25/4/19

Οι Ουιγούροι στον... γύψο!


Της Κατερίνας Οικονομάκου
«Χρειάστηκε να περάσουν μόλις τέσσερις ημέρες στην Κασγκάρ, στην Κίνα, προτού η μυστική αστυνομία αποκτήσει πρόσβαση στα όνειρά μου. Μακάρι να μπορούσα να πω ότι γίνομαι υπερβολικός, αλλά όταν σε ακολουθούν όλες τις ώρες της ημέρας, σε κάθε βήμα σου, είναι πολύ δύσκολο να μην αρχίσεις να τους βλέπεις και στα όνειρά σου». Με αυτή τη φράση αρχίζει την αφήγησή του ο συντάκτης των «New York Times», Πολ Μόζουρ, επιστρέφοντας από μια δημοσιογραφική αποστολή στην Κίνα. Ο Μόζουρ είχε πάει στην πόλη για να ερευνήσει με ποιους τρόπους χρησιμοποιούν οι κινεζικές αρχές την τεχνολογία για να θέσουν υπό τον απόλυτο, ασφυκτικό έλεγχό τους τον πληθυσμό στην επαρχία της Σιντζιάγκ, στα δυτικά της χώρας. 


για τη συνέχεια Liberal

4 σχόλια:

  1. Καλέ μου ΑντΠικ, νομίζω πως πρέπει κάποτε να συνενοηθείς με τον εαυτό σου και να τα βρείτε. Δεν γίνεται με το δεξί (ή αριστερό;) χέρι να μας στέλνεις να ακούσουμε τα όσα
    σχεδόν σωστά λέει ο Θεοδωράκος, για την ανάγκη να ζωντανέψουμε την ψόφια θωράκισή μας απέναντι στην ορμητική Τουρκία, και με το άλλο χέρι να μας ξαναστέλνεις (με το τραίνο του ιμπεριαλιστικού Liberal)΄, συντροφιά με την Οικονομάκου και ίσως και με πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ, να βοηθήσουμε στην επιχείρηση ξεσηκώματος των Τουρκογενών Ουιγούρων εναντίον της Κίνας. Δηλαδή να βοηθάς -εν αγνοία σου βέβαια- μια παλαιά επεκτατική επιχείρηση του νεο-Οθωμανισμού, που εξελίσσεται παράλληλα με αυτήν της Θράκης.
    Πρόσεχε αυτήν την αδυναμία σου για το Λίμπεραλ. Σε παρασύρει σε παγίδες, σε χωράφια έξω από τον χάρτη της εποπτείας σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ιστορία με τους Ουϊγούρους είναι πολύ παλιά.

      Κρατάει από την εποχή της αλήστου μνήμης Σοβιετικής Ενώσεως, όταν με την φυλετική και θρησκευτική (οι Ουϊγούτοι είναι Μωαμεθανοί) διαφορά των Κινέζων από αυτούς, η Σοβ. Ενωση δημιουργούσε προβλήματα στην Κίνα του Μαο τσε Ντονγκ!

      Τώρα, άρχισε και η Τουρκία -, ίσως ίσως κατά τις επιθυμίες των ΗΠΑ που θα ήθελαν να δημιουργούν εστίες προβλημάτων στην σημερινή Κίνα, όπως οι ντόπιες υπηρεσίες τους κάνουν στους Έλληνες συμμάχους των ΗΠΑ σε δύο πολέμους, - να ανακατεύεαι με αυτά τα θέματα

      Φαίνεται όμως ότι την Τουρκία την πήρε.... μάλλον η μεγάλη φόρα, διότι άλλο ΗΠΑ και άλλο Τουρκία!

      Είναι προφανές, πως το εν λόγω Ιστολόγιο, - το οποίο είναι ακραιφνώς αντισυραιζαϊκό -, θέλησε να καλύψει ένα ενδιαφέρον θέμα.

      Ευμένης Καρδιανός

      Υ.Σ. Δεν πάνε στο διάολο οι Ουϊγούροι, την στιγμή που η δική μας ΔΕΗ κοντεύει να τα τινάξει και δεν θα έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα, χάρις στούς διαφόρους ....... μεϊμαράτσι (βρίσκω ότι ταιριάζει με το ...Mariachi!!), γιούς επαγγελματιών πολιτικών και επαγγελματίες πολιτικούς σαν αυτόν, που εύρισκαν ότι ο Τσίπρας είναι λίγο "κατεργαράκος" (ο καϋμένος...!!!) και ήθελε να πιεί καφέ μαζί του στην Κουμουνδούρου.......?

      Ως ΥΕΘΑ ....τόσο πολύ καφέ έπινε στην Πλατεία Κολωνακίου...., που δεν .... πρόκανε,... ο καϋμένος (sic!), να αγοράσει πυρομαχικά για τα άρματα μάχης Leopard Hel τα οποία παρήλαυναν στις εορτές της 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου, ήταν όμως άοπλα.

      Έπρεπε να έρθει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο κ. Πκραμένος (ναι το μέγα σκανδαλο Novartis και λέγε με Ευμένη......!) και να βάλει ΥΕΘΑ τον Στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο ο οποίος αγόρασε τα πυρομαχκά που έλειπαν και έκανε τα άρματα αξιόμαχα!

      Μπορείς να φανταστείς την βιομηχανία μας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα...?

      Εδώ έχουμε τα δικά μας προβλήματα....! Τύφλα να έχουν οι Ουϊγούροι!

      Διαγραφή
  2. Αποδεικνύει, αν μη τι άλλο, την απόφαση της κομμουνιστικής κυβέρνησης της Κίνας, να δείξει ότι δεν πρόκειται να αφήσει τύπους σαν το Σόρος (alias Georgy Schwartz) οι οποίες, βαπτιζόμενες ως ΜΚΟ να κανουν κουμάντο στην χώρα τους την Κίνα.

    Εκεί δεν χωρούν βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας όπως στην Κεϋλάνη.

    Αν θέλουν οι Ουϊγούροι οπαδοί του Αλάχ Ακμπάρ να τιναχτούν στον αέρα, ας το κάνουν κατ΄ ιδίαν και ας αφήσουν εμάς που δεν φταίμε σε τίποτα.

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. είθε οι Ουγούροι να έχουν την ίδια αντιμετώπιση όπως αυτή των Αρμενίων/Ελλήνων από την Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.