5/5/10

Α. Σαμαράς: Θα καταψηφίσουμε τα μέτρα

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι η ΝΔ προτίθεται να καταψηφίσει το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν επιζητεί τη συναίνεση, αλλά τη συνενοχή, επισήμανε, όμως παράλληλα ότι δεσμεύεται από τις συμβάσεις που υπογράφει το ελληνικό κράτος.

Η αναλυτική ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Ανακοινώνω απόψε τη θέση του Κόμματός μας για τη Συμφωνία χρηματοδότησης από το Μηχανισμό Στήριξης της Ευρώπης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Το καταψηφίζουμε!

Όχι γιατί αρνούμαστε τη χρηματοδοτική στήριξη, που το ΠΑΣΟΚ κατέστησε απαραίτητη πλέον. Αλλά διότι διαφωνούμε με την πολιτική που μας οδήγησε ως εδώ και με την κυβερνητική οικονομική στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης. Άλλωστε η Κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη την ψήφο μας για την έγκριση του Νομοσχεδίου. Θέλει «ψήφο ανοχής» για τα πεπραγμένα της ως τώρα.

Ούτε επιζητεί τη συναίνεση. Αυτή την έχει προ πολλού απορρίψει. Επιζητεί τη συνενοχή. Σε μια πολιτική στην οποία οδήγησαν τα σφάλματά της, οι καθυστερήσεις της, η αβουλία της, η διγλωσσία της και οι απίστευτες γκάφες της. Ασφαλώς παρέλαβε πρόβλημα ελλείμματος, παρόμοιο όμως με εκείνο, που υπήρχε σε πολλές άλλες χώρες της ευρωζώνης. Και προκάλεσε κρίση δανεισμού.

Στη Βουλή θα εξηγήσω αναλυτικά τι σημαίνει η καταψήφισή του από το κόμμα μας. Σήμερα σημειώνω ότι, ανεξάρτητα από τη θέση μας αυτή, θα σεβαστούμε τα χρήματα που δίνονται την κρίσιμη στιγμή στην Ελλάδα από κυβερνήσεις των εταίρων μας και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ασφαλώς εμείς δεσμευόμαστε από τις συμβάσεις που υπογράφει το Ελληνικό κράτος, ακόμα κι όταν διαφωνούμε. Η Ελληνική Πολιτεία έχει συνέχεια. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε τα χρήματα αυτά να πιάσουν τόπο και να επιστραφούν όπως προβλέπει η Σύμβαση. Η Ελλάδα έχει αξιοπρέπεια.

Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση και να γίνουν όλες οι απαραίτητες τομές και όλες οι απαραίτητες προσαρμογές. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να βγούμε από την ανάγκη στήριξης του μηχανισμού κι από τους όρους του, όσο γίνεται ταχύτερα. Αυτό το τελευταίο είναι και ο κεντρικός άξονας της δικής μας Πολιτικής.

* Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως πολιτικές δυνάμεις που δεν σκύβουν το κεφάλι, ούτε εξαντλούνται σε διαμαρτυρίες, αλλά χαράζουν προοπτική διεξόδου.
* Αυτός είναι ο ρόλος και η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας.
* Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικές δυνάμεις που κρατάνε ψηλά το ευρωπαϊκό ιδεώδες, παρά τις απογοητεύσεις που προκάλεσε ο μηχανισμός στήριξης.Αυτός είναι ο ρόλος και η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας.
* Η Ελλάδα χρειάζεται δυνάμεις που έχουν καθαρή θέση για το τι επιδιώκουν, σέβονται τις διεθνείς συμβάσεις, αλλά σέβονται και τα συμφέροντα του λαού στον οποίο αποκλειστικά λογοδοτούν. Αυτός είναι ο ρόλος και η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας.
* Η Ελλάδα χρειάζεται δυνάμεις που σε κρίσιμες στιγμές ξέρουν να αντιστέκονται σε πιέσεις, αλλά και ξέρουν να αντιστέκονται στο λαϊκισμό και στα διαλυτικά φαινόμενα. Αυτός είναι ο ρόλος και η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας.

