15/3/16

Συντάξεις χωρίς φόρους δεν γίνεται.

Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να ζητήσει η τρόικα, αν είχε επίγνωση της ελληνικής παθογένειας, θα ήταν η απόλυση των αλητήριων λαϊκιστών της πρωινής "ενημερωτικής" ζώνης. Έχουν κάνει ανυπολόγιστη ζημιά αυτά τα σιχάματα, οι δήθεν προστάτες των αδυνάμων με τις τριώροφες βίλες στα ΒΠ και τις Πόρσε. "Άγρια επίθεση της τρόικας στις συντάξεις" ο ένας, "Τσεκούρι της τρόικας και στους χαμηλοσυνταξιούχους" ο άλλος και ταυτόχρονα "Ληστρική φορολογία με απαίτηση της τρόικας".
Το μόνο που ζήτησε η τρόικα από την πρώτη μέρα του μνημονίου - έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω - ήταν το αυτονόητο: "Ό,τι δίνετε σε παροχές, θα το παίρνετε από φόρους. Δανεικά τέλος."
Αν λοιπόν δεν θέλετε να πέσει τσεκούρι στις συντάξεις θα πέσει τσεκούρι στους φορολογούμενους. Διαλέξτε ποιο τσεκούρι προτιμάτε, αλητήριοι. Αλλά δεν είναι της τρόικας. Δικό σας είναι, 100%. Των φαύλων που ψηφίζατε και των φαύλων που εξακολουθείτε να υποστηρίζετε. 
Κι επειδή πρέπει να τα λέμε άπειρες φορές μέχρι να τα εμπεδώσει κι ο τελευταίος ψεκασμένος: 8,1 δισ. κοστίζουν τον χρόνο στον φορολογούμενο οι ΠΡΟΩΡΕΣ ΜΟΝΟ συντάξεις (αφαιρουμένων των προνοιακών που είναι άλλα 900 εκ.) 2,84 δισ. είναι ΟΛΑ τα ετήσια έσοδα από φόρους ακινήτων (ΕΝΦΙΑ, μεταβιβάσεις κ.λπ) και 2,66 ΟΛΑ τα έσοδα από φόρο νομικών προσώπων: από την μεγαλύτερη εταιρεία μέχρι το mini market της γειτονιάς. Και κάθε χρόνο μειώνονται. 

Δυό φόροι, δηλαδή που ρήμαξαν την οικονομία έδωσαν το 2015 5,5 δισ συνολικά, ενώ μόνο για τους πρόωρους χρειαζόμαστε, είπαμε, 8,1 δισ., ποσό που κάθε χρόνο αυξάνεται.
Αποφασίστε λοιπόν, έμποροι των υποσχέσεων, τζογαδόροι στην ανθρώπινη δυστυχία, τι προτιμάτε. Φόρους ή συντάξεις. Συντάξεις χωρίς φόρους δεν γίνεται.
Υ.Γ. Η σκόπιμη διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι ποινικό αδίκημα, για να μην ξεχνιέμαστε, και τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 3 ετών.

Thanos Tzimeros

2 σχόλια:

  1. Αν ό,τι έδιναν σε παροχές προερχόταν από φόρους. Οι φόροι θα έπρεπε να είχαν μηδενιστεί. Ακριβώς όπως οι παροχές.
    Εδώ έχουμε ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ παροχές και ΜΟΝΟΝ ΦΟΡΟΥΣ.
    Το "ΔΑΝΕΙΚΑ ΤΕΛΟΣ" το διαβάζω και γελάω.

    Πρώτον οι παροχές και οι συντάξεις δεν προέρχονται από τα δανεικά.
    Τα δανεικά πάνε στις χρεωκοπημένες ιδιωτικές τράπεζες για να "ανακεφαλαιοποιηθούν" ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.
    Δεύτερον Τι "δανεικά τέλος";;;; ΕΔΩ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΑΛΛΟ ΔΑΝΕΙΟ.
    ΞΕΣΚΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ.
    Γιατί αν δεν πουν οι πρωϊνάδες άγριο κόψιμο των συντάξεων εμείς δεν βλέπουμε ότι μία συνταξάρα των 2.900 πήγε στα 700 ευρώ... Κι άλλες των 800 και των 900 πήγαν στα 350! Περιμένουμε τους πρωϊνάδες να μας το πούν....
    Όσο για το ποιοι είναι φαύλοι.... Φαύλοι Τζήμερε είναι αυτοί που κανόνισαν μαζί με την κυβέρνηση Παπανδρέου να φουσκώσουν τεχνιτά το έλλειμμα του 2009. Φαύλοι είναι αυτοί που έφαραν έναν υπάλληλο του ΔΝΤ και τον διώρισαν διοικητή της ΕΛΣΤΑΤ. ΦΑΥΛΟΙ είναι ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΚΥΡΩΣΑΝ ΣΤΙΣ 5/5/10 ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΛΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΕΝΩ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ 180.
    Οι όροι μιας διεθνούς συμβάσεως είναι ενιαίο μέρος της συμβάσεως κι όχι κάτι ξεχωριστό για να επικυρώνονται ως απλό νομοσχέδιο.
    ΦΑΥΛΟΙ λοιπόν ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΕΝΩ ΚΟΡΟΪΔΕΥΑΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΤΟ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΔΟΥΛΕΥΣΗ ΟΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΚΑΤΕΡΡΕΕ.

    Το ζητούμενο των αθλίων της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι ΟΧΙ ΜΙΣΘΟΙ ΜΟΝΟ ΦΟΡΟΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΝΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ... ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΟΧΙΤΛΕΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΧΡΕΙΟΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.