13/2/16

Στα πρόθυρα τεράστιας εθνικής ήττας στο Αιγαίο

Οι «χαριστικές βολές» Συμμαχίας- Τουρκίας και η επικίνδυνη κυβέρνηση!
Σάββας Καλεντερίδης
Μετά την οικονομική καταστροφή και το ξεπούλημα των ελληνικών τραπεζών, που είναι αποτέλεσμα του κλεισίματος των τραπεζών και των κεφαλαιακών ελέγχων που επιβλήθηκαν, εξέλιξη που οφείλεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην τραγικά αναποτελεσματική πολιτική της κυβέρνησης και στη δήλωση για τη διεξαγωγή του προδομένου και εξ αντικειμένου προδοτικού δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, τώρα η πατρίδα μας έρχεται αντιμέτωπη με τα καταστροφικά αποτελέσματα άλλης μια τραγικά αναποτελεσματικής πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ, τη φορά αυτή στο Προσφυγικό.
Ειδικά οι αναγνώστες της «δημοκρατίας» και συγκεκριμένα της στήλης αυτής δεν πρέπει να παρασύρονται από σταλινικού ή βορειοκορεατικού τύπου απόπειρες παραπλάνησης και προπαγάνδας που προσπαθούν να παρουσιάσουν το πρόβλημα, το οποίο έλαβε εφιαλτικές διαστάσεις για την Ελλάδα, ως πρόβλημα της Ευρώπης, του κόσμου και του πλανήτη γενικότερα.
Εμείς έγκαιρα κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου προς όλες τις κατευθύνσεις και ιδιαίτερα προς την παρούσα κυβέρνηση για τις συνέπειες των πράξεών της. Και αναφερόμαστε στις ανεύθυνες και εγκληματικές δημόσιες δηλώσεις της π. υπουργού κυρίας Χριστοδουλοπούλου περί ανοιχτών συνόρων, ότι ο φράχτης του Εβρου πρέπει να πέσει, στο κλείσιμο των κέντρων κράτησης μεταναστών, στην αδρανοποίηση του Λιμενικού, στην ανοχή της προκλητικής δράσης εκατοντάδων μη κυβερνητικών οργανώσεων και όλα αυτά στην πλάτη της Ελλάδας.

Το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό είναι ένα ούτως ή άλλως υπαρκτό πρόβλημα, το οποίο όμως πήρε εφιαλτικές και ανεξέλεγκτες διαστάσεις μετά την εφαρμογή της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ. Με άλλα λόγια, άλλης φύσεως και τάξεως ζήτημα ήταν το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη πριν από τις 25 Ιανουαρίου του 2015 και άλλης φύσεως και τάξεως είναι σήμερα.

Σήμερα η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν υπολογίζεται πλέον ως ρυθμιστικός παράγοντας αλλά ως μέρος του προβλήματος και ως χώρα που έχει αδυναμία να ελέγξει τα σύνορά της, ενώ η Τουρκία έχει κερδίσει τον τίτλο της χώρας-κλειδί για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα, που είναι ένα από τα παλιά μέλη της Ε.Ε., κυρίως εξαιτίας των δικών της λαθών, περιθωριοποιήθηκε, παρακάμφθηκε και οι Βρυξέλλες προσπαθούν πλέον να λύσουν το πρόβλημα απευθείας με την Αγκυρα.

Και επειδή οι πολιτικές εξελίξεις και η στάση χωρών και διεθνών οργανισμών δεν καθορίζεται από το πόσο δίκαιο έχει η μία ή η άλλη χώρα, η Τουρκία, που είναι η χώρα η οποία από τη μία δημιούργησε το κύμα προσφύγων, λόγω του πρωταγωνιστικού ρόλου που έπαιξε στην καταστροφή της Συρίας, και από την άλλη άνοιξε τις πόρτες σε όλες της χώρες της Αφρικής και της Ασίας, βρήκε την ευκαιρία να μας δώσει τη χαριστική βολή ή, μάλλον, τις βολές.

Η πρώτη ήλθε με τη ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία λίγο μετά την πτώση του ελικοπτέρου Agusta Bell 212ASW/EW του Πολεμικού Ναυτικού στο νησί Κίναρο, μεταξύ Λέρου και Αμοργού, και ζητάει από τα ελληνικά πλοία έρευνας και διάσωσης να ενημερώνουν τις τουρκικές Αρχές, τη στιγμή που είναι διεθνώς καθιερωμένο και αποδεκτό ότι τα όρια του FIR είναι και τα όρια της περιοχής ευθύνης για την Ερευνα και Διάσωση για κάθε χώρα.

Η δεύτερη χαριστική βολή ήλθε από το NATO, με την ομόφωνη απόφαση -κάτι που σημαίνει ότι συναίνεσε και η Ελλάδα- να αναλάβει ναυτική δύναμη της Συμμαχίας, στην οποία θα συμμετέχει και τουρκικό πολεμικό πλοίο, τις επιχειρήσεις ελέγχου των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο, με δακρύβρεχτες δικαιολογίες, όπως αυτή του ΥΠΑΜ των ΗΠΑ, κ. Κάρτερ, ο οποίος μίλησε για «ένα εγκληματικό δίκτυο που εκμεταλλεύεται τους φτωχούς αυτούς ανθρώπους, πρόκειται για δίκτυο μαζικής λαθραίας διακίνησης ανθρώπων», το οποίο θα αντιμετωπίσουν οι φρεγάτες του ΝΑΤΟ!!!
Και αναρωτιέται κανείς: Δεν βρέθηκε ένας από τους άλλους ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ να του πει ότι

  • το εγκληματικό δίκτυο όντως υπάρχει, όμως αυτό δεν βρίσκεται στα ύδατα του Αιγαίου, αλλά εδρεύει στην Αγκυρα, στην Κωνσταντινούπολη, στη Σμύρνη, στην Αλικαρνασσό, στο Κουσάντασι, στο Σεφερίχισαρ και το Αϊβαλί, 
  • ότι απαρτίζεται από στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης και του κράτους και διάφορους διακινητές, ενεργούμενα του κράτους
  • ότι κερδίζει δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο και 
  • ότι για να αντιμετωπιστεί η δράση του πρέπει να γίνουν περιπολίες ξηράς στις ακτές της Τουρκίας και όχι στο Αιγαίο, όπου η Τουρκία έχει απαράδεκτες βλέψεις και διεκδικήσεις, οι οποίες διευκολύνονται από τη συγκεκριμένη απόφαση του ΝΑΤΟ;

Οι Ελληνες πρέπει να αντιληφθούμε επιτέλους ότι αυτή η κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά τα εθνικά μας συμφέροντα!

