4/5/10

Τροπολογία... συστημένη για τον «χασάπη της Θεσσαλονίκης»

Καταργείται ο νόμος του 1959, που ανέστειλε τη δίωξη των Γερμανών εγκληματιών πολέμου και ανοίγει ο δρόμος για να δικαστεί ο Αλόις Μπρούνερ, που οργάνωσε την «τελική λύση» σε βάρος 50.000 Εβραίων.Μια τροπολογία με... ονοματεπώνυμο «ζωντανεύει» τις ναζιστικές θηριωδίες κι έρχεται μισό αιώνα μετά να αποκαταστήσει τη «χαμένη τιμή» της δικαιοσύνης έναντι των Γερμανών ναζί-μακελάρηδων.

Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στη Βουλή, με ειδική ρύθμιση καταργείται διάταξη νόμου του 1959, που προέβλεπε την αναστολή διώξεων Γερμανών εγκληματιών πολέμου.Πρόκειται για... συστημένο προς τον Αλόις Μπρούνερ, τον αποκαλούμενο «χασάπη της Θεσσαλονίκης», ο οποίος τουλάχιστον μέχρι τη δεκαετία του ‘90 ζούσε στη Συρία.

Η σημερινή τροπολογία δίνει το πράσινο φως στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο να ζητήσει πλέον την έκδοσή του, ή τουλάχιστον να γίνει η δίκη του, έστω και... κατόπιν εορτής.

Το αίτημα των Ελλήνων Εβραίων για τα θύματα του Ολοκαυτώματος να φέρουν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης τον αξιωματικό των Ες Ες παρέμενε επί 50 χρόνια ανικανοποίητο, αφού ποτέ δεν ζητήθηκε η έκδοσή του.

Ο «χασάπης της Θεσσαλονίκης» έφτασε στην πόλη τον Φεβρουάριο του 1943 για να εφαρμόσει την «τελική λύση». Σπίτια, γραφεία, καταστήματα σημαδεύτηκαν με το κίτρινο αστέρι και οι Ελληνες Εβραίοι περιορίστηκαν στο γκέτο. Τον Μάρτιο ξεκίνησε το πρώτο τρένο με 2.600 άτομα, εκ των οποίων μόνο 417 άντρες και 192 γυναίκες πήραν αριθμό σκλάβου. Οι υπόλοιποι 1.991 μεταφέρθηκαν στα κρεματόρια.

Για τους απογόνους των θυμάτων του Αουσβιτς και του Μαουτχάουζεν το ζήτημα παρέμενε πάντα ανοικτό, καθώς θεωρούνταν πρωτεργάτης της εκτόπισης και εξόντωσης 50.000 Ελλήνων Εβραίων της Θεσσαλονίκης.

Γλίτωσε την καταδίκη
Παρά τις εκκλήσεις του ΚΙΣ στους εκάστοτε υπουργούς Δικαιοσύνης, εξακολουθεί να ισχύει ο νόμος του 1959 βάσει του οποίου γλίτωσε την καταδίκη και απελάθηκε...ασφαλής ο διαβόητος Μαξ Μέρντεν. Είχε συλληφθεί στην Ελλάδα το 1957 και καταδικάστηκε το 1959 σε 25 έτη. Ωστόσο μετά από έντονες πιέσεις και οικονομικούς εκβιασμούς της εύρωστης Δυτικής Γερμανίας η τότε ελληνική κυβέρνηση υπέκυψε και παραιτήθηκε από την ποινική δίωξη.

Απέλασε τον Μέρντεν και τροποποίησε τη νομοθεσία, ώστε να «αναστέλλεται αυτοδικαίως πάσα δίωξις Γερμανών υπηκόων φερομένων ως εγκληματιών πολέμου», για να δικαστούν στη Γερμανία. Σύντομα αποδείχθηκε ότι τελικά δεν δικάστηκε ούτε ένας για εγκλήματα που έγιναν στην Ελλάδα.

Το 1975 μάλιστα τα έγγραφα του Εθνικού Γραφείου Εγκλημάτων Πολέμου εκποιήθηκαν προς πολτοποίηση...

