17/3/16

Σάββας Καλεντερίδης: Καταστρέψαμε τη χώρα από μια ιδεοληψία και μια ανευθυνότητα (ηχητικό)

Την άποψη ότι η Ελλάδα  κινδυνεύει με εθνικές περιπέτειες, παραμένοντας η μόνη χώρα που μιλάει για ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα των προσφύγων-μεταναστών την ώρα που όλες οι χώρες ακολουθούν εθνικές πολιτικές περιχαράκωσης των συνόρων τους, ακόμη και η Γερμανία βολεύεται από αυτό, εξέφρασε μιλώντας στο Ράδιο  9.84 ο αναλυτής  και εκδότης του  «Ινφογνώμων»  Σάββας Καλεντερίδης. 
Όπως είπε , ήδη η πολιτική ανοιχτών συνόρων και έλλειψη στρατηγικής βάθους, πιέζει την Κύπρο για παραχωρήσεις στη Τουρκία  ώστε η τελευταία από κράτος  πρόβλημα στη περιοχή σήμερα με τις ευλογίες Ευρωπαίων και την ανεξήγητη ανοχή της ελληνικής πλευράς να εμφανίζεται ως παράγοντας λύσης του προβλήματος.
Κατά τον Σάββα Καλεντερίδη, λύσεις υπάρχουν έστω και τώρα, καταγγέλλοντας με στοιχεία τον ρόλο της Τουρκίας, αλλάζοντας την πολιτική για τους μετανάστες  και ζητώντας η πιστοποίηση όλων να γίνεται στα ευρωπαϊκά προξενεία στη Τουρκία.
Όπως είπε , με την απουσία εξωτερικής πολιτικής βάθους, έχουμε διαρκώς διπλωματικές ήττες, άνευ λόγου, μετατρέποντας ακόμη και Την ανυπόληπτη FYROM, σε παράγοντα λύσης για την Ε.Ε. του προσφυγικού.
Δεν μπορεί η Ελλάδα να εξυπηρετεί τα συμφέροντα σε εργατικό δυναμικό της Γερμανικής βιομηχανίας και να γίνεται αποθήκη ανθρώπων για διαλογή , ούτε το ΝΑΤΟ να έρχεται στο Αιγαίο ώστε να επικαιροποιούνται  οι Τουρκικές διεκδικήσεις .

38 σχόλια:

  1. Είμαι πολύ περίεργος να δώ ένα ρεαλιστικό πλάνο "εθνικής πολιτικής περιχαράκωσης των συνόρων" μας ειδικά στην νήσο Λέσβο.

    Πώς ακριβώς θα λειτουργούσε μία τέτοια πολιτική όταν ο Ερντογάν με τις παρακρατικές του οργανώσεις φορτώνει καθημερινά από 50 έως και 100 βάρκες με πρόσφυγες και μετανάστες και τους ξεφορτώνει στο νησί ;

    Υπάρχει τέτοιο πλάνο που μπορεί να πραγματοποιηθεί ή είναι απλώς μία επιθυμία ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Περιπολίες του Π.Ν
      2. Επιταξη ή να πω ενοικίαση όλων των ταχυπλόων στα νησιά
      3. Εγώ ήξερα ότι υπάρχουν και θαλάσσιές νάρκες .. επίσης ναρκοπέδια με σήμανση ώστε να ξέρει ο καθένας τι παει να συναντήσει
      4. Αν θελει κάποια βάρκα να βουλιάξει ας βουλιάξει απο την μεριά της Τουρκίας..

      Εγώ δεν έχω ακούσει ούτε έχω μάθει , ούτε έχω διαβάσει είτε στην ιστορία μας είτε παγκόσμια η φύλαξη των συνόρων να γίνεται με γαλακτομπούρεκα προσφορά απο το ''Κοσμικον''ό και γαρύφαλλα ...Αν κάποιος το ξέρει να μας το πει να το δούμε.

      Διαγραφή
    2. Μήπως σου διέφυγε η πρόταση να βομβαρδίζουμε τις βάρκες ;

      Διαγραφή
    3. Μήπως σου διέφυγε η ιστορία της πατρίδας μας, που επαναλαμβάνεται χρόνια τώρα; ή μήπως σου διέφυγε απο το μυαλό
      20000 άστεγοι Ελληνες
      6000 αυτοκτονίες
      αρκετά Ελληνοπουλα που λιποθυμούν απο την ασιτία
      Μερικές χιλιάδες Ελληνες που δεν έχουν τα βασικά
      Επίσης ότι κανείς μέχρι τώρα δεν μιλά για το ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο, όταν μας έδωσαν μερικά εκ ευρώ ,ενώ μέχρι τώρα έχουμε ξοδέψει πάνω απο ένα δις .
      ή μήπως σου διέφυγε ότι κανείς δεν έχει πει πως και απο που θα σιτίζονται, υδροδοτούνται, ηλεκτροδοτούνται ;
      τα περι διατροφής μήπως ;
      ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
      τα περί μειονοτήτων;
      ιθαγένειας με το νέο αντιρατσιστικό νόμο;;
      Μήπως σου έχουν ξεφύγει αρκετά ;

      Εν πάση περιπτώση όποιο νιώθουν τόσο φιλάνθρωποι ώστε να κόπτονται για όλους τους ξένους γιατί δεν έδωσαν χείρα βοηθείας για τους Ελληνες τόσο καιρό ;;;
      Τέλος δε υπάρχει και η επιλογή όποιος θέλει ας πάρει μερικές εκατοντάδες στο σπιτι του δεν κατανοώ γιατι πρέπει όλοι να δεχτούμε κάτι για το οποίο ΔΕΝ ΕΡΩΤΗΘΗΚΑΜΕ ;

      Διαγραφή
    4. Ουδείς ξεχνά τα καμώματα της Ευρωμαφίας και των ενταύθα Γερμανοτσολιάδων, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα της συζήτησης.