Περισσότερα για τις θέσεις μας επί του Νομοσχεδίου θα πει αύριο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο εισηγητής μας και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Τασούλας. Και περισσότερα για τη στάση μας θα ακούσετε μεθαύριο κατά την τοποθέτησή μου στην Ολομέλεια της Βουλής».
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

9 σχόλια:

  1. Έκανε το αυτονόητο, κατά τη γνώμη μου, τη στιγμή που όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι ο κ. πρωθυπουργός μεθόδευσε την έλευση μίας κατάστασης στην οποία το ΔΝΤ και η παγκόσμια διακυβέρνηση της οποίας αυτός είναι φανατικός οπαδός και εντολοδόχος, θα έμοιαζε με αδιέξοδο.

    Σίγουρα καταλυτικό ρόλο στην απόφαση θα έπαιξε και η προηγούμενη συνάντηση με την κα Μπακογιάννη, άλλο ένα τέκνο της παγκόσμιας διακυβέρνησης και άλλος ένας υποστηρικτής του ΔΝΤ, η οποία μάλλον θα τον πίεσε να υποστηρίξει τα μέτρα του ΔΝΤ. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να εμφανισθεί ο Σαμαράς να ακολουθεί τις συμβουλές της Μπακογιάννη.

    Δεν μπορώ να πω ότι έχω εντυπωσιασθεί με τη στάση του Σαμαρά μέχρι τώρα. Σίγουρα περίμενα περισσότερα. 1 διαγραφή 15ου αναπληρωματικού με 6 κόκκινες κάρτες είναι μάλλον αστείο πράγμα. 10-15 υψηλόβαθμες διαγραφές είναι η αρχή της σοβαρότητας και των τομών. Ποιός θα μπορούσε να κατηγορήσει το κόμμα της αξιωματικης αντιπολίτευσης πλέον εάν είχε προχωρήσει σε διαγραφή πρώην πρωθυπουργού, υπουργού εξωτερικού, υπουργού οικονομικών, αμύνης κ.λ.π? Ποιός θα μπορούσε να αρθρώσει μία λέξη, όταν στην κυβέρνηση την τωρινή υπάρχουν ονόματα με βεβαρυμένο παρελθόν? Και δεν θα έχανε παρά ελάχιστες ψήφους αφού οι εν λόγω δεν έχουν πλέον κανένα έρεισμα στην ευρεία εκλογική βάση.

    Είναι όμως σε θέση για τέτοιες τομές ο κ. Σαμαράς? Μέχρι τώρα μάλλον τα γεγονότα δείχνουν ότι διστάζει. Οι καιροί πάντως επιβάλλουν τη ριζική τομή στο σύστημα. Δεν είναι καιρός για ισορροπίες όταν πέφτουμε στο κενό! Ποιές ισορροπίες! Οι Γόρδιοι δεσμοί λύνονται βίαια και απότομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι μια πολυ υπευθυνη θεση για ενα κομμα συνυπευθυνο για τη θεση της χωρας.

    Ειμαι σιγουρος, πως ολη η Ευρωπη, που ανησυχει για τον κινδυνο εξαπλωσης της κρισης και συνεισφερει στο κοινο ταμειο για τη σωτηρια του ευρω, θα εκτιμησει ιδιαιτερα, αυτην την "ευρωπαικη" σταση του κ. Σαμαρα.

    Ναι λοιπον στα λεφτα. Οχι στο ΔΝΤ που τα δινει.

    Και αν ο ασθενης Ελλαδα τελικα αποβιωσει εν μεσω εθνικου διχασμου και μεγαλου αντιπολιτευτικου μετωπου που θα ακυρωνει καθε προσπαθεια επιβιωσης? Δεν πειραζει.

