26/3/16

Φορολογία υπέρ του... Δημοσίου

Ολα δείχνουν ότι η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου θα κλείσει την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου. Η κυβέρνηση, διά του πρωθυπουργού, ισχυρίζεται ότι θα κλείσει την πρώτη αυτή αναθεώρηση του μνημονίου υπό τον όρο ότι δεν θα χρειαστεί να κάνει τίποτε περισσότερο, ούτε όμως και λιγότερο, από όσα περιλαμβάνει το ίδιο το μνημόνιο.

Ο ισχυρισμός αυτός ακούγεται ευχάριστα. Οσοι ακόμη ακολουθούν τον Αλέξη Τσίπρα περιμένουν να τους προστατεύσει βάζοντας όλους τους άλλους συμπολίτες να πληρώσουν αυτοί τον λογαριασμό. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ζητεί από την κυβέρνηση να εξεύρει τρόπους ώστε να μην είναι μεταξύ εκείνων που θα κληθούν να πιουν το φορολογικό κώνειο του τρίτου μνημονίου.
Αυτό που παρακάμπτει ο κ. Τσίπρας είναι ότι η κυβέρνησή του δεν κάνει ακριβώς όσα συμφωνήθηκαν. Το απλούστερο παράδειγμα αφορά τις στρατιωτικές δαπάνες. Ο εγγυητής της πλειοψηφίας αρνείται –έτσι απλά– να κάνει όσα συμφωνήθηκαν. Συγκεκριμένα, στη σελίδα 1.016 του ΦΕΚ γράφεται ότι «οι Αρχές δεσμεύονται να θεσπίσουν αξιόπιστα μέτρα για την επίτευξη στόχου για πρωτογενές ισοζύγιο ύψους 3,5% του ΑΕΠ (που) θα περιλαμβάνουν τις αμυντικές δαπάνες (κ.λπ.)». Είναι προφανές ότι ο κ. Καμμένος δεν μπορεί να «διώξει» τον κ. Μουζάλα, μπορεί όμως να φεσώσει τους φορολογουμένους.

Για τη συνέχεια Kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.