5/2/16

Τουρκική εισβολή στη Συρία;

Invasion turque en Syrie?
Réseau International (Γαλλία)
Σύμφωνα με τον στρατηγό Konachenkov, εκπρόσωπο τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, η Τουρκία ετοιμάζεται να εισβάλει στη Συρία.
«Έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να εισαγάγει τα στρατεύματά της στο έδαφος ενός κυρίαρχου κράτους -στη Συρία ... Έχουμε όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται για μια επιχείρηση στη Συρία».
Προκύπτουν δύο ερωτήματα:

1- Μήπως δεν συνειδητοποιεί καλά η Τουρκία ότι οι ρωσικές δυνάμεις, οι μόνες που είναι νόμιμα εξουσιοδοτημένες να επιχειρήσουν στη Συρία αφού ενεργούν κατόπιν αιτήματος του προέδρου Άσαντ, θα παρεμβάλλονται ενάντια στις δυνάμεις της;
2- Ποια θα είναι η αντίδραση του ΝΑΤΟ όταν οι συριακές και οι ρωσικές δυνάμεις θα καταστρέφουν τις τουρκικές δυνάμεις και πιθανώς να αντεπιτεθούν στο τουρκικό έδαφος;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μετά τη ρωσική επέμβαση στη Συρία, η Τουρκία ψάχνει για δικαιολογία για να αντιταχθεί στη Ρωσία. Η τελευταία μάλιστα κτύπησε πολύ σκληρά το Ισλαμικό Κράτος, αντικειμενικό σύμμαχο της Τουρκίας. 

Εξάλλου, οι οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Ρωσία στέγνωσαν εντελώς την Τουρκία, τόσο από την άποψη των εξαγωγών φρούτων και λαχανικών, όσο και του τουρισμού. 

Μια απελπισμένη φυγή προς τα εμπρός  -ένας πόλεμος κατά της Ρωσίας -  φαίνεται να είναι ο δρόμος που επέλεξε ο Ερντογάν ο οποίος φαίνεται να ξεχνά ότι μόνο μία βομβιστική επιδρομή των ρωσικών δυνάμεων μπορεί –έτσι απλά- να εξολεθρεύει την Άγκυρα ...

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμων Πολιτικά, Αθήνα, 5.2.2016


http://reseauinternational.net/invasion-turque-en-syrie/

3 σχόλια:

  1. Η Τουρκία δεν τα κάνει μόνη της όλα αυτά. Τα κάνει με την εξουσιοδότηση των ΗΠΑ. Κι επειδή το βαθύ κράτος των ΗΠΑ δεν θα ήθελε να εμπλακεί "προσωπικά" εναντίον της Ρωσίας, κάτι που θα ξεσήκωνε θύελλες για πάμπολλους λόγους εντός κι εκτός ΗΠΑ και θα μπορούσε να σημαίνει και την ταφόπλακα της βιτρίνας τους, φρόντισαν να στείλουν ένα άλλο κολλητήρι τους, την Σαουδική Αραβία. Που δήλωσε ότι σε περίπτωση εισβολής στην Συρία η Σ. Αραβία θα είναι μαζί της, φυσικά εναντίον της Ρωσίας. Την στάση που κρατάνε οι ΗΠΑ στις αχρειότητες που έχουν σχεδιάσει μαζί με τους αχρείους τους, την ξέρουμε. ΣΙΩΠΗ. Οι ΗΠΑ αρχίζουν τα κακαρίσματα όταν οι αχρείοι τους αρχίζουν να δυσκολεύονται. Η τουρκική ηγεσία ξέρει ότι θα έχει κάθε είδους αφανή στήριξη από τις ΗΠΑ και προφανώς πιστεύει ότι θα κάνει κίνηση και θα κερδίσει. Βέβαια οι ΗΠΑ είναι γνωστό ότι "σκοτώνουν τα άλογα όταν δεν τα χρειάζονται πια" και ψάχνουν νέο άλογο για να ποντάρουν.
    Ο Μιλόσεβιτς, ήταν οικόσιτος των ΗΠΑ για όσο τον χρειαζόντουσαν, μετά τον πέταξαν σαν την τρίχα απ' το ζυμάρι
    Ο Σαντάμ! Τον οποίον ο Ράμσφέλντ τον αποκαλούσε Μέγα όταν του πούλαγε τα χημικά όπλα που χρησιμοποίησε εναντίον των κούρδων κι όταν συγκρατούσε τους Ιρανούς μην κατέβουν και πάρουν όλα τα Εμιράτα... Ξέρουμε όλοι πώς τελείωσε όταν έπαψε να είναι χρήσιμος.
    Έτσι για την περίπτωση που δεν τα καταφέρει ο Ερντογάν οι αμερικανοί έπιασαν ήδη πόρτα στους κούρδους, Όχι μόνο τους Πεσμεργκά που φωνάζει ότι είναι εκπαιδευμένοι κι εξοπλισμένοι ως τακτικός στρατός από τις ΗΠΑ αλλά και σ' αυτους της Συρίας που όμως έχουν ήδη εξοπλιστεί και επιχειρούν υπό τα ρωσικά στρατιωτικά σχέδια. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα καεί και η Σαουδική αραβία στην φωτιά που η ίδια έχει υποδαυλίσει για να εξυπηρετηθούν τα σχέδια των ΗΠΑ και των χειραγωγών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφία 5, ο Χριστιανός βάλθηκε σώνει και καλά να κάνει πλούσιο τον Σάββα. Μεταφράζει και αναρτεί τα πιό σπουδαία κείμενα! Εναι, σχεδόν. η καλύτερη ελληνόφωνη ιστοσελίδα καί, άς είναι ο Σάββας μια τραγική ΔΕΞΙΑΝΤΖΑ!
      Αυτά που περιγράφεις στο σχόλιό σου είναι τα πλέον χατακτηρηστικά της παγκόσμιας πολιτικής κονίστρας. Σπουδαία τα συνέραψες!
      Απόστολος

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.