19/3/16

Προκλητικός ο Ερντογάν, βρίζει την Ευρώπη

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να κοιτάζει τις δικές της επιδόσεις στο μεταναστευτικό πριν να λέει στην Τουρκία τι να κάνει με τους πρόσφυγες, και τόνισε ότι η χώρα του θα ακούει την κριτική από την Ευρώπη όσον αφορά τα δικαιώματα όταν αυτή είναι σωστή, διαφορετικά θα κάνει αυτό που κρίνει απαραίτητο.

"Την ώρα που η Τουρκία φιλοξενεί τρία εκατομμύρια (μετανάστες),
αυτοί που είναι ανίκανοι να βρουν χώρο για μια χούφτα πρόσφυγες, που στη μέση της Ευρώπης κρατούν αυτούς τους αθώους σε επαίσχυντες συνθήκες, πρέπει πρώτα να κοιτάζουν τους εαυτούς τους", τόνισε.

Οι δηλώσεις του, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη βορειοδυτική πόλη Τσανάκαλε, διατυπώνονταν την ώρα που ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση ένα σχέδιο δράσης για τους μετανάστες.

Άσκησε πίεση στην ΕΕ ζητώντας της να αφήσει την πολιτική της "επιείκειας"
που ακολουθεί για τους κούρδους αντάρτες, πέντε ημέρες μετά την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε κουρδική ριζοσπαστική οργάνωση.

"Δεν υπάρχει λόγος μια βόμβα (όπως αυτή) που εξερράγη στην Άγκυρα να μην εκραγεί μια ημέρα σε μια άλλη πόλη στην Ευρώπη", δήλωσε ο Ερντογάν, "παρά την πραγματικότητά αυτή, οι ευρωπαϊκές χώρες δεν προσέχουν, είναι σαν να χορεύουν μέσα σε ναρκοπέδιο".

"Ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας είναι προσεκτικός και νόμιμος. Κάθε τρομοκρατική οργάνωση που δρα στην περιοχή μας και στην Τουρκία έχει ενωθεί κατά της Τουρκίας. Πολλά κράτη, πρωτίστως της Δύσης, ακόμη δεν μπορούν να έχουν μια πάγια στάση έναντι των τρομοκρατικών οργανώσεων".

Ο Ερντογάν διαμαρτυρήθηκε επίσης γιατί οι βελγικές αρχές επέτρεψαν πρόσφατα σε υποστηρικτές του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) να υψώσουν σημαίες κοντά στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

"Είναι ανέντιμη και ανειλικρινής" η στάση της Ευρώπης, υπογράμμισε, κατηγορώντας ορισμένα κράτη ότι υποστηρίζουν άμεσα ή έμμεσα "τρομοκρατικές" οργανώσεις στην Τουρκία που έχουν ενωθεί εναντίον του κράτους.

"Σήμερα σηκώνουν τις σημαίες και τις αφίσες. Ποιόν προσπαθείτε να ξεγελάσετε;", είπε με οργή. "Όλα αυτά σημαίνουν ότι ενέδωσαν στην τρομοκρατία", πρόσθεσε.

Το βράδυ της Κυριακής, παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σε στάση λεωφορείου στην πολυσύχναστη πλατεία Κιζιλάι της Άγκυρας, προκαλώντας δεκάδες θανάτους και πολλούς τραυματισμούς.

 http://www.nooz.gr/world/empristikes-diloseis-erntogan-prin-ti-sinodo

6 σχόλια:

