5/3/16

Το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η αδυναμία του πολιτικού συστήματος να υπερασπιστεί την πατρίδα και τα εθνικά μας συμφέροντα

Του Σάββα Καλεντερίδη

Η περιπέτεια της Ελλάδας ξεκίνησε το 2009, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου, αντί να σκεφτεί το καλό της χώρας, που απαιτούσε εθνική υπευθυνότητα και κοινή προσπάθεια, αν όχι από όλες τις πολιτικές δυνάμεις τουλάχιστον από τα κόμματα εξουσίας, οδήγησε τη χώρα σε εκλογές, χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα που του έδινε το Σύνταγμα να ρίξει την κυβέρνηση.
Στη συνέχεια, οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο, κάτω από συνθήκες που είναι εθνική ανάγκη να διερευνηθούν και να διευκρινιστούν, αφού ο δρόμος αυτός έβαλε την πατρίδα μας σε έναν δρόμο που ίσως αποδειχτεί ότι είναι χωρίς γυρισμό, υπό την έννοια ότι η Ελλάδα την επόμενη της κρίσης, θα είναι μια άλλη, πολύ διαφορετική Ελλάδα από εκείνη που γνωρίζαμε πριν την κρίση.
Τότε, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έβαζε την Ελλάδα στο «φέρετρο» των μνημονίων, το άλλο κόμμα εξουσίας, με ηγέτη τον Αντώνη Σαμαρά, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη αλλά και στη νομιμοποίηση του κινήματος των αγανακτισμένων στην ελληνική κοινωνία, ένα κίνημα που έπαιξε το ρόλο του άλλου «δούρειου ίππου» για την καταστροφή της Ελλάδας, που βιώνουμε αυτά τα έξι χρόνια.
Κι αυτό γιατί αν υποθέσουμε ότι υπήρχαν κάποια ντόπια και ξένα συμφέροντα που ήθελαν την καταστροφή και τη λεηλασία της Ελλάδας, τα συμφέροντα αυτά, για να εκπληρώσουν τους σκοπούς τους, ήθελαν μια διχασμένη Ελλάδα στη βάση ενός κίβδηλου και απολύτως καταστροφικού διλήμματος μνημόνιο-αντιμνημόνιο και άρα, κάθε φορά μια αδύναμη κυβέρνηση, η οποία δεν θα μπορούσε να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα ούτε να εφαρμόσει αποτελεσματικά ένα πρόγραμμα που θα έβγαζε τη χώρα από την κρίση.
Και για όσους πολιτικά ανόητους προσπαθούν να επιρρίψουν τις ευθύνες σε ξένους και άλλους παράγοντες και όχι στις δικές τους καταστροφικές και προδοτικές επιλογές, καλό είναι να δουν με προσοχή το παράδειγμα της Κύπρου, όπου οι πολιτικές δυνάμεις, μετά από μια απόπειρα… επαναστατικής γυμναστικής που κράτησε μόνο μια εβδομάδα, κλείστηκαν σε μια αίθουσα και κάθησαν γύρω από το τραπέζι του Εθνικού Συμβουλίου, αποφασίζοντας να μείνουν ενωμένοι γύρω από ένα σκοπό. Να βγάλουν την Κύπρο από την κρίση και τα μνημόνια και το πέτυχαν.
Στην Ελλάδα, η ανευθυνότητα, η εξουσιομανία και ο οπορτουνισμός, πρυτάνευσαν του πατριωτικού καθήκοντος, με αποτέλεσμα ξένα και ντόπια συμφέροντα να βρουν τη χρυσή ευαιρία που περίμεναν για να λεηλατήσουν την Ελλάδα.
Αυτά τα έξι χρόνια η συνεχιζόμενη κρίση από τη μια πλευρά διέλυσε το πολιτικό σύστημα και τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας, όπως αυτά είχαν διαμορφωθεί μετά τη Μεταπολίτευση, και από την άλλη ανέδειξαν ριζοσπαστικές δυνάμεις που κινούνται μέσα στο λεγόμενο αντιμνημονιακό τόξο, οι οποίες και κατέλαβαν την εξουσία, ακολουθώντας ακριβώς τον ίδιο καταστροφικό δρόμο που ακολούθησε ο Γιώργος Παπανδρέου, δηλαδή, έρριξαν την κυβέρνηση, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Όμως, παρότι οι προηγούμενες πολιτικές δυνάμεις που κυβέρνησαν τη χώρα από το 1974 μέχρι το 2010, που αρχίζει η εποχή των μνημονίων, έκαναν σοβαρά λάθη, όπως η υπερχρέωση της χώρας, η κομματικοποίηση του κράτους και η αδυναμία καταπολέμησης της διαφθοράς, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι είχαν ένα μίνιμουμ σοβαρότητας και δεν οδήγησαν τη χώρα στην πλήρη διάλυση.
Από τη στιγμή που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας οι δυνάμεις του λεγόμενου αντιμνημονιακού τόξου, η Ελλάδα έχει μπει σε μια πορεία διάλυσης.
Το εξάμηνο της λεγόμενης διαπραγμάτευσης, που η πατρίδα μας εξευτελίστηκε διεθνώς από έναν ανίκανο πρωθυπουργό και έναν ανόητο υπουργό οικονομικών, κατέληξε σε ένα φιάσκο που θα μείνει στην ιστορία, ένα φιάσκο που επιστεγάστηκε από το προδοτικό δημοψήφισμα, τον έλεγχο κεφαλαίων και το ξεπούλημα των τραπεζών, που οδηγεί στον πλήρη αφελληνισμό την οικονομία της πατρίδας μας.
Η πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό οδηγεί την πατρίδα μας στην ισλαμοποίηση και ακυρώνει στην ουσία το νόημα αλλά και τα αποτελέσματα της Επανάστασης του 1821.
Το κυριώτερο, ενώ η κυβέρνηση οδηγεί την πατρίδα στην καταστροφή, το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα είναι αδύναμο να αντιδράσει και ο λαός παρακολουθεί απαθής τη διάλυση της χώρας.