Δημοσιεύεται στην εφημερίδα "δημοκρατία"

39 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Είχα ειδοποιήσει εδώ και μερικά χρόνια για την κατάληψη και παράδοση συγκεκριμένων νησιών, τα οποία θα λάβει η Τουρκία ως αποζημείωση για τις απώλειές της από το Κουρδικό. Το σχέδιο αυτό κατέστρωσαν Γερμανοί στρατηγιστές, οι οποίοι αντεγραψαν μέρος του από παρόμοιο σχέδιο που είχαν φτιάξει κατα τη διάρκεια της Κατοχής, όταν απέκλεισαν από τρόφιμα συγκεκριμένα νησιά, πέθαναν και εδιωξαν πολλούς κατοίκους τους, και τα ετοίμαζαν για παράδοση στην Τουρκία. Εδώ σας ξαναδίνω το παλιό άρθρο μου που αρουσιάζει Γερμανικό χάρτη τον οποίο έβαλαν πριν από λίγα χρόνια σε Ευρωπαϊκά έντυπα:
      http://greatlie.com/~greatlie/index.php/anazitiseis/kataggelies/1084-arxise-o-ethno-diamelismos-oi-germanoi-diagrafoun-ellinika-nisia-xartis

      Η λύση για πλωτούς ξενώνες είναι η μόνη σωστή. Κανένας ξενώνας πάνω σε έδαφος. Όλα τα έξοδα για τα πλοία που θα είναι στις ανοιχτές θάλασσες να τα πληρώνουν ΕΕ και ΝΑΤΟ. Οι ξενώνες στο έδαφος θα γίνουν τεράστιες πληγές. Όταν αρχίσει ο Τουρκικός εμφύλιος θα γεμίσουν αό Τούρκους και τα νησιά θα χαθούν μέσα σε σύντομο διάστημα.