      Οι βάρκες του Ερντογάν μπορούν να σταματήσουν και πώς ;

      Διαγραφή
    5. Νομίζω ότι απάντησα. Αν η απάντησή μου δεν ικανοποιεί ...
      Αν νομίζετε πως επειδή θα πάνε κάποιοι κουνώντας χαρτιά και ντιρεκτίβες ή συνθήκες και θα υποχωρήσουν οι ξένοι, τότε μάλλον κοιμάται ύπνο βαθύ.
      Απόδειξη αυτού πως η Συνθήκη Σένγκεν εξηγείται , καταλύεται είτε μερικώς είτε γενικώς κατα το δοκούν του καθενός κράτους...Τώρα απο κει και πέρα αν θέλουμε να λέμε για να λέμε , εντάξει μπορούμε να το αναλύουμε μήνες...Το ζήτημα είναι πως όλοι έχουν καλυμμένα τα νώτα τους εκτός , όπως πάντα, απο την Ελλάδα.

      Διαγραφή
    6. Εσύ μπορείς να απαντήσεις σε αυτό που ευθυς αμέσως θα σε ρωτήσω ή θα πεις οτι δεν είναι το ιδιο κτλ κτλ μπλα μπλα.

      Αν δηλαδή κάθε ημέρα 3 ή 4 μεγαλα επιβατικά αεροσκάφη (που συνολικά μεταφέρουν 1000 επιβάτες ημερησίως ή 365000 ετησιως) εισέρχονται χωρίς άδεια και σχέδιο πτήσης και χωρίς ταυτότητα στο FIR ενός κράτους εσύ τι θα πρότεινες; Να προσγειώνονται ελευθέρως στον μεγαλύτερο αερολιμένα ή κάθε άλλον αερολιμένα του προς παράδειγμα κράτους ;

      Και επειδή η μέχρι σημερα πρακτική αντιμετώπισης τετοιων γεγονότων είναι η αμεση κατάρριψη με γνωστά τα αποτελέσματα για την τυχη των επιβατών κτλ κτλ, γιατι κατι τέτοιο σε αυτή την περίπτωση θεωρείται επιβεβλημένο αλλά σε παρεμπόδιση και μόνο (προσοχη δεν μιλαμε με σκοπο τη βύθιση) των παρανόμων πλοιαρίων στη θάλασσα η μη παρεμπόδιση τους θεωρρείται υπόχρεωση μας; Εσεις τι λέτε για αυτό @dimitri

      Διαγραφή
    7. Όλα αυτά που γράφεις απλώς δεν γίνονται. Είναι φιλολογικές φαντασίες και συγκρούονται με όλο το φάσμα των νόμων και των κανόνων των διεθνών σχέσεων.

      Παραβλέπεις ότι η Ευρωμαφία, το μόνο που έκανε είναι να εξαναγκάσει το ψευτοκράτος των Σκοπιών να κλείσει τα σύνορα, κατά παράβαση όλων των διεθνών κανόνων (διάβασε τι έχει πεί ο ΟΗΕ), και σήμερα παζαρεύει με τον σκύλο των Αμερικάνων πόσα θα τον πληρώσει μήπως, ναι μήπως, σταματήσουν οι βάρκες με τους μετανάστες - πρόσφυγες.

      Σε μία δύο εβδομάδες θα έχουμε και μία πλήρη εικόνα του τι ακριβώς ΔΕΝ θα έχουν καταφέρει και τα Νατοικά πλοία, τα οποία ανέλαβαν μία αποστολή που δεν μπορεί να εκτελεσθεί.

      Κατάλαβε το. Όσο ο Τούρκος υλοποιεί το σχέδιο των Αμερικάνων για την διασπορά των μεταναστών - προσφύγων στην Ευρώπη και την πρόκληση του σχετικού χάους, το πρόβλημα δεν λύνεται κάνοντας κύμα κοντά στις βάρκες.

      Είναι ένα διεθνές γεωπολιτικό θέμα, απόρροια της εγκληματικής πολιτικής των νεοταξιτών εναντίον κυρίαρχων καρτών, και δεν λύνεται .... με την παραίτηση της Τασίας.

      Διαγραφή
    8. Δεν ξέρω αν το παίζεις χαζούλης πάντως ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι ότι το ΝΑΤΟ δεν ενδιαφέρεται να λύσει το προσφυγικό!

      Διαγραφή
    9. Το ΝΑΤΟ διά των ναυτικών δυνάμεων του, ανέλαβε επισήμως να "παρακολουθήσει την περιοχή και να συμβάλλει στον περιορισμό των ανεξέλεγκτων ροών προσφύγων - μεταναστών μέσω θαλάσσης στο Αιγαίο".