  1. Επαίσχυντες συνθήκες κλπ... για μας το λέει. Είναι τα επίχειρα των Τσίρλα, greekmouzakas και τασούλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτές τις ημέρες εορτάζουμε και εμείς κάποιες "τρομοκρατικές" δράσεις παρόμοιες με αυτές των Κούρδων. Οι δικές μας έλαβαν χώρα κυρίως στα 1821 και εφ' εξής . Τα κτυπήματα των "Γερακιών για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν" (TAK) είναι στρατιωτικές επιχειρήσεις στα εδάφη τού τούρκου-αντιπάλου τους. Κανείς δεν χαίρεται με το αίμα των αθώων που χύνεται και από τις δυό πλευρές. Η ευθύνη γι' αυτό βαραίνει αποκλειστικά τούς τούρκους.
    Κατά τα λοιπά ο ΣουλτανΜουσσολινίσκος έδωσε πάλι ρεσιτάλ αναίδειας , θράσους και ιταμότητας (κοινώς: ξεδιαντροπιάς). Αφού έσπειρε τον όλεθρο στην Συρία (που ακόμα σπαράσσεται από τα έργα τούρκων και των συνεργών τους) και ξεσπίτωσε εκατομμύρια αθώους ανθρώπους, τώρα προβάλλει αυτούς ακριβώς τούς απελπισμένους φυγάδες και πρόσφυγες που προκάλεσε, ως δήθεν θύματα τής Ευρώπης που δεν στέργει ή αδυνατεί να διαχειριστεί τούς καρπούς των Εγκλημάτων του.
    Κενόδοξος και αλαζών , άνους υβριστής, φαντασιώνεται ότι με τούς μουσσολινικούς γελοίους θεατρινισμούς του τάχα κατατροπώνει όποιους τον ενοχλούν. Δεν έχει καταλάβει ότι ακόμη και αυτό το ψευτονταηλίκι του έχει πιά τελειώσει . Ίσως βέβαια οι ανόητες απειλές του να οφείλονται και στο ότι αντιλαμβάνεται κατά βάθος ότι χάνει το παιχνίδι και άρχισε ήδη να ιδρώνει άσχημα. Διότι αυτά τα κτυπήματα από τα "Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν" τον γελοιοποίησαν και τον ξεφτίλισαν στα μάτια ακόμα και εκείνων οι οποίοι τον χρησιμοποιούσαν και τον θεωρούσαν εύχρηστο τραμπούκο τους: Έχει πανίσχυρο (λέει) στρατό, άρματα μάχης , αεροπλάνα, σύγχρονα όπλα τής τελευταίας λέξης τής τεχνολογίας και παρά ταύτα τον ρεζιλεύουν οι "ξυπόλητοι", κτυπώντας τον καίρια κάτω από την μύτη των θηριωδών παλληκαράδων του.
    Όπως πριν διακόσια περίπου χρόνια κάποιοι άλλοι "ξυπόλητοι" ξεφτιλίζαμε τούς προκατόχους του τής Υψηλής (ψιλής) Πύλης.
    Ίσως βέβαια και να έχει εξαγριωθεί και να τον τρελαίνει η υποψία ότι οι δήθεν "κουτόφραγκοι" άρχισαν να τον εμπαίζουν, εφαρμόζοντας τα δικά του κόλπα: Ταξίματα και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα μέχρι να κερδίσουν καιρό. Τού υπόσχονται ό,τι ζητάει ο βαλές του (Νταβούντογλου) χωρίς να έχουν σκοπό να δώσουν τίποτε, ούτε το ελάχιστο από αυτά, με επιχείρημα ότι αυτοί οι τούρκοι δεν ανταποκρίνονται πρώτα στις δικές τους δεσμεύσεις.
    Κούφος και ανόητος, ένας ξοφλημένος τσαμπουκάς που παριστάνει το θηρίο στον καθρέφτη του, μήπως και μετριάσει τον φόβο του για την αποτυχία του και το ταχέως επερχόμενο άδοξο (και ίσως και πολύ άσχημο) τέλος του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ορισμένα θέματα ο Ερντογάν έχει δίκιο, αλλά τώρα που ήρθαν οι εντολές να τον βρίζουν όλοι, τον βρίζουν όλοι. Όταν οι εντολές ήταν στηρίξτε Ερντογάν, πήγε ο Κωστάκης και έγινε κουμπάρος του.
    Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Όπου έχει δίκιο ο οποισδήποτε, πρέπει να το λέμε. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε με το άδικο. Διαφορετικά είμαστε καραγκιόζηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο R. T. Erdogan εχει απολυτο δικιο και με διαφορα απο αλλους Ηγετες αναμεσα στην Ανατολη και Δυση. Εχει αναπτυξη ενα κρατος με ισχυρη Οικονομικη, πολιτικη και Στρατιωτικη βουληση που στην Ελλαδα ποτε δεν θα το δουμε και ουτε προκειται εις το Μελλον αν συνεχισουμε σε αυτο τον ρυθμο. Ο Κ. Καραμανλης ειπε καποτε, Ανηκουμε στη Δυση....μας σεβεται η Ανατολη... Ο Ερντογαν λεει, εχουμε υποστηριξη απο Ανατολη και Δυση που εχει τεραστια διαφορα οτι η Τουρκια δεν ειναι πια Δουλος των ΗΠΑ και των Στρατιωτικων Κινηματων τυπου ανατολιτικης κουλτουρας, Οταν ο Ερντογαν αναμεσα 1999 και 2001 δεν θυμαμαι ακριβως επισκεφθηκε τον Καγκελαριο Gerhard Schröder στην γερμανια, τον ρωτησε ποσο πληρωρενεται ως Καγκελαριος και του εδωσε μια απαντηση αρκετων χιλιαδων Μαρκων που ο Ερντογαν με μια κινηση παιδικης αγνοιας ειπε, οτι αυτος στην Τουρκια δεν πιανει ουτε το 10% το χρονο απο οτι ο Καγκελαριος. Αυτο ηταν το εναυσμα της Τουρκικης Αναπτυξης λοιπον. Ο Ερντογαν, επιασε το νοημα και ανοιξε διπλωματικους και οινομικους διαυλους με την Γερμανια και την Ρωσια αμεσως μετα. Ταυτοχρονα εγκατεστησε μεγαλου κυρους Thing Tanks σε ΗΠΑ, Καναδα, Λατινικη Αμερικη οπου κατηργησε και την ΒΙΖΑ με μεγαλα γραμματα για να το καταλαβουν μερικοι, και επαιξε το Διπλωματικο παιχνιδι των Βρετανων μεχρι σημερα. Χωρια τα ανοιγματα στα Ανατολικα του καθως και τις καλες σχεσεις με τον Κολπο, ενηργησε Αστραπιαια σε ολο τον χωρο της Αφρικης, ειτε Διπλωματικα, ειτε Οικονομικα ειτε με το να βρει αγοραστες των νεων Τουρκικων οπλικων συστηματων, οπου και τα καταφερε μεσα σε μικρο χρονικο διαστημα. Λοιπον, μην λησμωνουμε οτι ο Ρ. Τ. Ερντογαν δεν κανει κατι απο μονος του, αν πριν δεν το εχει μελετησει Καλα. Εως τοτε, θα μας εχει του κλωτσου και του μπατσου ως Ελλαδα. Ας οψεται και η Βαλκανικη εισχωρηση σε παρα πολλα πολιτικοοικονομικα ζητηματα οπου οι Βαλκανιοι τον σεβονται και τον εκτιμουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν προβληματίζει πλέον ούτε προκαλεί απορίαν ή ανησυχίαν η σπουδή από κάποιες πλευρές να απλώσουν “μαλακτικά καταπλάσματα” στα όσα αρνητικά καταγράφονται κατά τού νεοσουλτάνου φανταιζί Μουσσολινίσκου. Κάποτε γράφονται και ωραία συνοπτικά "βιογραφικά" του που θυμίζουν πρόωρους επικήδειους: “Ο εκκλιπών Μέγας ούτος ηγέτης κέρδισε τον σεβασμό των εχθρών του και τον θαυμασμό των φίλων του με τα κοσμοϊστορικά επιτεύγματά του, διότι κατώρθωσε .... , πέτυχε ..... κ.λπ., κ.λπ.” .
    Τα μάθαμε πιά.