      Διαγραφή
  2. Πλειστάκις έχει γραφεί εδώ ότι αυτή η κυβέρνηση "εκλέχτηκε" για να κάνει αυτά που δεν θα διανοούντο τα άλλα κόμματα. Μακεδονικό, Ανάν, Αιγαίο, Τσάμηδες, Θράκη και και και... θα τα λύσει όλα!!
    Εκλέχτηκε με φοβερά ψέμματα για τα εσωτερικά αλλά θα "λύσει" πακέτο όλα τα εξωτερικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σίγουρα προδοτική στάση και εννοείται ότι η Ελλάδα έχει χάσει πολλά από το ΝΑΤΟ και από τους Έλληνες ηγέτες στα εθνικά ζητήματα..Όμως ας αναρωτηθούμε είναι εύκολο να βγει αέρα-πατέρα μια μικρή χώρα από μια τέτοια οργάνωση-συμμαχία δίχως ακόμα χειρότερες από τις υπάρχουσες συνέπειες για τα σύνορά της??Μήπως θα μπορούσαν τα πράγματα να ήταν πολύ χειρότερα αν η Ελλάδα βρισκόταν μετά το β παγκόσμιο πόλεμο στο σύμφωνο της Βαρσοβίας??μήπως και αυτό δεν είχε εξελιχθεί σε φυλακή για τα κράτη-μέλη του?Κατά την άποψή μου πρέπει οι λαοί των μικρών σε ισχύ χωρών όπως η Ελλάδα να αγωνιζόμαστε πάντοτε για την ελευθερία μας εθνική και οικονομική και να μην αισθανόμαστε ποτέ υπόδουλοι στην ψυχή μας προκειμένου να μπορέσουμε να υπάρχουμε και στο μέλλον όπως άντεξαν οι πρόγονοί μας για χιλιάδες χρόνια...Έχουν ξαναπεράσει προδότες ηγέτες από την Ελλάδα ,συμμαχίες αρπακτικών αλλά ΝΑΤΟ έχουν υπάρξει και σε άλλους αιώνες(ιερά συμμαχία),αλλά η Ελλάδα άντεξε.Πρέπει να αντέξουμε και τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς η λεξη προδοσία ειναι βαριά αλλα είναι η μόνη που μπορεί να περιγράψει την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατα την γνώμη μου βρισκόμαστε σε ένα φαύλο κύκλο. Συμφωνώ εν μέρη με τον κ. καλεντερίδη και το άρθρο του. Συμφωνώ και επαυξάνω όσον αφορά τις όντως τραγικές πολιτικές που εφάρμοσε η σημερινή κυβέρνηση στο μεταναστευτικό-προσφυγικό. Οι κινήσεις της κυβέρνησης δεν είχαν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, υπήρχε ασυνενοησία και διαφορετικές απόψεις μεταξύ των στελεχών, με ενίοτε ψευτοτσαμπουκάδες εκ μέρους καμμένου, με συνέπεια να είμαστε όπου φυσάει ο άνεμος και να έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να μας παραγκωνίσουν, όπως ήταν φυσικό για αυτό το τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας θέμα. Βέβαια η διαφωνία μου είναι στο ότι υπονοείτε στο άρθρο, αν δεν κανω λάθος, ότι μια άλλη κυβέρνηση θα έκανε καλύτερες επιλογές... Το πρόβλημα της Ελλάδας εδώ και πολύ καιρό είναι ότι δεν έχει στην ουσία συμμάχους...ούτε εντός Ε.Ε ούτε εκτός Ε.Ε. Και δεν είναι θέμα μόνο της σημερινής κυβέρνησης ήταν και των προηγουμένων... Συμμάχους επι της ουσίας δεν είχε ούτε το 1922, ούτε το 1941, ούτε με το κυπριακό και γενικά ποτέ δεν είχε σοβαρή στήριξη. Στην αντίπερα όχθη η Τουρκία ανέκαθεν είχε την εμφανή ή αφανή στήριξη της Γαλλίας, της Γερμανίας και των Η.Π.Α. Αυτό το σκηνικό πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν έχει αλλάξει τα τελευταία 100 χρόνια. Κατά τηνν γνώμη μου ο λόγος είναι ότι επειδή όλες ή οι περισσότερες κυβερνησεις είναι ξενόδουλες και δεν υπάρχει σταθερή ενιαία διακομματική εξωτερική πολιτική προς το συμφέρον της χώρας και με ορίζοντα 100ετίας. Άρα θα πρέπει όλοι να σκύψουν πάνω από τα βαθύτερα αίτια του διεθνούς παραγκωνισμού της χώρας. Τώρα για το ότι έως τον Ιανουάριο του 2015το μεταναστευτικό δεν είχε πάρει αυτές τις διαστάσεις κατά την γνώμη μου ήταν θέμα χρονικά συγκυριακό. Οι ξένοι τώρα απλά και λόγω των ρώσικων βομβαρδισμών προσπαθούν να βοηθήσουν τα συμφέροντα τους που χάνονται μέρα με την ημέρα και γι αυτό βοηθάνε την Τουρκία και εμπλέκουν και το ΝΑΤΟ. Σκεφθείτε άλλωστε ποιοι ξεκίνησαν και χρηματοδότησαν αυτό τον πόλεμο..; Και ποια η στάση τους κατα την διάρκεια του έως τώρα...;Άλλωστε που θα έβρισκε καλύτερη ευκαιρία το ΝΑΤΟ να κάνει πιο εμφανή και άμεση την παρουσία του στην ευρύτερη περιοχή...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ, δεν μπορούσαμε να βάλουμε εμείς τόσον καιρό 2-3 καράβια και να δίνουμε τις πληροφορίες στα μικρότερα πλωτά; Τι παραπάνω κάνει το ΝΑΤΟ τώρα; Τίποτε. Κάνει αυτό που δεν κάναμε εμείς. Και ως προς το συγκυριακό του αριθμού των μεταναστών, ξεχάσαμε το "ανοίξαμε και σας περιμένουμε" της κ. Τασίας; Διαφψνείτε ότι υπάρχει επικίνδυνη στείρα εξωπραγματική και στα όρια του κλαυσίγελου ιδεοληψία της αριστεράς στο μεταναστευτικό; Μπορεί να χαϊδεύουν οι μεγάλες δυνάμεις την Τουρκία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τρελλαίνονται και από αγάπη γι' αυτήν και ότι οπωσδήποτε χτυπούν σε πρώτη ευκαιρία εμάς. Αν ήταν έτσι θα είχε πάψει να υπάρχει Ελληνικό κράτος από το 1897, πάνω κάτω. Δεν πάει έτσι το πράγμα. Αν δεν ξέρουμε να κινηθούμε στην διεθνή σκηνή, κακό του κεφαλιού μας. Αυτό είναι το ζήτημα. Μη δίνετε τόσο εύκολα συχωροχάρτια.

      Διαγραφή
    2. eIP σωστά είναι αυτά που λες αλλά διαφωνώ ότι είναι συγκυριακή η διόγκωση του προσφυγικού από τη στιγμή που αυτό εκτοξεύτηκε με την άνοδο του Σύριζα και την ακολουθουμενη πολιτική.Πόσα χρόνια γίνεται πόλεμος στη Συρία και πόσο καιρό κυριαρχεί το ISIS στην περιοχή;Όταν δίνεις σήμα ουσιαστικά 'περάστε κόσμε' τότε τους ανοίγεις την όρεξη. Επιπλέον είναι πασιφανές ότι ακόμη κι αν ενεργούν με αγαθά κίνητρα είναι παντελώς ανίκανοι στη διαχείριση της κατάστασης την οποία έκαναν ανεξέλεγκτη πια. Το πιο τραγικό για μένα είναι ότι το επιχείρημα των ιδεοληπτικών συριζαίων είναι πως νοιάζονται υποτίθεται για την ανθρωπιστική 'σωτηρία' των προσφύγων αλλά με την πολιτική που ακολουθείται και αυτοί οι πρόσφυγες ακόμα (όσοι βρίσκονται όντως σε ανάγκη βέβαια και δεν εξυπηρετούν άλλους σκοπούς- βλέπε Τουρκία) έρχονται σε δυσχερέστερη θέση. Θα βελτιωθεί η κατάσταση αυτών των ανθρώπων μεσά σε αυτό το χάος που πάει να δημιουργηθεί;Πολύ αμφιβάλλω. Καταστροφική πολιτική εντέλει και για τη χώρα μας και για τους μετανάστες.

      Διαγραφή
  6. Οι Τούρκοι πάντως δεν φαίνονται καθόλου ικανοποιημένοι απο το ρόλο που τους επιφυλάσσουν οι σύμμαχοι.