      Το αν τα καταφέρει ή όχι, θα μας το πεί το ίδιο το ΝΑΤΟ όταν θα κάνει τον απολογισμό του. Προσωπικώς βλέπω ΔΕΝ.

      Βεβαίως εσύ ο εξυπνούλης ήδη γνωρίζεις από τώρα το τι θα γίνει (ακούς το τούμπανο).

      Διαγραφή
  2. Εσύ συνεχίζεις να υποτιμάς την νοημοσύνη μας.
    Κάντε αυτό που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση την οποία εσύ έβριζες συνεχώς εδώ, καλυπτόμενος πίσω από την συριζαίϊκη κουκούλα σου.
    Βάζεις το λιμενικό να σπρώχνει τις βάρκες πίσω. Όσοι βυθίζονται τους σώζεις σε βάρκες και μετά τις βάρκες που μεταφέρουν τους ναυαγούς τις στέλνεις πάλι πίσω.
    Τους πρόσφυγες που δικαιούνται ασύλου και μπορείς να φιλοξενήσεις τους κρατάς. Τους λαθρομετανάστες τους βάζεις σε Αμυγδαλέζες (=χώροι φύλαξης κλειστού τύπου, όπως αυτοί που ηλιθιωδώς καταργήσατε)και αρχίζεις και τους απελαύνεις.
    Αλλά αυτά δεν μπορείτε να τα κάνετε εσείς γιατί είστε αρνησιπάτριδες.
    Μόνη μας ελπίδα να φύγετε μία ώρα αρχύτερα, για να μετριαστεί το μέγεθος της καταστροφής που προκαλέσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτε από όλες αυτές τις ανοησίες που αναφέρεις δεν έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση (που κριτικάριζα σε υπερθετικό βαθμό αλλά δεν έβριζα) γιατί πολύ απλά δεν μπορούσε να τα κάνει. Παρεπιπτόντως και πρός ενημέρωση σου η κάθε κυβέρνηση κάνει αυτά που της επιτρέπεται να κάνει, και όχι αυτά που θα ήθελε, ειδικώτερα μάλιστα στα διεθνή θέματα.

      Όσο δε για το Λιμενικό που σπρώχνει τις βάρκες πίσω, καλό για το Μίκυ Μάους, αλλά όχι για την πραγματικότητα.

      Επί της ουσίας ουδεμία σοβαρή πρόταση είδα, διότι απλώς δεν υπάρχει.

      Διαγραφή
    2. 1. ΟΡΙΣΕΤΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ "ΠΥΛΗ" ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. (ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ). ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΩΣ "ΠΥΛΗ" ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΜΙΚΡΟΝΗΣΟ ΧΩΡΙΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΓΓΥΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΩΣ ΚΟΡΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ή ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΝΗΣΟΥΣ. ΠΛΗΡΗΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΜΕ ΠΛΗΡΕΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ Ε.Δ.

      2. ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΝΗΣΟ-ΠΥΛΗ ΜΙΑ ΜΕΙΚΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΥΛΟΥ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ. (ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε)

      3. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΦΙΧΘΕΝΤΕΣ ΘΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΕ 3 ΚΛΕΙΣΤΑ (ΦΡΟΥΡΟΥΜΕΝΑ ΥΠ'ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ) ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΝΗΣΟΥ. Η ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ. ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΡΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΑ-ΠΑΙΔΙ(Α). ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΟΛΑ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙ(Α). ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.

      4. ΠΛΗΡΗΣ ΥΓΙΕΙΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ, ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ. ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

      5. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ (ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ) ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΙΚΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΥΛΟΥ. ΕΑΝ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΟΤΕ Ο ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ ΘΑ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ, ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΕΝΤΡΟ, (ΥΠ'ΕΥΘΥΝΗ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΥΠ'ΕΥΘΥΝΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε) ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ, ΠΑΛΙ ΥΠ'ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΕΑΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟΤΕ ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ (ΕΝ ΣΥΝΟΛΩ) ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

      6. ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ, Η ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ, ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΥΛΛΕΧΘΕΝΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ "ΝΑΥΑΓΟΙ" ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ.

      ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΟΛΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΑΚΡΥΒΡΕΧΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΩΝ ΕΝΘΕΝ ΚΙ ΕΚΕΙΘΕΝ. ΕΑΝ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΚΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΥΛΟΥ ΤΟΤΕ ΟΥΔΕΜΙΑ "ΠΥΛΗ" ΕΙΣΟΔΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.

      Διαγραφή
  3. Αυτο που που ανεφερε στην συνεντευξη του ο Σαββας, δηλαδη "η πιστοποίηση όλων να γίνεται στα ευρωπαϊκά προξενεία στη Τουρκία" ως σαφως αναφερεται και στην σχετικη συνθηκη της Γενευης και οχι στα νησια μας και μαλιστα με εποπτια Τουρκων χωροφυλακων, ηταν και παραμενει η σωστη λυση του προβληματος.

    Και αυτο ακριβως φοβοντουσαν ολοι στην ΕΕ οτι θα προτεινε η ελληνικη Κυβερνηση, αλλα ο κ. Τσιπρας προτιμησε να παραδοσει την χωρα μας στην Σμυρνη ανευ ορων, υποστηριζοντας οχι πλεον τα ελληνικα συμφεροντα, αλλα το παιγχνιδια και το προγραμμα της κ. Μερκελ και των Τουρκων, πραγμα που καταδικαζει την Ελλαδα πλεον σε χωρα προορισμου μεταναστων και οχι απλης διελευσεως των.

