13/4/19

Προσφυγικό: Τα μαθήματα ελληνικών χάθηκαν στη μετάφραση

Ηταν Ιανουάριος του 2018, όταν ο τότε υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δημοσιοποίησαν επισήμως την έναρξη του προγράμματος Γλώσσας και Πολιτισμού για πρόσφυγες και μετανάστες. Οπως είχε ανακοινωθεί τότε, συνολικά 5.000 άτομα άνω των 16 ετών θα μάθαιναν ελληνικά μέσω ταχύρρυθμων μαθημάτων γλώσσας αλλά και Αρχών Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, «ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη προσαρμογή τους στην ελληνική πραγματικότητα αλλά και στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι». Ενάμιση χρόνο μετά, το πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικών για πρόσφυγες άνω των 16 ετών δεν έχει καν ξεκινήσει. Στους αναγνωρισμένους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν τους παρέχεται η δυνατότητα να μάθουν τη γλώσσα της χώρας στην οποία είναι υποχρεωμένοι να ζήσουν και να εργαστούν, αλλά συχνά ζουν σε ξενοδοχεία και δομές φιλοξενίας μακριά από αστικά κέντρα όπου ανθρωπιστικές οργανώσεις και ΜΚΟ παραδίδουν μαθήματα ελληνικών.

Για τη συνέχεια Kathimerini

1 σχόλιο:

  1. ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ*
    Η προϊούσα ισλαμοποίηση της Ελλάδας
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 21.02.2016

    ...

    Η παλαιά δήλωση του εκλιπόντος προέδρου Οζάλ «δεν χρειάζεται πόλεμος με την Ελλάδα για την εκ νέου κατάκτησή της, απλώς μόνο η βαθμιαία αποστολή εκεί 3-4 εκατομμυρίων φανατικών μουσουλμάνων» γίνεται σήμερα πράξη από τον πρόεδρο Ερντογάν. Η στρατηγική αυτή είναι γνωστή και διατυπώθηκε με σαφήνεια στο βιβλίο «Τέχνη του πολέμου» του Σουν Τζου: «Η μεγαλύτερη τέχνη στον πόλεμο είναι να υποτάξεις τον εχθρό χωρίς μάχη». Αυτό πράττει και η Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα με πολιορκητικό κλοιό την παράνομη μετανάστευση, αφού 2.563.000 πρόσφυγες αναμένουν εντολή προώθησης. Και έχει το θράσος ο Ερντογάν να απειλεί και να λέει «αν έως τώρα είχατε έναν Αϊλάν, σε λίγο θα έχετε 10.000-15.000 πνιγμένους Αϊλάν».

    Επιβάλλεται η Ελλάδα να ακολουθήσει επιθετική πολιτική έναντι της Ε.Ε. και να απαιτήσει τα κέντρα υποδοχής να γίνουν στην Τουρκία και από εκεί να γίνεται η προώθησή τους στις χώρες τελικού προορισμού ...

    ...

    * Ο κ. Φραγκούλης Φράγκος είναι επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ, πρώην υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Αμυνας.

    http://www.kathimerini.gr/850302/opinion/epikairothta/politikh/h-proioysa-islamopoihsh-ths-elladas

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.