10/3/16

και η Γερμανία κατάλαβε αλλιώς τη Σύνοδο Κορυφής!

Η Μέρκελ στον Τούσκ: Το πρόβλημα δεν λύνεται με μονομερείς αποφάσεις για κλείσιμο συνόρων
FILE PHOTO: German Chancellor Angela Merkel (L) and Greek Prime Minister Alexis Tsipras (R) leave an extraordinary summit of European Union leaders with Turkey in Brussels, Belgium, 08 March 2016. EU leaders are set to make another attempt to stem a migration surge that is testing their unity and principles, with hopes high that neighbouring Turkey will shoulder more of the burden. EPA, STEPHANIE LECOCQ
FILE PHOTO: German Chancellor Angela Merkel (L) and Greek Prime Minister Alexis Tsipras (R) leave an extraordinary summit of European Union leaders with Turkey in Brussels, Belgium, 08 March 2016. EU leaders are set to make another attempt to stem a migration surge that is testing their unity and principles, with hopes high that neighbouring Turkey will shoulder more of the burden. EPA, STEPHANIE LECOCQFILE PHOTO: German Chancellor Angela Merkel (L) and Greek Prime Minister Alexis Tsipras (R) leave an extraordinary summit of European Union leaders with Turkey in Brussels, Belgium, 08 March 2016. EU leaders are set to make another attempt to stem a migration surge that is testing their unity and principles, with hopes high that neighbouring Turkey will shoulder more of the burden. EPA, STEPHANIE LECOCQ

Το κλείσιμο των συνόρων κατά μήκος της Βαλκανικής Διαδρομής επέκρινε χθες το βράδυ η Καγκελάριος της Γερμανίας ‘Αγγελα Μέρκελ, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τοποθέτηση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και προειδοποιώντας ότι «το πρόβλημα δεν λύνεται όταν ένας λαμβάνει μια απόφαση».

Σημείωσε δε ότι τα μέτρα των βαλκανικών χωρών δεν θα είναι βιώσιμα χωρίς μια ευρύτερη απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προσφυγική κρίση.

«Αυτό δεν είναι η λύση στο συνολικό πρόβλημα», δήλωσε η κυρία Μέρκελ σε προεκλογική εκδήλωση στην Ρηνανία-Παλατινάτο και πρόσθεσε ότι, βεβαίως έρχονται τώρα λιγότεροι άνθρωποι που ζητούν άσυλο στην Γερμανία, αλλά για αυτό όμως βλέπουμε κάθε βράδυ τις τηλεοπτικές εικόνες αποκλεισμένων προσφύγων στην Ελλάδα. Αυτό δεν μπορεί να οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε καλό αποτέλεσμα, συνέχισε, για να τονίσει:

«Δεν μπορούμε οι 27 χώρες να επαναπαυόμαστε και να αφήνουμε μια χώρα μόνη με το πρόβλημα», αλλά πρέπει να βρούμε μια ευρωπαϊκή εξισορρόπηση. «Αυτό θα είναι μεγάλη πρόκληση», κατέληξε, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «Der Tagesspiegel».

Σε άλλη ανάρτηση, στην ιστοσελίδα της Ραδιοφωνίας Κεντρικής Γερμανίας (mdr info), επισημαίνεται ότι η κυρία Μέρκελ δήλωσε ακόμη ότι πρέπει να βρεθεί μια συμφωνία, η οποία βοηθά όλα τα 28 κράτη-μέλη και ότι για την κατανομή των προσφύγων μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε. δεν αποφασίζει μόνο η τουρκική κυβέρνηση, αλλά θα πρέπει να έχει ρόλο και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ανταποκρίτριάς μας Φ. Καραβίτη Βερολίνο, Germany

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ με ανάρτηση του στο λογαριασμό που διατηρεί στο twitter δήλωσε πως «τερματίζονται οι παράτυπες ροές μεταναστών κατά μήκος της διαδρομής των χωρών των δυτικών Βαλκανίων», διευκρινίζοντας πως «δεν αποτελεί ζήτημα μονομερών ενεργειών, αλλά μια κοινή απόφαση των 28 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Ευχαριστώ τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων για την εφαρμογή μέρους της ολοκληρωμένης στρατηγικής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Απάντηση Τσίπρα στον Τουσκ

«O Βαλκανικός δρόμος έκλεισε εξαιτίας μονομερών ενεργειών από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων”, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας και απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ.Τουσκ υπογραμμίζει ότι «περιμένουμε ο κ. Τουσκ να επικεντρώνει τις προσπάθειες στην εφαρμογή κοινών αποφάσεων ως πρόεδρος της Ευρώπης των 28 και να μην ενθαρρύνει όσους τις αγνοούν».

Δήλωση Κουμουτσάκου – απάντηση Γεροβασίλη

Άν το Μαξίμου δεν διαψεύσει άμεσα τις δηλώσεις Τουσκ περί απόφασης των “28” για κλειστά σύνορα, υπάρχει μείζον θέμα για τον κ. Τσίπρα έγραψε ο Γιώργος Kουμουτσάκος στο Τwitter.

«Καλά που υπάρχει και ο κ. Κουμουτσάκος και μαθαίνουμε ποιές είναι οι αποφάσεις των Συμβουλίων Κορυφής. Τα συμπεράσματα της Συνόδου είναι αναρτημένα στο Διαδίκτυο -που τόσο συχνά χρησιμοποιεί ο κ. Κουμουτσάκος- και μπορεί να τα διαβάσει αντί να χρησιμοποιεί το twitter, κάθε φορά που θέλει να πάει κόντρα στις εθνικές θέσεις. Θα διαψευστεί για άλλη μία φορά Αν δυσκολεύεται στην κατανόηση της κοινής δήλωσης ο κ. Κουμουτσάκος πολύ ευχαρίστως να ζητήσει διευκρίνιση. Μη σπαταλά τον χρόνο με γρίφους», σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος στο Twitter.

http://mignatiou.com/2016/03/tousk-kini-apofasi-ton-28-to-klisimo-tou-valkanikou-diadromou-ti-egine-telika-stin-sinodo/

Πηγή: Η Μέρκελ στον Τούσκ: Το πρόβλημα δεν λύνεται με μονομερείς αποφάσεις για κλείσιμο συνόρων http://wp.me/p3kVLZ-tOb

34 σχόλια:

  1. Μα η Γερμανία μπορεί να μιλάει εκ του ασφαλούς εμείς είμαστε το θύμα Γερμανία ασκεί ανεξιδη κριτική δεν μένει παγιδευμένη με άγνωστο αριθμό προσφύγων και ανθρώπους που δεν ξέρει ποιοι είναι καν!Ή Μέρκελ μιλάει υπέρ του Τσίπρα και όλοι οι υπόλοιποι υπερ των κλειστών συνόρων τι ακριβώς δεν είναι κατανοητό; Είμαστε το θύμα αλλά φοβάμαι ότι ο Τσίπρας γνωρίζει και έχει συμφωνήσει στη Λιβανοποιηση της Ελλάδος! Άλλωστε ο αφελληνισμος ήταν διαχρονικός στόχος των κομμουνιστών! Παιδομάζωμα, αυτοδιάθεση Μακεδονίας, Δωδεκάνησα στους Τούρκους! Ο Τσίπρας είναι γνήσιος συνεχιστής της παράδοσης αυτής! Άρνηση της γενοκτονίας, αφελληνισμος της Ελλάδος ακρωτηριασμός της χώρας! Αυτά κάνει αυτή τη στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι λάθος να θεωρείς ότι οι Συριζαίοι αποτελούν συνέχεια εκείνων των κομμουνιστών, καταρχήν οι τωρινοί δεν είναι κομμουνιστές, νεοφιλελεύθεροι είναι που επικαλούνται την ηθική υπεροχή της αριστεράς, έπειτα δεν ρισκάρουν τίποτα προσωπικό, αποτελούν μια ομάδα χαλβάδων που έχει ως πιστεύω το όσα αρπάξουμε και για όσο μπορούμε. Αδικείς κατάφωρα τους παλιούς κομμουνιστές, μπορείς να διαφωνείς με τα κίνητρά τους, δεν ήταν όμως στις προθέσεις τους ο αφελληνισμός της Ελλάδας

      Διαγραφή
    2. "Αδικείς κατάφωρα τους παλιούς κομμουνιστές, μπορείς να διαφωνείς με τα κίνητρά τους, δεν ήταν όμως στις προθέσεις τους ο αφελληνισμός της Ελλάδας"

      Διάβασε τις αποφάσεις της 5ης Ολομέλειας του Κ.Κ.Ε.

      Διαγραφή
    3. @ Αλέξανδρε
      μα το άρθρο μιλά για την Δόλια Μέρκελ και τον Δόλιο Τουσκ!...

      Πως τα καταφέρεις κάθε φορά να μας πεις τη γνώμη σου για τον Δόλιο Τσίπρα εκ του ασφαλούς από τη Δόλια Αλβιώνα;;;
      Η ανάγνωση των σχόλιων σου γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

      Εν πάση περιπτώσει, μη δίνεις όρκο για το τι υποστηρίζουν η δηλώνουν μέσω Main Stream τύπου, οι Δόλιοι Άρχοντες-Παπάρες της ΕΕ, Τουσκ, Σουλτς, Αβραμόπουλο, Γιούνκερ κλπ. Όλοι δουλεύουν -και μας δουλεύουν- για τη προσωπική τους υστεροφημία και συμφέροντα (τσέπη τους).

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Giwrgo, oi Kommounistes stous opoious anaferesai exasan mesa sto Komma kai kinigithikan agriws! Opoios diafwnouse baftizotan fasistas! Exw theiouspappoudes pou htan sto ELAS kserw! Oi ametanohtoi monon epikrathsan kai dystyxws polloi parasirthikan metepeita nomizontas oti tha tous allaksoun h tha tous periorisoun! Den kathgorw syllhbdin!Autoi tou Syriza einai oi xeiroteroi!

      Διαγραφή
    7. Γιατί μας υποχρεώνεις να αναγνώσουμε τα σχόλια σου γραμμένα σε γκρήκλις;
      Δεν νομίζεις ότι κάνεις κατάχρηση του χώρου, αφού διαθέτεις ελληνικό πληκτρολόγιο;

      Το παρόν ιστολόγιο επιτρέπει τα γκρήκλις διότι ένα 15-20% των αναγνωστών μας κατοικούνται εκτός Ελλάδας και δεν θέλουμε να αποκοπούμε από εκείνους.

      Όμως, αν τα σχόλια είναι μεγάλα και τακτικά, αναμένουνε από τέτοια άτομα να βρουν λύση, δεν νομίζουμε ότι την αγορά/ απόκτηση ελληνικού πληκτρολογίου αποτελεί πρόβλημα σήμερα, και μιλάω εν γνώση καθώς ο ίδιος χρησιμοποιώ 4 διαφορετικά πληκτρολόγια.

      Ελάχιστος σεβασμός λοιπόν προς το παρόν χώρο και τους άλλους αναγνώστες.

      Διαγραφή
    8. Έχεις δίκιο συγγνώμη, επί του θέματος διαφωνείς κάπου?

      Διαγραφή
    9. Ούτε συμφωνώ ούτε διαφωνώ, δεν διάβασα καθόλου τα γκρήκλις σου, και πιστεύω έτσι να είναι με το 99,99% των υπολοίπων σχολιαστών.

      Πάντως, ευχαριστώ για τη κατανόηση σου.

      Διαγραφή
    10. Το άρθρο που αναδημοσίευσες έχει ειρωνικό τίτλο που ειρωνεύεται τους ειρωνικούς τίτλους αντιπολιτευομενων άρθρων πως "λάθος κατάλαβε ο Τσίπρας". Οποτε λοιπόν έχει ως στόχο να δικαιολογήσει τον Τσίπρα ότι να κι άλλος λέει τα ίδια! Η Merkel όμως αυτά που λέει τα λέει χωρίς να έχει να πληρώσει κάποιον συγκεκριμένο λογαριασμό! Η Merkel λέει τα του Τσίπρα, εντός Γερμανίας όλο το υπόλοιπο κόμμα της λέει τα της Αυστρίας και μένουμε εμείς με κλειστά σύνορα και απομονωμένοι να μας κάνει πλακα η Τουρκια! Επομένως μόνον ο ντόλιος, που καθόλου ντόλιος δεν είναι, ο Τσίπρας κατάλαβε λάθος από ο,τι φαίνεται. Ωστόσο δεν κατάλαβε λάθος απλώς συμφώνησε και εμφανίστηκε στα ελληνικά ΜΜΕ ως άλλος Κούρκουλος να μας πουλήσει τον γνωστό sano. Είπε άλλη μια φορα ψέματα, συνηθισμένα τα βουνά στα χιονια....Συμφώνησε να κάνει την Ελλάδα αποθήκη ψυχών για αυτό πιθανότατα λέει πως δεν θα επιτρέψει να γίνει γιατί μάλλον κάνει ακριβώς τα αντίθετα από όσα λέει για να μην ξεχνιέται. Στον Χατζηνικολάου έβλεπε το γεμάτο ποτήρι άδειο, μάλλον είδος προπόνησης είναι κι αυτό. Τι λοιπόν σε δυσκολεύει να ακολουθήσεις το σχόλιο μου? Το ότι μόνον η χωρα μας πληρώνει την λυπητερή? Το ότι είμαστε θύματα τετελεσμένων γιατί δεν θέλει να στενοχωρήσει ο τσίπρας την Τασία? Το ότι τον χρηματοδοτεί ο Σορός όπως και τον Όρμπαν? Το ότι "δρουν" ΜΚΟ στη χωρα που ούτε ξέρουμε τι είναι? Το ότι αυτή την ώρα που γίνεται σκοτωμός σε όλα τα επίπεδα που κλείνουν νοσοκομεία αυτός προσπαθεί να διαλύσει τον έναν και μοναδικό μηχανισμό ένταξης που είναι η παιδεία και κύριος στόχος βεβαια τα θρησκευτικά? Αυτό μας μάρανε αλήθεια? Το ότι δεν είναι θέμα αν θα συμβούν επιδημίες αλλα ποτε? Δεν το λέει κιόλας μέχρι να σκάσει η βόμβα και έχει αμολήσει κάτι τρισάθλια σκυλιά να λένε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος κανένας! Το καλαί είχε 2000 άτομα και είχαν τρομοκρατηθεί, η ιδωμένη έχει 13 με τις μετρήσεις Σύρριζα άρα καμια 20aria βάλε να είσαι σίγουρος. Και έρχονται έρχονται και δεν υπάρχει κάπου να τους βάλει και δεν υπάρχει και κανένα αποθαρρυντικό metro και κανένας σχεδιασμός! Αλλα αλήθεια ποσο αφελής είναι κάποιος να πιστέψει ότι θα ενδιαφερθεί κάποιος για τους ξένους αυτός που δεν ενδιαφέρεται για τους Έλληνες? Πως να ενδιαφερθεί κάποιος για ξένους όταν βλέπει τους Έλληνες αναλώσιμους? Όταν κάποιος βλέπει ότι θα αντικαταστήσει Έλληνες με ξένους δεν νοιάζεται για κανέναν βλέπει τους ανθρώπους σαν μοσχάρια! Αυτοί μας κυβερνάνε, αυτοί είναι οι ανθρωπιστές που λένε όλους τους υπολοιπους που δεν βλέπουν τους ανθρώπους σαν μοσχάρια φασίστες!