    Δυστυχως πολλοι απο εμας δεν εχουν συνειδητοποιησει τις συνεπειες της ανηκουστης αυτης πραξης του κ. Τσιπρα, που μεταβαλλει την χωρα μας σε συντομωτατο χρονικο διαστημα σε ισλαμικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μη αναγωρισμένη βάρκα ή αεροπλάνο που προσπαθεί να μπει παράνομα στη χώρα αναγνωρίζεται και αν δεν υπακούει σε εντολές βάλλεται.Αυτό σημαίνει σύνορα.Που ξέρουν οι κύριοι συνοριοφύλακες ότι δεν πρόκειται για κομμάντος ξένης δυνάμεως ή τζιχαντιστές ενδεδυμένους με ρούχα προσφύγων ?Δυστυχώς και ο ΣΥΡΙΖΑ που γουστάρει την κατάσταση και όλοι οι άλλοι που έχουν κυβερνήσει τη χώρα εδώ και δύο δεκαετίες και τουλάχιστον στα λόγια δεν θέλουν την κατάσταση αυτή ,δεν δέχονται την απλή αυτή λογική.Αυτό όμως που με προβληματίζει είναι η απραξία των ανθρώπων που φυλάνε τα σύνορα.Δεν ξέρουν αυτούς τους κανόνες εμπλοκής ?Δεν είναι τωρινό το φαινόμενο.Η Αθήνα από δεκαετιών έχει γίνει Ισλαμαμπάντ.Το Παρίσι Αλγέρι και πάει λέγοντας.Με την υπάρχουσα τεχνολογία ένα μη επανδρωμένο αεροπλάνο από τα Τζάμπο ή ένα τηλεξατευθυνόμενο πλοίο από το Μουστάκ αρκεί να περιπολεί τη Λέσβο.Όλα τα άλλα είναι παραμύθια της χαλιμάς.Αν δεν έχουν λεφτά ας βάλουμε δίσκο στην ενορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >>Ολα για ολα

      Για να λογικευτουμε λιγακι. Εδω προκειται για εγκληματικη κυβερνητικη πολιτικη και μας φταινε τωρα οι συνοριοφυλακες, οι οποιοι εχουν ρητες εντολες τι πρεπει να πραξουν και τι δεν πρεπει;

      Ο κ. Τσιπρας ειχε το ατου στα χερια του και το επαιξε τελειως απαραδεκταα και ανευ ορων και φταιν γιαυτο οι συνοριοφυλακες;;

      Διαγραφή
    2. Αν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος και ο Στυλιανός Παττακός είχαν πάρει από τους πολιτικούς την εντολή να ανοίξουν τα σύνορα δεν ξέρω κατά πόσο θα την εκτελούσαν.Την εντολή.Όχι τους πολιτικούς.
      Ο βασιλεύς της Ιορδανίας όταν έγινε πραξικόπημα και του έδωσε ένας ανώτερος αξιωματικός εντολή να φύγει από τη χώρα ,άνοιξε το γραφείο του έβγαλε ένα περίστροφο και τον εξετέλεσε.Η εντολή έμεινε στα χαρτιά.

      Διαγραφή
    3. κανονες εμπλοκης.....απεναντι σε αοπλους....ναυαγους...και γυναικοπαιδα...εχεις ξεφυγει εντελως.....καλυτερα να μην πιασεις οπλο στα χερια σου γιατι εισαι επικινδυνος...ΑΚΟΥ τον XENOKRATES ΚΑΙ Ειδημων ειναι ΚΑΙ καποια ηλικια εχει....αρα εχει δει κατι παραπανω απο σενα....

      Διαγραφή
    4. Η Σοβιετική Ενωση κατέρριψε νοτιοκορεατικό τζάμπο.Δεν νομίζω να είχε οπλα...
      Επίσης οι ΗΠΑ κατέρριψαν στον περσικό αεροσκάφος των περσικών αερογραμμών που εισήλθε σε περιοχή ασκήσεων της . Και τα δυο πολιτικά .Για να μη παμε στο αεροσκάφος ήλιος για το οποίο είχε δοθεί εντολη κατάρριψης το 2008 ... Τωρα ποιος και γιατι αφήνει ολόκληρα ιστιοπλοϊκά να δένουν στα λιμάνια !

