2/5/10

Aντ.Σαμαράς: Βατερλώ προβλέψεων και πολιτικών


Για ομολογία ενός αληθινού Βατερλώ προβλέψεων και πολιτικών της κυβέρνησης έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σχολιάζοντας την ανακοίνωση του νέου πακέτου σκληρών μέτρων από τον υπουργό Οικονομικών. Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση του κ.Παπανδρέου έχει ξοδέψει κάθε απόθεμα αξιοπιστίας μέσα σε λίγους μήνες.
Όπως επεσήμανε ο κ. Σαμαράς, στα νέα μέτρα δεν υπάρχει αληθινός περιορισμός της σπατάλης, ενώ απουσιάζουν όλα αυτά που θα επέτρεπαν
στην Ελλάδα να αντιμετωπίσει σύντομα το πρόβλημα του υπερδανεισμού της με τις δικές της δυνάμεις, ώστε να βγει το ταχύτερο από τη «μέγγενη».
Η πολιτική της κυβέρνησης, προειδοποίησε, βάζει τη χώρα σε ένα φαύλο κύκλο όλο και μεγαλύτερης ύφεσης.
Ακολουθεί η δήλωση του προέδρου της ΝΔ:
«Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα ως “σωτηρία” της Ελλάδας, εκείνο που ως προχθές απέκλειε ως επιζήμιο και αχρείαστο: Επί πλέον δραστικά μέτρα περιστολής, πολύ χειρότερα από όσα ήδη πάρθηκαν και τα οποία ως προχθές κρίνονταν απολύτως “επαρκή”.
Βρισκόμαστε μπροστά στην ομολογία ενός αληθινού Βατερλώ προβλέψεων και πολιτικών της κυβέρνησης: Προέβλεψαν την φετινή ύφεση στο -0.3% και σήμερα παραδέχονται ότι η ύφεση θα είναι υπερδεκαπλάσια, θα φτάσει το -4%!
Μας διαβεβαίωναν ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης επαρκεί πλήρως, για φέτος. Τώρα ομολογούν ότι έχει ουσιαστικά αποτύχει και επιβάλουν νέα μέτρα πολύ πιο δραστικά, με νέες αυξήσεις εμμέσων φόρων και νέες περικοπές αμοιβών στο δημόσιο.
Ή μας έλεγαν ψέματα ως τώρα, ή έχουν χάσει προ πολλού τον έλεγχο. Είτε συμβαίνουν και τα δύο. Σε κάθε περίπτωση έχουν ξοδέψει κάθε απόθεμα αξιοπιστίας μέσα σε λίγους μήνες.
Σήμερα δίνουν πολύ μεγαλύτερη δόση από ένα “φάρμακο” που ήδη απέτυχε. Σήμερα κινδυνεύουμε περισσότερο από την υπερβολική δόση του «φάρμακου», παρά από την ίδια την “ασθένεια”.
Επί πλέον στα νέα μέτρα που ανακοινώνουν δεν υπάρχει αληθινός περιορισμός της Σπατάλης, υπάρχουν μόνο περιορισμοί μισθών κι αυξήσεις φόρων, μέσα σε μια αγορά που ασφυκτιά σε συνθήκες πρωτόγνωρης ύφεσης για τα ελληνικά δεδομένα.
-- Δεν υπάρχουν μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, υπάρχουν μέτρα μείωσης συντάξεων.
-- Δεν υπάρχει πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.
-- Δεν υπάρχουν αντισταθμιστικά μέτρα που θα τόνωναν τις αγορές, θα περιόριζαν τα λουκέτα, θα συγκρατούσαν την ανεργία.
- Δεν υπάρχει καν προοπτική αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου
.
Όλα, δηλαδή, εκείνα που θα επέτρεπαν στην Ελλάδα να αντιμετωπίσει σύντομα το πρόβλημα του υπερδανεισμού της με τις δικές της δυνάμεις, ώστε να βγει από τη «μέγγενη» το ταχύτερο.
Διαφώνησα με την πολιτική αυτή εξ αρχής. Επισήμανα ότι μας βάζει σε ένα φαύλο κύκλο όλο και μεγαλύτερης ύφεσης.
Διαφώνησα με την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όταν μπορούσε ακόμα να αποφευχθεί.
Σήμερα μοναδική μου έγνοια είναι η εφαρμογή πολιτικών που θα μας βγάλουν από αυτή τη μέγγενη μια ώρα αρχύτερα.
Αυτός είναι ο μόνος δρόμος της Ελπίδας. Απέναντι σε μια κυβέρνηση που δεν δέχθηκε κανένα διάλογο, ούτε καν υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πριν πάρει τις αποφάσεις της.
Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει για όλους τους Έλληνες αυτή η δραματική περιπέτεια. Ξέρω με ποιο τρόπο μπορεί να τελειώσει όσο γίνεται γρηγορότερα και λιγότερο οδυνηρά.
Και αποκλειστική μου προτεραιότητα είναι αυτό ακριβώς.
Το μπορούμε. Και θα το καταφέρουμε».