      "αστεριε" στα Greeklish μου αυτό γράφω στον Γιώργο! Στην Ελλάδα οι πατριώτες Κομμουνιστές ηττήθηκαν πολιτικά. Πέρα από το Άρδην που δεν είναι καν φράξια δεν υπάρχει άλλος πατριωτικός χώρος στην αριστερά! Όσοι ήταν πατριώτες στο ΕΛΑΣ το κόμμα τους βάφτισε φασίστες και είτε τους κυνήγησε και ξέφυγαν είτε τους παρέδωσε στις αρχές και πολλοί από αυτούς εκτελούνταν. Και εκτελούνταν γιατί δεν ήθελαν να καταδώσουν τα αποτρόπαια του ΚΚΕ γιατί έτσι θα έδιναν την ευκαιρία στο ΚΚΕ να πει ότι ήταν fantasies τους και όχι πραγματικότητες! Ήταν δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι πραγματικοί πατριώτες πέρα ως πέρα! Ωστόσο δεν ήθελαν να δουν ότι οι σύντροφοι τους είναι απλοί ανθέλληνες και απάτριδες!

      Ο παππούς μου ήταν στο "ΕΔΕΣ" όπως και το περισσότερο μέρος του χωριου του άπτερα μου στην Ήπειρο αλλα είχα και μερικούς theiopappous στο ΕΛΑΣ. Οι δικοί μας όμως δεν ήταν προδότες. Στο χωριο του Τσίπρα ωστόσο και όσον αφορά την οικογένεια του....άσε καλύτερα...γιατί μιλάμε...Η Ελλάδα είναι μικρή και μπορεί να μάθει εύκολα κανεις τι είναι ο καθένας αν ψάξει! Δυστυχώς και βάζω και μένα μέσα παρασυρθήκαμε και πιστέψαμε πως ίσως ο Σύρριζα να είναι η απάντηση, είμαστε νεότεροι δεν ξέραμε, δεν υποπτευθήκαμε ότι μπορεί να έχουν τόσο μισος οι άνθρωποι αυτοί, κλείσαμε εθελοντικά τα ματια! Έχω φίλο μέσα στο Σύρριζα και έχασε και έδρα παραλίγο μάλιστα και έλεγε χαρακτηριστικά Έλληνας είσαι και φαίνεσαι όταν τον νευρίαζα. Δεν πίστεψα ότι θα το εννοούσαν και τόσο πολύ....

      Διαγραφή
    11. Aλέξανδρε ο ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά τις εκλογές του 2012 φαινόταν καθαρά που το πάει, όποιος είχε μάτια έβλεπε, τώρα που είσαι στο εξωτερικό καταλαβαίνεις καλά ότι τα μεγάλα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρώπη που αλλάζει δεν ήταν απλώς μια ουτοπία αλλά συνειδητά ψέματα, έτσι για να λέει ότι έχει κάτι να πει, ότι κομίζει το νέο και διαφορετικό. Εκεί στο εξωτερικό συνειδητοποιείς, αν δεν το ήξερες, ότι όλοι αυτοί, οι διάφορες αριστεράντζες, που μιλάν όπως μιλάν για την Ελλάδα και την Ελληνική κοινωνία δεν θα ήταν αποδεκτοί σε καμιά χώρα, στο περιθώριο θα βρισκόντουσαν.

      Διαγραφή
    12. Αλέξανδρε, βρήκα λίγο χρόνο να σου απαντήσω, μια και έκανες τόσο κόπο να γράφεις με ελληνικό πληκτρολόγιο.

      Ο τίτλος της ανάρτησης είναι δικός μου, σαφώς με ειρωνική αλλά και δραματική διάθεση. Ο ακριβής τίτλος είναι από κάτω.

      Με απόλυτο και άκομψο τρόπο μου αποδίδεις τη πρόθεση να υπερασπιστώ τον Τσίπρα, χωρίς να αναφέρεις άλλη παραδοχή.