Όμως, ήλθε ο καιρός οι πολίτες να αναλάβουν τις ιστορικές ευθύνες που τους αναλογούν και να αντιδράσουν, για να σωθεί η χώρα. Δεν μπορεί να παραμένουμε απαθείς στην καταστροφή της Ελλάδας. Πρέπει να αντιδράσουμε.

32 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Εσένα σε βλέπω πολύ ενημερωμένο για τα ψυχιατρικά αλλά και εσείς και ο Πλευρίς θα φάτε σφαίρες μια και καλή… και φυσικά θα πέσουν κεφάλια Ιεραρχών (σφαξιμο στην Πλατεια συνταγματος) φυσικα θα σφαχτούν τα κεφάλια Όλων των Πολιτικών στο σύνταγμα και όλων των καναλαρχων μαζί με πολλών πολλών Ψυχιατρικών Γιατρών
      Να προσέχετε γενικός την Σφαγή γιατί θα σφαχτεί πολύς κόσμος πάρα πολύς κόσμος.

      Όταν θα σας σφάζω στο Σύνταγμα μην πείτε ότι είμαι Τρελός εσείς ξέρετε.

      MEGA MEGA MOY θα λέτε MEGA MEGA μου

      Διαγραφή
    5. Ξέρουμε το μέγεθος του φαςιςμου σας δεν χρειάζεται να μας υπενθυμίζεις τα χάλια σας και την κατάντια μας. Τα προβοκατόρικα κολπάκια σου να πας να τα παίξεις με τα αλλα πρακτορακια τσογλανακια από το σκυλολόι σου, εισαι απλώς ένα θρασύδειλο ανθρωπάκι. Οποίος θέλει να αιματοκυλίσει την Ελλαδα θα βρει το τέλος που το αξίζει. Γιατί δεν πας να κανεις καλή μετάφραση στον τουρκολάγνο να μην μπερδεύεται;

      Διαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΑ. ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ Ε ΚΑΙ ΤΙ; ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΟΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ; Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΣΗ ΤΟΥΦΕΚΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΣΩΘΗ ΜΗΠΩΣ ΣΩΘΗ ΚΑΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. διαγραφη ολου του χρεους των 1000 δις εξοδος απο ευρω εοκ απαλλωτριωση των πλουσιων και επενδυσεις με αυτα τα λεφτα και με το εθνικο νομισμα,επανασταση συμπατριωτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μία είναι η λύσις.Δραχμή και εκτός ΝΑΤΟ,ΕΕ.Μέχρι τότε ο Θεός βοηθός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαββα, μονο μια διορθωση. Τα κομματα αυτα κυβερνουν και λεηλατουν τη χωρα απο το 1945 και οχι απο το 1974. Οι ευθυνες τους δηλ. ειναι πολυ μεγαλυτερες. Απο τις αρχες του 50, η εκθεση του αμερικανου τεχνοκρατη Πορτερ, για τα τεκταινομενα στην Ελλαδα, ειναι αποκαλυπτικη. Διαφθορα, συμφεροντα και λεηλασια απο τα πολιτικα κομματα, που με διαφορετικες ονομασιες απο τοτε, αλλα ιδια ιδεολογια, κυβερνουν και σημερα.
    Επιπλεον, η επιβαρυνση του Κυπριακου και των Ιμιων εδειξαν πολλα για το τροπο, που τα κομματα αυτα αντιλαμβανονται τη πατριδα και τα εθνικα συμφεροντα. Απλα, δεν υπαρχουν αυτες οι εννοιες. Το μονο που ενδιαφερει ειναι η τσεπη και η οικογενειοκρατια. Χρημα και εξουσια πρεπει να μεταβιβαζονται μεσα στις πολιτικες οικογενειες. Αυτο, ειναι και το κυριο χαρακτηριστικο της μαφιας.
    Αλλωστε, η χρεοκοπια μια χωρας ειναι big business, αφου για οτιδηποτε ρευστοποιηθει, θα υπαρξει και η αντιστοιχη μιζα, κατω απο το τραπεζι βεβαια. Ολα με το μανδυα των παραγωγικων επενδυσεων και τη προοδο της χωρας.
    Παντως, για οτι εγινε μεχρι το 2009, εχουμε ευθυνη εμεις, αλλα για οτι ακολουθησε φερουν ευθυνη οι ξενοι. Το προγραμμα ηταν δικο τους και οτι περιλαμβανοταν σε αυτο δε στηριζοταν σε οικονομικη θεωρια, αλλα σε ιδεοληψιες του ΔΝΤ, που εχει αποτυχει απ οποια χωρα περασε. Ας δουμε τις προβλεψεις και τα αποτελεσματα, που εδωσε, κατα τη διαρκεια των 6 ετων. Σκετη αποτυχια. Ουτε πρωτοετεις φοιτητες σε οικονομικη σχολη.
    Σε οτι αφορα τη Κυπρο, δεν ειχε τα προβληματα της Ελλαδας, οποτε ειναι εντελως αστοχος ο παραλληλισμος. Προσωπικα, σαν οικονομολογος θα περιμενα ενα μικρο χρονικο διαστημα, ωστε να δω καλυτερα τα πραγματικα οικονομικα στοιχεια της χωρας για να εξαγουμε αποτελεσματα.
    Μη ξεχναμε, οτι σε οποια χωρα δραστηριοποιηθηκε το ΔΝΤ, επειτα απο μικρο χρονικο διαστημα, η χωρα χειροτερεψε, με το ΔΝΤ να επιστρεφει για τη τελικη οικονομικη καταστροφη της. Ειναι το σεναρια που παιζεται αυτη τη στιγμη στη Βραζιλια και στη Τουρκια. Λιγη υπομονη και θα δουμε τη συνεχεια.
    Αλλωστε, τα παραδειγματα της Πορτογαλιας, της Ισπανιας ειναι καταθλυπτικα. Το ιδιο ισχυει και για την Ιταλια. Αλλα, η ΕΕ ακολουθει μια καινουργια στρατηγικη, για να καλυψει την αποτυχια της. Δεν αναφερει πια τα προβληματα στις χωρες αυτες και αρα, αυτα πολυ απλα παυουν νμα υπαρχουν. Αρα, η κριση εληξε. Πιστευοντας, οτι θα τα κρυψουν κατω απο το χαλι, αυτα θα εξαφανιστουν.
    Πληροφοριακα λοιπον, ολες οι παραπανω χωρες, ειναι καταδικασμενες. Απο αυτες δε γλυτωνει ουτε η Ιρλανδια, που εμφανιζει ρυθμους αναπτυξης του 10%, γιατι απλα το χρεος των τραπεζων παραμενει και προστιθεται και το ιδιωτικο. Εκει τα νουμερα ειναι διαγαλαξιακα και δεν υπαρχει διεξοδος.
    Το να αναφερομαστε στις παραπανω χωρες ειναι λαθος. Λαθος ηταν και το προγραμμα του ΔΝΤ και λαθος ηταν, η ανυπαρξια ελληνικου σχεδιου απο την αρχη. Τωρα, που εχουμε χασει 6 χρονια, τα πραγματα ειναι πολυ πιο δυσκολα. Το χαρτι του μεταναστευτικου, αν παιχτει σωστα, θα μας δωσει τη πολυτελεια να κερδισουμε λιγο χρονο, επιπλεον. Αυτο το χρονο δε πρεπει να τον εξαντλησουμε ξανα, γιατι ειναι η μονη και τελευτια μας ευκαιρια.
    Τωρα, ποιος θα φτιαξει σχεδιο απο το πολιτικο συστημα, ειναι μεγαλο ερωτηματικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από το 2010 μέχρι και το τέλος του 2014 είχαμε κάποια κυβέρνηση κάποιων κυρίων, που αν κατάλαβα καλά, και αυτοί διέλυσαν την χώρα, στερούμενοι μάλιστα του "μίνιμουμ σοβαρότητας" που είχαν οι προηγούμενοι (σικ).