      Διαγραφή
  5. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΙ .....ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΣΕ ΛΙΓΟ .ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ν.ΝΑΟΥΜ (ΤΘ-ΣΣΕ 1960)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΝΕΧΙΖΩ........Η ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ,ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ "ΑΞΙΖΟΥΝ" ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΑΣΦΑΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΑ 100 ΑΟΡΑΤΑ(STEALTH) ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ F-35 (ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ 2018) ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΙΝΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ "ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ" ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΑΣΥΠΗΓΕΙΑ.ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΕΔ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΑLΤΑΥ(AΡXEΣ 2017).ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΤΑ ΝΕΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΕΝΤΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ Τ-129 ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ "ΠΙΑΤΣΑ" ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ!!!,ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΟΞΕΥΘΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΟΛΙΓΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ,ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΤΥΠΟΥ CRUISE ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΕΙ,ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΥΡΟΒΟΛΑ,ΡΑΝΤΑΡΣ ,ΠΟΛΕΜΙΚΑ DRONES,ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΚΛΠ,ΚΛΠ.ΓΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ "ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ " ΚΑΙ "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ".ΓΙΑΥΤΟ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ,ΟΣΠΡΙΑ ΚΛΠ.ΠΟΥ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΡΙΣΗ.ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΣΠΑΣΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020 ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΚΡΑΤΙΔΙΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ , ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΣΠΟΡΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΓΝΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ.ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ -ΤΟ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ-ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΣΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΤΙ ΒΑΡΒΑΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΟ 1974 ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ 1453,ΤΟ 1897 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΤΟΥ 1922.ΓΙΑΥΤΟ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΕΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ, ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ....ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΕΙ !!!.ΚΑΛΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ,ΤΑ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΤΩΝ ΑΣΧΕΤΩΝ ,ΤΩΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΄ΚΛΠ.ΚΛΠ.ΚΛΠ.ΚΛΠ.ΚΛΠ.ΚΛΠ.ΚΛΠ.ΚΛΠ.ΚΛΠ.ΚΛΠ ΑΛΛΑ... ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ!!!ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.ΑΝΤΓΟΣ Ν.ΝΑΟΥΜ (ΤΘ-ΣΣΕ 1960) ΕΧΩΝ ΕΠΙ 24 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οσον αφορα το υποψη θεμα:
    α.Υπαρχει η οχι Σχεδιο προωθησης εκατομυριων Κυριως Μουσουλμανων στην Ευρωπη;
    β.Ποιος ο Σκοπος; Μηπως η αλλοιωση του πληθυσμου της Ευρωπης;
    γ.Υπηρχε η μπορει να υπαρξει Ελληνικη κυβερνηση που μπορει να σταματησει μονη της αυτες της ροες χωρις να βουλιαζει τις βαρκες και να πυροβολει τους λαθρομεταναστες;
    δ.Υπαρχει η οχι παλαιο Σχεδιο καποιου Αυστριακου διπλωματη(Φον......Καλεργη) για την ΕΕ και την αλλοιωση του πληθυσμου της;
    ε.Μηπως γνωριζεται ποσα εκατομυρια λατινοαμερικανοι περασαν στην Αμερικη που εχει συρματοπλεγματα τα τελειωτερα ηλεκτρονικα μεσα περιπολιες και μια ερημο να ακολουθει;
    Ως Απαντηση θα αναφερω συνεντευξη του Βυρωνα απολυδωρα πριν 10 ημερες που ορκιζοταν δημοσια οτι το 1996???Αμερικανος Αξιωματουχος τον ρωτησε πως θα αντιμετωπισουμε ως Ελλαδα τα κυματα λαθρομεταναστων που θα εισβαλουν(ηταν ως προεδρος διακοματικης επιτροπης).
    Αν συνεχισει η ιδια πολιτικη της ΕΕ(ευτυχως που εχει και Ελληνα επιτροπο),για μενα υπαρχει λυσει που θα πρεπει να γινει μετα απο κοινη αποφαση ολων των κομματων(δεν χωραει εδω πολιτικη εκμεταλευση) και ειναι η εξης:"μεταφορα σε μικρονησους με Ευρωπαικη χρηματοδοτηση για τις υποδομες μεχρι να αποφασισθει απο Παγκοσμιους πλεον φορεις(πχ ΟΗΕ) η οριστικη λυση".
    Η λυση ειναι εφαρμοσημη και παλαιοτερα δοκιμασμενη σε αλλες συνθηκες την εχω θεσει προ 3τιας σε διαφορους καθηγηταδες σεμιναριων επι του συγκεκριμενου θεματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η πατρίδα μας, είχε ξεκινήσει, αλλά ..... τα γνωστά, ακόμα στις καλένδες, τυχαίο;;;;;; (βλ. σχ. http://www.yen.gr/wide/yen.chtm?prnbr=34584)
    Εαν αυτό το σύστημα είχε παραδοθεί όταν έπρεπε, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ, ούτε την τραγική περίπτωση του ΣΑΜΑΙΝΑ, ούτε οι "αγαπητοί" γείτονες θα στέλνανε καραβιές απελπισμένων ανθρώπων. Απλά πράγματα, δεν χρειάζεται πολύ μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αξιότιμε Σάββα Καλεντερίδη, θέλω να σε ευχαριστήσω για την έγκυρη
    ενημέρωση σου.

    Πρίν απο λίγο επιβεβαιώθηκε η πληροφορία σου για την βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, την ευθήνη την ανέλαβε η »ΤΑΚ« που ταυτόχρονα δήλωσε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες επιθέσεις μέχρι να πέσει το δικτατορικό καθεστός στην Τουρκία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΗΣΤΕ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ,ΠΟΥ ΜΑΛΛΙΑΣΕ Η ΓΛΏΣΣΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1966-1968 ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΠΑΘΑΜΕ.Ο ΑΤΤΙΛΑΣ ΕΡΙΝΑΙ ΠΡΟ ΥΤΩΝ Π[ΥΛΩΝ .ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ .ΑΝΤΓΟΣ Ν.ΝΑΟΥΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για να λυθεί το πρόβλημα κατ΄ αρχην πρέπει να απομονωθούν οι κάποιοι ελάχιστοι που ενώ υποκρίνονται ότι είναι έλληνες (γιατι αυτό τους συμφέρει) στην πραγματικότητα δρουν για λογαριασμό ξενων συμφερόντων, χωρίς φυσικά να αποκλειονται και οι λεγόμενοι "χρησιμοι ηλίθιοι" που αναμεταδίδουν αυτά τα ίδια υποπτα συμφέροντα. Έτσι λοιπόν οι λύσεις βρίσκονται κατά σειρά....

