2/5/10

Ειρήσθω:Ανάπηρη πολιτική αποκήρυξης Δ.Ε.Α.Χ.

Κ Υ Β Ε Ρ Ν Ω Μ Ε Θ Α από μιαν αντίληψη που είναι ανίκανη να σκεφτεί στρατηγικά. Και, γι’ αυτό, ανεπαρκέστατη στο καθήκον σχεδιασμού στρατηγικής. Κυβερνώμεθα από μυαλά ακρωτηριασμένης και ανάπηρης πολιτικής σκέψης και, γι’ αυτό, ανίκανα να στρατηγήσουν ολοκληρωμένη πολιτική.

Μυαλά τα οποία τελούν σε διάσταση με βασικότατους πυλώνες της εθνικής στρατηγικής. Διαζευγμένα, ήδη, από τους Συντελεστές Ισχύος, επί του συνδυασμού των οποίων, κάθε κράτος σχεδιάζει, πρώτον, την επιβίωσή του, την εθνική του ασφάλεια και, δεύτερον, την επίτευξη των στόχων και των σκοπών του.

Α Π Ο Δ Ε Ι Ξ Η τούτου δημοσίευσε χθες η «Χαραυγή»: Οι δηλώσεις που έκαμε στην Αθήνα, στο «περιθώριο συζήτησης του Εκόνομιστ», ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η εφημερίδα του κυβερνώντος ΑΚΕΛ έκρινε ως σπουδαίες για να τις προβάλει στη θέση του υπότιτλού της στην 7η σελίδα: «Δ. Χριστόφιας: Όσες φορές στηριχθήκαμε σε πολιτική χρήσης όπλων στο Κυπριακό, χάσαμε το παιχνίδι».

Στο κείμενο του δημοσιεύματος το σχετικό απόσπασμα ήταν το εξής: «Ερωτηθείς [ο ΠτΔ] για την περίπτωση ναυαγίου των συνομιλιών και το ενδεχόμενο αναβίωσης του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, ο Δ. Χριστόφιας είπε εμφαντικά ότι, όσες φορές έχουμε στηριχθεί σε πολιτική χρήσης όπλων στο Κυπριακό, χάσαμε το παιχνίδι»!

Α Π Ο Τ Α Σ Σ Ε Τ Α Ι ο ΠτΔ δύο από τους σημαντικότερους συντελεστές ισχύος, κάθε κράτους, τη δική του στρατιωτική ισχύ και τη στρατιωτική συμμαχία άμυνας και ασφάλειας με το αδελφό ελλαδικό κράτος. Με έναν περίεργο, αναπόδεικτο και παραπλανητικό αφορισμό ότι, δήθεν, «όσες φορές στηριχθήκαμε» κ.ο.κ…

Αποκηρύσσει τον μόνο έμπρακτο τρόπο ανόρθωσης της αποτρεπτικής ισχύος του Ελληνισμού, έναντι των δεδηλωμένων και εμπράκτως σχεδίων της Τουρκίας για τον στρατηγικό έλεγχο της Κύπρου (όλης της Κύπρου) και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου. Έναντι της υπαρκτής εχθρικής στρατιωτικής ισχύος Τούρκων και Εγγλέζων στο νησί και στην περιοχή.

Αποκηρύσσει ρητώς και ονομαστικά το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας - Κύπρου, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο, πόσα ψέματα περί Δόγματος δηλώνει κατά καιρούς ο υπουργός του της (όσης απέμεινε) Άμυνας.

Ι Δ Ο Υ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ πρωτίστως να συζητήσουν, αν σέβονται στοιχειωδώς την ιδιότητά τους ως πολιτικών ηγετών του λαού, οι αρχηγοί και υπαρχηγοί των κομμάτων στο συνερχόμενο σε πολυήμερη συνεδρίαση Εθνικό Συμβούλιο: Με πρώτο τον στρατιωτικό, τους Συντελεστές Ισχύος. Άνευ τούτων, ματαιοπονούμε...

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

1 σχόλιο:

  1. Καλύτερα να μην αφορίζουμε τόσο εύκολα αυτό που είπε ο Χριστόφιας περι όπλων γιατί δεν είναι και πολύ λάθος.
    Να σκεφτούμε μόνο οτι στην συγκηρία που βρίσκεται η Ελλάδα μια εισβολή της Τουρκίας στη Κύπρο ίσως αποβεί μοιραία,γιατί απο μόνη της η Κύπρος δεν πρόκειτε να κρατήσει,και η Ελλάδα λίγα θα μπορέσει να κάνει.
    Για αυτούς που μόνο ρομαντικά σκέφτονται πρέπει να γνωρίζουν ότι μια απο τις βασικές προυποθέσεις για ειρήνη είναι η καλιέργεια συμφερόντων για είρήνη και όχι μόνο όπλα,σίγουρα και όπλα αλλά όχι μόνο όπλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.