    Ή κάνω λάθος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι πολιτες απο μονοι πως θ αντιδρασουν;Ας βγουν ιερεις στρατιωτικοι η τελος παντων ανθρωποι σοβαροι με ηγετικη προσωπικοτητα, πειθω και πατριωτικο λογο και ακολουθουμε με μιας!Ο λαος ειναι οχλος.Χρειαζεται τον λογο να ταρακουνηθει.Στο Ναυπλιο του 1826(αν θυμαμαι καλα) τα πνευματα ηταν αγριεμμενα.Οι ανθρωποι πεινουσαν, η επανασταση κινδυνευε λογω απουσιας χρηματος.Το Μεσολογγι τρεμοσβηνε.Κι ομως οταν μιλησε ο σωστος ανθρωπος τα προσωπα μαλακωσαν και ολοι εδωσαν οτι ειχαν για τον υπερ της πατριδας αγωνα.Γιατι η φωνη του ειχε ακουμπησει στο φιλοτιμο του Ελληνα.Λοιπον αυτο το φιλοτιμο πρεπει να ταρακουνηθει και τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι ότι είναι ένα κράτος-πόλη, χωρίς ομοσπονδίες και τοπικές κυβερνήσεις, με ένα συγκεντρωτικό σύστημα διοίκησης που ενώ είναι γραφειοκρατικό δεν λειτουργεί με όρους εθνικού συμφέροντος. Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν είναι εύκολο να αντιδράσει αποτελεσματικά ο λαός, πρέπει να κάνει υπέρβαση αν θέλει να επιβιώσει, πράγμα που δεν είναι σίγουρο, δηλαδή το αν μπορεί και το αν θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ η Γιουγκοσλαβία που την έκανε ο Τίτο ομοσπονδία πρόκοψε. Θα έχει τοπική κυβέρνηση η κωλοπετεινίτσα και τοπική κυβέρνηση τα μέγαρα... Η συγκεντρωτικότητα δεν συνεπάγεται γραφειοκρατία. Και πολυκρατικότητα δεν συνεπάγεται ότι δεν θα υπάρχει. Ομοσπονδία κάνουν διαφορετικοί που θέλουν να ενωθούν. Εμείς που είμαστε μια μπουκιά τι ακριβώς ομόσπονδο θα κάνουμε. Επειδή κάπου έγινε μόδα δεν σημαίνει ότι ταιριάζει σε όλους κι είναι το φάρμακο δια πάσαν νόσο και μαλακία.
      Η ΗΓΕΣΙΑ ΕΧΕΙ ΧΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΟΧΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΤΗΤΑΣ

      Διαγραφή
    2. Στην Γιουγκοσλαβία υπήρχαν διαφορετικές εθνότητες και κράτη στη συσκευασία της μιας χώρας , εγώ μιλάω για πολιτειακά συστήματα σαν αυτά που εφαρμόζονται στην Ισπανία ή την Γερμανία. Σε εμάς ταιριάζει αυτό το σύστημα σε απόλυτο βαθμό διότι αφενός υπάρχει γεωγραφική ανομοιομορφία και αφετέρου είναι σύμφωνο με τις παραδόσεις μας. Στην Ισπανία ξεσηκώθηκαν οι Καταλανοί και ζητούν αυτονομία διότι έχουν τη δυνατότητα για να απαιτήσουν κάτι τέτοιο, αυτομάτως ασκείται πίεση στην κυβέρνηση της Μαδρίτης η οποία αναγκάζεται να βρει τρόπους για να μην διαμελισθεί η χώρα και για να υπάρξουν εσωτερικές ισορροπίες. Κάτι τέτοιο στην Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει διότι εδώ το σύστημα είναι συγκεντρωτικό σαν αυτό της Ρωσίας για παράδειγμα χωρίς όμως οι δικοί μας να βάζουν τα συμφέροντα της χώρας πάνω από όλους και όλα όπως πράττει ο Πούτιν.

      Διαγραφή
    3. Σοφία,ποιός Τίτο έκανε την Γιουγκοσλαβία ομοσπονδία; Αυτά που γράφετε μερικοί είναι ανιστόρητα. Η Νοτιοσλαβία ήταν από το 1900κάτι μια ταλαιπωρημένη περιοχή. Αρχικά λεγόταν "Βασίλειο των Σέρβων, των Κροατών και των Σλοβένων". Μετά τον Β´ΠΠ την έκαναν συμπίλημα εθνών, θρησκειών και γλωσσών "αι Μεγάλαι Δυνάμεις". Επ'αυτής ασκούνταν αντίρροπες πιέσεις από ΗΠΑ και συμμάχους των και ΕΣΣΔ και συμμάχους των αντίστοιχα. Εξαιτίας αυτής της ιδιαίτερης γεωπολιτικής και ψυχροπολεμικής ισορροπίας διατηρήθηκε η Γιουγκοσλαβία όσο διατηρήθηκε. Απόδειξη, ότι όταν κατέρρευσε το ένα μέρος που ασκούσε επιρροή, η ΕΣΣΔ, ακολούθησε και η διάλυσή της, για αυτόν και για άλλους λόγους.

