25/4/19

Ζημιές μυστήριο για τον ΔΕΔΔΗΕ το 2018 – Ο ρόλος της πρόβλεψης 58 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις προσωπικού

Το ποσό των 58 εκατ. ευρώ καλύπτει την αποχώρηση σχεδόν των μισών εργαζομένων του Διαχειριστή, κάτι που προφανώς δεν συνέβη πέρυσι
Εξίσου αρνητικά με αυτά της μητρικής εταιρίας είναι τα οικονομικά αποτελέσματα του ΔΕΔΔΗΕ, δηλαδή της κατά 100% θυγατρικής της ΔΕΗ που διαχειρίζεται το δίκτυο μέσης και χαμηλής τάσης.
Όπως προκύπτει από τα βασικά στοιχεία του ισολογισμού του ΔΕΔΔΗΕ όπως αυτά ανακοινώθηκαν μαζί με τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ, το 2018 οι ζημίες μετά από φόρους ανήλθαν σε 21,9 εκατ. ευρώ έναντι καθαρών κερδών 26,9 εκατ. ευρώ το 2017.
Και είναι πράγματι αξιοπερίεργο να παρουσιάζει ζημίες μια εταιρία που έχει σταθερά έσοδα προσδιορισμένα με βάση τα κόστη λειτουργίας της από τη ΡΑΕ.
Είτε τα κόστη δεν έχουν μετρηθεί καλά είτε κάτι πάει στραβά σε ότι αφορά στη διαχείριση της εταιρίας.
Βεβαίως ο κύκλος εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ το 2018 ήταν μειωμένος κατά 3,3% σε σχέση με το 2017 και διαμορφώθηκε σε 734,2 εκατ. ευρώ έναντι  759,2 εκατ. ευρώ.
Μειωμένες ήταν επίσης οι λειτουργικές δαπάνες του Διαχειριστή του Δικτύου κατά 4,4% και διαμορφώθηκαν σε 683,5 εκατ. ευρώ έναντι 715,1 εκατ. ευρώ το 2017.
Το κονδύλι που φαίνεται ότι επιβαρύνει τα EBITDA είναι η πρόβλεψη αποζημιώσεων προσωπικού ύψους 58,1 εκατ. ευρώ.
Για τη συνέχεια bankingNews

1 σχόλιο:

  1. Οι τραπεζες ειχαν ολα τα ετη ...τοσα ..μαξιλαρια.....που παιζουν μαξιλαροπολεμο...Δεν εχει αδικο.για.τις ζημιες.Αλλα ....κοψε κατι βρε φιλε...Δωσαμε 250 δις....σε αερα κλοπων...και αλλα τοσα στο μελλον...και τι λες εδω ??? Εισαι αστειος....σε πηρε ο ...
    Πονος για την ...ΔΕΗ ??? Για τις τραπεζες πηρες ....παυσιπονο ??? Πολυ αστειος κιολας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.