    1. Περιορισμός των υποπτων ΜΚΟ και ανάσχεση των υποπτων ξένων συμφερόντων κρατών ή συμμοριών (δουλεμπόρων κτλ) που λειτουργουν σαν πεμπτοφαλαγγίτες και δυσκολεύουν την δρομολόγηση λύσεων.
    2. Υποδοχή των προσφύγων που πραγματικά δικαιούνται προστασίας από αυστηρά ελεγχομενες διελευσεις στον Έβρο (ίσως παραπλευρως των επίσημων τελωνείων).
    3. Παρεμπόδιση των παράνομων ροών να εισέλθουν από τη θάλασσα στην επικράτεια μας.
    4. Για όσους εισέρχονται από τη θάλασσα (αδικαιολογήτως πλέον) δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης κατά προτίμηση σε ακατοίκητα μεγάλα νησιά όπου οι πιθανότητες διάχυσης είναι μηδενικές και οπου εκεί οι καθε λογής παράνομοι κρατούνται μέχρι να απελαθούν.

    Συνεπως: Διαμόρφωση νοοτροπίας οτι κάποια στιγμή πρέπει να προστατευτουμε - Επίσημη υποδοχή των προσφύγων από διόδους ξηράς πλήρως ελεγχόμενες. Αυστηροποίηση για τους παράνομως εισελθόντες με φυλασσόμενη κράτηση και απέλαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε Καλεντερίδη ξαναγράφω εδώ την βέλτιση λύση επικεντρωνοντας μονο στους πρόσφυγες ενω η πιο ολοκληρωμένη προταση που έχω είναι ακριβως απο πάνω.

    Πρέπει άμεσα να ξεκινήσουμε την Υποδοχή των προσφύγων που πραγματικά δικαιούνται προστασίας από αυστηρά ελεγχομενες διελευσεις στον Έβρο (ίσως παραπλευρως των επίσημων τελωνείων). Και αυτό να το κάνουμε γνωστό ώστε να το μάθουν οι προσφυγες.

    Δηλαδή: Να προστατεύσουμε περισσότερο ισχυροποιώντας τον φράχτη κτλ και γενικά τον Έβρο από τις παράνομες εισροές και παράλληλα να προχωρήσουμε άμεσα σε ενδελεχή υποδοχή των όσων δικαιούνται προστασία.

    Αν προχωρήσουμε γρήγορα σε αυτή την κατεύθυνση σε 1 μήνα το πολύ θα είμαστε τουλάχιστον έτοιμοι να τα εφαρμόσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανείς από αυτούς δεν δικαιούτε προστασία. Είναι ένα ψέμα και σφάλμα παλαιώτερων γενεών που οφείλουμε να διορθώσουμε και όχι να εκδηλώσουμε απαθώς.

      Διαγραφή
    2. Σύμφωνοι με αυτά γράψατα αλλά αυτό που λέτε παραμένουν το ευκταίο. Επειδή όμως με το πολιτικό προσωπικό που διάθετει και κυβερνάται η χώρα κατι τέτοιο ανήκει στη σφαίρα των ακατανόμαστων, κάτι πρέπει να βρούμε και εμεις εφικτό ώστε σαν έθνος να μην εξαϋλωθούμε.

      Πιστεύω ότι η πρόταση που εκανα πιο πάνω μεταφέρει το πρόβλημα σε ένα πολύ πιο ελεγχόμενο από εμας περιβάλλον.

      Διαγραφή
  13. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

    ΑΚΥΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΑΥΤΗ ΛΟΓΩ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

    Είναι άκυρη η συνθήκη και όλες οι συνθήκες οι οποίες δεν λαμβάνουν υπ' όψιν την ιδιαιτερότητα των πολιτισμικών, πολιτιστικών και καθημερινών αρχιτεκτονικών δομών της πραγματικότητας αλλά περισσότερο την ψυχοπνευματονοητική δομή των γηγενών του πλαισίου στο οποίο εφαρμόζετε η πολιτική πράξη.

    Είναι άκυρο και παράνομο αυτό που γίνετε σήμερα, και ο ΟΗΕ όφειλε να εφαρμόσει με τα αρμόδια μέτρα έγκαιρα την αποτροπή του φαινομένου, για την προστασία των γηγενών και αποτροπή από την μίξει πολιτισμικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών με ασύμβατες αρχιτεκτονικές δομές.