      Διαγραφή
  9. Μην ειστε σκληροι με τον ελληνα..ειναι μεγαλοψυχος και οταν χρειαστει θα ξανα δειξει με την συμπεριφορα του και την σταση του το ελληνικο ιδεωδες και το ελληνικο μεγαλείο(φαινεται βέβαια και στην αντιμετωπιση του προσφυγικου απο τους απλους πολιτες).το θεμα ειναι οτι πρέπει να πεσει ακομα πολυ κατω μεχρι να ξυπνήσει και να σηκωθεί ορθιος.δυστυχως εχουμε ακομα να περασουμε πολλα για γινει μια παλλαϊκή αντίδραση και μια ριζική αλλαγη καθεστώτος γιατι συτο χρειαζεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σάββα συγγνώμη αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι το πρόβλημα της Ελλάδος είναι Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ να υπερασπιστεί την πατρίδα και τα εθνικά μας συμφέροντα.
    Εγώ πιστεύω ότι το πρόβλημα της Ελλάδος είναι Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΙΚΑΝΟ ΤΟΝ ΑΞΙΟ ΤΟΝ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, και αντ' αυτού σέρνεται πίσω από επαγγελματίες απατεώνες που του κουνάν κουκλάκια ιδεολογίας για δόλωμα.
    Έχω βαρεθεί να ακούω για την ανικανότητα και την αδυναμία τους. Η ανικανότητα είναι Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ.
    Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ανίκανοι Σάββα. Είναι προδότες. Ίσως ούτε προδότες ίσως είναι ξένοι πράκτορες που παριστάνουν τους Έλληνες και μισούν τα πάντα γύρω τους.
    Ο ανίκανος παπανδρέου ήξερε πολύ καλά να λέει πόσο επιζήμιο είναι το ΔΝΤ και μόλις ανέλαβε διόρισε έναν υπάλληλό του ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για να διογκώσει τεχνητά το έλλειμμα.
    Ενα άλλο πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Οι δικαστικοί είναι ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΜΑΤΩΝ που λυμαίνονται την δημόσια ζωή. Αν υπήρχε δικαιοσύνη ο Γεωργίου θα ήταν φυλακή σήμερα μαζί με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό που τον διόρισε. Όλοι αυτοί που είδατε σήμερα στις τηλεοράσεις σας και που αυτοαποκαλούνται πωλητικοί αρχηγοί επειδή πωλούν την χώρα σε τιμή ευκαιρίας, είναι ο ίδιος κορμός που έφερε τους τοκογλύφους του ΔΝΤ στις 5/5/10. Αυτό το έγκλημα δεν έγινε από ένα κόμμα. Ήταν όλοι μέσα. Εχουν φάει όλοι! ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΡΥΦΑ ΟΤΙ αυτή η ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΘΑ ΕΠΙΚΥΡΩΝΟΤΑΝ ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΛΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ 151 ΕΔΡΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ 180 ΟΠΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.
    Διότι η ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ (μνημόνιο) ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ! Ο λόγος που έγινε αυτό ήταν ότι ο λαός δεν θα το καταλάβαινε θα έβλεπε μόνον ότι είπαν "ΟΧΙ" και θα είχε την ψευδαίσθηση ότι αυτοί που τότε ψήφισαν "Οχι" θα υπερασπίζονταν την χώρα, έτσι όταν θα κατέρρεε εκλογικά η πρώτη ομάδα θα υπήρχαν δύο εφεδρείες έτοιμες να συνεχίσουν του έργο της. Κι αυτό έγινε. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. Αυτό δεν είναι πράξη αδυνάμων και ανικάνων. Αυτό είναι πράξη υπονόμευσης του έθνους από ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ. Αυτό είναι όλοι αυτοί. Δεν είναι ανίκανοι, το αντίθετο. Είναι ικανότατοι κι είναι οργανωμένοι, συντονισμένοι και ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ!
    Κι εμείς προδομένοι από παντού, πουλημένοι απ' όλους, και δαρμένοι και φταίχτες, τιμωρημένοι, ταπεινωμένοι, χλευασμένοι, βιασμένοι, κλεμμένοι, κακοποιημένοι, διεθνώς διαπομπευμένοι, υπό διαρκή απειλή, υπό ρατσιστικό διωγμό κάθε είδους, φορολογημένοι για να μην κάνουμε παιδιά και με μία πλημμυρίδα ξένων ανθρώπων που θέλουν να τους κρατήσουν με την ανομολόγητη, αλλά πασιφανή, προσδοκία να μας αφομοιώσουν ή να μας σφάξουν.

