3/3/16

Να γιατί λέμε ότι ο Φίλης είναι προδότης κεμαλοναζί - Ομήρου: "Η άρνηση είναι το τελικό στάδιο μιας γενοκτονίας"

Ντροπή σας Πόντιοι και Μικρασιάτες βουλευτές που στηρίζετε μια κυβέρνηση που έχει στις τάξεις της ένα τέτοιο ναζί προδότη των προγόνων μας. Ντροπή σας γιατί κι εσείς προδίδετε το αίμα των προγόνων σας. Ντροπή σας...
Η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ποντίων με ομόφωνο ψήφισμά της στις 19 Μαΐου 1994.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων στέκεται συμπαραστάτης στον αγώνα της ποντιακής κοινότητας για διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας και για διατήρηση της ιστορικής αλήθειας και της ιστορικής μνήμης, ανέφερε ο Πρόεδρος του Σώματος Γιαννάκης Ομήρου.

Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια της πολυθεματικής έκθεσης «Πόντος - Δικαίωμα στη Μνήμη», στην Πύλη Αμμοχώστου, ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι η Τουρκία εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να αρνείται ότι διέπραξε οποιαδήποτε γενοκτονία και αποδίδει τους θανάτους Ποντίων, Αρμενίων και Ασσυρίων σε απώλειες πολέμου, σε λοιμό και σε ασθένειες.
«Η απαίτηση για παραδοχή και καταδίκη σήμερα τέτοιων εγκλημάτων δεν πρέπει να θεωρείται ότι στρέφεται εναντίων των τωρινών ηγετών και της χώρας στην οποία ή από την οποία διαπράχθηκαν αυτά τα εγκλήματα. Ίσα ίσα, υπάρχουν χώρες οι οποίες ζήτησαν συγγνώμη για τα εγκλήματά τους στο παρελθόν», είπε.
Πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο καταδεικνύει πώς διδάσκονται από τις μελανές σελίδες της ιστορίας τους, ενώ αντίθετα, η άρνηση μιας γενοκτονίας αναγνωρίζεται ευρέως ως το τελικό στάδιο της γενοκτονίας, που επιφυλάσσει στους δράστες την ατιμωρησία και αποδεδειγμένα προετοιμάζει το έδαφος για μελλοντικές γενοκτονίες.
Στην ομιλία του ο κ. Ομήρου έκανε εκτενή αναφορά στα ιστορικά γεγονότα, λέγοντας ότι η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θεωρείται μια από τις πρώτες σύγχρονες γενοκτονίες, που πραγματοποιήθηκε σχεδόν παράλληλα με γενοκτονίες σε βάρος και άλλων χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπως των Αρμενίων και των Ασσυρίων.
Είπε ότι πρόκειται για ένα προμελετημένο έγκλημα, το οποίο η κυβέρνηση των Νεοτούρκων έφερε σε πέρας με συστηματικότητα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περισσότεροι από 400 χιλιάδες ξεριζωμένοι Πόντιοι και 353 χιλιάδες σφαγιασθέντες.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ποντίων με ομόφωνο ψήφισμά της στις 19 Μαΐου 1994.
ΠηγήKYΠΕ 

8 σχόλια:

  1. Αυτό μας έλειπε, να μην αναγνώριζε την Ποντιακή Γενοκτονία ούτε το κυπριακό κράτος. Κύριε Καλεντερίδη την Ελλάδα την έχει σκεπάσει μια κλίκα ανθελλήνων προδοτών οι οποίοι πρέπει να διωχθούν από την χώρα με οποιοδήποτε τρόπο. Και πραγματικά ΑΠΟΡΩ πως υπάρχουν άνθρωποι με ισχύ και επιρρόη στην Ελλάδα με εθνικές ευαισθησίες και δεν κατάφεραν να βγάλουν από την μέση αυτές τις ανθελληνικές κλίκες προδοτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἡ ἀριστερὰ κάνει αὐτὸ ποὺ ἤξερε καὶ ξέρει διαχρονικῶς, τὴν διαίρεσι τοῦ λαοῦ σὲ τάξεις βεβαίως ἀντιμαχόμενες, σὲ δικούς της ψηφοφόρους καὶ βεβαίως σὲ ὅ,τι ἄλλο μπορεῖ.
    Καλὴ ὥρα μὲ τὸ συγκεκριμένο θέμα. Λυπᾶμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ορισμός που δίνεις για την αριστερά (τι σημαίνει .. "αριστερά";), είναι μάλλον ο ορισμός τού κοινοβουλευτισμού. Αυτός διαιρεί τον λαό σε κόμματα, για να αλληλοτρώγεται. Παλιά, βρετανική πατέντα αυτή.