    Ο κ. Σαμαρας, θα ηγηθει τοτε της νεας Αλβανιας. Ο,τι μεινει δηλαδη απο αυτην, μετα τη μαζικη μεταναστευση των τελευταιων νεων στο εξωτερικο.

    Λυπαμαι, λυπαμαι ειλικρινα. Αλλα εν τελει, η Ελλαδα εφτασε εκει που εφτασε, οχι χωρις λογο.

    Τα μεγαλα εθνη, καποια στιγμη αυτοκτονουν.

    (Ελλην Εξωτερικου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαστε 2 Ελληνες μέσα σε ένα τηγάνι και το λάδι αρχίζει να βράζει. Και αυτή τη στιγμή αντί να βρούμε τρόπο να βγούμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε, καθόμαστε και τσακονόμαστε για το ποιός φταίει που μπήκαμε μέσα...

    Εχει καμιά ελπίδα ένας τέτοιος λαός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντιπολίτευση κάνει ο άνθρωπος, την δουλειά του κάνει. Αυτό επαγγέλλεται, πολιτικός.

    Είδατε να κάνει αυτός επερώτηση στην Βουλή για την τιμωρία των Ευελπίδων; ΟΧΙ, αυτές τις λεπτομέρειες τις αφήνει γι άλλους. Εκείνος δεν έχει τέτοιες ευαισθησίες, διότι δεν αποφέρουν ψήφους! Ενώ αν αρνηθεί τα μέτρα, ελπίζει -και δικαίως- ότι θα προσελκύσει απελπισμένους ψηφοφόρους.

    Πόσο καιρό θα μας πάρει ακόμη για να καταλάβουμε ότι η όποια απόφαση ενός πολιτικάντη υπαγορεύεται από το κομματικό συμφέρον και μόνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο μόνος τρόπος για να ηρεμίσουν μερικώς τα πράγματα είναι να αποφασίσουν οι 300 να φυλακίσουν και δημεύσουν περιουσίες όσων έφαγαν. Ότι και αν πει ή κάνει ο Σαμαράς και ο κάθε Σαμαράς γελιέται αν νομίζει ότι ο κόσμος θα σταματήσει.
    Δεν πιστεύουμε κανέναν και απλά μέχρι τώρα βλέπουν τον αφρό του κύματος που έρχεται.
    Όσο είναι καιρός , είδαν τι έπαθε ο Κακλαμάνης που από όλους εκεί μέσα θέλω να πιστεύω ότι είχε το λιγότερο μερίδιο ευθύνης σε σχέση με κάποιους άλλους.
    Αν λοιπόν αυτός φυγαδεύτηκε οι άλλοι σε λίγο δεν θα προλάβουν.
    Δεν θα μπορούν όχι να περπατήσουν στο δρόμο ούτε να κοιμηθούν στο σπίτι τους.
    Όσους αστυνομικούς και αν βάλουν να τους φυλάνε ,άσε που πιστεύω ότι σε λίγο με security θα κυκλοφορούν γιατί σε λίγο θα μείνει μόνο το κτίριο της ΓΑΔΑ από τις παραιτήσεις.
    Ξυπνήστε και κάντε την αυτοκάθαρση πριν σας την κάνει ο λαός , δεν έχετε πολύ χρόνο ακόμα, οι Έλληνες δεν είναι σαν τους Αργεντινούς είναι πιο τρελοί.
    Αφού καταφέρατε και ξεσηκώσατε και τους συνταξιούχους και θέλουν να σας πλακώσουν στο ξύλο φαντάσου τι έχει να γίνει με τους νέους .
    Όσο για εσάς κ. Σαμαρά πάρτε μερικά κεφάλια και στην Νέα Δημοκρατία και μετά προσπαθήστε να κηρύξετε τον πόλεμο...