«Γνωρίζουμε ότι ο Μπρούνερ κρύβεται στη Δαμασκό. Εχει καταδικαστεί από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το ΚΙΣ ήθελε να κινήσει τη διαδικασία, αλλά ο νόμος δεν το επέτρεπε. Από το 1985 ζητούσαμε παρέμβαση, χωρίς αποτέλεσμα.

Ενημερώσαμε τον νέο υπουργό κ. Καστανίδη, το είδε θετικά και την ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αλλάξει ο νόμος», μας λέει ο κ. Δανιήλ Σαλτιέλ. πρόεδρος του ΚΙΣ. «Oταν ψηφιστεί, θα θέσουμε το θέμα, για να ζητηθεί η έκδοσή του, εφόσον ζει, ή να δικαστεί ερήμην και να καταδικαστεί. Το θέμα έχει πια ηθική σημασία».

Μπρούνερ και Βισλιτσένι
Οργάνωσαν 19 αποστολές «θανάτου»


«Χωρίς καμία αμφιβολία ο Μπρούνερ και ο Βισλιτσένι άρπαξαν το μεγαλύτερο κομμάτι των εβραϊκών περιουσιών. Μαζί με αυτούς επωφελήθηκαν και άλλοι συνεργάτες τους Ελληνες Εβραίοι, Χριστιανοί, Αρμένιοι προδότες. Η βίλα στην οδό Βελισαρίου δεν είναι μόνο γραφεία, αλλά χρησιμεύει και ως χώρος βασανιστηρίων, κόλαση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι δύο αυτοί κράτησαν για τον εαυτό τους τα περισσότερα βαρύτιμα κοσμήματα, χρυσό, συνάλλαγμα» σημειώνεται στα ντοκουμέντα από τα αρχεία του ΚΙΣ. Συνολικά οι ναζί οργάνωσαν 19 «αποστολές θανάτου». Τα τελευταία 1.800 άτομα έφυγαν 10 Αυγούστου 1943. Οι Βισλιτσένι και Μπρούνερ έδωσαν αναφορά ότι «η πόλη είναι καθαρή». Από τους σχεδόν 50.000 Εβραίους που εστάλησαν σε στρατόπεδα μόνο 1.000 επέστρεψαν... «Μπρούνερ και Βισλιτσένι. Αυτοί έκαναν τα πάντα.

Ο Μέρντεν ήταν ο πολιτικός εκπρόσωπος», λέει ο κ. Χάινς Κούνιο, ένας από τους εν ζωή μάρτυρες που επέστρεψε από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οταν γύρισε το 1945 στη Θεσσαλονίκη, η εβραϊκή κοινότητα είχε εξαφανιστεί. Η πόλη μιλούσε για τα δεινά των Εβραίων στο γκέτο, όπου κυριαρχούσε το όνομα του Μπρούνερ. «Hμουν τότε 13 ετών και είχα φύγει με την πρώτη αποστολή.

Μετά ακολούθησαν οι διωγμοί, το γκέτο και οι άλλες αποστολές στα στρατόπεδα. Οταν επέστρεψα στην πόλη μιλούσαν για τον Μπρούνερ, για έναν νεαρό που είχε πάρει βαθμό στα Ες Ες και έκανε ό,τι χειρότερο».

Σε όλη την Ευρώπη
Εξόντωσε 130.000 Εβραίους


Ο Αλόις μπρουνερ δεν ήταν στη δίκη της Νυρεμβέργης... Συνελήφθη στην Πράγα, παραδόθηκε στους Αμερικανούς, δήλωσε όμως απλός στρατιώτης και επιβίωσε. Σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από κυνηγούς εγκληματιών πολέμου, ο Μπρούνερ αλλάζει ονόματα και τελικά στρατολογείται από τους Αμερικανούς στην οργάνωση «Γκέλεν» στη Μέση Ανατολή. Το 1954 βρισκόταν στο Εσεν με ψευδώνυμο, συλλαμβάνεται αλλά τελικά εγκαθίσταται στη Δαμασκό, όπου εντοπίστηκε από τον γνωστό Σιμόν Βίζενταλ.

