15/3/16

Τσίπρας προς πρόσφυγες: Φύγετε από τα σύνορα

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε έκκληση στους πρόσφυγες να σταματήσουν να σκέφτονται την πιθανότητα διαφυγής τους από τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας ενώ έριξε το φταίξιμο για το χάος των τελευταίων ωρών στις μη κυβερνητικές οργανώσεις. 
Ο πρωθυπουργός, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε με τον Αρμένιο πρόεδρο Σερζ Σαρκισιάν, έκανε έκκληση στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και σε διάφορες άλλες διεθνείς οργανώσεις να παρέμβουν: «Πρέπει να ελεγχθεί άμεσα η παραπληροφόρηση, δεν μπορεί να έχουν τον έλεγχο της πληροφόρησης παραοργανώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια κάλεσε τους πρόσφυγες να μεταβούν στα κέντρα υποδοχής, αφού δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής τους: «Δεν υπάρχει περίπτωση να ξανανοίξει ο Βαλκανικός διάδρομος» διεμήνυσε και πρόσθεσε: «Σε σχέση με τον πληθυσμό μας έχουμε δεχθεί μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών, έχουμε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις μας σε hotspots και κέντρα μετεγκατάστασης. Η Ελλάδα ανέλαβε υποχρεώσεις πέρα από τις δυνατότητες τις, δούλευε σε συγκεκριμένο σχεδιασμό, το κάναμε με δεδομένο ότι ο βαλκανικός διάδρομος θα παρέμενε ανοιχτός, με απαράδεκτες μονομερείς ενέργειες έκλεισε» τόνισε.
«Από το υστέρημα των δυνατοτήτων μας έχουμε δώσει για να παράσχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες σε χιλιάδες ανθρώπους που ρισκάρουν τη ζωή τους διωκόμενοι τρομοκρατικές επιθέσεις και ψάχνουν να βρουν καταφύγιο στην Ευρώπη» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

8 σχόλια:

  1. Παιδιά μήπως δεν έχει καταλάβει ότι είναι πρωθυπουργός της χώρας? Σε ποιον ακριβώς διαμαρτύρεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως γίνεται όλοι να επιστρέφουν παράνομα εισερχόμενους μετανάστες και προσφυγες εκτος από εμάς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοκριτική κ.Τσίπρα θα κάνουμε; Πότε θα παραδεχτείτε τις ευθύνες σας για το χάος;
    Ουσιαστικά λέει στους πρόσφυγες εδώ θα μείνετε δε πάτε πουθενά. Όσο για τις μονομερείς ενέργειες δε του φταίει κανείς που του κάνουν πλάκα κάθε φορά στις Βρυξέλλες κι αυτός δε παίρνει χαμπάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σπίτι του και την οικογένειά του με ανέξοδες εκκλήσεις τα διοικεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δολοφονε της χωρας !!! Κανε κατι να την σωσεις απο τα ξενα προς τους Ελληνες φυλα !!!!! Κανε κατι .... Ξυπνα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γνωρίζει πολὺ καλὰ τὶ προδοσία ἔχει κάνει καὶ ὅτι ὁ Ἑλληνικὸς λαὸς δὲν θὰ τὸν ξαναψηφίση,γι᾿αὐτὸ προετοιμάζει τὸ καινούργιο ἐκλογικὸ σῶμα καὶ ἄς γίνη ἡ χώρα Λίβανος.

    Αὐτὸς ποὺ πρέπει νὰ ξυπνήση εἶναι ὁ Ἑλληνικὸς λαὸς καὶ νὰ τὸν τιμωρήση ἀμείλικτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπορεί να θέλει να τους φορολογήσει και αυτούς. Ως γνωστόν άλλα λέει και ότι θέλει κάνει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.