      Η ένσταση μου ήταν για το τίτλο του άρθρου της Liberal “ Η Ελλάδα κατάλαβε αλλιώς τη Σύνοδο Κορυφής!” όπου ο τίτλος δεν συνδέεται με το περιεχόμενο και δεν προσκομίζει καμιά απτή απόδειξη για αυτό τον ισχυρισμό.
      Το άρθρο του Μιγνατίου αναλύεται από τον καθ. Ήφαιστο, δες τη θετική ανάρτηση που προηγείται. Δεν νομίζω ότι υπάρχει διάθεση του συγγραφέα να υπερασπιστεί τον Τσίπρα, αλλά ούτε και κανένα άλλο πολιτικό σχήμα.
      Κάνει μια εκτενή ανασκόπηση του διεθνούς τύπου και μας εξηγεί λεπτομερώς τι γίνεται στην Ευρώπη.
      Το περίεργο –αλλά όχι και τόσο-, αγαπητέ Αλέξανδρε, είναι ότι κανένας «έγκριτος» δημοσιογράφος δεν έκανε αυτή τη δουλειά, είναι πολύ πιο εύκολο και μάλλον κερδοφόρο να κατηγορήσουν την ίδια τη χώρα τους και φυσικά τον πρωθυπουργό της, όπως κάνεις και συ και αναπαύεσαι ότι βρήκες τη λύση, ήτοι να φύγει ο νυν για να αναλάβουν οι προηγούμενοι… και στο καθεξής.
      Να έχεις υπόψη ότι οι περισσότεροι αρθρογράφοι και δημοσιογράφοι που ακλουθούν τέτοια γραμμή το κάνουν με το αζημίωτο η/και στοχεύουν σε αλλαγή φρουράς όπου κάπου θα βολεύονται. Η χώρα θα παραμείνει υπό κατοχή.
      Ο κ. Ήφαιστος καταλήγει δραματικά –και αυτό θα έπρεπε να σε προβληματίσει ως πατριώτη- «“Φόβοι ότι η ΕΕ οδηγείται σε αυτό-καταστροφή στη μεταναστευτική κρίση”, είναι ο τίτλος στο CNBC [Fears EU is self-destructing on migrant crisis, Holly Ellyatt]. -Ο καθηγητής στο Τμήμα Ανθρωπολογία του Πανεπιστημίου Harvard Michael Herzfeld τονίζει στο Foreign Policy προειδοποιεί ότι η Ευρώπη ανοίγει την πόρτα στον φασισμό: “Οι προσπάθειες της Ευρώπης να αποκλείσουν την Αθήνα δεν έχουν να κάνουν με τη μετανάστευση ή το χρέος, έχουν να κάνουν με τον βαθιά ριζωμένο ρατσισμό έναντι της Ελλάδας. Ο αποκλεισμός της Ελλάδας θα ενίσχυε την προκατάληψη ότι η Ελλάδα είναι μη ευρωπαϊκή. Και η Ευρώπη θα ανακάλυπτε σύντομα ότι ένας τέτοιος συλλογικός αυτοακρωτηριασμός δεν προωθεί τους δημοκρατικούς σκοπούς. Αρνούμενη στους Έλληνες το δικαίωμα να αποκαλούνται πραγματικοί Ευρωπαίοι και αναπαράγοντας ταπεινώσεις του παρελθόντος, η Ευρώπη ανοίγει την πόρτα στον φασισμό που εκφράζει η Χρυσή Αυγή. [Welcome to Greece (but Not to Europe)]»
      Τα πράγματα, νομίζω, είναι πολύ πιο σοβαρά από το να αναρωτιόμαστε αν τα κατάλαβε η όχι ο Τσίπρας…
      Συνέχεια λέγεται στο παρόν ιστολόγιο και αλλού ότι η Ελλάδα έχει χάσει προ πολλού την εθνική της κυριαρχία.
      Για μένα είναι χώρα υπό κατοχή εδώ και πέντε χρόνια και ο πρωθυπουργός –όπως και η κυβέρνηση- είναι διορισμένη.
      Γνώμη μου είναι ότι κακοδιαχειρίζεται η ΕΕ με κάποιους απίθανους τύπους που την οδηγούν στα βράχια. Η Ελλάδα ήταν ήδη στα βράχια όταν διόρισαν τον Τσίπρα, και δεν είχαν καμιά διάθεση να την βγάλουν από κει.
      Εκτός βέβαια αν εφαρμόζεται η πολιτική επιβολής του χάους, νομίζω ότι έχω κάνει αρκετές αναρτήσεις για τέτοια πιθανότητα.
      Για τα υπόλοιπα που γράφεις –με σχετική χαοτική διάταξη και διάθεση- ειλικρινά αδυνατώ να τα σχολιάσω.

      Διαγραφή
    13. Χρησιμοποιείς τις λέξεις κατοχή και εθνική κυριαρχία σαν να είναι απόλυτες. Μπορείς να μου φέρεις συγκεκριμένα παραδείγματα αν τις θεωρείς απόλυτες;
      Εγώ πιστεύω δεν είναι απόλυτες. Ο Ελληνικός λαός με την πτώση της Κωνσταντινούπολης και της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας υποδουλώθηκε στους Τούρκους. Όσοι ζούσαν στην Μεσόγειο εκτός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ζούσαν επίσης ουσιαστικά υποδουλωμένοι αλλά σίγουρα σε μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας από αυτούς στην Οθωμανική αυτοκρατορία. Το ελληνικό κράτος ήταν η επιθυμία των απανταχού Ελλήνων να αποκτήσουν δική τους πολιτεία. Για τον λόγο αυτό δημιουργήθηκε η φιλική εταιρία, για τον λόγο αυτό η επανάσταση ξεκίνησε από την Μολδαβία! Ο χώρος που επιλέχθηκε για την πολιτεία αυτή ήταν ο χώρος της πρώην Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας γιατί και εκεί ζούσαν οι περισσότεροι Έλληνες αλλά και γιατί αυτός είναι ο ιστορικός ελληνικός χώρος! Το ελληνικό κράτος δεν υπήρξε ποτέ απολύτως ανεξάρτητο όπως και κανένα κράτος στον κόσμο δεν είναι τέτοιο. Ωστόσο, πέρασαν περίοδοι που μπόρεσε να αυξήσει τους βαθμούς κυριαρχίας του. Αυτό οφειλόταν ξεκάθαρα σε μεγάλους ηγέτες. Οι Μεγάλοι ηγέτες όμως υποδηλώνουν έλλειψη συστήματος, η έλλειψη συστήματος υποδηλώνει πως οι βαθμοί ελευθερίας χάνονται με τον ηγέτη και αυτό σημαίνει ότι η χώρα αποκτά περισσότερα χαρακτηριστικά αποικίας! Οπωσδήποτε, υπήρξε και η περίπτωση που απλώς δεν μπορέσαμε να νικήσουμε τον αντίπαλο όπως με την Γερμανία, όμως τέτοιου είδους αποικιοκρατία είναι καταδικασμένη όπως έχει αποδείξει η ιστορία! Από την μεταπολίτευση και μετά είμαστε κράτος με μειωμένη ανεξαρτησία και έχουμε έντονα τα χαρακτηριστικά αποικίας! Το αίσθημα ανεξαρτησίας ήταν ψευδαίσθηση της οικονομικής ευμάρειας και μόνο. Όποιος ήξερε να δει τα είχε δει και τα είχε γράψει! Καμία παράταξη δεν είναι άμοιρη ευθυνών για το φαινόμενο αυτό, όλες ανεξαιρέτως κυβέρνησαν μέσα από τα υβριδικά κόμματα και όλες κατέκλεψαν το κράτος, την πολιτεία Ελλήνων! Δεν είναι λοιπόν τα τελευταία πέντε χρόνια η ζημιά, είναι από τότε που δεχτήκαμε τα τετελεσμένα της Κύπρου, είναι ίσως παλαιότερα από την Μικρασιατική καταστροφή και την συνεχόμενη υποχώρηση από τότε με την έκλαμψη πραγματικά Μεταξά! Ας έρθουμε όμως στο σήμερα!