Εμπόριο όπλων
Την περίοδο 1955-60 ως «δόκτωρ» ταξιδεύει στο Κάιρο και ασχολείται με εμπόριο όπλων και ναρκωτικών. Το θέμα επανήλθε το 1985, όταν ο Γάλλος δικηγόρος Σερζ Κλάρσφελντ απεκάλυψε ότι ζει στη Συρία, όπως βεβαίωσε το 1987 και ο Νετανιάχου στα Ηνωμένα Εθνη. Το 1990 η Ιντερπολ εκδίδει ένταλμα και οι αρχές της Κολωνίας προσφέρουν αμοιβή 500.000 μάρκα για τον εντοπισμό του.

Ως δεξί χέρι του Αϊχμαν, κατηγορείται για την εξόντωση 130.000 Εβραίων σε Ελλάδα Τσεχία, Αυστρία, Γαλλία και μεταξύ αυτών 250 μικρά παιδιά στο Ντρανσί της Γαλλίας. Για το έγκλημα αυτό έχει καταδικαστεί ερήμην δις εις θάνατον στη Γαλλία.

Το 1997 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε τη διεθνή συνεργασία για τη σύλληψή του, ενώ το 2007 επικηρύχθηκε από το υπ. Δικαιοσύνης της Αυστρίας, υπήκοος της οποίας ήταν.

Γιώργου Αποστολίδη-ΕΘΝΟΣ
gapostolidis@pegasus.gr

12 σχόλια:

  1. Η υπεράσπισις (Ομαδέων, Μίνως, Νοσφεράτος και λοιπό σινάφι) έχει τον λόγον! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους, οι Γερμανοί έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο με τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα και οι Έλληνες ξαναθυμήθηκαν τα εγκλήματά τους. Πού είναι οι αποζημιώσεις για όσους εκτέλεσαν οι πατεράδες τους και για όσα χωριά έκαψαν και για όσα ταμεία λήστεψαν; Ποιος πολιτικός και με ποια νομιμοποίηση τους τα χάρισε και τώρα το παίζουν προηγμένοι και εξαπατημένοι από τους Έλληνες;

    Όταν οι παππούδες μας μιλούσαν για τις αγριότητές τους και τα εγκλήματά τους εθεωρούντο γραφικοί από κάποιους πολιτικάντηδες, οι οποίοι έλεγαν ότι "οι Γερμανοί είναι φίλοι(εταίροι) μας" ως άλλοι δοσίλογοι. Ιδού η αγριότητα και η βαρβαρότητα των Γερμανών και των λοιπών οι οποίοι πλούτισαν και ευημερούν πλέον με τις μίζες τους σε βάρος του ελληνικού λαού και τώρα θέλουν να ξεζουμίσουν τον Έλληνα μισθωτό και τον Έλληνα συνταξιούχο, γιατί αυτοί οι τελευταίοι φταίνε που οι πρώτοι έδιναν μίζες και έπαιρναν τα δημόσια έργα.

    Λυπάμαι για αυτούς που τους πίστεψαν και χαίρομαι που οι δικοί μου παππούδες δε ζουν για να ζήσουν την ίδια βαρβαρότητα, όπως τότε.

    ΥΓ.: Όταν λέω Γερμανοί εννοώ αυτούς που δεν έχουν ξεπεράσει το Ναζί που κρύβουν μέσα τους. Εννοώ αυτούς που λένε και παραπονιούνται ότι δεν έχουν "Platz an der Sonne" όπως παραπονιούντο και οι πατεράδες τους και αιματοκύλισαν τον κόσμο. Ευτυχώς για την ανθρωπότητα, υπάρχουν και Γερμανοί που αναγνωρίζουν τον κακό τους εαυτό και προσπαθούν να το διορθώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ως δεξί χέρι του Αϊχμαν, κατηγορείται για την εξόντωση 130.000 Εβραίων σε Ελλάδα Τσεχία, Αυστρία, Γαλλία και μεταξύ αυτών 250 μικρά παιδιά στο Ντρανσί της Γαλλίας. Για το έγκλημα αυτό έχει καταδικαστεί ερήμην δις εις θάνατον στη Γαλλία."