    Μιλάνε για δημοκρατία, για νόμους και για κράτος που λειτουργεί την ώρα που υπερψηφίζουν εισαγòμενα νομοσχέδια σε ξένες γλώσσες, που στοχοποιούν ρατσιστικά τους Έλληνες, που στοχοποιούν όποιον τολμά να παράξει, υιοθετώντας ακόμα και χιτλερικές μεθόδους σαν το περιουσιολόγιο, χτυπώντας οργανωμένα από παντού, με πρόθεση να μας κατακλέψουν ό,τι έχει απομείνει, να μας διώξουν, να μας ξεπαστρέψουν, να μας πάρουν τα πάντα, να μας εξαθλιώσουν, να μας λοβοτομήσουν και να μας διαλύσουν από κάθε άποψη για να δώσουν το "οικόπεδο" στους ξένους πάτρωνές τους, απαλλαγμένο από τους ενοχλητικούς ιδιοκτήτες του!
    πρέπει ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΑΤΟ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ή θα επιτρέψουμε σ' αυτά τα μιάσματα να μας εξαφανίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτη ειναι η αληθεια , ακριβως οπως τα περιγραφει η Σοφια.
      Οι πολιτικοι της Ελλαδος ειναι ικανοι προδοτες.

      Διαγραφή
  11. Σοφια συμφωνω απολυτα.Δεν ειναι ανικανοι ειναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ.Ξερουν τη θεση της Ελλαδας εδω και 200 χρονια.Οφειλουν να ειναι προετοιμασμενοι.Οχι που καμωνονται οτι δε ξερουν, οτι εκπλησσονται κλπ.Ειναι πρακτορες των ξενων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σημερα στην Ελλαδα κομμα εξουσιας με ικανο και αξιο ηγετη δεν υπαρχει, υπαρχει ομως ο θειος Σαμ και η Αρκουδα. Η Αρκουδα βλεπει Κυπρο, για αυτο τον λογο την κατασπαραξε η Τουρκια με τα οπλα του θειου Σαμ και η Ελλαδα ειναι εξ ολοκληρου στα χερια του Θειου, διοτι η Αρκουδα δεν βλεπει Ηγετη Ελληνα που μπορει να διευρυνει τα συμφεροντα της στην επικρατεια....και δεν εχει σπουδαση στις ΗΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συνεχιζω, η καταληψη της Κυπρου εγινε μεν στρατιωτικα κατα το πρωτο μερος και οικομικα κατα το δευτερο μερος. Παντα αναμεσα σε ολα θα ειναι η Γερμανια και η Τουρκια, διοτι ο θειος Σαμ το γνωριζει πολυ καλα το παιχνιδι ακομα και τις....ανησυχιες της φιλης Γερμανιας....και την ασπιδα προστασιας των ΗΠΑ που ειναι η Τουρκια. Η Ελλαδα δεν εχει ρολο σε κανενα επιπεδο και ουτε προκειται να εχει. Η Τουρκια ειναι αυτη που θα ανακοψει καθε εισοδο της Ρωσσιας στην Μεσογειο, στην Αφρικη και φυσικα στη Μεση Ανατολη. Η Τουρκια ειναι αυτη που συμβαδιζει παντα και με τις πολιτικες της Γερμανιας σε παγκοσμια κλιμακα, εξ ου και οι δυο επισκεψεις στην Τουρκια του Μπαρακ Ομπαμα καθε φορα που εβγαινε Προεδρος με πρωτη Χωρα να βρισκεται η Τουρκια στην Ατζεντα επισκεψεων. Η Ελλαδα που εχει ασταθεια Πολιτκη και Στρατιωτικη δεν εμφανιζετε σε καποιον γεωστρατηγικο ρολο, διοτι τα πιονια της οι πολιτικοι ειναι σε ΡΟΥΑ ΜΑΤ απο τον Βορειοαμερικανο, και ελενχουν το Στρατο μην τυχον και κανει καποια κινηση οπως επι εποχης Παπαδοπουλου. Εχουμε φυσικα και μεγαλη ιστορια σχετικα με Στρατιωτικα κινηματα καθ ολην τη διαρκεια της ιστοριας μας. Ο ελληνας δε, βρισκεται σε απομονωση, πολιτικοστρατιωτικα και οικπνομικα και ουτε προκειται να σηκωσει κεφαλι, εφ οσον δεν υπαρχει ο ΗΓΕΤΗΣ....που θα τον φανε σε χρονο DT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όταν έχεις πρωθυπουργό από την Λουψίστα (το επίσημο σλαβικό όνομα του νυν Αθαμανίου) τους κατοίκους της οποίας είχε αφορίσει ο Πατροκοσμάς ο Αιτωλός γιατί τον χλεύαζαν ως γνήσιοι αλλοδαποί που ήταν εναντίον της οποιασδήποτε ελληνικής ανάστασης, ε μην περιμένεις πολλά. Όταν έχεις στο ΥΠΕΞ άτομο με οθωμανικό επώνυμο αλλά και οθωμανική φυσιογνωμία (πολύ σημαντικότερο από το οποιοδήποτε επώνυμο) μην περιμένεις για ανταπαντήσεις στις προκλήσεις ούτε για πραγματική πατριωτική εξωτερική πολιτική. Όταν έχεις πολωνό υπουργό για θέματα μετανάστευσης μην περιμένεις να μείνει η Ελλάδα για πολύ καιρό ελληνική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολιτική κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.