      Διαγραφή
    14. Τα υβριδικά κόμματα είχαν πολλά μειονεκτήματα και ήταν το μέσον της ληστρικής επίθεσης εναντίον του κράτους, βέβαια σε αυτό έπαιξε ρόλο και η ψευδαίσθηση ευμάρειας που έφερε η ένταξη στην ΕΕ. Δυστυχώς όπου υπάρχει απότομη ανάπτυξη υπάρχει και διαφθορά. Σε εμάς δυο ψευδαισθήσεις της χωρίς τέλος ευμάρειας και της απόλυτης ασφάλειας έμπασαν την διαπλοκή και την διαφθορά και την ασυδοσία στη χώρα! Κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών και πόσο μάλλον οι παρατάξεις. Να σου θυμίσω δε πως πάρα πολλά στελέχη των υβριδικών κομμάτων ήταν Κομμουνιστές! Τα υβριδικά κόμματα όμως είχαν και ένα πλεονέκτημα, είχαν μέσα εκείνες τις δυνάμεις που κρατούσαν έστω και την ύστατη ώρα τα γκέμια και σταματούσαν την προδοσία ή έστω περιόριζαν τις καταστροφές, έδιναν τη δυνατότητα δηλαδή τα υβριδικά κόμματα να βρεθεί και κάποιος που θα σταματούσε τη ζημιά. Αυτό βέβαια χειροτέρευε χρόνο με τον χρόνο και αυτό ήταν που έφερε στο προσκήνιο τον Καρατζαφέρη Αρχικά και μετά την Χρυσή Αυγή. Δεν εκφραζόταν πλέον ο πατριωτισμός πουθενά εκτός από λίγα άτομα στην Νέα Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια!
      Οι προθέσεις δεν σημαίνουν και καλά αποτελέσματα, αλλά πόσο μάλλον όταν κάποιος δεν έχει αγνές προθέσεις. Αυτή τη στιγμή έχουμε έναν πρωθυπουργό σκουπίδι κανονικό μας αρέσει δεν μας αρέσει. Θα μου πεις και οι άλλοι....ναι και οι άλλοι αλλά εδώ είναι περιστοιχισμένος αποκλειστικά από σκουπίδια! Όταν ο Σαμαράς πήγαινε να κάνει κάτι καραγκιοζιλίκια με τα εθνικά θέματα όλος και κάποιος επενέβαινε και του λέγανε στοπ. Εδώ δεν υπάρχει αυτή η δικλείδα. Από όταν εκλέχθηκε αυτή η κυβέρνηση και ίσως επειδή υποτάχθηκε πλήρως στους διεθνείς τοκογλύφους όπως έλεγε και ο Τσίπρας παλαιότερα είπε να εξαντλήσει την διεθνιστική αριστεροσύνη του στην πατρίδα! Έχει λοιπόν ξεκινήσει ανένδοτο πόλεμο εναντίον της εκκλησίας, αφελληνισμό της παιδείας, υβρεολόγιο εναντίον πατριωτών, ύβρεις εναντίον των θυμάτων της ελληνικής γενοκτονίας και βέβαι όλη την καταστροφική πολιτική του στο μεταναστευτικό που ουσιαστικά έχει τεράστιες επιπτώσεις στα εθνικά ζητήματα αλλά και στην εσωτερική υπόσταση της χώρας! Και όλοι πανηγυρίζουν! Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι δημοσιογράφοι και αν θέλουν να βολευτούν! Επίσης, δεν με απασχολεί αν θα έρθουν οι προηγούμενοι, καλό θα είναι να έρθουν άλλοι, αλλά προέχει να φύγει η λέρα που κυβερνάει σήμερα, η οποία διαλύει τη χώρα! Αυτός ο τύπος λοιπόν έχει κάνει διπλά εγκλήματα! Καταρχάς είχε την ευκαιρία να αλλάξει πράγματα και να φτιάξει κράτος, αλλά δεν είχε τέτοιο σκοπό είχε σκοπό να νικήσει τον εμφύλιο και φαίνεται από τις δηλώσεις του καθημερινά. Όταν κάποιος είναι ανθέλληνας δεν μπορείς να ελπίζεις ότι θα βοηθήσει τους Έλληνες και την Ελλάδα!
      Η ανάλυση για την ΕΕ είναι αποτυχημένη. Κι εγώ γράφω οι ρατσιστές οι Ευρωπαίοι, δεν βοηθάνε δεν κάνουν, μήπως και ευαισθητοποιηθεί κάποιος ωστόσο η αλήθεια είναι διαφορετική!

      Διαγραφή
    15. Μπορείς να φιλοξενήσεις στο σπίτι σου όλους τους κατατρεγμένους; Μπορείς να βάλεις στην ίδια προτεραιότητα τους πάντες; Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Όταν λοιπόν κράτη έχουν δυσκολίες να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των δικών τους πολιτών δεν μπορούν να πάρουν άλλους. Όταν στην Σλοβακία, στην Τσεχία, στην Ουγγαρία, στην Αυστρία κάνουν αγώνα να ορθοποδήσουν θεωρούν ότι δεν μπορούν να δεχθούν εκατομμύρια κόσμου. Οπωσδήποτε υπάρχουν και οι ξενοφοβικοί, αλλά και αυτοί υπάρχουν όταν υπάρχει ασυδοσία στο ποιος μπαίνει σε ένα κράτος! Η πλάκα είναι ότι και ο Τσίπρας φαίνεται να συμφωνεί σε αυτό αφού υπέγραψε αυτά που συμφώνησαν στην ΕΕ, απλώς δεν μπορεί να τα πει εδώ! Προχθές στο συμβούλιο αρχηγών επίσης έλεγε της Τασίας τις ηλιθιότητες και μετά λέει να φτιάξουμε και κέντρα κράτησης! Αυτά είναι φαιδρά και ανερμάτιστα! Οι Ευρωπαίοι είδαν μπροστά τους ένα πολύπλοκο πρόβλημα, πως σταματάμε τους πρόσφυγες-μετανάστες και για να δούμε ποιοι μπαίνουν στην Ευρώπη καταρχάς, γιατί πολλοί από αυτούς είναι μαχητές που δραπετεύουν, πως παύουν να αποκτούν δύναμη οι ακροδεξιοί και πως θα καταφέρουμε να διαχειριστούμε την κατάσταση. Έδωσαν στην Ελλάδα έναν χρόνο, το έλεγαν κάθε βδομάδα, φτιάξτε αυτά που πρέπει να φτιάξτε, ελέγξτε τα σύνορα. Τι είπε το σκύβαλο που το λες πρωθυπουργό; "Μα έχει σύνορα η θάλασσα";