Ναυτεμπορική

16 σχόλια:

  1. Ως τώρα πάντως δεν έχει κάνει καμία ουσιαστική πρόταση...
    Μπλα... μπλα... μπλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...φιλαρακια,δείτε καί αυτό...
    http://tvxs.gr/uservideo/%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%AC%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5-%CE%B8%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5-0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλές οι βαρύγδουπες διατυπώσεις του κου Σαμαρά.

    Υποψήφιος καταλληλότερος και αυτός.

    Μα για να του κάνουμε ταμείο;

    Πόσους από τους υπεύθυνους της κρίσης έδιωξε μέχρι σήμερα;

    Η Ντορούλα που ξέχασε να πληρώσει, ο Κυριάκος επίσης που ξέχασε να πληρώσει μια και τον απασχολούσε το οικόπεδο που αγόρασε μαζί με τον Χριστοφοράκο, ο Λιάπης ο πολυταξιδεμένος ακόμη εκεί είναι, ο Προκόπης βγαίνει την TV για να μας πει τα λάθη του ΓΑΠ όταν η τσίκνα από την καμμένη Ελλάδα της υπουργίας του ακόμη μυρίζει, η Πετραλιά στο μαντρί της ΝΔ και αυτή αναπολώντας το υγιές 50-ετές νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που τα έφτυσε στα τρία χρόνια, ο Μαρκογιαννάκης που παρέλαβε το C4I που δεν το παραλαμβάνει ο Χρυσοχοϊδης που το παράγγειλε, ο Βουλγαράκης που προσπαθεί να εξηγήσει ποιο είναι πρώτο το ηθικό ή το νόμιμο, ο Ρουσσόπουλος με την λίμνη καταβόθρα που παραλίγο θα κατάπινε όλο το κράτος, ο Σπηλιωτόπουλος που δεν υπέγραφε για τα κολλέγια ημέρα γιατί υπέγραψε τελικά νύχτα πριν φύγει από το υπουργείο, ο Χατζηγάκης που ενώ υπέγραψε για τα αλλοδαπά κολλέγια δεν υπέγραφε για τα ΤΕΙ είναι ακόμη εκεί.

    Στην ΝΔ.

    Εκτός εάν σώνει και καλά πρέπει χρεώσουμε σαν επιτυχία Σαμαρά την εθελοντική φυγή του Σουφλιά. Το παράδειγμα του την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Μένει να διευκρινιστεί αν εξακολουθει να διαφωνεί και τώρα με την προσφυγή στο ΔΝΤ και όχι μόνο "όταν μπορούσε να αποφευχθεί". Θα δούμε και τις προτάσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O k. Σαμαρας μαλλον δεν αντιληφθηκε πως πλεον πρεπει να απευθυνεται στον κ. Καν και την κ. Μερκελ, οταν πρεπει να παραπονεθει για τα μετρα.

    Στο μεταξυ, δε μας εξηγει, πως τελικα το ελλειμμα, απο 6%, "το πολυ 9%", το "τεχνητα φουσκωμενο απο το ΠΑΣΟΚ", τελικα με τη βουλα της Eurostata ειναι 13,7% και μπορει να παει στο 14%? Γιατι διερρηγνυε τα ιματια του.

    Πρεπει καποτε ο λαικισμος στην Ελλαδα να τελειωσει, απο ολα τα κομματα μηδενος εξαιρουμενου. Και να συνεργαστουν χωρις τις παλιες, αντιπολιτευτικες κωρωνες μηπως και σωθει η χωρα. Δυστυχως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ακομα παιζουν στο "ποιος εφταιξε", αντι να δουμε μαζικες παραιτησεις, μιας που φυλακη δεν παει κανεις.

    Χορτασε ο κοσμος απο τους ψευτοπατριωτες λαικιστες. Αυτοι εφεραν τη χωρα στο γκρεμο. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Και αποκλειστική μου προτεραιότητα είναι αυτό ακριβώς.
    Το μπορούμε. Και θα το καταφέρουμε».