    Κάτι αγνοώ,κάτι ου διαφεύγει,δεν μπορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήπως οι Αμερικανοί δεν ξέρουν πού βρίσκονται οι εγκληματίες διακινητές ανθρώπων; Περιμένουν να τους το πούμε εμείς; Ίσως σε λίγους μήνες να μην έχουμε καμμιά κυβέρνηση. Εφ' όσον το ασφαλιστικό κρίνεται αναγκαίο από την ΕΕ και το ΔΝΤ, και ζητείται περαιτέρω περικοπή των συντάξεων, ενώ από την άλλη πλευρά οι επαγγελματικοί κλάδοι είναι ανένδοτοι, η κυβέρνηση είτε θα πέσει -αν υποχωρήσει στις πιέσεις του ΔΝΤ- είτε θα αποσυρθεί το ΔΝΤ από την δανειοδότησή μας και επομένως και η ΕΕ και έτσι μαζί με το κλείσιμο των συνόρων θα περάσουμε σε πτώχευση. Αυτό είναι το σενάριο που φοβάμαι και απεύχομαι. Τότε θα περάσουμε πολύ δύσκολες ώρες και ο Θεός βοηθός. Ίσως τότε να βρούμε το δρόμο μας που τον έχουμε χρόνια χάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυριοι, ειναι ηλιου φαεινοτερον οτι η αγαπημενη μας Ελλας ειναι μια χωρα ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ οσο και να μας ποναει αυτο..σαραντατρια χρονια τωρα μαζευουμε σφαλιαρες και κλωτσιες απο το καθε (κυριολεκτικα) τυχαρπαστο κρατος η κρατιδιο..
    Μισο αιωνα τωρα χανουμε...χανουμε στο Αιγαιο,χανουμε τον εναεριο χωρο μας, χανουμε το ονομα της Μακεδονιας μας, χανουμε την Κυπρο μας, χανουμε την Βορειο Ηπειρο μας, χανουμε τα Ιμια μας, χανουμε την γλωσσα μας, χανουμε την Ιστορια μας , και οι μονες μας 'επιτυχιες' ειναι ενιοτε καποια τυχον καθυστερηση μιας ηττας μας την οποια δεν μπορουμε φυσικα να αποφυγουμε αλλα μονο να την καθυστερησουμε...
    Δεν μπορω να καταλαβω (ρητορικο..) πως μια χωρα που ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ και ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ και ΝΙΚΗΣΕ, μια χωρα που και στην ειρηνη ταχθηκε (εστω και αντιμετωπιζοντας ενα εξαετη συμμοριτοπολεμο της ακρας αριστερας) με την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, και γιαυτο αναπτυχθηκε , εγινε ισχυρη οικονομικα και στρατιωτικα (στην γειτονια) εγινε μελος της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ του ΝΑΤΟ της ΔΑΣΕ κλπ, κλπ πως μια τετοια χωρα ΧΑΝΕΙ απο μια Τουρκια που βαρυνεται απο γενοκτονιες, δεν εχει ταχθει ΠΟΤΕ με τις δυναμεις του δικαιου σε ενα πολεμο, που μεχρι εχθες ειχε το ΔΝΤ και που δεν προσεφερε ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ στον παγκοσμιο πολιτισμο ? Πως χανουμε απο ενα αθλιο μπασταρδο κατασκευασμα την ΠουΓουΔουΜου (ετσι πρεπει να την λεμε) που ειναι απο συστασεως διαλυμμενο , που οι αλβανοι κοντευουν εκει το 40% , που δεν εχουν μαντηλι να κλαψουν, δεν μπορει αστυνομικος η στρατιωτικος τους να περπατησει στην μιση επικρατεια της και γελαει ολος ο πολιτισμενος κοσμος με την γελοιοτητα τους ? Πως χανουμε μωρε απο ενα αλλο ακομηανθυποκρατιδιο (αλβανια) που δημιουργηθηκε πριν απο ενα αιωνα, και απεκτησε ΓΡΑΦΗ και ΓΛΩΣΣΑ εδω και 70 χρονια , που η λεξη πολιτισμος ειναι αγνωστη εκει, που δεν ειχαν δει μεχρι το 1990 ουτε αυτοκινητο και ακομη σημερα το βαρβαρο χνωτο τους βρωμαει πεινα και θρασος ? Πως μας ριχνει σφαλιαρες η σχεδον τελειωμενη Βουλγαρια που μετρα τις τελευταιες της μερες σαν εθνικη και κρατικη οντοτητα ? Δεν μπορει ολοι αυτοι να ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ και εμεις μια ζωη να λεμε δικαιολογιες... κατι δεν παει καλα εδω αγαπητοι, και αυτο που δεν παει καλα ειναι ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ μας συστημα που βριθει ΠΡΟΔΟΤΩΝ, ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ, ΚΛΕΦΤΩΝ και ΑΘΛΙΩΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ με ΡΕΥΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, αλλα διαθετει ομως ευλύγιστη μεσουλα για υποκλισεις και μεγαλο μαντηλι να καθαριζουν τα συνεχη φτυσιματα απο το αποκρουστικο τους προσωπο.
    Λυπαμαι πολυ αλλα αν δεν δημιουργηθει σημερα (κυριολεκτικως) εν ευρυ Εθνικο, Πατριωτικο, Δημοκρατικο κινημα απο ολους αυτους που αγαπουν αυτον τον τοπο , βαζοντας τις οποιες διαφορες τους στην ακρη ΤΟΤΕ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ (στην καλυτερη περιπτωση) Η ΜΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ (στη χειροτερη..) και μαλιστα σε μια εποχη που αντικειμενικα κρινεται ως Η ΠΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1918 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ...
    Αν δεν γινει αυτο τοτε η λυση θα ελθει απο ενα ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ....διοτι αλλοιως δεν υπαρχει ουτε αυτη η πιθανοτητα καθως οι σημερινοι αξιωματικοι για να κινηθουν θα πρεπει να εχει ΗΔΗ διαλυθει το συμπαν στη χωρα και να σκοτωνομαστε στους δρομους πια.