      Διαγραφή
    16. Όταν βλέπεις λοιπόν ότι ο άλλος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει τίποτα και βλέπεις ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε 4-5 μήνες να έρχονται στην Ευρώπη ανεξέλεγκτα, όταν βλέπεις ότι δεν υπάρχει τέλος στους κατατρεγμένους βάζεις ένα στοπ. Κανένας δεν βοηθιέται από την προσφυγιά και την μετανάστευση ειδικά όταν η δεύτερη γίνεται χωρίς κανόνες! Οι άνθρωποι δεν είναι για να είναι πρόσφυγες και μετανάστες όπως λέει ο Γιωργάκης είναι για να μένουν στις πατρίδες τους ή έστω να έχουν την επιλογή! Επομένως λοιπόν και αφού η αποικία δεν θέλει να έχει σύνορα φυλάς εκεί που έχει σύνορα, είναι πολύ απλό!Έτσι διαφυλάσσεταικαι η Δημοκρατία! Είναι αδύνατη η Δημοκρατία έστω και σε αυτή την υποτυπώδη μορφή όταν δεν υπάρχει εθνική συνοχή από κάτω. Όταν δεν υπάρχει τέτοια συνοχή γίνεσαι Σκόπια, γίνεσαι Τουρκία, γίνεσαι δηλαδή ανελεύθερος. Για αυτό έχω και φωνάζω πως η Ελλάδα πρέπει να είναι ελληνική κοινωνία! Η Βρετανία είναι πολυπολιτισμική κοινωνία, αλλά αυστηρά βρετανική πολιτεία! Καταλαβαίνεις την διαφορά;
      Με τα καραγκιοζιλίκια αυτά του Τσίπρα βρεθήκαμε να έρχονται άνθρωποι ταλαίπωροι από παντού στην Ελλάδα! Και οι Έλληνες μια χαρά τους υποδέχτηκαν και ακόμα και οι Χρυσαυγίτες ουσιαστικά δεν μιλάνε και καλά κάνουν. Το θέμα όμως είναι ότι αυτή τη στιγμή η προσφυγική κρίση χτυπάει μια κοινωνία με 60% ανεργία στους νέους, με Έλληνες να μεταναστεύουν κατά δεκάδες χιλιάδες, με νοσοκομεία να κλείνουν, με υπηρεσίες που μάλλον δεν λειτουργούν καθόλου και μιλάμε για πολύ σοβαρές υπηρεσίες και μπορώ κατ'ιδίαν να σου δώσω παραδείγματα. Έχεις λοιπόν στα χέρια σου μια βόμβα, καταρχάς υγειονομική! Έγραψα, είναι το θέμα το πότε και όχι το αν αν συνεχιστεί αυτό το χάλι! Δεύτερον, έχεις βόμβα εγκληματικότητας! Κάποια στιγμή οι άνθρωποι θα πεινάσουν και έρχονται όλο και περισσότεροι και τότε θα κλέψουν, επιπλέον έχεις και την από εδώ εγκληματικότητα που εκμεταλλεύεται τους ανθρώπους έτσι για να μην ξεχνιόμαστε! Και τι κάνεις ως πολιτεία; Απέχεις! Δεν υπάρχει ούτε μια κρατική υπηρεσία στη διαχείριση του προσφυγικού, ΚΑΜΙΑ! Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο! Τι κάνει για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό; Ατέρμονες συναντήσεις και συζητήσεις. Εγώ είδα την Αυστρία να κάνει πράξεις, την Τουρκία να κάνει πράξεις, την Ιταλία να κάνει πράξεις, εμείς διαβουλευόμαστε, όμως εδώ δεν είναι 5μελές του δημοτικού είναι κράτος! Πρέπει να κάνεις πράγματα! Για αυτό λοιπόν επιτίθεμαι στο σκύβαλο που κάνει τον πρωθυπουργό, γιατί είναι ξεδιάντροπος ψεύτης και καρεκλοκένταυρος και ανθέλληνας, κι εγώ δεν ήθελα τέτοιον. δεν ήθελα χειρότερη έκδοση αυτού που είχα!Οπότε στα τσακίδια μια ώρα νωρίτερα!

      Διαγραφή
    17. Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν ρατσισμό εναντίον της Ελλάδος, δεν είμαστε εμείς το κέντρο του κόσμου, έπρεπε όμως να είμαστε το κέντρο του κόσμου για μας! Οι Ευρωπαίοι λύνουν προβλήματα αυτό που δεν κάνει ο δικός μας. Και ο Τουσκ δεν λογοδοτεί και σε κανέναν οπότε λύνει προβλήματα για τους περισσότερους όπως θεωρεί καλύτερα! Μονομερείς ενέργειες λέει ο Αλέξης. Τι μονομερείς, μονομερής ενέργεια ήταν η δική μας να ανοίξουμε τα σύνορα! Το κλείσιμο το αποφάσισε όλη η ανατολική Ευρώπη! Επιπλέον, δεν είδα την Γαλλία να διαμαρτύρεται, ούτε την Ισπανία, ούτε την Γερμανία, μόνον η Μέρκελ ενώ όλοι οι άλλοι εντός λέγαν άλλα. Να μην πω για τους Σκανδιναβούς! Και ναι προτίμησαν να μην έρθουν σε ρήξη με την Τουρκία αλλά με εμάς, όχι γιατί είναι ρατσιστές, αλλά γιατί η Τουρκία είναι τρίτος οικονομικός εταίρος και από τη στιγμή που είναι ξεκάθαρες οι κόκκινες γραμμές τους όσον αφορά την Τουρκία έπρεπε ο τσίπρας να το υπολογίσει πριν ανοίξει τα σύνορα! Εμείς, δεν μπορούσαμε να πιέσουμε σε τίποτα! Αλλά φοβάμαι την ιδέα με τους πρόσφυγες την έριξε ως άλλος Οδυσσέας ο τσαβούσογλου στο χάπατο που πάει και χορεύει σαν τον ηλίθιο, για να πιέσει για το χρέος! Πάρε να έχεις τώρα ξύλο από παντού!Δεν ξέρουν τι τους γίνεται και δεν μπορούν να λύσουν το πραγματικό! Δεν θα καταστραφεί η ΕΕ από το προσφυγικό δεν θα καταστραφεί η ΕΕ από την οικονομική κρίση, πρέπει να καταλάβουμε πως οι μόνοι που καταστρεφόμαστε είμαστε εμείς και υπάρχει ξεκάθαρος υπαίτιος ο Τσίπρας! Αντί να πατήσει σε όσα έκανε ο Σαμαράς έστω και με μαλακίες, αντί να διορθώσει τα κακώς κείμενα του Σαμαρα, αποφάσισε να κερδίσει τον εμφύλιο...Απλώς ήταν σε άλλη εποχή και μας ρίχνει όλους στα Τάρταρα με υπουργούς που χορεύουν, παίζουν μπουνίτσες και κάνουν τους στρατηγούς και τους κλόουν...