    Ρε έχετε ξεφύγει και εσύ και ο Γοδεφρείδος με το σύνθημα του Ομπάμα.
    Συνέλθετε και οι 2 και όλοι σας σε αυτό το κοινόβιο που λέτε Βολή των Ελλήνων(;;;) γιατί τα τελευταία σας λόγια θα είναι σαν αυτά του Παπακωνσταντίνου(προφητικά ίσως)..
    "Βιάζομαι να μην χάσω το αεροπλάνο για το εξωτερικό"
    Γελοίοι και πολύ λίγοι ΟΛΟΙ σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπορεί να μην πήγα στο Yale ή στο Princeton που πήγατε εσείς κύριε Σαμαρά , αλλά επιτρέψτε μου κι εμένα κάποια ψήγματα ευφυΐας . Διαχείριση της κρίσης κάνεις κύριε Σαμαρά και όχι προτάσεις για την κρίση . Γνωρίζεις το αδιέξοδο και προσπαθείς να προλάβεις την επόμενη μέρα , να πλασαριστείς για να διατηρήσεις το κομμάτι της εξουσίας που πιστεύεις ότι σου πρέπει. Δηλαδή θα μπορούσες να τρέξεις μπροστά να πεις τα πράγματα με το όνομα τους , να κατονομάσεις αυτούς που μας έφεραν σ’ αυτό το χάλι και να τους καταγγείλεις , όχι να τους στείλεις στα σπίτια τους ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ !
    Άστα κύριε Σαμαρά μου , ούτε στο Yale , ούτε στο Princeton αλλά ούτε δυστυχώς και στα δικά μας ημεδαπά πανεπιστήμια δεν υπάρχει μάθημα λεβεντιάς και φιλότιμου.
    Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπορεί να μην πήγα στο Yale ή στο Princeton που πήγατε εσείς κύριε Σαμαρά , αλλά επιτρέψτε μου κι εμένα κάποια ψήγματα ευφυΐας . Διαχείριση της κρίσης κάνεις κύριε Σαμαρά και όχι προτάσεις για την κρίση . Γνωρίζεις το αδιέξοδο και προσπαθείς να προλάβεις την επόμενη μέρα , να πλασαριστείς για να διατηρήσεις το κομμάτι της εξουσίας που πιστεύεις ότι σου πρέπει. Δηλαδή θα μπορούσες να τρέξεις μπροστά να πεις τα πράγματα με το όνομα τους , να κατονομάσεις αυτούς που μας έφεραν σ’ αυτό το χάλι και να τους καταγγείλεις , όχι να τους στείλεις στα σπίτια τους ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ !
    Άστα κύριε Σαμαρά μου , ούτε στο Yale , ούτε στο Princeton αλλά ούτε δυστυχώς και στα δικά μας ημεδαπά πανεπιστήμια δεν υπάρχει μάθημα λεβεντιάς και φιλότιμου.
    Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ένα και μοναδικό θέμα είναι οι δανειστές να πάρουν πίσω τα χρήματά τους και τίποτα άλλο........για αυτούς.

    Αν καταφέρουν και αυτή τη φορά να μην τους ξυλοκοπήσει ο κόσμος θα αρχίσω να τους θαυμάζω.

    Πιστεύω πως θα δούμε ένα είδος κοινωνικής επανάστασης με μεγάλες δόσεις χάους,δεν θεωρώ εφικτό να υπολογίσουμε την έκταση και την ένταση όπως επείσης και τη διάρκεια,και αυτό γιατί δεν νομίζω πως η αστυνομία θα επιδείξει και ιδιαίτερο ζήλο να συγκρουστεί με μια λαική μάζα για να σώσει ένα τσούρμο κλέφτες με γραβάτες........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο κ. Σαμαράς ήταν υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή, μιας από τις χειρότερες που πέρασαν από τον τόπο μετά την μεταπολίτευση.

    Δεν δικαιούται ... δια να ομιλεί, όπως έλεγε και ο μακαρίτης Μένιος, διότι είναι συνυπεύθυνος για την κατάντια της χώρας. Γιατί δεν εξέφραζε τότε την αντίθεσή του, όταν το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το άλλο; Τι περικοπή του μισθού του έκανε, για να δώσει το καλό παράδειγμα;

    Τίποτε δεν είπε, ενώ άκουγε κι έβλεπε και αυτό δείχνει ότι πρόκειται για έναν κοινό καιροσκόπο.

    Θα εκτιμούσα αν είχε διαχωρίσει την θέση του από την ΝΔ του Καραμανλή και είχε γυρίσει στον ιδιωτικό βίο αλώβητος. Τώρα τον παίρνουν κι αυτόν τα σκάγια, δεν το καταλαβαίνει;

    Διεχώρισε την θέση του από την ενδοτική πολιτική των προηγουμένων κυβερνήσεων, όπως έκανε το 1992, στα ελληνοτουρκικά; ΟΧΙ.

    Στήριξε το δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό; ΟΧΙ.

