16/2/16

Συγκαλείται εκτάκτως το Σ.Α. του ΟΗΕ, κατόπιν αίτησης της Ρωσίας, για παραβίαση κυριαρχίας της Συρίας από Τουρκία!

Η Ρωσία, υπό τη σκιά των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών του τουρκικού πυροβολικού στο έδαφος της Συρίας, προκαλεί κατόπιν αιτήματός της έκτακτη σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Η Ρωσία υπογραμμίζει ότι η Τουρκία, που βομβαρδίζει με πυρά πυροβολικού επί τέσσερις ημέρες περιοχές στο συριακό έδαφος, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αφού με τους βομβαρδισμούς παραβιάζει την κυριαρχία της Συρίας.

Η Τουρκία συνεχίζει τους βομβαρδισμούς με σκοπό να προκαλέσει την παρέμβαση των ΗΠΑ για να σταματήσουν από τη μια πλευρά οι ρωσικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί και από την άλλη η προέλαση του συριακού στρατού των και των Κούρδων, που απελευθερώνουν τη μια μετά την άλλη πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά που έχουν καταληφθεί από συμμορίες τζιχαντιστών παρακλαδιών της Αλ Κάιντα, που υποστηρίζονται από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.
Να σημειωθεί ότι μετά την απελευθέρωση της κωμόπολης Τελ Ριφάτ, η μοναδική πόλη μεταξύ Χαλεπίου και τουρκοσυριακών συνόρων που κατέχεται από τις συμμορίες πρακτόρων της Τουρκίας, είναι η Αζάζ, την απελευθέρωση της οποίας θέλει να αποτρέψει η Τουρκία, με τους συνεχιζόμενους βομβαριδισμούς του τουρκικού πυροβολικού.

2 σχόλια:

  1. Αυτο μαλιστα ειναι θεμα...σιγα μην εμπλακουν οι ΗΠΑ...ο ομπαμας σκεφτεται να το απολαυσει το θεαμα απο την δορυφορικη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.