1/2/16

Μεταξύ κατεργαρέων δεν υπάρχει ειλικρίνεια

Γιώργος Δουδούμης
Βράζει η πολιτική ατμόσφαιρα λόγω του Ασφαλιστικού, και τόσο η κυβέρνηση όσο και οι οργανωμένες συντεχνίες έχουν βγάλει τα ξίφη τους στα κανάλια προσπαθώντας να κερδίσουν μέσω των εντυπώσεων αυτά που επιδιώκουν.

Άκουγα τον αρμόδιο υφυπουργό να επιχειρηματολογεί – ήρεμος, πειστικός και καθησυχαστικός, όπως έχει συμβεί με τους περισσότερους προηγούμενους που κάθονταν στην καρέκλα του.
Συνήθως, πριν ψηφιστεί ένα απαίσιο νομοσχέδιο σαν κι αυτό που έρχεται, βγαίνει ο «καλός» για να ηρεμήσει τον κόσμο που έχει ξεσηκωθεί και έχει κατέβει στους δρόμους με γραβάτες ή χωρίς γραβάτες. Μετά το εκάστοτε «έγκλημα» βγαίνει κάποιος άλλος σοβαροφανής και δηλώνει ότι δεν υπήρχαν περιθώρια, ήταν η τελευταία φορά που πάρθηκαν τόσο οδυνηρά μέτρα και ότι από του χρόνου θα έρθει η ανάπτυξη, είναι καθ’ οδόν, και ότι οι αδύναμες τάξεις θα ενισχυθούν με επιδοτήσεις για το ενοίκιο, για τα καύσιμα, ότι θα ξαναπάρουν τον 13ο μισθό, κτλ. Η πολιτική στην Ελλάδα είναι σαν να πετούν χαρταετό: βάζουν εισιτήριο πέντε ευρώ για τα νοσοκομεία και μετά το βγάζουν διαφημίζοντάς το ως δήθεν αρχή κάποιας γενικότερης ανακούφισης που έρχεται, ενώ το έχουν ενσωματώσει αλλού.

Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

1 σχόλιο:

  1. Γνήσιοι συμμορίτες οι υπουργοί της κυβέρνησης. Το ότι τα μέτρα στην οικονομία ειναι νεοφιλελεύθερα ειναι η μεγαλύτερη απατη, τα μέτρα ειναι κομμουνιστικά και ληστρικά. Στον καπιταλισμο όταν κάποιος χρωστάει λεφτά πληρώνει και ένα επιτόκιο σε αυτόν που του χρωστάει. Στο δικό μας σύστημα όμως παππούς που παίρνει 600!ευρω αναπηρική σύνταξη πραγματική προλαβαίνω τους κακόβουλους, περνάει επιτροπή κάθε 2 χρονια, το οποιο σημαίνει ότι για 4 μήνες δεν παίρνει σύνταξη. Αδύνατο να εχει λεφτά στην άκρη για 4 μήνες με αυτή τη σύνταξη άρα πρεπει να δανειστεί από κάποιον. Αν εχει παιδιά εχει καλώς του δίνουν άτοκα. Έρχεται η ώρα να παρει τα αναδρομικά 4ων μηνών και αντί για 2400 παίρνει 2000 ενω την προηγούμενη φορά αντί για 3000 πήρε 2200. Το κράτος δηλαδή όχι μονον δεν πλήρωσε το νόμιμο επιτόκιο αλλα εκανε και καταχρηστική παρακράτηση γιατί κανεις δεν καταλαβαίνει τι είδους παρακράτηση γίνεται από 600 ευρω μηνιαίο εισόδημα. Ταυτόχρονα αυξάνει το κράτος τις εισφορές της γυναίκας του. Αυτο ειναι συμμορία και όχι κράτος, αυτο ειναι ληστρική κομμουνιστική ¨πολιτικη¨ πλιάτσικου που είχε εφαρμοστεί σε ολα τα κράτη του ανατολικού μπλοκ και όχι νεοφιλελεύθερη ¨πολιτικη¨!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.