    Το προσφυγικό όπως εκδηλώνεται σήμερα στην Ευρώπη είναι απόλυτα και καθολικά παράνομο με κακουργηματικό εγκληματικό χαρακτήρα, και οφείλουν οι Ευρωπαϊκοί λαοί την ενδεδειγμένη προσαρμοστικότητα σύμφωνα με τους όρους της δημοκρατίας, της φύσης και του ανθρώπινου προσώπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν θα γράψω πολλά, λίγα που όμως θα δείξουν ότι η Ιωάννα Γαϊτάνη έχει τα λογικά της απόλυτα χαμένα. Έπειτα ο καθένας ας ψάξει τι γίνετε. Εγώ πάντως γνωρίζω πως η γυναίκα είναι τελείως μα τελείως τρελή, και η πραγματική δημοκρατία ξέρει να προστατεύει τον λαό της ώστε να φροντίσει η τρέλα της γυναίκας αυτής ποτέ να μην γίνει αφορμή να τυραννηθεί ο ελληνικός λαός. Διότι η ακαταλληλότητα της είναι από την ίδια εκπφρασμένη και εναργώς δηλωμένη. Στην ζωή της είναι ελεύθερη, δηλαδή, να αποφασίζει και να οργανώνει όπως ακριβώς η ίδια θέλει, γιατί η δημοκρατία θέλει καταρχήν να προστατέψει τον λαό, και αυτό θα γίνει θέτοντας εκείνες τις δεικλίδες που δεν θα επιτρέψουν ποτέ αυτό το πρόσωπο να αναρριχηθεί σε θέσεις επιρροής πάνω στο σώμα της κοινωνίας με την βουλευτική πολιτική ιδιότητα ή άλλην, είτε με την εφαρμογή άμεσων πολιτικών επεμβάσεων είτε όσα η ιεράρχηση δείξει πως απαιτείτε κάποια μέριμνα. Πάμε να δούμε λοιπόν τι γίνετε.

    Λέει η Ιωάννα Γαϊτάνη:

    «Το ψέμα και η αντιστροφή της πραγματικότητας αποτελούν παράδοση για τα στελέχη της ακροδεξιάς και της δεξιάς. Η επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και εμού από πλευράς Νέας Δημοκρατίας το επιβεβαιώνει. Το επιβεβαιώνει, η υποτιμητική εκ μέρους τους αναφορά στις διαδηλώσεις υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας των λαών, όπου συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ»

    Προσέξτε που μιλάει για συνεργασία των λαών και μάλιστα αναφέρει και την διεκδίκηση του ιδανικού της περί συνεργασίας λαών δια των διαδηλώσεων.

    Ταυτόχρονα, για να καταλάβεται ποια σημασία έχουν για τους ίδιους τα λόγια και οι θέσεις τους, και με ποιον τρόπο τα καταλαβαίνουν αυτά για τα οποία μιλάνε και τι βαθμό συνειδητότητας έχουν για αυτά που αναφέρουν, παράλληλα με την αντίληψη περί συνεργασίας λαών διεκδικεί επίσης και, δείτε παρακάτω:

    Οι πολιτικοί υπηρέτες των τραπεζιτών μάς έχουν κατηγορήσει συχνά επειδή απαιτούμε μειώσεις στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. που σημαίνει πως πριν εξασφαλίσει συνθήκες και περιβάλλον κατάλληλο και αρμόδιο από την συνεργασία μεταξύ των συγκεκριμένων κρατών τα οποία πλέον δεν θα είναι στην φύση τους να με οδηγούν σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς, η κυρία αυτή αντιλαμβάνεται και ενεργεί ακριβώς ως να διαχειρίστηκε ήδη και να υλοποίησε ήδη τις συνθήκες πάνω στο σωμα της πραγματικότητας, έστω ακόμη και ως σχεδιαστικό προτσές όπου εκδηλώθηκαν όψεις αδιόρατες πριν, έτσι ώστε να φροντίσουμε να γνωρίζουμε ποιες μέριμνες καλούνται, για όλα όσα είναι ενδεδειγμένα των περιστάσεων. Θέλω να πω όταν έχεις κάποιο θέμα και αναπτύσεις την εφαρμογή του στο τραπέζι πάνω για να δεις τι γίνετε πριν το εγκαταστήσεις μέσα στην κοινωνία. Αυτό βέβαια όπως η εμπειρία διδάσκει είναι άγνωστη αρχή, άγνωστη συνθήκη, μη χρήσιμη και αναγκαία για την ομάδα Τσίπρα, για το λόγο αυτό να ετοιμάζεστε για το τέλος μας, και όπως εμένα με ψηλά το κεφάλι να περιμένω, να περάσουμε όλοι μαζί μια παρέα στον αφανισμό μας.

      Αφού εμείς άλλα πράγματα διαπιστώνουμε από το προϊόν που αυτή η οντότητα με το όνομα Ιωάννα Γαϊτάνη εκδηλώνει, και όχι όσα έχει η ίδια ως πεποιθήσεις.

      Αυτό ακριβώς σήμερα εκφράζεται και εφαρμόζεται πρακτικά πάνω και μέσα στο σώμα της κοινωνίας από την ομάδα Τσίπρα. Η απόλυτη αυθαιρεσία και παράνοια. Σήμερα ζούμε σε συνθήκες ακραίας τυραννικής δικτατορίας αλλά εμείς νομίζουμε πως είμαστε εντός των πλαισίων της δημοκρατίας. Όμως η δημοκρατία ουδέποτε σφάλλει στην πολιτική πράξη από την σύλληψη έως πρακτική εφαρμογή μέσα και πάνω στο πλαίσιο της, την κοινωνία δηλαδή.

