2/4/19

Syrizonomics: Μετέτρεψαν ιδιωτικούς υπαλλήλους των 2000 ευρώ σε δημόσιους για να βρουν επενδυτή


Με απόλυτη ακρίβεια στον σχεδιασμό, η Κυβέρνηση κατάφερε να αποφύγει -προς το παρόν τουλάχιστον- το λουκέτο στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, βρίσκοντας επενδυτή που συμμετέχει στις εξελίξεις χωρίς να έχει αγοράσει ακόμη την εταιρεία.
Μια επενδυτική κίνηση που βολεύει αφάνταστα την Κυβέρνηση καθώς -προεκλογικά- διατηρεί την ηρεμία στην Β. Ελλάδα όπου παράγονται ζαχαρότευτλα. Προηγουμένως βέβαια, έχει φροντίσει να κάνει κάτι απίστευτο. Κατέθεσε τροπολογία παραμονές Χριστουγέννων με την οποία οι υπάλληλοι της εταιρείας γίνονται δημόσιοι υπάλληλοι! Ήταν η 21η Δεκεμβρίου του 2018 όταν η σχετική τροπολογία “πέρασε” από τη Βουλή.
Περιελάμβανε ένα πρόγραμμα “εθελουσίας” για όσους ήταν κοντά στη σύνταξη με πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών και το κόστος να αναλαμβάνεται από τον ΟΑΕΔ. Παράλληλα, μια άλλη τροπολογία προέβλεπε τη μεταφορά του προσωπικού που απασχολείται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (σ.σ. η ΕΒΖ υπήρξε εισηγμένη στο Χρηματιστήριο) σε κενή οργανική θέση ή σε προσωποπαγή θέση που συστήνεται σε άλλους φορείς του δημοσίου. Με άλλα λόγια έκαναν τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, δημόσιους ή τους πληρώνουν μέσω ΟΑΕΔ μέχρι να συνταξιοδοτηθούν. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, μιλάμε για 217 υπαλλήλους συνολικά. Δηλαδή όλους καθώς σύμφωνα με στοιχεία των ισολογισμών της εταιρείας το σύνολο του προσωπικού ήταν 220 άτομα, το καλοκαίρι του 2017. Μάλιστα όπως προκύπτει, ο μέσος μισθός τους ήταν 2000 ευρώ την ίδια περίοδο και είχε προέλθει από μια συμφωνημένη μείωση 30%.

Για τη συνέχεια DailyPost

5 σχόλια:

  1. Το σουρεαλιστικό είναι ότι το αμέσως προηγούμενο ποστ του infognomon είναι η χρεωκοπία της BIKH. Είναι σίγουρο ότι οι εργαζόμενοι τις ΕΒΖ έπαιρναν σε όλη την διάρκεια του εργασιακού τους βίου πολλαπλάσιο μισθό από τους εργαζόμενους της ΒΙΚΗ. Παρ' όλα αυτά το κράτος έσπευσε να προστατέψει τους εργαζόμενους ΕΒΖ (που κανονικά θα έπρεπε να έχουν κομπόδεμα) αντί αυτούς της ΒΙΚΗ που τους άφησε στην τύχη τους. Θα μπορούσε πολύ απλά να κάνει μια ρύθμιση ώστε τα κονδύλια που έχει για χρεοκοπίες να επιμερρίζονται. Αυτό θα ήταν το λογικό. Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ είναι πιο πιστικοί ως πωλητές ψήφου (το προϊόν τους είναι πιο αξιόπιστο) στους διαχειριστές του κυβερνώντος κόμματος. Το ωραίο είναι ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ, κατά πάσα πιθανότητα, παλιότερα στήριζαν (πουλούσαν την ψήφο τους) τα παλιά κόμματα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ)(δεν θυμάμαι να μπήκαν στην ΕΒΖ μέσω ΑΣΕΠ). Φαίνεται ότι έχουν τεχνογνωσία στην πώληση ψήφου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στους τελευταίους δύο νόμους για τα πανεπιστήμια και ΚΕΕ υπήρχε τροπολογία που έδινε επίδομα ΟΑΕΔ για ακόμα 2 χρόνια στους απολυμένους της ΕΒΖ!
    Κανείς δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι απολυμένοι, η ΕΒΖ προσλαμβάνει εργαζόμενους για 1-3 μήνες που δεν δικαιούνται επίδομα ανεργία, οι μόνιμοι δεν απολύονται, το μόνο που μένει είναι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αλλά αυτά παραιτούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν κάνω λάθος,η ΕΒΖ λειτουργούσε μόνο τρείς μήνες τον χρόνο!

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.