    Τάχθηκε κατά της ένταξης της Τουρκίας και της Αλβανίας στην ΕΕ (και το ΝΑΤΟ για την τελευταία); ΟΧΙ.

    Μίλησε ποτέ για την πολιτισμική γενοκτονία που υφίσταται ο ελληνισμός της Β. Ηπείρου; ΟΧΙ.

    Τότε άντε στο καλό Αντωνάκη, για να μην πω τίποτε άλλο. Μία από τα ίδια είσαι κι εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Που είναι η αρχή του οικογενειακού ισολογισμού, που κάποτε αναφέρατε? Μας αφήνετε να μας πάρουνε τα σπίτια οι τράπεζες και να μας πετάξουν στο δρόμο? Τι αντίσταση κάνετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τον Αντωνη ζουλαπια θα τονε βγαλουμε Πρωθυπουργο δε πα να πηδατε μεχρι το ταβανι.Συντομα θα τον φαει ο Χοντρος το ΓΑΠ και τοτε να δω ποιον θα βαζετε απεναντι απ το Σαμαρα.Οπως στο στρατευμα εχουμε αξιους στρατιωτικους ετσι και στη πολιτικη εχουμε αξιους πολιτικους.Μην τα ισοπεδωνετε ολα,δε θα σας βγει.Την Ελλαδα δε θα τη γκρεμισει κανενας και απο πουθενα.Προσπαθησαν πολλοι αλλα τους εμεινε η προσπαθεια στο τελος.

    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. από τα σχόλια διακρίνω ότι υπάρχουν ακόμη κάποιοι που πιστεύουν στον κωλουτούμπα καρατζαφέρη! χαχαχαχα τι κατάντια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. και σκέψου ότι ο καρατζαφύρερ υποστήριζε την προσφυγή στο ΔΝΤ
    πιο πολύ και από τον τζέφρυ και χωρίς να τον πολυνοιάζουν τα νέα μέτρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πρώτα το είπε ο Chavez στην δεκαετία του '70: Sí Se Puede
    Έπειτα το είπε ο Obama: Yes We Can
    (Έπαιξε ως σύνθημα και στις περσινές εκλογές ενός άλλου κράτους) και σήμερα μας το είπε,
    ως χορωδιακό νουμεράκι,
    το πρασινομπλέ ληστρικό τσίρκουλο.
    Το οποίο και γνωρίζει μεγάλο σουξεδάκι, αφού όλο και αποκτά νέα μέλη... Αλλά έτσι είναι αυτά, εδώ που φτάσαμε ή με τους ληστές θα είσαι ή με τους έντιμους. Δεν υπάρχουν μέσες λύσεις.

    Και επειδή είναι μάταιο και ανώφελο, τα θύματα να συνδιαλέγονται με τους θύτες τους,
    η καλύτερη απάντηση προς όλους τους συνεργάτες της κατοχικής κυβέρνησης Τσολάκογλου,
    είναι το απεργιο-λόγιο της εβδομάδας:

    Αύριο, Δευτέρα 3 Μάη
    στις 16.00 Μοναστηράκι.
    Συμπαράσταση στις ΕΔ.

    Αύριο, Δευτέρα 3 Μάη (και επίκειται κλιμάκωση) απεργούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    Τρίτη-Τετάρτη, 4-5 Μάη
    Πανελλαδική απεργία Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
    Κεντρική συγκέντρωση: Τετάρτη 5 Μάη, Πεδίο του Άρεως στις 11.00

    Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη, 3-4-5 Μάη
    Σωματείο Ωρομίσθιων-Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών.
    Παραστάσεις διαμαρτυρίας: Τρίτη 4 Μάη, στις 8.00, έξω από το Υπ. Παιδείας (ΗΣΑΠ Νεραντζιώτισσα)
    και στις 12.30 ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ συλλαλητήριο.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το ότι τα επώδυνα μέτρα θα επιδεινώσουν το πρόβλημα, είναι αλήθεια. Αλλωστε μας το ειπαν και αυτό "δεν είναι βέβαιο ότι θα επιτύχουν σε τρία χρόνια, οπότε μπορεί και να χρειαστούν...άλλα!!" Τι εννούν με αυτό το "άλλα" δεν ξέρουμε. Το λούκι τώρα αρχίζει, αλλά δεν είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς πού θα οδηγήσει. Η χώρα θα εξαθλιωθεί οικονομικά. Ο ΓΑΠ θα μας εμφανιστεί σαν τον μεγάλο ήρωα που αψήφησε το πολιτικό κόστος. ΄
    Και το ΔΝΤ θα είναι εδώ να μας πεί τα επόμενα νέα...Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.