    Κρουω τις καμπανες της εγρηγορσης και της αφυπνησης μηπως ακουσει κανεις ΠΡΙΝ ΕΙΝΑ ΑΡΓΑ.....ΝΤΑΝ, ΝΤΑΝ , ΝΤΑΝ , ΝΤΑΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Καλεντερίδη πολύ ωραίο άρθρο-ανάλυση.Κατά την γνώμη μου δώστε το σε ενα μεταφραστικό κέντρο, να το μεταφράσει (για να είναι επίσημο όσο το δυνατόν περισσότερο) και στείλτε το στους ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ με κοινοποίηση στον κ Πάνο.ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΒΟΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επειδή βλέπω πολλούς σχολιαστές να λένε πως η Ελλάδα δεν έχει βοήθεια από πουθενά θα ήθελα να σας προλάβω και να σας πω πως κατά την άποψή μου ρωτάτε την λάθος ερώτηση με αποτέλεσμα να παίρνετε μια μη παραγωγική απάντηση. Δεν πρέπει να ρωτάτε ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας αλλά τι κάνουμε εμείς για να έχουμε συμμάχους. Πως προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να αποκτήσουμε συμμαχίες και πως προσπαθούμε να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, τι είναι τελικά για μας η πατρίδα μας!
    Αυτή τη στιγμή βλέπουμε διαχρονικά μια προσπάθεια η οποία είναι δηλωμένη όσο πιο δημόσια γίνεται. Πρώην Αμερικάνος πρέσβης στη Θεσσαλονίκη σε εκπομπή του Χαρδαβέλλα για το Μακεδονικό είχε δηλώσει ξεκάθαρα "ποτέ οι Έλληνες πολιτικοί δεν μας είπαν γιατί δεν πρέπει να ονομαστούν τα Σκόπια Μακεδονία, το μόνο που μας έλεγαν ήταν πως θα το πουλήσουμε στους Έλληνες για να διατηρηθούμε στην εξουσία". Ξεκάθαρα αυτό συμβαίνει ακόμα και συνέβαινε πάντοτε, είχαμε ακούσει τον Σημίτη να λέει στον Μπλέρ "Κάνετε καμιά δήλωση και για να Ελγίνεια γιατί έχουμε εκλογές στην Ελλάδα" και ο Μπλερ τον κοιτούσε σαν να λέει από μέσα του "τι λέει ο μαλάκας" συγγνώμη για την έκφραση αλλά...Αυτού του είδους η συμπεριφορά όμως σε συνομιλητές μεγάλων και αποικιοκρατικών δυνάμεων, γιατί πρέπει να ξέρεις και που απευθύνεσαι, σημαίνει μερικά πράγματα. Πρώτον πως το εσωτερικό ρυθμίζει πλήρως την εξωτερική πολιτική, δεύτερον πως το εσωτερικό μέτωπο και η διατήρηση της εξουσίας είναι πάνω από την ασφάλεια του κράτους, τρίτον πως επηρεάζοντας το εσωτερικό μπορούν να σε κάνουν ό,τι θέλουν. Αυτό σημαίνει πως η πατρίδα σου είναι up for grabs που λένε και οι Άγγλοι. Δυστυχώς ο κόσμος που ζούμε δεν είναι καλός κόσμος όχι απαραίτητα από την φύση του, αλλά η συμπεριφορά αρπακτικού έχει εμπεδωθεί πάρα πολύ στον πολιτικό βίο και θα πρέπει κάποιος αν έχει συναίσθηση τι του γίνεται να μπορεί να αμυνθεί! Το θέμα είναι ότι δεν έχουν και αυτοί συναίσθηση. Στον ελληνικό πολιτικό βίο έχει εμπεδωθεί η κουλτούρα της προδοσίας και θα ήταν πολύτιμη για όλο το έθνος μια μελέτη για το πως φτάσαμε να εμπεδωθεί η κουλτούρα της προδοσίας στην ελληνική πολιτική ζωή!Πως η επιλογή της προδοσίας θεωρείται ως επιλογή. Για παράδειγμα ο ΥΠΕΞ είχε δηλώσει στην προεκλογική συνέντευξή του στον κύριο Καραμπελιά "Υπάρχουν μερικοί στην αριστερά που είναι διεθνιστές ωστόσο φτάνουν στο άκρο να υιοθετούν απόψεις της Τουρκίας. Αυτοί δεν είναι πλέον διεθνιστές είναι Τούρκοι εθνικιστές" Πως λοιπόν ένας που θεωρεί τον εαυτό του πατριώτη μπορεί να βρίσκεται στο ίδιο κόμμα με Τούρκους εθνικιστές; Πως μπορεί ο Κοτζιάς, ο Λαφαζάνης, και η Κωνσταντοπούλου να συνυπάρχουν με τον Φίλη και με τη Σια Αναγνωστοπούλου; Δεν βάζουν αμέσως το κομματικό και προσωπικό συμφέρον πάνω από το εθνικό; Αυτά συμβαίνουν και στα άλλα κόμματα με λίγο διαφορετικό πρόσημο, αλλά στον Σύριζα οι αντιφάσεις είναι εκρηκτικές και έτσι δημιουργούνται και τα αποτελέσματα που βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στην προκειμένη περίπτωση του μεταναστευτικού. Οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι στον κόσμο δεν τελειώνουν ποτέ είναι σε κάθε χώρα σε όλον τον πλανήτη πάρα πολλοί και θέλω κι εγώ να τους βοηθήσω όλους. Θέλω να βοηθήσω τους Σύρους πρόσφυγες, θέλω να τελειώσει ο πόλεμος στη Συρία, θέλω να βοηθήσω τους άστεγους της Αμερικής, τους ανθρώπους που μεγαλώνουν σε Φαβέλες και Γκέτο, τους ανθρώπους που πεινάνε και ζουν στο κρύο άστεγοι, τα παιδιά στην Αφρική που πεθαίνουν κατά εκατομμύρια, αυτούς που τους εκμεταλλεύονται και είναι σκλάβοι, του συμπατριώτες μου που δεν έχουν δουλειά τους Κούρδους που αγωνίζονται για την ελευθερία τους! Θέλω όλους να τους βοηθήσω, μπορώ μόνος μου; Ποιον ακριβώς βοηθάει η Τασία ανοίγοντας τα σύνορα της Ελλάδος. Μα και όλοι οι πικραμένοι του Κόσμου να έρθουν στην Ελλάδα θα σωθούν; Αυτά λοιπόν μόνο τρελοί τα λένε ή άνθρωποι με άλλες φιλοδοξίες. Η Τασία τις δήλωσε τις φιλοδοξίες της ήθελε να γραφτεί στις μαύρες σελίδες της ιστορίας δεν είναι τρελή άρα. Ο κύριος Κοτζιάς πως μπορεί να συνυπάρχει με άτομα που επιδιώκουν να γραφτούν στις μαύρες σελίδες της ιστορίας και επιμένω στον κύριο Κοτζιά γιατί δηλώνει πως είναι πατριώτης. Πως συνυπάρχει με τέτοια άτομα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για το ζήτημα των περιπολιών. Εδώ έχει γίνει κάτι τρομερό και το ελληνικό ΥΠΕΞ και το ΥΠΕΘΑ και ο Έλληνας πρωθυπουργός όλως περιέργως σιώπησαν. Όταν ο Γιούνκερ μίλησε για κοινές περιπολίες ξεσηκώθηκαν και τις αρνήθηκαν όταν με την περιβολή του ΝΑΤΟ επιβλήθηκαν οι κοινές περιπολίες τις δέχτηκαν χωρίς κιχ σε μια μέρα; Δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλά είναι σίγουρα τραγικό το πως έγινε. Η Μέρκελ με τον Ερντογάν συναντήθηκαν και χωρίς εμείς να φαινόμαστε πουθενά αποφάσισαν κοινές περιπολίες στο Αιγαίο υπό την Αιγίδα του ΝΑΤΟ που ουσιαστικά σήμανε συνδιαχείριση του Αιγαίου; Γιατί δεν μίλησαν οι δικοί μας; Τι δουλειά έχει το Πολεμικό Ναυτικό και μια συμμαχία σαν το ΝΑΤΟ στον έλεγχο μεταναστευτικών