    Τελικά ανέκαθεν η βουλή το ίδιο με σήμερα μπ@υρδέλ@ ήταν.

    Και τότε οι πολιτικοί μας τα είχαν βρει με τα ΜΜΕ της εποχής και μας το επαιζαν μεγαλοι. Ζούσαν το μεγαλείο της βραδείας λόγω τεχνολογίας ενημέρωσης.

    Τώρα όμως το θέμα είναι στα χέρια μας. Την εποχή του ίντερνετ.

    Πρέπει να τους βγάλουμε απο το μυαλό μας και την ιστορία του τόπου. Να μην φαίνεται απο πουθενά ότι πέρασαν απο εδώ.

    Και δείτε το γιατί. Μέχρι τώρα 130.000 έλληνες θύμτα περίμεναν στωϊκά δικαίωση επειδή εμείς σαν πολίτες δεν κάναμε αυτό που πρέπει.

    Και επειδή εμείς αργήσαμε πετύχαμε με τον ωχαδελφισμό, τον ατομικισμό και την κομματοποίηση που ασύστολα καλιέργησαν σε βάρος μας να προσθέσουμε στον λογαριασμό άλλα 10.000.000 νέα θύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η διαφορα ειναι οτι οι Εβραιοι εξακολουθουν μετα απο δεκαετιες να αναζητουν τους ενοχους για να αποδοθει δικαιοσυνη.
    Εμεις ως λαος εχουμε ιδιαιτερα ασθενη κριση και μνημη........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι περικλείει αυτή η πρωτοβουλία του κου Καστανίδη;
    Κατά την γνώμη μου :
    - Δεν περικλείει εκβιασμό πρός την Γερμανία. Σιγά μην έχει τέτοια κότσια η ελληνική κυβέρνηση.
    - Δεν περικλείει, όφελος γιά την Ελλάδα. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, απλώς δεν θα κατετίθετο η συγκεκριμένη τροπολογία.

    Κάτι άλλο περικλείει, το οποίο θα φανεί σε λίγο καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάποτε η κραταιά Γερμανία βρήκε τον μάστορα της την Ελλάδα. Στη Κρήτη ειδικά, χύσαμε το αίμα του ανθού της όπως σφάζουμε τα κατσίκια.

    Αυτοί οι «ανώτεροι» δεν μας το συγχώρεσαν ποτέ. Κουφάλες Γερμανοί που θαυμάζουν και οι εδώ γερμανοτσολίαδες.

    Αν δεν ήταν το αμερικανικό χρήμα, σήμερα θα γυρνούσατε όλη την Ευρώπη προς ανεύρεση εργασίας.

    Αυτοί οι απροσάρμοστοι μας επιβάλουν όρους. Και οι σημερινοί Τσολάκογλου λένε και ευχαριστώ.

    Θάνατος στα γερμανικά σκυλιά.

    Θάνατος στο εγχώριο ανθυποσκυλολόΐ τους.

    Θάνατος στα αμερικανοτραφή ζόμπι με προβιά ανθρώπου.

    Θάνατος στους πάσης φύσεως προσκυνητές της Σιών.

    Οι Έλληνες είμαστε περισσότεροι απ΄ ότι νομίζουν.

    Επανάσταση τώρα.

    ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλά ας πιάσουν πρώτα τους 55 Εβραίους συνεργάτες των Γερμανων και μετά τα λέμε

    Salonika Jews Sponsor Trial Of Collaborators

    http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Holocaust/Collaboration.html


