7/2/16

Οταν ο Σόιμπλε ανέλυε επί 90 λεπτά το Grexit


«Αυτό που έχει σημασία είναι μόνο η σωτηρία των μεταπολεμικών επιτευγμάτων της χώρας, για τα οποία μόχθησαν γενιές Ελλήνων και Ελληνίδων». Η δήλωση αυτή έγινε το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου 2011 από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, στην είσοδο του ξενοδοχείου «Mόνοπολ» στο Βρότσλαβ της πολωνικής Σιλεσίας.
Με φόντο τα αναρριχώμενα φυτά που ανέμιζαν νωχελικά στην είσοδο της αίθουσας όπου είχαν πραγματοποιηθεί λίγο νωρίτερα οι διαδοχικές συνεδριάσεις του Ecofin και του Eurogroup, η μαγνητοσκοπημένη δήλωση του κ. Βενιζέλου δεν θα μπορούσε να ξεχωρίσει εύκολα από άλλες δηλώσεις που είχε κάνει την ίδια, πολύ κρίσιμη για το μέλλον της χώρας, περίοδο.
Την τραγικότητα της σημασίας της φράσης «σωτηρία των μεταπολεμικών επιτευγμάτων της χώρας», την οποία ορισμένοι τότε θεωρούσαν υπερβολική, πιστοποίησε πρόσφατα και ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς παραδέχθηκε ότι, όντως, εκείνον τον Σεπτέμβριο είχε προτείνει εθελοντική έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη με αντάλλαγμα κάποια χρήματα και ανθρωπιστική βοήθεια σε τρόφιμα και φάρμακα.

Για τη συνέχεια Kathimerini

2 σχόλια:

  1. Η Ιστορία θα δικαιώσει αυτούς που ήταν υπέρ της δραχμής ή υπέρ του ευρώ στο μέλλον.Όπως η ιστορία δικαιώσε τελικώς τους αντιδρώντες στη γερμανική μπότα το 1940-1944.Παρομοίως τότε κάποιοι έβλεπαν ως εθνικό συμφέρον την πλήρη συνεργασία με τους Γερμανούς οι οποίοι ήταν αδιαμφισβήτητα οι νικητές του πολέμου για αυτούς.Τελικώς μέσα σε λίγα χρόνια κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος.Έτσι θα γίνει και με το ευρώ σε σύντομο χρόνο.Δυστυχώς θα έχουμε χάσει δύο γενιές Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κακά τα ψέματα αλλα πλέον μπήκαμε σε περιδεινηση εξόδου και μαλιστα ασύντακτης,χωρις ηγέτες και με άναρχο πλήρωμα που κανει οτι του συμφέρει συντεχνιακα
    Εάλω η ΠΟΛΙΣ.....και μας έμειναν οι προφητείες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.