ροών που γίνεται με πλαστικές βάρκες; Που θα γίνονται οι περιπολίες; Οι μετανάστες περνάνε απέναντι σε 5 σημεία σε όλο το Αιγαίο, κοροιδευόμαστε; Τι δεν μπορούν να φυλάξουν ακριβώς; Οι Τούρκοι 5 παραλίες; Γιατί από το καλοκαίρι δεν ενισχύθηκε άμεσα με μέσα και προσωπικό το λιμενικό, γιατί δεν απορροφήθηκαν τα ευρωπαικά κονδύλια, γιατί η Ελλάδα δεν καταδεικνύει με κάθε τρόπο το ότι οι σωματέμποροι δεν είναι γοργόνες αλλά ξεκινάνε από το Αιγαίο! Αν το ΝΑΤΟ ήθελε να βοηθήσει ας έστελνε αποστολή στο έδαφος της Τουρκίας! Αν η Τουρκία δεν μπορεί να κρατήσει τους πρόσφυγες ας κανονίσουν πως οι πρόσφυγες αυτοί θα μεταφέρονται αλλού! Ας πάρουμε κι εμείς μερικούς! Γιατί κανείς δεν καταγγέλει το γεγονός ότι άνθρωποι από την Δυτική υποσαχάρια Αφρική φτάνουν στην Τουρκία; Παρακολουθούσα ντοκυμαντέρ για την Ελλάδα στο BBC μπορείτε να το βρείτε online όπου ο δημοσιογράφος μιλά με ένα παιδί από το Αφγανιστάν την ώρα που φτάνει με τη βάρκα από την Τουρκία στη Λέσβο
    το καλοκαίρι με τη βάρκα να πηγαίνει πίσω και να μην υπάρχει κανείς ούτε ακτοφυλακή ούτε αστυνομιά και να του λέει ο Αφγανός "ήμουν πριν δυο μήνες στο σχολείο και μας είπαν πως τα σύνορα για την Ευρώπη είναι ανοιχτά και ήρθα". Πως έγινε δυνατόν να ειπωθεί αυτό το πράγμα; Ποιες οι σχέσεις της Τασίας και του Σύριζα με αυτά τα δίκτυα; Πόσο πιθανό είναι ο τσαβούσογλου να έπεισε τον Κοτζιά στους χορούς ότι αυτό θα είναι προς όφελος της Ελλάδος και να βάλαμε τον Δούρειο ίππο μόνοι μας στη χώρα; Τι ανθρωπισμός είναι το Αιγαίο να γίνεται υγρός τάφος χιλιάδων ανθρώπων; Όταν ξέρεις ότι δεν υπάρχουν ούτε υποδομές ούτε δομές ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη για μεταφορά και υποστήριξη εκατομμυριών ανθρώπων δεν ξέρεις ότι σε περίπτωση που προσκαλέσεις τόσους ανθρώπους ουσιαστικά ενισχύεις τα δίκτυα σωματεμπορίας; Ωστόσο, το καταληκτικό ερώτημα είναι πως αυτές οι συμπεριφορές γίνονται ανεκτές από εμάς; Πως ψηφίσαμε τον Σημίτη μετά τα Ίμια και τον Οτσαλάν, πως ψηφίζουμε Συριζα και ανεχόμαστε ως υπουργό τον Φίλη αφού φτύνει πρώτα στους τάφους των προγόνων μας πως ψηφίζουμε Μπουτάρη όταν κάνει το ίδιο; Τι είναι για μας η πατρίδα και πόσο ψηλά την βάζουμε; Εντέλει ξέρουμε γιατί έχουμε πατρίδα μήπως η ευδαιμονία μας έκανε να ξεχάσουμε; Αν ξεχάσαμε τότε η πιθανότητα να τιμωρηθούμε είναι σημαντική. Η κουλτούρα της οικειοθελούς σκλαβιάς και της προδοσίας εχεί ισχυροποιηθεί τόσο πολύ που δυστυχώς φοβάμαι ότι θα φέρει και άλλα δεινά και στην πατρίδα και σε μας όπου και αν βρισκόμαστε, γιατί όταν η πατρίδα σου είναι σκλαβωμένη είσαι κι εσύ όπου και αν βρίσκεσαι, γίνεσαι παρίας και κακόμοιρος όπου και αν είσαι, γίνεσαι προβληματικός γιατί αν δεν αγωνίζεσαι για την ελευθερία της αρνείσαι το ποιος είσαι για να νομίσεις ότι νιώθεις καλύτερα! Το έχω δει και το βλέπω, βλέπω ανθρώπους να ντρέπονται να που ότι είναι Έλληνες, να το αρνούνται ή να τους ρωτάς Έλληνας και να σου λένε με το αδιάφορο υφάκι ναι μωρέ Έλληνας. Η γενιά των κακομοίρηδων των μηδενικών όπου και αν είμαστε ό,τι και αν κάνουμε ακόμα και θεωρητικά σημαντικό. Όταν αρνείσαι αυτό που είσαι τότε απλώς γίνεσαι τσογλανάκι και όλες οι τιμές του κόσμου δεν σε ξεπλένουν, είσαι απλώς ένας γενίτσαρος και οι Γενίτσαροι δεν μένουν στην ιστορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ἂς προσέχαμε τί ψηφίζαμε μετὰ τὸ δημοψήφισμα. Ἔτσι κι ἀλλιῶς, τὸ προσφυγολαθρομεταναστευτικὸ ἐμφανῶς ἦταν πρωτεῦον καὶ μετὰ τὸ οἰκονομικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και κάτι τελευταίο που θα το επαναλαμβάνω όσο ζω και ελπίζω να αλλάξει όσο ζω. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια. Αυτή τη στιγμή τα χωρικά μας ύδατα είναι στα 6 μίλια. Αν κάποιος πάρει έναν χάρτι και κυκλοφορούν άπειροι και συγκρίνει πόσο Αιγαίο ανήκει στην ελληνική δικαιοδοσία ύστερα από την απολύτως νόμιμη με βάση το διεθνές δίκαιο αύξηση των χωρικών υδάτων θα δει ότι τα "διεθνή" ύδατα που σίγουρα οι Τούρκοι θα επιδιώξουν να κάνουν κοινές περιπολίες είναι ελληνικά! Επομένως δύσκολα η Ελλάδα θα βγει κερδισμένη από αυτή την υπόθεση; Θα κάνει περιπολίες η Νατοική δύναμη Δυτικά των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου; Και να ναι γιατί και αν ναι θα το μάθουμε ή θα μας το κρύψουν όπως και το περιστατικό στα Ίμια; Αν οι Τούρκοι προκαλέσουν θερμό επεισόδιο τι ρόλο θα έχει η γερμανική και η καναδική φρεγάτα; Ποιος από την αντιπολίτευση θα ελέγχει τι συμβαίνει νυχθημερόν επί του θέματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χωρίς να θέλω να δώσω άλλοθι στους ανύπαρκτους κυβερνώντες, πιστεύω ότι ακόμα και να μην υπήρχε το προσφυγικό, το ΝΑΤΟ θα έβρισκε στην παρούσα φάση μια δικαιολογία για ανάπτυξη δυνάμεων στο Αιγαίο. Είναι ο διάδρομος που σε πηγαίνει από την "εξώπορτα" στο "σαλόνι" ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν μας πειράζει το ΝΑΤΟ αυτό καθεαυτό, το ΝΑΤΟ είμαστε εμείς. Το ότι δρα το ΝΑΤΟ υπό άλλη διοίκηση και όχι υπό την ελληνική στο Αιγαίο είναι το πρόβλημα και μάλιστα με τη συμμετοχή της Τουρκίας εκεί που δεν θα έπρεπε να έχει δικαιοδοσία! Δεν έπρεπε η Ελλάδα να ασκεί διοίκηση στη δύναμη του ΝΑΤΟ;

