8/3/16

Σε πεδίο εφαρμογής του Plan B της Ε.Ε. και της Τουρκίας μετατρέπεται η Ελλάδα


Σε πεδίο εφαρμογής του PLAN B της Ε.Ε. και της Τουρκίας, μετατρέπεται η Ελλάδα. Χωρίς συμφωνία αποτελεσματικής συνεργασίας Ε.Ε.-Τουρκίας, με αναβολή των οριστικών αποφάσεων για το επόμενο δεκαήμερο, με τις απαιτήσεις της Άγκυρας να συναγωνίζονται την αντιπροσφυγική στάση πολλών ευρωπαίων εταίρων, η χώρα μας μένει με κλειστά τα βόρεια σύνορά της, ανοικτά τα ανατολικά θαλάσσια σύνορα και με καταυλισμούς και χώρους φιλοξενίας χιλιάδων ανθρώπων, για την τύχη των οποίων δεν μπορεί ακόμη να αποφασίσει κανείς.
Όλα όσα συνέβησαν χθες στις Βρυξέλλες αντανακλούν τα μεγάλα αδιέξοδα της Ε.Ε., τα οποία προς το παρόν πληρώνει σε μεγάλο βαθμό η χώρα μας.
Η Τουρκία έπαιξε και πάλι το γνωστό παιγνίδι του «όλα η τίποτα» απέναντι σε μια αποδυναμωμένη, φοβισμένη και διασπασμένη ευρωπαϊκή ηγεσία, η οποία εμφανίστηκε έτοιμη να προσφέρει ό,τι απαιτούσε ο απεσταλμένος του Ερντογάν, αρκεί το αντάλλαγμα να αφορούσε… κάποιον άλλο εταίρο.
Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η Σύνοδος Ε.Ε.-Τουρκίας ήταν προφανές ότι η Άγκυρα θα έπαιζε σκληρό παιγνίδι, γνωρίζοντας ότι κάθε επιλογή που έχει η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό, που λειτουργεί διαλυτικά για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, εξαρτιόταν απολύτως από την δική της συμβολή.


για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. η γελοιογραφία που συνοδεύει το άρθρο είναι πραγματικά όλο το ζουμί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.