17/11/08

Υποτιθέμενος φίλος και σύμμαχος

Το άρθρο που ακολουθεί γράφτηκε το Φεβρουάριο του 2001, εν μέσω βαθειάς οικονομικής και πολιτικής κρίσης που αντιμετώπιζε τότε η Τουρκία.

Τίτλος: Υποτιθέμενος φίλος και σύμμαχος
Εφημερίδα ΤΟΥΡΚΙΓΕ, 27- 02- 2001

Ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Ατίφ Έρτσικάν είχε αναφέρει κάποιο γεγονός που έζησε, στον υποστράτηγο εν αποστρατεία Ιλχάν Ατάμπας, όταν υπηρετούσαν μαζί. Τότε ο Ατίφ Ερτσικάν, ήταν Διευθυντής Πληροφοριών της 3ης Στρατιάς.
Κάποια από τις προηγούμενες μέρες συναντήθηκαν στην Άγκυρα και ο Ατάμπας θυμήθηκε...το ανέκδοτο. Ο Ερτσετίν είπε ότι όντως είχε ζήσει ένα τέτοιο περιστατικό. Ποιό ήταν το περιστατικό; Ας το ακούσουμε από τον ίδιο τον Ατάμπας:
Έτος 1960... Εκείνες τις ημέρες ο Ερτσικάν υπηρετούσε στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ ως συνταγματάρχης. Το στρατηγείο δεν είχε μεταφερθεί ακόμη από την Ουάσιγκτον στο Παρίσι. Γίνεται κάποιοια συνάντηση με θέμα τον ψυχολογικό πόλεμο κατά της Σοβιετικής Ένωσης. Σκοπός η κατάρρευση της Σ.Ε. Καθώς τελείωνε η συνάντηση, οι αξιωματικοί λαμβάνουν από ένα φάκελο για να το μελετήσουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους. Δίνουν ένα και στον Ερτσικάν.

-Μετά;

-Όλοι πηγαίνουν στα δωμάτιά τους. Χτυπάει η πόρτα του Ερτσικάν και μπαίνουν ένας Αμερικανός και δύο Άγγλοι αξιωματικοί. Χαρετιούνται. Οι αξιωματικοί διευκρινίζουν στον Ερτσετίν ότι κατά λάθος του δόθηκε ο φάκελος και του ζητούν να τον επιστρέψει! Ο Ερτσετίν αντιδρά λέγοντας ότι ήταν φυσιολογικό να λάβει το φάκελο όπως και κάθε αξιωματικός σχεδιασμού που συμμετείχε στη συνάντηση. Ξεκινά λογομαχία μεταξύ τους και ο Ερτσετίν βλέποντας ότι χοντραίνει η κατάσταση κλειδώνει το φάκελο στο συρτάρι του. Οι αξιωματικοί του λένε απειλητικά να μη διαβάσει το φάκελο το περιεχόμενο του οποίου είναι απόρρητο. Όταν ο Ερτσετίν δηλώνει ότι θα το διαβάσει και θα πράξει τα πρέποντα ενημερώνοντας και το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο, οι αξιωματικοί φεύγουν οργισμένοι συνεχίζοντας να απειλούν.

-Τί υπήρχε στο φάκελο;

-Περίληψη: Πώς θα επιτευχθεί η κατάρρευση της Σ.Ε; Το πρόβλημα δεν είναι η κατάρρευση, το ΝΑΤΟ είναι σίγουρο γιαυτό. Το θέμα είναι, ‘τί θα γίνει μετά τη κατάρρευση της Σ.Ε.’; Εδώ ζητούνται απόψεις και παραθέτονται οι πιθανότητες! Στην τότε έκθεση του ΝΑΤΟ υπάρχει μία προσέγγιση παρόμοια με σήμερα... Το τοπίο θολώνει. Δηλαδή οι Τουρκικές Δημοκρατίες ανεξαρτοποιούνται και εκεί ακριβώς αρχίζει το πρόβλημα. ‘Τί θα γίνει σε περίπτωση που οι Τουρκικές Δημοκρατίες κινηθούν συλλογικά’; Εκεί είναι που ζητούνται μέτρα και απόψεις. Λαμβάνονται αξιολογήσεις από τους αξιωματικούς σχεδιασμού για να ανακοπεί η ένωση και η εξέλιξη του Τουρκικού κόσμου.

-Ένας φάκελος μέτρων κατά της Τουρκίας και του Τουρκικού κόσμου!

-Ναι. Πριν τριάνταχρόνια είδαν τη φωτογραφία του σήμερα. Οι δυτικοί φίλοι, δεν ‘θέλουν ούτε το θάνατο της Τουρκίας, αλλά ούτε και την ύπαρξή της.

Με λίγα λόγια είναι μία περίληψη όσων ζούμε στις μέρες μας. Ξαναζήσαμε το περιστατικό αυτό με τον Ερτσετίν. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Δεν επιτρέπουν στη Τουρκία να ασχοληθεί με τα προβλήματά της, απασχολώντας τη χώρα και τους ανθρώπους μας με τεχνητά προβλήματα και επικαιρότητες όπως είναι η δήθεν Αρμενική γενοκτονία, η οικονομική κρίση. Εφαρμόζουν διπλά στάνταρ για τη Τουρκία. Αλλά πλέον τα γνωρίζουμε όλα.

1 σχόλιο:

 1. Η αδιάγνωστη "ψυχοπαθολογία" της Δύσης στο ιστορικό απώγειό της!!!

  Ενώ πάντοτε χρησιμοποιούσαν το διαίρει και βασίλευε, ενώ έβλεπαν την χρησιμότητά του και στην Τουρκία, η τελευταία μόλις έμπαινε στην "ζυγαριά" σωζόταν λόγω μεγαλύτερου βάρους της...Ρωσίας.

  Ενω οι Δυτικοί θα ήθελαν μια διασπασμένη Τουρκία με πολλές "ελεγχόμενες" μικρές εθνότητες-κρατίδια, απο την άλλη φοβούνται την "κάθοδο της Ρωσικής αρκούδας" στη Μεσόγειο.

  Πάντως, αφού η "προεργασία" υπάρχει στους κόλπους της Δύσης, αυτό που χρειάζεται για να "ευοδωθεί το σχέδιο διαμελισμού της Τουρκίας" είναι ο κατάλληλος "καταλύτης".

  Ένας καταλύτης που θα αποδειχτεί ισχυρότερος απο αυτόν της Ρωσίας.

  Και αυτός δεν είναι άλλος απο την επικράτηση του Ισλαμισμού στην Τουρκία.

  Μην ξεχνάμε πως ήδη η Τουρκία υπόγεια υποστηρίζει την Αλκάιντα και την διεθνή Ισλαμική τρομοκρατία.

  Μην ξεχνάμε πολύ περισσότερο ότι είναι ένας απο τους διεκδικητές της Ηγεσίας του Παγκόσμιου Ισλάμ.

  Δεν θέλει και πολύ για να μετατραπεί σε Ισλαμικό κράτος.

  Κι αυτό θα είναι για την Ελλάδα ιστορικά εφάμιλη εξέλιξη με την Ναυμαχίες Ναυπάκτου και Ναυαρίνου καθώς και με τους Ρωσοτουρκικούς πολέμους όπως και με την περίοδο 1912 -22.

  Για πρώτη φορά μετά απο σχεδόν εκατό χρόνια θα έχουμε και πάλι συμμάχους κατά της Τουρκίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.