4/4/19

Προσβλητική απάντηση της Τουρκίας σε ΗΠΑ: Η Ουάσιγκτον να επιλέξει αν θα μείνει σύμμαχος ή θα ενώσει τις δυνάμεις της με τρομοκράτες

Απάντηση Τουρκίας σε ΗΠΑ: Η Ουάσιγκτον να επιλέξει αν θα μείνει σύμμαχος ή θα ενώσει τις δυνάμεις της με τρομοκράτες
Η Άγκυρα απάντησε άμεσα στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ M. Pence που κάλεσε νωρίτερα την Τουρκία "να επιλέξει" αν θα παραμείνει σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, εντείνοντας τις πιέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης για να μην προχωρήσει στην αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S 400.
Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Fuat Oktay ανήρτησε μια δική του προειδοποίηση στο Twitter: "Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να επιλέξουν. 
Θέλουν να παραμείνουν σύμμαχος της Τουρκίας ή θα διακινδυνεύσουν τη φιλία μας ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τρομοκράτες για να υπονομεύσουν την άμυνα του συμμάχου τους στο ΝΑΤΟ εναντίον των εχθρών του;" έγραψε ο Οκτάι.Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει κατ' επανάληψη ότι η αγορά των S-400 θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιβολή κυρώσεων ενώ αυτήν την εβδομάδα σταμάτησαν την παράδοση εξοπλισμού για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 στην Τουρκία.

www.bankingnews.gr

5 σχόλια:

  1. Τόσα χρόνια η Τουρκία ήταν το αγαπημένο παιδί των αμερικανών και δεν της χαλούσαν χατίρι. Επόμενο είναι, σαν τα κακομαθημένα παιδιά, να εκτραχηνθεί, να το παίζει "δύναμη" και να προσπαθεί να επιβάλει τις απόψεις της. Με όλα τούτα ο κόμπος έφτασε στο χτένι και περιμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις. Δεν είναι λίγο ένας αρχιτρομοκράτης, σύμμαχος του ISIS, να κατηγορει άλλους ως τρομοκράτες. Είναι τόσο ηλήθιοι οι αμερικάνοι; Θα το δούμε στη συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αισώπου Μύθοι
    Γεωργός και όφις

    Γεωργοῦ παῖδα ὄφις ἑρπύσας ἀπέκτεινεν. Ὁ δὲ ἐπὶ τούτῳ δεινοπαθήσας πέλεκυν ἀνέλαβε καὶ παραγενόμενος εἰς τὸν φωλεὸν αὐτοῦ εἱστήκει παρατηρούμενος, ὅπως, ἂν ἐξίῃ, εὐθέως αὐτὸν πατάξῃ. Παρακύψαντος δὲ τοῦ ὄφεως, κατενεγκὼν τὸν πέλεκυν, τοῦ μὲν διήμαρτε, τὴν δὲ παρακειμένην πέτραν διέκοψεν. Εὐλαβηθεὶς δὲ ὕστερον παρεκάλει αὐτὸν ὅπως αὐτῷ διαλλαγῇ. Ὁ δὲ εἶπεν· " Ἀλλ' οὔτε ἐγὼ δύναμαί σοι εὐνοῆσαι, ὁρῶν τὴν κεχαραγμένην πέτραν, οὔτε σὺ ἐμοὶ ἀποβλέπων εἰς τὸν τοῦ παιδὸς τάφον."

    Ὁ λόγος δηλοῖ ὅτι αἱ μεγάλαι ἔχθραι οὐ ῥᾳδίως τὰς καταλλαγὰς ἔχουσι.

    Ο μύθος δηλώνει πως οι μεγάλες έχθρες, δεν καταλήγουν εύκολα σε συμφιλίωση.

    Συμπέρασμα. Οι Ισλαμιστές δεν θα συγχωρήσουν εύκολα την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 (των δυτικόφιλων Γκιουλενιστών προφανώς κατευθυνόμενο από την Δύση), ούτε η Δύση την προσέγγιση της Τουρκίας με την Ρωσσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διλήμματα ἐπιλογῆς θέτει ὁ ἰσχυρότερος ἤ ὁ ἐν δικαίῳ εὑρισκόμενος, στόν πιό ἀδύναμο ἤ στόν ἐν ἀδίκῳ εὑρισκόμενο.
    Ἀκόμη, ὁ ἐν δικαίῳ εὑρισκόμενος δικαιοῦται νά θέσῃ, ἐξαιρετικῶς, σοβαρά διλήμματα ἐπιλογῆς ἀκόμη καί στόν πολύ ἰσχυρότερό του.
    Ἀντιθέτως, ὁ πιό ἀδύναμος καί ἐν ἀδίκῳ εὑρισκόμενος, δέν δικαιοῦται ποτέ νά θέτῃ διλήμματα ἐπιλογῆς στόν ἐν δικαίῳ εὑρισκόμενο ἰσχυρότερό του.

    Οὔτε ἰσχυρότερη τῶν ΗΠΑ εἶναι ἡ Τουρκία, οὔτε ἐν δικαίῳ στό θέμα τῶν Κούρδων. Παρεφρόνησε ἄν νομίζῃ ὅτι εἶναι, εἴτε τό ἕνα, εἴτε τό ἄλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ὁ αντιπρόεδρος της Τουρκίας Fuat Oktay .... στο Twitter: "Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να επιλέξουν. Θέλουν να παραμείνουν σύμμαχος της Τουρκίας ή θα διακινδυνεύσουν τη φιλία μας ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τρομοκράτες για να υπονομεύσουν την άμυνα του συμμάχου τους στο ΝΑΤΟ εναντίον των εχθρών του;"

    Ἀπό πότε τό ΝΑΤΟ προστατεύει τήν Τουρκία ἀπό τούς Κούρδους στό ἐσωτερικό της ἤ στό ἐξωτερικό της;
    Γιά τί ἀκριβῶς εἶναι ἕτοιμη ἡ Τουρκία, ἤ πῶς θά μπλοφάρῃ, στήν περίπτωση πού οἱ ΗΠΑ δέν... διαλέξουν "σωστά";
    Ἔχει τήν ἀντικειμενική δυνατότητα πλέον, καθώς καί τήν ἱκανότητα, νά χρησιμοποιήσῃ ἡ Τουρκία τήν Ρωσία ἔτι περαιτέρω;
    Ποιές ἀκριβῶς εἶναι οἱ προσωπικές φιλοδοξίες τοῦ ἀντιπροέδρου τῆς Τουρκίας Fuat Oktay;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και η Ελλάδα για μια χούφτα πετρελαιοδολαλια συνδραμη τους τρομοκράτες, συμμαχωσυμμ με ΗΠΑ και Ισραηλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.