    AGAINST

    1) Hirs Sevy Koretz, of unknown residence
    2) Solomon Ouziel, merchant
    3) Jack Albala, unemployed
    4) Vital Hasson, taylor
    5) Edgard Cunic, temporarily staying in Athens
    6) Leon Sion, or Topouz, rag-picker
    7) Albert Castro, photographer
    8) Sack Max, unemployed
    9) Yoel Groufter, unemployed
    10) Ezra Barsilay, merchant
    11) Joseph Hasson, merchant
    12) Isaac Hasson, merchant
    13) Joseph Errera, private employee
    14) Gitta Koretz, house-keeper
    15) Laura, wife of Jack Albala
    16) Ida Jack, house-keeper
    17) Moise Castro, private employee
    18) Mathilde Yoel
    19) Abram Benroudi
    20) Djoya Hasson
    21) Rebecca Benroudi
    22) Louna Hasson
    23) Alphonse Levy
    24) Sol, wife of Alphonse Levy
    25) Rosa Levy
    26) Issac Beraha
    27) Estrea Beraha
    28) Valeria Saltiel
    29) Nina Saltiel
    30) Susy Saltiel
    31) Derio Saltiel
    32) Abram Seiaky
    33) Reya Seiaky
    34) Salomon Seiaky
    35) David Menache
    36) Marietta Menache
    37) Issac Menache
    38) Saoul Menache
    39) Lida Errera
    40) Haim Jack
    41) Ida Jack
    42) Leo Koretz
    43) Lily Koretz
    44) Paula Cohen
    45) Julia Sarfatti
    46) Bella Barzilay
    47) Reyns Barzilay
    48) Ida Ouziel
    49) Marcel Ouziel
    50) Daisy Castro
    51) Fortunee Castro
    52) Moise Castro
    53) Rena Castro
    54) Daniel Solomon
    55) Plata Castro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. AYTOS O NOMOS KAI OI DIMIOYRGOI TOY EFERAN POLLA DYNA STHN ELLADA KAI THN KYPRO .PARATHETO SXOLIO APO TO ISTOLOGIO AKRITAS AN ENTHIMOYME KALOS . Kimon είπε...
    Στις 28 Σεπτεμβρίου του 1960 η έκδοση του περιοδικού Spiegel ήταν αφιερωμένη στην υπόθεση Μέρτεν. Σύμφωνα με το περιοδικό ο Μέρτεν ήταν κάτοχος μίας φωτογραφίας η οποία απεικόνιζε τον ίδιο την Γραμματέα του Δοξούλα Λεοντίδου, τον μνηστήρα της Δημήτριο Μακρή και τον θείο της Λεοντίδου δικηγόρο Κωνσταντίνο Καραμανλή σε μία εκδρομή στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης. Ο Μέρτεν ενθυμείτο ότι κα οι τρεις «έλαβον την αποθήκην μεταξωτών ενός εκτοπισθέντος Εβραίου αξίας 15000 λιρών ως αντάλλαγμα για τις πολύτιμες στρατιωτικές πληροφορίες που μετέδιδον». Η συνέχεια του δημοσιεύματος είναι πλέον αποκαλυπτική. ..«Άλλωστε κύριε Στρατιωτικέ Σύμβουλε, μεθαλυριον πρόκειται να ανατιναχθεί η γέφυρα του Γοργοποτάμου»,λέγει η νεαρά δεσποινίς η οποία ήδη εργάζεται από ημερών στο γραφείο του Μέρτεν. Ο Μέρτεν αναφέρει ότι η φιλία του με τη Δοξούλα και τον θείον, ο οποίος διατηρούσε γραφείο πληροφοριών εις τας Αθήνας, πλέον της ενασχολήσεως του με την πολιτική. Όταν πλησίαζε η γενική κατάρρευση, φρόντισε ο Μέρτεν όπως η Δοξούλα προσληφθεί στο του βαρόνου Φον Κύλενραμ, διαδόχου του Μπούρκεχαρτ και να αποφύγει ούτως τις διώξεις της αντίστασης. Ο πρώην μνηστήρας της Δοξούλας αργότερα έγινε υπουργός εξωτερικών της Ελλάδος. Για την ιστορία ο Μέρτεν πέθανε το 1971. Λίγα χρόνια αργότερα ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης θα προσλάμβανε ως σύμβουλο στην εταιρία Intracom, την κόρη της Δοξούλας Λεοντίδου Μακρή. Ο Γεώργιος Παπανδρέου όταν ήλθαν στο φως οι λεπτομέρειες αυτές, ουδέποτε έθεσε θέμα, ώστε να μην παρεμποδισθεί ο διορισμός του υιού του Ανδρέα Παπανδρέου στο δημόσιο στην γνωστή θέση, αρμοδιότητας τότε Κωνσταντίνου Καραμανλή.

