16/2/16

Bloomberg: Συνομιλίες Ρωσίας – Σ. Αραβίας στην Ντόχα

Ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας θα συναντήσει τον Ρώσο ομόλογο του στην Ντόχα την Τρίτη για να συζητήσουν την αγορά πετρελαίου, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγή με γνώση της συζήτησης. 
Ο Ali al-Naimi, ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας θα μιλήσει με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας, Alexander Novak, αναφέρει χαρακτηριστικά η πηγή του πρακτορείο που δεν κατονομάζεται. Δεν διευκρινίστηκε ποια θα είναι η ατζέντα της συνάντησης στην οποία θα υπάρχει αντιπρόσωπος και της Βενεζουέλας.
Το Bloomberg σημειώνει ότι η Σαουδική Αραβία επιμένει πως δεν θα μειώσει την παραγωγή της για να αντιμετωπίσει την υποχώρηση της παγκόσμιας ζήτησης εκτός και αν συνεργαστούν και άλλοι μεγάλοι παραγωγοί εκτός του ΟΠΕΚ.
Αν και ο Novak έχει δηλώσει πως θα μπορούσε να εξετάσει μείωση της παραγωγής εάν και άλλοι παραγωγοί συμμετείχαν, ο διευθύνων σύμβουλος της Rosneft OJSC, Igor Sechin δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα υπερασπιζόταν παραδοσιακές αγορές και εξέφρασε αμφιβολίες για το ενδεχόμενο συντονισμένης δράσης, αναφέρει το πρακτορείο.
Οι τιμές του αργού διολίσθησαν σε χαμηλά 12 ετών κοντά στα 26 δολ. το βαρέλι στη Νέα Υόρκη την προηγούμενη εβδομάδα καθώς η ανθεκτική σχιστολιθική παραγωγή στις ΗΠΑ και η επιστροφή του Ιράν μετά τις δυτικές κυρώσεις απειλούν να παρατείνουν την περίοδο υπερπροσφοράς στην αγορά.
Πηγή: capital.sigmalive.com/story/12650385#sthash.L3b2tkJc.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.