      Διαγραφή
    18. Γιώργο είναι περιθωριακοί ναι, εδώ που είμαι κιόλας σε υπερβολικό βαθμό. Αλλά όμως εγώ δεν είμαι ούτε του άκρατου φιλελευθερισμού κι αυτός είναι η άλλη όψη του νομίσματος. Μα αυτά λέει και ο Μάρξ. Ο Μάρξ αποθέωσε τον καπιταλισμό και προέβλεψε πως κάποτε θα καταρρεύσει λόγω των δικών του κρίσεων. Κατά τα άλλα και οι δυο βλέπουν τους ανθρώπους σαν commodities προς πώληση, όχι ως ανθρώπους! Οι διεθνιστές αφού κατάλαβαν ότι όντως μόνος του θα πέσει ο καπιταλισμός είπαν μέχρι να πέσει να περάσουν καλά αφού δεν μπορούν αυτοί να τον ρίξουν! Η Αγγλία είναι διαφορετική. Έχει πολλά αρνητικά και δεν συγκρίνω την Ελλάδα με τίποτα, όμως και αυτοί εδώ έτσι είναι στην πλειοψηφία τους. Μεγάλη εντύπωση μου έχει κάνει όμως ότι ακόμα και ο τελευταίος των τελευταίων θα φορέσει στο πέτο την παπαρούνα για να τιμήσει τους νεκρούς του πρώτου παγκοσμίου πολέμου...Και κανένας δεν θα βρίσει την Αγγλία και το κράτος

      Διαγραφή
    19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    20. Koμμουνιστικά κόμματα ψήφιζα για καμιά 13 χρόνια, πλέον είναι αδύνατον διότι ενώ η Ελλάδα χάνεται ο Κουτσούμπας συνεχίζει, όπως και τα άλλα κόμματα, να συμπεριφέρεται ως σαν να είμαστε στο 2000 και να λέει, με άλλα λόγια, ότι δεν έχει και τόσο σημασία αν υπάρχει ή δεν υπάρχει η Ελλάδα, συμβαίνουν αυτά και θα συμβαίνουν όσο δεν ανατρέπεται ο καπιταλισμός, η δε ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνήθως είναι της ανέξοδης διεθνής εργατικής αλληλεγγύης ενώ συνεχίζει να είναι παντελώς άγνωστη στον Έλληνα εργάτη.
      Σε όλες τις χώρες συμβαίνει αυτό που αναφέρεις, οι πολίτες τιμάν τους νεκρούς των πολέμων και σέβονται το κράτος, περιττό να πω ότι σε τύπους σαν την Ρεμπούση και τόσους άλλους δεν δίδονται δημόσια αξιώματα, δηλαδή αυτοί που μας μιλάν για Ευρώπη στην Ελλάδα, δεν θα μπορούσαν να έχουν επιφανή θέση στο δημόσιο χώρο οποιουδήποτε άλλου κράτους της Ευρώπης, σκέτη τραγωδία.

      Διαγραφή
    21. Αλέξανδρε καλημέρα,

      Αναγνωρίζεις κ’ εσύ την αναβάθμιση του κυβερνητικού προσωπικού, από «παιδική χαρά» που ήταν σε «5-μελές του δημοτικού». Τουλάχιστον τώρα διαβάζουν και γράφουν, δεν ξέρω αν έφτασαν ήδη στη προπαίδεια.

      Ωραία και καλά αυτά που διάβασα, -μόνο που δεν μου είπες γιατί μας κλέψατε το Βαρουφάκη.

      Διαγραφή
    22. Καλημέρα κι από μένα! Γιώργο συμφωνώ απολύτως. Kristian για να κοιμούνται σίγουροι οι συντηρητικοί πήγε το παλληκάρι στους εργατικούς. Υπήρχε μια δυναμική του Κόρμπιν αρχικά αν και είναι μια προσωπικότητα λίγο παράξενη, ωστοσo φαινεται σοβαρός. Λόγω βεβαια του ότι προέρχεται από την βαθιά αριστερά exeiferei στο προσκήνιο πολλά φιντάνια στο κόμμα του δεν είναι μονο ο βαρουφάκης. Έχει τρομερή αντιπολίτευση από το εσωτερικό του κόμματος και νομίζω πως αυτή τη στιγμή στην Αγγλία η περίοδος είναι παρόμοια με της Thatcher. Δεν χρειάζεται να κάνει και πολλά ο Cameron να κερδίσει, θα δυσκολευτεί πιο πολύ από τον Boris στο δημοψήφισμα αν και αυτόν μάλλον τον έστειλαν από εκεί για να μην εκμεταλλευτεί ο "φαραγε" το δημοψήφισμα εκλογικά. Ο Βαρουφάκης Κρίστιαν είναι ένα παλληκάρι που δεν πρέπει να το εμπιστεύεσαι. Έγραψε δυο πράγματα που έχουν ξαναγράφει παρα πολλές φορες. Όταν είχα διαβάσει το βιβλίο του αρχικά είχα ψαρώσει, εκείνο με τον Μινώταυρο, αλλα επειδή "μεταξεκινησα" να κάνω part-time ένα μεταπτυχιακό πολύ σχετικό έτσι από hobby και περιέργεια είδα πως δεν έχει γράψει da και κάτι τρομερό. Επιπλέον, ο τύπος αυτός δεν έχει καλές προθέσεις καθόλου και φαίνεται γιατί συνεργάζεται με τον Σορό. Ο Σορός στα βιβλία του έχει γράψει ξεκάθαρα ότι βάζει στοιχήματα για το αν θα καταφέρει να δημιουργήσει συγκεκριμένα προβλήματα και λέει ότι το κάνει για να φτιάξει λύσεις. Ο πιο παρεξηγημένος οικονομολόγος ο Adam Smith γραφει στο βιβλίο του σχεδόν επί λέξη: Όταν ένας κεφαλαιοκράτης προτείνει κάτι στο κράτος τότε το κράτος πρέπει να είναι πάντοτε πολύ καχύποπτο γιατί αυτοί κοιτούν μόνον το προσωπικό τους συμφέρον. Ο βαρουφάκης λοιπόν είναι ένας sidekick του κακού ήρωα της υπόθεσις στο έργο που βλέπουμε, γιατί περί έργου πρόκειται. Οποτε προσοχή! Όταν βλέπεις οι λιτοί βίοι να "διαγονται" με lunch στο κολωνάκι μετά της συνοδείας σαμπάνιας κρατα μικρό καλάθι!

      Διαγραφή
    23. Πήγε στους εργατικούς η τον προσέλαβαν;
      Πάντως, δικός τους είναι (εννοώ τους Εγγλέζους), αυτοί τον μόρφωσαν, 100% της δικής τους κουλτούρας.
      Ό τι συναλλάσσεται η/και δουλεύει για τον Σόρο είναι θετικό για το επάγγελμα τους και το βιογραφικό του. Κ’ εγώ ως ναυπηγός έχω δουλέψει με μεγάλα ονόματα του εφοπλιστικού κόσμου –με φρουφρού, αρώματα και σαμπάνιες- , δεν σημαίνει ότι ασπάζομαι τον τρόπο λειτουργίας τους η τα ενδεχόμενα πολιτικά τους πιστεύω.

      Διαγραφή
    24. Άμα το θεωρείς εσύ προσόν καλά κανεις. Εγώ αν κάποιος δουλεύει για τον Σορό gen θα τον επέλεγα να με κυβερνήσει γιατί θα διέλυε την χωρα μου όπως και έκανε! Ο συγκεκριμένος χρησιμοποίησε την Ελλάδα για να δημιουργήσει βαριά κρίση στην ΕΕ και να την οδηγήσει σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις για να υπάρχουν οφέλη αλλου. Αν εσύ το θεωρείς καλο τι να σου πως καλά κανεις! Και τώρα αυτό πάει να κάνει εκεί πέρα! Τώρα το αν "προσλιγκτηικε" και για ποίους λόγους και από ποιον δεν μπορώ να το ξέρω αλλα το θεωρώ τεράστιο σφάλμα και οι συντηρητικοί θα το εκμεταλλευτούν απόλυτα! Εδώ νικησαν το δημοψήφισμα στη Σκοτία τον Βαρουφάκη θα λυπηθούν θα τον κάνουν με τα κρεμμυδάκια εκτος και αν το καταλάβουν οι εργατικοί πρώτα και τον βάλουν στο περιθώριο!