    11 Μαρτίου 2010 12:59 μ.μ ETSI BGALAME THN KYPRO APO THN SYNTHIKH THS LOZANIS.SINERGATES TON GERMANON KAI DOSILOGOI MESA STON ETHNIKO KORMO EKBIAZOMENOI STHN KALITERH PERIPTOSH AN OXI ENSYNIDITOI EFIALTES.ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Talos υπάρχει ένας ακόμη συνειρμός.Η Βασιλομήτωρ Φρειδερίκη μέλος της Χιτλερικής Νεολαίας επιλέγει όλως τυχαίως απο το πουθενά έναν από βουλευτή του Νομού Σερρών, δικηγόρο και συγγενή της Δοξούλα Μακρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το να ανακινηθεί τέτοιο θέμα σε τέτοιους καιρούς, έχει κάποιο πονηρό υπόβαθρο.
    Εκ πρώτης όψεως πάντως καλώς έγινε, για να ξεσκονίσουμε και την μνήμη μας:
    Ποιοί νομοθετούσαν τότε;;
    __________

    Όλοι οι λαοί έχουν πουλημένους και προδότες και καθάρματα.
    Ας μην το επικεντρώνουμε μόνο στους Εβραίους συνεργάτες των Ναζί..
    Εδώ είχαμε ολόκληρς στρατιωτικές μονάδες (χώρια η αστυνομία/χωροφυλακή...).
    Δεν σημαίνει όμως ότι συνεργάστηκαν οιΈλληνες με τους Ναζί ως μέρος σχεδίου κλπ.
    Πόσοι δεν συνεργάστηκαν με τους Τούρκους δεσμώτες τους, όπως περιγράφει από πρώτο χέρι ο Ηλίας Βενέζης;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O Alois Bruner έζησε ανενόχλητος στη Συρία.
    Το 1954 καταδικάστηκε ερήμην από γαλλικό δικαστήριο σε θάνατο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
    Από το 1985 που υπάρχουν μαρτυρίες για το ότι ζει στη Συρία, η Αυστρία, η Τσεχοσλοβακία, η Γαλλία και η Δυτ. Γερμανία ζητούν την έκδοσή του από τη Συρία. Η Συρία αρνείται.
    Ανάλογη άρνηση, έστω για την τυπική αίτηση έκδοσης, επιδεικνύουν και οι ελληνικές αρχές. Παρόλο που ο Bruner ήταν αυτός που έκανε απίστευτες θηριωδίες και ήταν υπεύθυνος και για τους 46.000 Θεσσαλονικείς Εβραίους. Αυτός κατέστρεψε την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

    Η Γαλλία επιμένει και προχωρά το 2001 σε νέα δίκη, συμβολικού χαρακτήρα, ως ύστατη ηθική αποκατάσταση για τα θύματα και τους συγγενείς τους, και τον καταδικάζει σε ισόβια κάθειρξη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

    Τη συνέχεια την βλέπετε εδώ.
    Να θυμίσω ότι ο Bruner γεννήθηκε το 1912. Οπότε θα "δικαστεί" ερήμην στα 100 χρόνια από τη γέννησή του;
    Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι θα γίνει δίκη. Και τί νόημα έχει, πόσοι επιζώντες έχουν ήδη πεθάνει με τον καημό ότι δεν δικάστηκε έστω ερήμην, ο Μπρούνερ; Δεν διορθώνεται πλέον αυτό: Θα τους το ψιθυρίσουν στον τάφο;
    Άσε που σκέφτομαι και το τί μπορεί να γίνει στο δικαστήριο. Ομάδες Νεοναζί θα αρνούνται το Ολοκαύτωμα. Θα πέσει βροχή η λάσπη.
    Και το χειρότερο: Ποιός ρισκάρει την απόφαση που θα βγάλουν;;;
    Θα ξεφτιλιστούμε ΔΙΕΘΝΩΣ αυτήν τη φορά.
    Αυτά πολύ ωραία είναι σαν σκέψεις, αλλά είναι για άλλες χώρες.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.