Ας βρεθεί κάποιος που να έχει την απαραίτητη ισχύ, για να εφαρμόσει το άρθρο 120 του Συντάγματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Διανύω την 7η δεκαετία της ζωής μου και από όσα αντιλαμβάνομαι πιστεύω ακράδαντα ότι το πολιτικό και άλλο ανθρωπινο δυναμικό που κατέχει δεσπόζουσα θέση στην εφαρμογή της εσωτερικής και εξωτερικής μας πολιτικής δεν είναι τόσο ανίκανο όσο εξυπηρετεί εντελώς ξένα συμφέροντα, και αυτό γίνεται διότι αυτό το προσωπικό είναι κυρίως αλλόφυλο. Συνεπώς μετά τη δολοφονία του Καποδίστρια όλα γίνονται όχι λόγω ανικανότητας αλλά δυστυχώς όλα γίνονται βάσει σχεδίου με την φυλή μας να παραμένει ακόμα σκλαβωμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συμφωνω ασπερ και τωρα διανυω την 3η δεκαετια τηε ζωης μου..καλο κουραγιο να χουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σοφία, έχεις σοφία! Είναι προδότες! Χρειαζόμαστε πατριώτες, χρειαζόμαστε ήρωες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα άρθρα της Σοφίας και του Στέφανου Παπαδόπουλου είναι πάρα πολύ επικοδομητκά, όπως επίσης συμφωνώ και με τον asper...Τα αίτια όμως είναι πολλά και λίγο πολύ γνωστά... Κατά την γνώμη πολλών έχουμε ένα παρόμοιο στύλ διακυβέρνησης όπως επι τουρκοκρατίας... Δηλαδή οι σημερινοί πολιτικοί είναι οι κοτζαμπάσηδες της εποχής... που ο ρόλος τους είναι να υπηρετούν κάποια ολιγαρχικά συμφέροντα και να εισπράτουν φόρους... και να έχουν τον λαό σε μια κατάσταση που και να υποφέρει αλλά και να μην φθάνει στο σημείο να επαναστατήσει... Οι όποιοι θεσμοί(Βλ.Εκκλησία...κ.α) οι οποίοι είναι προσεκτικά δομημένοι, ώστε να αναριχώνται στην αρχηγική θέση αυτοί που θα υπηρετούν πιστά το όποιο σύστημα τους ανέβασε... ακολουθούν πιστα τις εντολές αυτών που μας κυβερνούν και πραγματικά δεν πιστεύω ότι είναι πεσιμισμός ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε, το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν έχουμε απελευθερωθεί μετα το 1821... Απλά έγινε μια διαμόρφωση της δουλικής καταστάσεως μας...Μας άφησαν να πιστεύουμε ότι ψηφίζοντας έχουμε δημοκρατία, ενώ όποιον και να εκλέξουμε, είναι ελεγχόμενος από άλλους... Όσο γρηγορότερα συνειδητοποιήσουμε την δουλική μας κατάσταση τότε θα μπορέσουμε να σκεφθούμε τρόπους να ξεφύγουμε... Το θέμα λοιπόν είναι η λυση του γόρδιου δεσμού με τον οποίο είναι τυλιγμένη η Ελλάδα... Με την υπάρχουσα παιδεία και νοοτροπία που έχει λάβει η πλειοψηφία των πολιτών, η οποία είναι εντέχνως καλλιεργημένη επι πολλά συναπτά έτη, είναι αδύνατο να ανθίσει το οποιοδήποτε λαικό κίνημα... Τούτο έχει αποδειχθεί περίτρανα αφού διάφορα κινήματα που ξεκίνησαν στο τέλος είτε λόγω κυρίως εισόδου εγκαθέτων, ή λόγω το ότι ακόμα και 20 άτομα έβαζαν τα προσωπικά τους συμφέροντα παραπάνω απο τα συλλογικά, αποτύχαιναν... Άρα δεν είναι κακό, ούτε αντιδημοκρατικό να δούμε τα ελλατωματά μας ως μάζα... Ακόμα η ιστορία μας έχει αποδείξει ότι μια μάζα, δίχως κάποιον ηγέτη δεν μπορεί να επιφέρει καμία ουσιαστική αλλαγή, διότι είναι εύκολο να παραπλανηθεί και να διαλυθεί... Άρα εφόσον η σημερινή μας κοινωνία δεν είναι ικανή να αναδείξει ένα ηγέτη τότε τα πράγματα παραμένουν εφιαλτικά για την χώρα...Ιστορικά όλες οι επιτυχίες του έθνους επαίρναν σάρκα και οστά όταν κάποια ηγετική μορφή, δηλαδή ένας απλός άνθρωπος που θα έβαζε σκοπό της ζωής του να δουλέψει πρωταρχικά για το σύνολο και όχι μόνο για την πάρτη του ακόμα και με κίνδυνο της ζωής του, και βέβαια να έχει και την κατάλληλη τύχη, τότε ο ελληνισμός πετύχαινε ένα άθλο...Άρα πρέπει να βρεθεί ένας να ηγηθεί μιας μικρής ομάδας η οποία να καταφέρει αυτό που προς το παρόν φαίνεται ακατόρθωτο...δηλαδή να ξεριζώσει όλους τους εφιάλτες που λυμαίνονται τον τόπο και έπειτα να κυβερνήσουν ως "φιλόσοφοι - βασιλιάδες" όπως έλεγε ο Πλάτωνας... Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ με την προηγούμενη έκφραση ¨φιλόσοφοι-βασιλιάδες¨... και μιλήσει κάποιος για τον ερχομό καποιου βασιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σας βλέπω πολύ ενημερωμένους για τα ψυχιατρικά αλλά και εσείς και ο Πλευρίς θα φάτε σφαίρες μια και καλή… και φυσικά θα πέσουν κεφάλια Ιεραρχών (σφαξιμο στην Πλατεια συνταγματος) φυσικα θα σφαχτούν τα κεφάλια Όλων των Πολιτικών στο σύνταγμα και όλων των καναλαρχων μαζί με πολλών πολλών Ψυχιατρικών Γιατρών
    Να προσέχετε γενικός την Σφαγή γιατί θα σφαχτεί πολύς κόσμος πάρα πολύς κόσμος.