      Διαγραφή
    2. Ὄχι Nativist,

      Εἴδαμε τὸ ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, οἱ ὁποῖες ὀργανώσεις ὡς ἐλεγχόμενες ἀπὸ τὸ ΚΚΕ (ὄργανο τῆς 3ης διεθνοῦς) στὴν κατοχή, πρῶτο μέλημα εἶχαν τὴν διάλυσι τῶν λοιπῶν ἀνεξάρτητων ἀνταρτικῶν ὁμάδων ἀπὸ τὸ 1942 - 43.
      Ἡ θεωρία τοῦ Μἀρξ δὲν εἶναι καλή, ὅπως καὶ τῶν ἀναρχικῶν γιὰ νὰ κυβερνήσῃς, γιὰ ἀντιπολίτευσι παίζεται, ὅλο στὴν ἄρνησι εἶναι. Δὲς Ε.Σ.Σ.Δ., καθώς καὶ τί ἐγινότανε στὸν ἰσπανικὸ ἐμφύλιο μὲ τοὺς ἀναρχικούς. Τάξεις, πλούσιοι ἐναντίον ἐργατῶν κ.λπ. ἔτσι ἡ κοινωνία δὲν πάει ἐμπρός, μόνο μὲ τὴν δικτατορία τοῦ προλεταριάτου πᾶμε ἐμπρός;

      Διαγραφή
    3. Τα κομμουνιστικά κόμματα, δημιούργημα του 20ού αιώνα, δεν υπήρχαν ασφαλώς όταν "εφευρέθηκε" ο κοινοβουλευτισμός. Είναι μία μερίδα πολιτών που πιστεύει στην πάλη των τάξεων και την δικτατορία του προλεταριάτου, αμφότερα ανεφάρμοστα, ως απέδειξε η ιστορία.

      Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα κόμματα κυρίως διχάζουν τον λαό κι αυτό, δυστυχώς, το βλέπεις καίω σήμερα. Δεν μάς φταίει το ΚΚΕ και τα παραρτήματά του για την κατάντια μας, αλλά τα λεγόμενα "αστικά" (για να χρησιμοποιήσω κομμουνιστική ορολογία) κόμματα, τα οποία τρέφονται από τον διχασμό των πολιτών, τον οποίο, για ευνοήτους λόγους, υποθάλπουν.

      Κι ενώ διαφαινόταν ότι ο κόσμος, επιτέλους, είχε αρχίσει να το καταλαβαίνει μετά το 2010 και είχε αρχίσει να απομακρύνεται απ' αυτά, άρα και από τον διχασμό, με λύπη μου βλέπω ότι, μέσα περίπου τού 2014 (εκεί το τοποθετώ), άρχισε πάλι να κομματίζεται, περιμένοντας την σωτηρία στις συμμορίες που τον κατέστρεψαν.

      Διαγραφή
    4. "τού 2014", παρακαλώ διόρθωσε τού 2013. Κάπου εκεί παρατήρησα να οξύνονται τα κομματικά πάθη. Χρειαζόμαστε ομοψυχία εντνίον τού κοινού όλων μας εχθρού, των κομμάτων και των πολιτικάντηδων και όχι διχασμό μεταξύ μας.

      Διαγραφή
  3. ΔΕ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΓΟΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΕΤΣΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να υποθέσω ότι το πρώτο μέρος του τίτλου είναι σχόλιο, γιατί δεν έχει καμία σχέση με το περιεχόμενο της είδησης. Επίσης, για την ευκολία που αποδίδεται ο όρος "ναζί" σε κάποιους, να θυμίσω ότι κάποιοι Πόντιοι επέτρεψαν στους νεοναζί να συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο εναντίον της κυβέρνησης, αυτούς που έδειραν και τον Κουμουτσάκο. Αυτά όταν η γενοκτονία χρησιμοποιείται για μικροκομματικές σκοπιμότητες ένθεν κακείθεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.