30/5/10

Τάφηκαν τα οστά 19 πεσόντων

Τα οστά 19 πεσόντων τάφηκαν σήμερα στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας σε μια σεμνή τελετή. Τα οστά των πεσόντων ανευρέθηκαν σε πηγάδι στο Τζιάος και δεν ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA.

Σε ομιλία της η Υπουργός Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους, επανέλαβε ότι απαίτηση της Κυβέρνησης είναι όπως η Τουρκία αναλάβει τις ευθύνες της και επιδείξει την αναγκαία συνεργασία, ως προς τη διαλεύκανση των συνθηκών εξαφάνισης των αγνοουμένων προσώπων, ανοίγοντας τα αρχεία του τουρκικού στρατού και αίροντας τα όποια εμπόδια προβάλλει στις διαδικασίες, που αφορούν τη διεξαγωγή ερευνών στο έδαφος της.

'Η ταυτοποίηση των λειψάνων και η κήδευση τους σύμφωνα με τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας θέτει τέλος στον αβάσταχτο καημό των οικογενειών τους, που αγνοούσαν για 36 χρόνια την τύχη των πολυαγαπημένων τους προσώπων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιλύει το ζήτημα της πλήρους διαλεύκανσης των συνθηκών, υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους'', πρόσθεσε η κ. Χαραλάμπους, ενώ για τους 19 πεσόντες, ανέφερε ότι ''Θα συνεχίσουν, όπως τα τελευταία 36 χρόνια, να συνυπάρχουν σε τούτο το χώρο, για να μας θυμίζουν τη βαρβαρότητα του πολέμου, αλλά και να υπενθυμίζουν σε όλους εμάς την ευθύνη μας, να δώσουμε ένα τέλος στο ανθρώπινο δράμα των αγνοουμένων''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.