      Διαγραφή
    2. Και σε εμένα, μια επιχειρησιακή (δεν πρόκειται για ασκήσεις) νατοϊκή δύναμη στο Αιγαίο υπό Γερμανική ηγεσία μου ακούγετε παράλογο ... όσο παράλογο θα μου ακούγονταν μια αντίστοιχη Ελληνική ηγεσία σε επιχειρήσεις στον Ατλαντικό. Αλλά δεν θα το δέχονταν οι Τούρκοι όπως και εμείς δεν θα δεχόμασταν Τουρκική ηγεσία. Επιπλέον σε περίπτωση Ελληνικής ηγεσίας, σύνδεσμος στρατού-πολιτείας ποιός θα ήταν ; Ο Καμμένος ; Αρκετά ρεζίλι δεν έχουμε γίνει ως κράτος ; Οι Αμερικάνοι σίγουρα δεν θα μπορούσαν να είναι ηγεσία γιατί τότε θα φανερωνόντουσαν τα πραγματικά αίτια.
      Άρα καταλήγουμε σε μια Ευρωπαϊκή διοίκηση.
      Το πρόβλημα όμως δεν είναι εκεί.
      Το λάθος μας είναι ότι μήνες τώρα έχουμε ως Ελλάδα εμπλέξει μόνο το λιμενικό (επιχειρώντας με το ένα του χέρι δεμένο πίσω από την πλάτη), ενώ κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να έχουν εμπλακεί και δυνάμεις του ναυτικού. Αν ζητάγαμε ΕΜΕΙΣ πρώτοι τη νατοϊκή βοήθεια, σαν στήριγμα του ναυτικού μας που ήδη επιχειρούσε, τότε θα είχαμε κάθε δικαίωμα στην ηγεσία (και πιστεύω θα τη παίρναμε).
      Τώρα το ΝΑΤΟ έρχεται να καλύψει το κενό που εμείς δείξαμε ότι είμαστε ανίκανοι να καλύψουμε (ή πολιτικά δεν θέλαμε).

