαλάτεια δίνει απεριόριστη εξουσία στην Τουρκία να ενεργεί στην Μέση Ανατολή

Levon Hovsepyan.
Η Τουρκία προσπαθεί να γίνει μια παγκόσμια δύναμη που θα λαμβάνει αποφάσεις στην επικράτεια της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.Η έννοια του νεο-οθωμανισμού θα πρέπει να αναλυθεί στο πλαίσιο αυτό, δεν ορίζεται ως εισβολή της Τουρκίας στις χώρες αυτές αλλά ορίζεται ως ο περιορισμός της εξουσίας της κάθε χώρας της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην λήψη αποφάσεων.Συμμετέχοντας στην επέκταση της κοινής αντιπυραυλικής ασπίδας με το ΝΑΤΟ -το γεγονός θεωρείται κατά τον αναλυτή ως η πλέον σημαντική στρατιωτική και πολιτική διεργασία στο πλαίσιο της συμμαχίας-η Τουρκία ουσιαστικά λαμβάνει την εξουσιοδότηση -όπως συνέβη και την δεκαετία του 1990 κατά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ - νά αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στην Μέση Ανατολή.Η Τουρκία όμως έχει τις δικές της προτιμήσεις και παίζει το δικό της παιχνίδι και ως πρός τον σκοπό αυτό θα χρησιμοποιήσει την απεριόριστη εξουσία που της δίνεται.

5 σχόλια:

  1. αφελες σχολιο..... η τουρκια μετραει μηνες πριν διαιρεθιε βιαια... της δινουν υποσχεσεις για να κοιμηθει μεχρι να πεσουν ολοι μα;ζι να παρουν μεριδιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κάθε άλλο παρά αφελές το σχόλιό σου sirio1...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ένας αγιορείτης μοναχός μας μετέφερε τα εξής λόγια του Γέροντος Παϊσίου :

    "Η Τουρκία είναι σαν την αλεπού. Όλο πονηριές κάνει. Όταν καταλάβει ότι έχουν στήσει δόκανα για να την πιάσουν, αρχίζει να πηδάει και με τα τέσσερα πόδια, και έτσι πιάνεται και με τα τέσσερα. Αυτό θα πάθει και η Τουρκία." "

    Τώρα φίλε ανακόντα είναι 5 , 10 , 50 μήνες;Κοντά είναι πάντως.
    Αυτά που έλεγε το γίδι ο Κιτσίκης, ο ανθέλληνας τουρκοπροσκυνημένος για ελληνοτουρκική ένωση θυμίζουν κι όσα έλεγε ο Άγιος Κοσμάς για το 1/3 των Τούρκων που θα βαπτιστούνε Χριστιανοί Ορθόδοξοι.
    Ο ερντογάν κι ο βλάκας της τασκένδης φαίνεται είναι η " νέα γενιά ηγετών " της τουρκίας που είχε πει ο Γέροντας Παίσιος ότι θα την πάνε στο τάφο την Τουρκία.Ευλογημένη η μέρα εκείνη δεύτερη ανάσταση θα είναι για τον ελληνισμό.
    Γερούς να μας έχει μέσα στην επερχόμενη κρίση κ δοκιμασία ο Θεός, για να ζήσουμε κι εμείς τη μέρα αυτή, αν αξιωθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε ΑΝΠΑ, μήπως λοιπόν ο Κιτσίκης εννοούσε τον διαμελισμό της, είπε απ'έξω-απ'έξω την ένωση των παραλίων με την Ελλάδα, και άρα συμφώνησε με τον Άγιο Κοσμά και τον Γέροντα Παΐσιο;

    Μήπως λοιπόν όλοι συμφωνούν με αυτό που είχα πει ξεκάθαρα εδώ και καιρό, δηλαδή μήπως όλοι αυτοί μαζί με τον Έρντι και τον Ντάβι απλά υπηρετούν το σχέδιο του Θεού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοσμάς ο Αιτωλός: "Το 1/3 θα εκχριστιανιστεί, το 1/3 θα σφαγιαστεί και το άλλο 1/3 θα χαθεί στα βάθη της Ασίας". Επεξήγηση δική μου: Το 1/3 (συμβολικά), η δυτική Τουρκία με επικεφαλείς τους κεμαλιστές θα μπεί στην χριστιανική Ε.Ε., με πληθυσμό περίπου 40 εκ. και υπογεννητικότητα λιγότερα από 2 παιδιά ανα οικογένεια. το 1/3 ( περίπου 20 εκ.) θα δημιουργήσει το Κουρδιστάν και το 1/3 θα σφαγιαστεί, (συμβολική προσέγγιση,δηλαδή θα προηγηθεί πόλεμος με πολλούς νεκρούς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.