23/4/19

Άρθρο καταπέλτης των NYT με τίτλο “Tα χωράφια του θανάτου της Τουρκίας”

Ένα άρθρο στους New York Times με τίτλο “Τα χωράφια του θανάτου της Τουρκίας”, αποτελεί αφιέρωμα στο βιβλίο με τον τίτλο “The Thirty-Year Genocide” των Benny Morris και Dror Ze’evi.Το βιβλίο που ήδη έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση, πραγματεύεται τη συστηματική εξόντωση των χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορία την 30ετία 1894-1924. Οι συγγραφείς εξετάζουν τρία επεισόδια. Πρώτα τη σφαγή περίπου 200.000 Αρμενίων που έλαβε χώρα μεταξύ 1894 και 1896, κατόπιν τον μεγάλο εκτοπισμό και σφαγή των Αρμενίων που ξεκίνησε το 2015 και έχει αναγνωριστεί ως γενοκτονία, και τέλος τη καταστροφή ή εκτόπιση των υπολοίπων χριστιανικών πληθυσμών (κυρίως Ελλήνων) κατά τη περίοδο 1919-1922 που οι Τούρκοι αποκαλούν “Πόλεμο της Ανεξαρτησίας” και την εξόντωση τουλάχιστον 250.000 ανθρώπων.

για τη συνέχεια Ptisi

3 σχόλια:

  1. It would be a great success if we could link any attack on Christian populations to the Ottamans as the masterminds and mentors to cleansing. Just like nationalistic groups that cannot evade the stigma of the Nazis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mπα; Ανακάλυψαν και οι Νιου Υορκ Τάιμς, το τουρκικό ανθρωποσφαγείο; Περίεργο.Αλλά δεν βαριέσαι, περαστικό καπρίτσιο είναι και θα περάσει. Αν κάνει πίσω ο Ερντογάν, στην ορφανή αγκαλιά της συμμαχίας, ή άν "πέσει¨και τον αντικαταστήσει ο Νταβούτογλου, όλα πάλιμέλι-γάλα και τα χωράφια του θανάτου ξεχασμένα.
    Και, αγαπητέ κ.Απελλή, ποιός μιλάει για σφαγές Χριστιανών; Χριστιανός είναι απαγορευμένη λέξη. Και για την Σρι Λάνκα, που αναίναξαν τριακόσιους και, το Καθολικό Πάσχα, ό Ομπάμα και η Κλίντον απέφυγαν επιμελώς την απαγορευμένη λέξη "Χριστιανοί" στις δηλώσεις τους. Τα θύματα ήταν "Easter Worshipers",Λατρευτές του Πάσχα !
    Σε κάποια δίκτυα υπάρχουν σήμερα πολλές δηλώσεις διαμαρτυρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Αρμένιοι εχουν δουλεψει με σεβασμό στους νεκρούς τους εμείς όχι και φαίνεται παντού για αυτό είμαστε καταδικασμένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.