10/3/16

Αν θέλει πουλά και την Κύπρο

Αν θέλει πουλά και την Κύπρο
Με τον Σενέρ Λεβέντ
10/03/2016
Η Τουρκία είναι μάστορας στο να παίρνει ομήρους. Έχει ειδικευτεί σε αυτόν τον τομέα. Πήρε εμάς ομήρους στην Κύπρο το 1974. Και ακόμα παζαρεύει πάνω στην πλάτη μας. Ο τελάλης του παζαρέματος ήταν πρώτα ο Ντενκτάς. Ύστερα έγινε ο Ταλάτ. Μετά ο Έρογλου. Και τώρα ο Ακιντζί. Εδώ και χρόνια δεν έπαυσε. Η σάλπιγγα της ομηρίας με το εμβατήριο του κατακτητή.

Είπαμε ότι η Τουρκία είναι μάστορας στο να πιάνει ομήρους. Τώρα πήρε ομήρους και τους Σύρους πρόσφυγες. Και τους έβγαλε και αυτούς στο παζάρι. Τους πουλάει όπως ακριβώς τους σκλάβους που πωλούνταν τον Μεσαίωνα. Με μια διαφορά.

Και αν δεν τους πωλήσει ζητά χρήματα για να τους θρέψει! «Είτε ξεράστε τα χρήματα είτε τους φορτώνω όλους σε λεωφορεία και σας τους στέλνω», λέει. Η Ευρώπη κάθεται στη μια πλευρά του τραπεζιού του παζαρέματος. Έχει τρομάξει πολύ. Δεν θέλει τους πρόσφυγες. Τι θα κάνει τόσους εξαθλιωμένους, νηστικούς και γυμνούς; Να διαταράξει την ησυχία της; Είπαμε ανθρωπισμός και άλλα παρόμοια, αλλά κανένας δεν μπορεί να κόβει από το δικό του στόμα για να ταΐσει τους άλλους, να ντύσει τους άλλους. Ο καθένας ας υποφέρει ό,τι του συμβεί. Να ζήσει σε αντίσκηνα. Να σέρνεται στα καλντερίμια. Να κάνει τον ζητιάνο, την πόρνη. Να πνιγεί στη θάλασσα. Αρκεί όμως να μην χάσει την ησυχία της η Ευρώπη!

Είναι πολύ τυχερή η ειδική στην ομηρία Τουρκία. Αυτή τη φορά βρήκε απέναντί της έναν πελάτη με παράδες. Μεγάλη ευκαιρία. Έκανε πιο σκληρούς τους όρους της, λέει. «Να σου δώσουμε τρία δισεκατομμύρια ευρώ για αυτό το καθήκον του φύλακα», της είπαν. Δεν γίνεται, τους απάντησε. Ζήτησε άλλα τρία δισεκατομμύρια. Αν ήταν μόνο τα χρήματα, ας πήγαινε στα κομμάτια. Έχει και άλλους όρους. Να αρθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες. Να ανοίξουν διαπραγματευτικά κεφάλαια για την Τουρκία. Και άλλα πολλά. Ε, οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να δώσουν ό,τι έχουν. Δεν ήταν αρκετά τα κόκαλα για το τσοπανόσκυλο. Θέλει ολόκληρο το αρνί. Μήπως είναι πολύ ένα αρνί για τον φύλακα που θα κανονίσει τούτους τους καταραμένους τους πρόσφυγες; Έδωσε τρία; Θα δώσει άλλα τρία. Θα άρει τη βίζα. Θα ανοίξει και κεφάλαια. Αν θέλει τής πουλά και την Κύπρο! Δεν μπορεί; 

Ενώ έχει στα χέρια του όμηρους χρυσάφι σαν τις εκατοντάδες χιλιάδες Σύρους, γιατί να μην διευθετήσει και την Κύπρο ο νέος Οθωμανός σουλτάνος; Είδε τον φόβο της Ευρώπης. Είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα για να μην στοιβαχτούν οι πρόσφυγες μπροστά στην πόρτα της. Και βεβαίως έγινε πολύ πιο κακομαθημένος. Σκλήρυνε τους όρους του. Θα δεχτούν ό,τι θέλει, έτσι δεν είναι;

Όπως γίνεται αντιληπτό διαισθάνθηκε αυτή την κατάσταση και ο Ακιντζί στην Κύπρο. Οι συνθήκες είναι υπέρ μας. Άσκησε πίεση. Μην δώσεις το Βαρώσι. Κτίσε νέο πανεπιστήμιο στη Μόρφου, δείξε ότι δεν θα επιστραφεί. Μην τυχόν και υποχωρήσεις από την εκ περιτροπής προεδρία. Ειδικά από τις εγγυήσεις της Τουρκίας να μην υποχωρήσεις καθόλου! Αν τις δεχτούν οι Ελληνοκύπριοι, τις δέχτηκαν. Αν δεν τις δεχτούν, ας πάνε στον διάολο! Εκείνοι τον δρόμο τους και εμείς τον δικό μας! Εμείς είμαστε οι νικητές στην Κύπρο, μην το ξεχνάς. Ο δικός μας λόγος περνάει στο τραπέζι. Οι νικητές δεν δέχονται τους όρους των ηττημένων, οι ηττημένοι δέχονται τους όρους των νικητών!

Μέχρι σήμερα η ελληνοκυπριακή πλευρά δέχτηκε πολλά χαστούκια από την Ευρώπη. Αλλά το πιο βαρύ χαστούκι θα το δεχτεί τώρα. Η Ευρώπη, η οποία γονάτισε μπροστά στην Τουρκία, είναι έτοιμη να δώσει στον σουλτάνο ό,τι ζητήσει! Οι Σύροι όμηροι είναι πιο ακριβοί από εμάς. Αν εμάς μας πούλησαν για τρία γρόσια, τους Σύρους θα τους πουλήσουν για τρία δισεκατομμύρια: Μπράβο ρε αδελφή Μέρκελ! Και αποκαλούν εμάς πόρνη της Μεσογείου. Ενώ η πραγματική πόρνη είναι στις Βρυξέλλες!


Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»
10/03/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.