      Τέλος πάντων δεν με ενδιαφέρει ο Baroufahs, είναι ένας άνθρωπος με την αξιοπρέπεια σκουληκαντέρας οποτε αδιαφορώ! Επιπλέον, αν δούλευες για την BP για παράδειγμα και εγώ ήθελα να κάνω διαγωνισμό σε κοιτάσματα δεν θα ανέθετα τη δουλειά σε σένα κρίστιαν, είναι πολύ απλό. Θα εκτιμούσα την άποψη σου αλλα για λόγους διαφάνειας θα έφτιαχνα έναν άλλο μηχανισμό που η θα αποφάσιζε κάποιος που δεν ήταν εργαζόμενος των εταιριών η θα υπήρχαν πολλοί που θα αποφάσιζαν που θα είχαν εμπλακεί στις εταιρίες, είναι επίσης τόσο απλό!

      Διαγραφή
    25. Πολύ ανώριμος και μικρός μου φαίνεσαι.
      Και παντογνώστης και λίγο θρασύς!
      Σαν τον αγαπημένο σου Τσίπρα της 5-μελούς του δημοτικού. Για αυτό δεν αξίζει να ξεκινήσει κανείς συζήτηση μαζί σου, θα βγει μπερδεμένος και συγχυσμένος.
      Εν πάση περιπτώσει, καλή σου τύχη.

      Διαγραφή
    26. Δεν καταλαβαίνω τι σε ενόχλησε αλλα είναι δικό σου θέμα! Καλή σου τύχη επίσης!

      Διαγραφή
  2. Αποσπάσματα από το Κοινό Ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής:
    1) "Οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων συμφώνησαν ότι απαιτούνται τολμηρές ενέργειες για να κλείσουν οι οδοί λαθραίας διακίνησης ανθρώπων",
    2) "Πρέπει να υπονομεύσουμε την ιδέα ότι η επιβίβαση στις βάρκες ισοδυναμεί με εγκατάσταση στην Ευρώπη",
    3) "2. Οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων υπενθύμισαν επίσης ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στη σύνοδο της 18ης και 19ης Φεβρουαρίου, αποφάσισε την επάνοδο σε κατάσταση πλήρους εφαρμογής του κώδικα συνόρων του Σένγκεν από όλα τα μέλη του χώρου Σένγκεν, συνεκτιμώντας τις ιδιαιτερότητες των θαλάσσιων συνόρων, καθώς και τον τερματισμό της προσέγγισης της διέλευσης χωρίς διατυπώσεις (wave-through)",
    4) "(η) άμεση λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου έναντι κάθε διάνοιξης νέας οδού διέλευσης και εντατικοποίηση της καταπολέμησης των διακινητών",
    5) "(στ) συνέχιση της στενής συνεργασίας με τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων που είναι εκτός ΕΕ και παροχή κάθε απαραίτητης βοήθειας".

    Συνεπώς, μάλλον η ελληνική κυβέρνηση δεν κατάλαβε.
    Η Μέρκελ κατενόησε μια χαρά, αλλά η διάσταση λόγων και έργων γι' αυτήν, είναι επιβεβλημένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει τα παραπάνω όπως θέλει, και δεν ανταποκρίνονται στις δηλώσεις του Δόλιου Τουσκ για ομόφωνη συμφωνία κλεισίματος των εσωτερικών συνόρων του χώρου Σένγκεν.

      Διαγραφή
    2. Φαντάζομαι γνωρίζεις ότι η γλώσσα αυτών των κειμένων δεν είναι πάντα ακριβής, ακριβώς για να ερμηνεύονται τα κείμενα αυτά άλλοτε διασταλτικά και άλλοτε συσταλτικά.
      Όμως, νομίζω ότι είναι σαφής η αποφαση για κλείσιμο των οδών διέλευσης, άρα των συνόρων.

      Διαγραφή
  3. Aλέξανδρε, μια πληροφορία για την εκπαίδευσή σου.
    Παρέστην στην εκτέλεση του Πλουμίδη, στελέχους του Κ Κ στην παρανομία, φθισικού από χρόνια και σκελετωμένου, που η "Φωνή της Αλήθειας" από την Μόσχα έβριζε ως πράκτορα της Ιντέλιτζενς Σέρβις. Εκτελέστηκε,πριν βγει ο ήλιος, στο Δαφνί.
    Κάπνισε το τελευταίο τσιγάρο. Τον έστησαν να κοιτάει προς τη Δύση, και απέναντί του το απόσπασμα της χωροφυλακής.
    Σήκωσε το αδύνατο μπράτσο ψηλά, το χέρι γροθιά, κραύγασε: Ζήτω η Ελλάδα,Ζήτω το ΚΚΕ.
    Προτεραιότητα στην Ελλάδα κ. Αλέξανδρε, στο κατώφλι του θανάτου. Και έπειτα την ιδέα που υπηρέτησε μια ζωή.Με το κόμμα του να τον καταγγέλλει ως πράκτορα.
    ΄Ηταν βέβαια άλλη γενιά εκείνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Γερμανία και η υπόλοιπη Ευρώπη δεν μας υπολογίζουν καθόλου !!! το κακό με εμάς είναι ότι ο τσιπρας ( με μικρά γράμματα ) δεν είναι ικανός να ανατρέψει την υφιστάμενη κατάσταση, πολύ απλά γιατί δεν έχει ικανότητες !!!
    Εγώ όμως έχω κουραστεί να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια !!!Όλοι οι Έλληνες ψάχνουμε τον χαρισματικό ΑΡΧΗΓΟ !! Ελπίζω να μην αργήσει , γιατί μετά θα είναι πολύ αργά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Τσίπρας μας δουλεύει και η Γερμανία κάνει ο,τι μπορεί για να τον βοηθήσει να μας δουλεύει.

    Από την πρώτη στιγμή που ο Τσίπρας ανακοίνωσε περιχαρής ότι δεν θα κλείσουν τα σύνορα μέχρι τις 6 Μαρτίου ήταν φανερό ότι θα έκλειναν στις 6 Μαρτίου, όπως και πράγματι έκλεισαν τότε!

    Ο Τούσκ δηλαδή από τη φαντασία του το εβγαλε; Το κείμενο της απόφασης μπορεί να μην το λέει τόσο ανοικτά όπως το είπε ο Τουσκ, ομως αυτό λέει! Ότι τερματίστηκαν οι ακανόνιστες ροές από τον Βαλκανικό διάδρομο! Τι αλλο θέλουμε για να πιστέψουμε ότι μεταξύ Τσίπρα και Τουσκ ψέματα λέει ο Τσίπρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.