    Η Ελλάδα βράζει, ο ιδιωτικός τομέας δεν ξεσηκώθηκε ακόμα αλλά συσπειρώνεται να το ξέρετε. Ο ιδιωτικός αν κατέβει στην πορεία δεν θα έχει δουλειά μετά να γυρίσει αλλά θα γίνει και αυτό και τότε θα μπει όχι μόνο στη Βουλή αλλά και στα σπίτια σας.

    Βγάλτε τους κλέφτες στην δικαιοσύνη , πάρτε τα λεφτά πίσω όσα και αν είναι και ας πεινάσουμε .Πάρτε τα όμως γιατί ο εμφύλιος που έγινε δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που θα γίνει.
    Τότε διασπάστηκαν οι Έλληνες και ο εχθρός ήταν ο ίδιος σου ο αδελφός τώρα είναι όλοι συγκεκριμένοι.
    Ο κόσμος ξύπνησε μη τον αντιμετωπίζεται ηλίθιους.
    Σας μιλά κάποια που κάποτε πολύ παλιά πίστευε σε κόμμα και στην Ελλάδα ,μετά πίστεψε στην Ελλάδα τώρα πιστεύει στους Έλληνες μόνο και σε λίγο στο μάχαιρα έδωσες μάχαιρα θα λάβεις .

    Υ.Γ. Δεν είμαι διατεθειμένη να με ρωτήσουν τα παιδιά μου γιατί μάνα δεν έκανες τίποτα. Γιατί μου άφησες το χάος γιατί με καταδίκασες χωρίς καν να με ρωτήσεις ...και μου λες ότι μ'αγαπας..ΠΟΤΕ δεν θα γίνει αυτό ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα είναι δυνατόν να μην τα καταψηφίσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΔΥΤΙΚΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Σαμαράς θα κάνει ό,τι του υπαγορεύει το κομματικό του καθήκον. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο.

    Ανήκει κι αυτός στην γενιά των επαγγελματιών πολιτικών, η οποία δημιουργήθηκε μετά την μεταπολίτευση κι έφερε την χώρα σ' αυτήν την κατάντια.

    Αν διέφερε, αν ήταν ηγέτης, θα είχε παραιτηθεί από την ΝΔ και θα είχε διαχωρίσει την θέση του, όπως σωστά έκανε το 1992 και εναντιώθηκε στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας από τον Μητσοτάκη.

    Ο Σαμαράς του 2010 δεν είναι ο νεαρός ιδεοολόγος ΥπΕξ του 1992.

    Το ακούσατε ποτέ να μιλήσει για τα εθνικά μας θέματα; Π.χ. για την υποταγή μας στην Τουρκία, για την ασυδοσία του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, για τα τεκταινόμενα εις βάρος του ελληνικού πληθυσμού της Β. Ηπείρου από το αλβανικό κράτος, για την λαθρομετανάστευση κλπ; ΠΟΤΕ, διότι αυτά δεν φέρνουν ψήφους. Απλά πράγματα.

    Έχει ποτέ δουλέψει στην ζωή του και αν ναι, τι δουλειά έχει κάνει; Πώς ζούσε τόσα χρόνια εκτός πολιτικής;

    ______________________

    @ 1:35 μ.μ.

    Συμφωνώ για την επανάσταση, αλλά μην την χρωματίζεις. Υπάρχει κίνδυνος να μπερδέψουμε τις ... Τζούλιες και θα ήταν κρίμα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενα μηδενικό είναι και αυτός,

    σκεφθείτε ότι πληρώνουμε σήμερα με τους φόρους μας τον μισθό του Βουλευτή του και πρώην πρωθυπουργού (και σημερινού γομαριού) Κ. Καραμανλή που πήρε είδηση το βατοπέδιο 10 μήνες αργότερα.
    Ο Σαμαράς το είχε πάρει καθόλου χαμπάρι τότε ; Σήμερα το πήρε είδηση ;
    όχι βέβαια, το παιδί διάβαζε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.