12/2/16

Φτιάχνονται φράχτες στο Αιγαίο όπως στον Έβρο;

Μπορεί η τεχνολογία να υπερκεράσει την πολιτική; Μπορούμε και με ποιο τρόπο να φτιάξουμε φράχτη στο Αιγαίο για να σταματήσουμε τις ροές των λαθρομεταναστών ή είμαστε καταδικασμένοι να υποστούμε για πάντα τις συνέπειες των λανθασμένων αποφάσεων της σημερινής κυβέρνησης; Γιατί ακόμα κι αν δε θέλουν να αλλάξουν κάτι οι κυβερνώντες, είναι σαφές ότι σύντομα δε θα είναι κυβέρνηση και εφόσον προκύψει έναν νέο κυβερνητικό σχήμα που να αποτελείται από ρεαλιστές, το πρόβλημα θα είναι μπροστά μας και θα πρέπει να λυθεί.
Υπάρχουν δύο σημεία αναφοράς για τη ροή των μεταναστών στο Αιγαίο. Το πρώτο είναι ο φράχτης στον Έβρο και το δεύτερο η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Το δεύτερο είναι που έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη ζημιά γιατί δημιούργησε την αίσθηση σε δεκάδες ίσως και εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων ότι η πύλη εισόδου στην Ευρώπη είναι πλέον η Ελλάδα. Ακόμα κι αν σήμερα γκρεμίζαμε το φράχτη στον Έβρο είναι αμφίβολο αν θα σταματούσε η είσοδος στο Αιγαίο. Είναι αμφίβολο αν θα σταματούσαμε τον θάνατο ανθρώπων. Συνεπώς, οφείλουμε να πάρουμε μέτρα που να θωρακίζουν τα θαλάσσια σύνορα.

Για τη συνέχεια marketNews

3 σχόλια:

  1. What boats????? Use drones 24/7 and Soukos robots. The boats should intercept the traffickers before they reach Greek waters. For rescue operations, 10 miles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EU plan to send asylum seekers back to Greece
    Read more at
    http://www.liveleak.com/view?i=853_1455180976#TR0QFQrsh6YaFalO.99

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ακόμα κι αν σήμερα γκρεμίζαμε το φράχτη στον Έβρο είναι αμφίβολο αν θα σταματούσε η είσοδος στο Αιγαίο"

    Η πρόταση έχει λογικό σφάλμα. Ο φράκτης τού Έβρου αύξησε την εισροή από το Αιγαίο (και όχι μόνον, αλλά κυρίως).

    Πολύ καλά αυτά που γράφει το άρθρο, αλλά δυστυχώς ανεφάρομοστα υπό τις παρούσες συνθήκες (=> κυβερνήσεις).

    KATAΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ δημάρχου Αλεξανδρούπολης: Οργανωμένος εποικισμός του Έβρου από λαθρομετανάστες - Τους νοικιάζουν σπίτια με κρατικά κονδύλια!


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.