21/2/16

Τουρκικά παιχνίδια κυριαρχίας στο Αιγαίο

Ο κυβερνήτης της τουρκικής φρεγάτας BARBAROS υπακούει στην εντολή, αλλά ενώ έπλεε κοντά στα Κύθηρα, διατάχθηκε από το τουρκικό επιτελείο ναυτικού να επιστρέψει αμέσως στο Αιγαίο!


“Παιχνίδι κυριαρχίας” στο Αιγαίο παίζει η Τουρκία με προκάλυμμα την νατοϊκή ναυτική παρουσία. Η Άγκυρα κατόρθωσε να συμμετάσχει και δεύτερη τουρκική φρεγάτα στηνSNMG 2 η οποία περιπολεί με “νατοϊκές ευλογίες” στην καρδιά του Αιγαίου για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.
Την ίδια ώρα τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής επιτρέπουν στους μετανάστες να φθάνουν ανενόχλητοι μέχρι τις παραλίες ελληνικών νησιών.
Στην νατοϊκή ναυτική δύναμη SNMG-2 αρχικά συμμετείχαν:
•Το Γερμανικό πλοίο ΔΜ (Π/Φ) -Δκσης A-1413 FGS BONN.
•Η Ελληνική Φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ.
•Η Ιταλική Φρεγάτα ITS LIBECCIO
•Η Καναδική Φρεγάτα 337 HMCS FREDERICTON και
•Η Τουρκική Φρεγάτα ΤCG BARBAROS.

Για τη συνέχεια Προέλαση

2 σχόλια:

  1. Βρε μανία με την Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ (F-455) ο κ. Αβραμόπουλος, είτε σαν Υπουργός (εδώ) είτε σαν Επίτροπος (εκεί)... τσ τσ τσ!

    < http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/04/blog-post_118.html >

    Πάντως έξυπνη εδώ η επιλογή της παραπάνω φωτό... δλδ της Φ/Γ ΨΑΡΑ (F-454), με σκοπό (φαντάζομαι) να «ψαρώσουν» ολίγον τι οι «Μαλταγιόκηδες» γείτονες / σύμμαχοι / none of the above... χαχαχα!

    Τα πλοία του ΝΑΤΟϊκού Στόλου θα περιπολούν - λέει - και στο ελληνικό αρχιπέλαγος (τώρα σώθκαμαν!) δλδ (όπως διάβασα) από το βόρειο άκρο της Λέσβου έως και την περιοχή νότια της Κω· πάντως για την ευαίσθητη (γεωπολιτικά) θαλάσσια περιοχή λίγο προς... τα πιο νοτιο-ανατολικά της Κω (δλδ κατά Ρω, Καστελλόριζο, Στρογγύλη μεριά), την όλη «ναυτική επιχείρηση» (εκτός ΝΑΤΟϊκού αλεξιβροχίου) την έχει αναλάβει π.χ. το... ferry boat σύνδεσης Kaş (*) - Καστελλορίζου κ. ά. διακινητικές δυνάμεις της Τουρκίας (ΤΠ: στα 3 σωσίβια μαϊμού, δίνουν το 4ο Δωρεάν / parasız)!

    (*) ελλ. Αντίφελλος ή Αντίφυλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχως γιαυτους, που δεν εχουν στο προγραμμα την ...Μαλτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.