      Διαγραφή
  16. οταν εχεις ενα γορδιο δεσμο,τον κοβεις...φωτια και ατσαλι μεχρι να επιτευχθουν οι ακολουθοι στοχοι:Ανακαταληψη β.κυπρου και Αν.θρακης...ολα ταλλα ειναι φληναφηματα.
    Οχι οως γιατι το θελουν οι ισραηλινοι,αλλα γιατι εμεις το αποφασιζουμε και εμεις το σχεδιαζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλα μαλλον μας αρεσει να κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας...

      Διαγραφή
    2. Την Αν Θράκη δεν την κατέλαβε η Τουρκία. Την εκχώρησε το ελληνικό κράτος τη υποδείξει τού Ε. Βενιζέλου. Μην συγκρίνεις άσχετα πράγματα. Το δουλειά έχουν οι Ισραηλινοί μ' αυτά; Δεν κατάλαβα.

      Διαγραφή
  17. Ενημέρωσε ή όχι ο Καμμένος τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη συμφωνία ? Διότι είδα τον πολύ κύριο Λεβέντη στην Αννίτα Πάνια την Τετάρτη το βράδυ να λέει ότι δεν είναι κακό να έχουμε διοίκηση ΝΑΤΟ άρα κάτι ήξερε.Για μένα είναι πολύ μεγάλο θέμα αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα για όλα,

      Αν το πρόβλημά σου είναι αυτό, τότε ναι, ο Καμμένος ενημέρωσε τουλάχιστον την Αξιωματική Αντιπολίτευση κι έλαβε την σύμφωνη γνώμη των Κυριάκου Μητσοτάκη και τής αδελφής του, τομεάρχου εξωτερικών (;).

      Διαγραφή
  18. Κατα τη γνώμη μου έπρεπε απλώς να ενισχυθεί το λιμενικό το πολεμικό ναυτικό δεν εχει καμία δουλειά με πλαστικές βάρκες με άοπλους ανθρώπους μεσα χωρια που τα μεσα του κοστίζουν ακριβά. Ο τομέας της έρευνας και διάσωσης φαινόταν εδω και χρονια πως θα χρησιμοποιηθεί και ειναι δουλειά του λιμενικού. Η αμέλεια στην ενδυνάμωση του ειναι εγκληματική. Το τι αρέσει στους Τούρκους δεν μας αφορά. Εφόσον οι περιπολίες γίνονται στο Αιγαίο έπρεπε να ζητήσουμε τη διοίκηση τους! Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας στην καρδιά του Αιγαίου. Μονον εμείς έχουμε να χάσουμε από αυτο κανενας άλλος! Ειναι λαθος να εξισώνεις εμάς και τους Τούρκους στο Αιγαίο, τι συμφέρον έχουν οι Τούρκοι στη Λέρο; Τι συμφέρον εχει η Τουρκία να αναπτύσσει πολεμικό ναυτικό ανατολικά της Χίου και της Λέσβου; Αστειευόμαστε; Αυτα πρεπει να ξεκαθαρίζονται; Που θα περιπολούν τα πλοία; Ακριβώς! Ξέρουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για να χρησιμοποιηθεί το ΛΣ, πρέπει πρώτ' απ' όλα να έχει καύσιμα. Έχει, ή όχι; Αν αναλογιστώ ότι ούτε τα περιπολικά τής αστυνομίας δεν κινούνται πολύ, λόγω ελλείψεως καυσίμων, τότε μάλλον δεν έχει. Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι χειρότερη απ' όσο μπορείς να φανταστείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είναι έτσι μιλάμε για πολύ κακή διαχείριση εγγυημένα! Δεν υπάρχει τέτοιου είδους οικονομικό πρόβλημα, όπως στο λέω. Μιλάμε για εγκληματικά κακή διαχείριση απλά και ξεκάθαρα!

      Διαγραφή
    2. Όταν από την ΕΕ έχεις απορροφήσει 40000 ευρώ για το μετανστευτικό ενώ δικαιούσαι τεράστια ποσά δε νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο...

      Διαγραφή
    3. Με ληγμένα αλεξίσφαιρα οι ειδικοί φρουροί της Κρήτης

      Πληρώνουν από την τσέπη τους τις στολές

      Πώς εσύ μπορείς να είσαι τόσο βέβαιος ότι δεν πρόκειται για οικονομικό χάλι, αλλά απλώς κακή διαχείριση και μάλιστα "εγγυημένα";

      Διαγραφή
  20. https://www.uscg.mil/hq/cg5/cg534/nsarc/IMO%20Maritime%20SAR%20Regions.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Διαβάστε το link και δεν πρέπει να μπερδεύουμε το FIR με τις περιοχές SAR..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν overlap περιοχές στοSAR μόνο στην Ελλάδα είμαστε οι προδότες??Άλλωστε οι χάρτες sar του ΙΜΟ υπάρχουν δεκαετίες τώρα και ό λόγος που δίνει σε 2 κέντρα διάσωσης δικαίωμα να εκτελούν sar είναι προφανείς...για να μην σκυλοπνίγεται κόσμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ή απλώς δεν καταλαβαίνεις;

      Διαγραφή
    2. Το δεύτερο!!Και επειδή δεν με βοηθάει το κεφάλι μου προσπαθώ να απαντήσω στην ερώτηση του 1.000.000 ευρώ!!!!''Θα κάνει περιπολίες η Νατοική δύναμη Δυτικά των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου;''

      Διαγραφή
    3. Αυτο προσπαθώ να μάθω κι εγω αλλα το ότι τα αρμόδια υπουργεία σιωπούν με κάνει να μην ειμαι πολυ αισιόδοξος...

      Διαγραφή
  23. Θα παραιτηθει κανενας αρχηγος;η περιμενουν παρασημο για το ξεπουλημα του Αιγαιου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητέ Σαββα ,παρα το επώδυνο του πράγματος, γνωρίζεις οτι η παραχώρηση εθνικης κυριαρχίας στο Αιγαίο χωρις καν να πέσει μια σφαίρα, ειναι κατι που εχει προαποφασιστεί εδω και μερικές δεκαετίες.Απλα τωρα ήρθε η ώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.