    Αλλά ευτυχώς (ή δυστυχώς γιά κάποιους άλλους) η ιστορία καλπάζει και ντενεκέδες επάργυρους που κάποτε κατώρθωσαν να λάμπουν στο ψέμα τους και να εντυπωσιάζουν, τούς απογυμνώνει από τα φτιασίδια τους και τούς αποδίδει στην μνήμη των λαών, όπως πραγματικά είναι. Έτσι ο τάχατες πεφωτισμένος ηγέτης Recep Tayyip Erdoğan, που κάποια δική μας κυρία παρομοίαζε με τούς πρωτεργάτες τής Αμερικανικής Επανάστασης και τούς πρωτοπόρους των Η.Π.Α., έχει πλέον αποκαλυφθεί αυτός - αυτό που είναι πράγματι: Ένας συγκεντρωτιστής καταπιεστής τύραννος, που δεν ανέχεται τις πολιτικές ελευθερίες ούτε καν την έννοια τής Ελευθερίας, ένας στυγνός δικτάτωρ που περιφρονεί ξεδιάντροπα την νομιμότητα και κάθε έννοια Δικαίου , χρησιμοποιεί την εξουσία για πλουτισμό αυτού και τού περίγυρού του, ενώ δεν διστάζει να εξοντώνει τούς αντιπάλους του με κάθε τρόπο και συνθλίβει όσους τον εμποδίζουν στην αυθαίρετη μονοπώληση τής εξουσίας. Όλα δείχνουν ότι πολύ πιθανόν να ενέχεται και σε αιματηρές πολύνεκρες προβοκάτσιες, όπως τού σιδηροδρομικού σταθμού Είναι ένας κοινός τραμπούκος, θρασύδειλος απατεών που απειλεί όσο νομίζει ότι έχει στηρίγματα, ενώ όταν κληθεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες, κάνει πως δεν κατάλαβε, πως “παρεξήγηση ήταν” και τελικά βάζει την ουρά κάτω από τα σκέλια του χαμογελώντας δουλικά.
    Και τα επαινετικά αρθρίδια, σχόλια κ.λπ. μπορεί να συνεχιστούν βέβαια. Ακόμη και από κάποιους που κατάλαβαν ότι τέλειωσε η μπογιά τού Recep Tayyip και ότι εκείνοι οι ίδιοι που παλιότερα τον χρησιμοποίησαν ως τραμπούκο στην μείζονα περιοχή, τον βαρέθηκαν ιδίως για την αλαζονική έπαρση και αποθράσυνσή του και για τα εγκληματικά ανόητα σχέδια μεγαλομανίας και πλεονεξίας του στα οποία ενέπλεξε και τούς κάποτε εντολείς του. Και “τον αδειάζουν” πλέον κανονικά. Όπως κι άλλους παλαιότερα. Ίσως παρά ταύτα και κάποιοι από αυτούς να θελήσουν να παρερμηνεύσουν το εύλογο ιστορικό τέλος, ως εντεταλμένες κινήσεις. Καλά. Δικαίωμά τους να φαντάζονται ό,τι τούς ταιριάζει καλύτερα.
    Αλλά πιθανόν και άλλοι να επιμένουν ως ηχώ παλαιών προπαγανδιστικών τευχιδίων να κατασκευάζουν χαριτωμένα ανέκδοτα και να προβάλλουν την σκιά τού νάνου σε γιγαντιαίες διαστάσεις Ιούλιου Καίσαρα με θαυμαστές δράσεις σε όλες τις εγγύς ηπείρους.
    Αυτή ήταν άλλωστε και η πρακτική τού original Benito Mussolini, αυτού δηλαδή που αντιγράφει ο oriental Μουσσολινίσκος Recep Tayyip Erdoğan.
    Όμως η μπλόφα του τελείωσε. Και το τέλος του, πιθανόν ανάλογο τής ιταμότητάς του και τής βιαίας εγκληματικής πορείας του επέρχεται ταχύ.
    Πολύ ταχύτερα απ' όσο πιθανόν υποψιάζονται ακόμα και τα τσιράκια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για όσους νομίζουν ότι μπορούν να κουκουλώσουν τα αίσχη τού ξεφωνημένου - "πεφωτισμένου" Σουλτάνου Recep Tayyip Erdoğan και να τον εξωραΐσουν, αρκεί αντί πολλών άλλων το παρακάτω δημοσίευμα http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/03/blog-post_720.html#more .
      Το αληθινό πρόσωπο τού imitation μιμιτή των ναζοφασιστών Χίτλερ και Μουσσολίνι στυγνού τυραννικού δικτάτορα Recep Tayyip Erdoğan είναι πια αδύνατον να κρυφτεί ή να εξωραϊσθεί. Τέλος.-

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.