    Όταν θα σας σφάζω στο Σύνταγμα μην πείτε ότι είμαι Τρελός εσείς ξέρετε.

    MEGA MEGA MOY θα λέτε MEGA MEGA μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. MEGA MEGA MOY θα λέτε MEGA MEGA μου θα λετε σαββα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ ΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΠΡΑΞΗ

    Συμφωνώ με την ανάλυση της Σοφίας και του asper.
    Διαφωνώ με την σύγκριση του συντάκτη του άρθρου ως πρός την ''μνημονιακή''σύγκριση Κύπρου - Ελλάδος. Οι δύο χώρες έχουν εντελώς διαφορετικά προβλήματα σε οικονομικό επίπεδο. ΜΗ ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΑ ΜΕΓΕΘΗ όπως λέμε στα μαθηματικά. Συμφωνώ όμως με τον αγαπητό Σάββα για τα εσκεμένα λάθη της περιόδου Βαρουφάκη.

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ με τον όρο ''προδοτικό δημοψήφισμα'' διότι αποτελεί το ισχυρότερο νομικό- συνταγματικό επιχείρημα της οποιασδήποτε μελλοντικής Ελληνικής κυβέρνησης γιά ότι προδοτικό έχει συντελεσθεί στην χώρα μας. Καθ' ότι επέχει ισχύ συνταγματικού άρθρου και μάλιστα ακυρώνει έμπρακτα κάθε προηγούμενη συνταγματική καταπάτηση (βλέπε PSI). Η παρούσα κυβέρνηση δεν το αξιοποίησε και αυτό το ''χρεώνεται''.

    Η βέλτιστη δυνητικά στρατηγική μας ως Ελλάς, δεν αναλύεται στο πληκτρολόγιο, αλλά όπως αναφέρεται και στον τίτλο, στην πράξη.

    Χωρίς συναίσθημα, με ψυχρή λογική, γνώση των δεδομένων σε όλα τα επίπεδα, -ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ-. Με την συμμετοχή μας πρωτίστως στα κοινά και όχι με την ουδέτερη αποχή μας. Διότι έτσι αφήνουμε χώρο στούς φαύλους, τους ιδιοτελείς, τους αμοιβόμενους επί σχεδίω και τους ‘’ραγιάδες’’


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προχώρα Σάββα, ήμουνα νιος και γέρασα τόσο καιρό που αναμένω.
    Πρέπει ο πατριωτισμός να επιστρέψει στην πολιτική, στην κοινωνία, στην παιδεία και στην οικονομία.
    Γιατί τελικά η αιτία των δεινών της πατρίδας μας, είναι η αρνησιπατρία, ο εθνομηδενισμός, ο ατομισμός και ο ωφελισμισμός που κυριάρχησαν στην χώρα.
    Αυτή είναι η αιτία εμφάνισης των προδοτών πολιτικών και της ανοχής προς αυτούς μεγάλου μέρους της κοινωνίας, που ωφελήθηκε από το πελατειακό κράτος.
    Δυστυχώς όμως οι χειρότεροι όλων, είναι οι σημερινοί κυβερνώντες.
    Παρέλαβαν εθνικό κράτος με τις όποιες αδυναμίες του και έχουν σκοπό να παραδώσουν χώρα - χώρο, πολυεθνικό, πολυθρησκευτικό χυλό.
    Παρότι ξέρουν πολύ καλά, ότι έτσι οδηγούν τον Ελληνισμό στην εξαφάνιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.