      Κάντε ένα πολύ πρόχειρο πείραμα, και πείτε πως σας έβαλαν κυβερνήτη, και επειδή μια ιδέα σας φένετε όμορφη, όπως μειώσεις στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, δίχως μέριμνα και μόνο επειδή εκφράζεται από αυτό η ειρήνη, η φιλία μεταξύ κρατών κ.λ.π., κ.λ.π., και κάθε αγαθό και πολιτιστικό και ανθρώπινο, δίνετε εντολή αύριο άμεσα να ληφθούν και να εκτελεστούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την επίτευξη του στόχου.

      Και από την άλλη βάλτε κάτω στο τραπέζι τον στόχο και τον παράγοντα τουρκία σε αλληλεπεριχώρηση. Κάτι θα εμφανιστεί δεν μπορεί να μην βγει κάτι.

      Αυτά όμως είναι στην σφαίρα του φανταστικού για την αριστερά. Το έδειξε άλλωστε η ιστορία, από κατάργηση μνημονίου, και τόσα άλλα που αργότερα μας έδειξαν πως όχι μόνο δεν επεξεργάστηκε τίποτε κάτω στο τραπέζι αλλά ήταν πολύ ξεκάθαρα στα δικά μου μάτια οι πεποιθήσεις και αντιλήψεις των αριστερών για τα κοινωνικά δρώμενα δίχως απολύτως καμία μέριμνα που απορρέει από τη φύση του πολιτικού όντος. Η δημοκρατία όμως αμέσως μόλις διαπίστωνε το φαινόμενο άμεσα θα το σταματούσε για να λάβει τις αρμόδιες φροντίδες και μέριμνες να μην επαναληφθεί ξανά τέτοιου είδους σφάλμα αφού λογικό είναι πως από το σφάλμα μόνο ζημία πρέπει να περιμένεις. Όμως δεν έχουμε δημοκρατία και για αυτό όλα κυλάνε λες και η ομαλότητα πρυτανεύει ενώ συμβαίνει το αντίθετο.

      Όσο γιατί η πολιτική τάξη δεν αντιδράει μπροστά στην κατάλυση της δημοκρατίας που συντελείτε στην πράξη, και συμμετέχουν απαθώς, είναι διότι και οι ίδιοι την ίδια αντίληψη και συνείδηση έχουν στην διάθεση τους για την φύση της δημοκρατίας και για αυτό το λόγο είναι αδιόρατες οι όψεις που εκδηλώνονται αλλά είναι ασύμβατες στην πραγματικότητα που πιστεύουμε πως συμμετέχουμε.

      Η δημοκρατία ποτέ δεν σφάλλει στην πολιτική πράξη. Είναι η φύση της αυτή που αποκλείει το σφάλμα.

      Κανείς όμως δεν θέλει να το καταλάβει και να πει τώρα φρένο.

      Διαγραφή
  15. Μια απάντηση για αυτόν τον Dimitri που λέει για "Μικι Μαους" πως γίνονται τα pushbacks χωρίς "να βομβαρδίζουμε τις βάρκες" ή "να τους πνίγουμε" που λένε άλλοι και τσιμπάνε και τους πιστεύουν αγαθοί κατα τα άλλα άνθρωποι

    Είναι πράγματα που ένα κράτος τα κάνει αλλά δεν τα λέει δημόσια πως τα κάνει - όπως και πολλά άλλα... - και αυτό εκμεταλλεύονται οι συριζαίοι που τα κατάργησαν να κοροιδεύουν τον κόσμο.
    -
    Πρόσφατο είναι από το τουρκικό Λιμενικό
    Στους οποίους πέσαμε στα 4 και μεις και η Ευρώπη, για να τα κάνουν αυτοί αντί για μας, και βασιζόμαστε και σε αυτό, έχει και η κοροιδία τα όριά της...
    __

    The migrants accused coast guards of attacking them, but Turkey says the coast guards were trying to stop the boat without harming the occupants.

    https://www.youtube.com/watch?v=4rYGkxd8hqs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. psaranto
      κάποιοι έχουν αναλάβει ερογλαβικά το έργο της καταστροφής της πατρίδας μας.

      Διαγραφή
    2. >The migrants accused ...<
      Αν δεις για πόσα πράγματα έχουν κατηγορήσει οι λαθρομετανάστες τις δικές μας λιμενικές αρχές, και μάλιστα προκάλεσαν επιπλήξεις των αρμοδίων (sic), θα τραβάς τα μαλλιά σου.

      Διαγραφή
    3. Οι απωθήσεις είναι θεωρητικό κατασκεύασμα (όπως λέμε Μικυ Μάους), ουδέποτε έγιναν εκ μέρους μας, και ειδικά τώρα δεν μπορούν να γίνουν που μας παρακολουθούν όλοι.

      Όταν στο επιχειρησιακό σχέδιο του ΝΑΤΟ ρητά αναφέρεται ότι δεν θα ασκείται βία στα πλεούμενα, θα την κάνει το Λιμενικό μας κοιτάζοντας από την άλλη και σφυρίζοντας αδιάφορα ; Έλεος.

      Όλα τα υπόλοιπα είναι παραμύθια για αφελείς.

      Ο εργολάβος.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.