3/5/10

Ναυάγησε η σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών

Άκαρπη στάθηκε τελικά η προσπάθεια σύγκλησης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την οικονομική κρίση, μετά το «όχι» της Αλέκας Παπαρήγα και του Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχουν, αλλά και τη δήλωση της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με την οποία «δεν έχει νόημα η σύγκλησή του».

Είναι η πρώτη φορά στην Μεταπολίτευση που πολιτικά κόμματα αρνούνται να παρευρεθούν σε συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση για το αν θα συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος το είχε ζητήσει τηλεφωνικά την Παρασκευή από τον Κάρολο Παπούλια.

Η ΝΔ
Όπως ανακοινώθηκε από την Ν.Δ., ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Ν.Δ., Κ. Αρβανιτόπουλος, επικοινώνησε με την Προεδρία της Δημοκρατίας και εξήγησε πως ο Αντώνης Σαμαράς είχε ζητήσει τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών πριν από την ανακοίνωση του πακέτου μέτρων για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά ο πρωθυπουργός αρνήθηκε. Στη συνέχεια, τόσο η κ. Παπαρήγα όσο και ο κ. Τσίπρας, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν. «Κατόπιν τούτου η σύγκληση δεν έχει νόημα», κατέληξε ο διευθυντής του γραφείου του κ. Σαμαρά.

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ήδη πως δεν θα παρευρεθεί σε μία τέτοια συνάντηση, τονίζοντας ότι μετά την ανακοίνωση των μέτρων δεν έχει κανένα νόημα η διεξαγωγή της. «Αρνούμαστε να γίνουμε κορνίζα και κάδρο στον κ. Παπανδρέου», τόνισε η κ. Παπαρήγα. Αρνητικός στο να συμμετάσχει στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ήταν και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Ζούμε ιστορικές στιγμές, ζούμε μία βίαιη μεταπολίτευση», δήλωσε ο κ.Τσίπρας, εισερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου είχε συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια και πρόσθεσε ότι «έχουμε όλοι ευθύνη, τα κυβερνητικά μέτρα είναι άδικα και αναποτελεσματικά και δεν έχουν τη συναίνεση της κοινωνίας».

Θετικός ο ΛΑΟΣ
«Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί υπάρχει άρνηση στην πρόσκληση για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών», ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, τονίζοντας ότι σε μια τέτοια κρίσιμη συγκυρία είναι απαραίτητη η παρουσία όλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καρατζαφέρης είναι πρόθυμος να συμμετάσχει στη σύσκεψη εφόσον λάβουν μέρος όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.
agelioforos.gr

10 σχόλια:

  1. Και τι θα λέγανε μεταξύ τους τα λαμόγια; Πως θα διαχειριστούν επικοινωνιακά την απαξιώσή τους και το φτύσιμό τους απο την κοινωνία;
    ΟΥΣΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναυάγησε το πολιτικό σύστημα ,
    αυτή τη στιγμή μέσα στη βουλή είναι :
    298 γαϊδούρια,
    1 πεταλωτής και
    1 σαμμαράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς που δε συναντήθηκαν: κάναμε και οικονομία στους καφέδες και στις πορτοκαλάδες. Άλλωστε το να συνεννοηθεί γνώστης της κοινής ελληνικής με το Γιώργο είναι επιεικώς αδύνατο. Άλλα πιστεύει, άλλα θέλει να πει, άλλα του λένε να πει και άλλα λέει! Αν η Παπαρήγα ήξερε αγγλικά (νομίζω ξέρει μόνο ελληνικά και ρώσικα) κάτι θα γινόταν στη συνάντηση...αλλιώς τσάμπα κόπος.

    Κρίμα! Γιατί η μεν Παπαρήγα είναι μεγάλη για να μάθει τώρα αγγλικά και ο δε Γιώργος είναι μεγάλος για να μάθει Ελληνικά!

    Πέρα από την πλάκα όλοι οι λοιποί πολιτικοί αρχηγοί (εκτός του Καρατζαφέρη νομίζω) είπαν το αυτονόητο: Ποιό το νόημα να γίνει συνάντηση μετά τη συμφωνία με την Τρόικα; Να τους βγάλουν όλους μαζί φωτογραφία, να την έχουν να θυμούνται τα ρεζιλίκια μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να συζητούσαν,ο πρωθυπουργός πήρε μια απόφαση που με βεβαιότητα ο λαός θα πάει τουλάχιστον 20 χρόνια πίσω.Τί να πούνε,εκτελεί εντολές και υπακούει σε όσα του λένε.Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η φτώχεια που θα απλωνέται δε θα έχει προηγούμενο,μαζί με τη φτώχεια θα υπάρχει έξαρση της βίας,απελπισμένοι θα κάνουν απονενοημένες ενέργειες,τα ακούμε,τα βλέπουμε τα συζητούν,ο κόσμος είναι σοκαρισμένος με τα μέτρα.Τι να πούνε οι αρχηγοί,όταν δεν έχουν βάλει τους αίτιους στην φυλακή και τους συγκαλύπτουν.Αυτό σημάινει ότι και οι δύο είναι βουτηγμένοι..κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει,και την πληρώνει ο λαός.Αυτός ο λαός θα απαντήσει κάποια στιγμή δυναμικά και αλίμονο τότε γιατί θα θρηνήσουμε θύματα και απώλειες.ο λαός ληστεύτηκε ενώ κυκλοφορούν έξω οι ληστές,και κάποιοι απ΄αυτούς διεκδικούν ξανά εξουσία ή ακόμη κυβερνούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να πούνε τί!
    Κλείσανε τις τρύπες του σκάφους που βουλιάζει (είσπαρξη ΦΠΑ, Φόρων, ΟΣΕ, κλπ)?
    Καταργήσανε το νόμος περί μη-ευθύνης Υπουργών?
    Φρόντισαν να πην πάρουν τα σπίτια των νοικοκυριών οι τράπεζες, που λόγω των μέτρων δεν μπορούν να τα πληρώσουν?
    Για ποια καινοτομία να μας πούνε, όταν αυτή είναι απαγορευτική για την Ελλάδα (όχι όμως για την Τουρκία ή το Ισραήλ), εδώ και 50 χρόνια?
    Τι να πει το ΠΑΣΟΚ? Δεν ήταν ως αξιωματική αντιπολίτευση υποχρεωμένο να γνωρίζει? Τί κοινοβουλευτικό έλεγχο έκανε?
    Ποιός τιμωρήθηκε?
    ....
    Ντροπή! Μόνο Ντροπή!
    Να σηκωθούν όλοι και να φύγουν και να γίνει
    άμεσα κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας!
    Αυτή είναι η ευθύνη του κ. Προέδρου της Δημοκρατίας αν πρόκειται να περισωθεί κάτι απ΄το ναυάγιο!
    Τιτανικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Απαγόρευσαν στους Αξιωματικούς να φέρουν τα Παράσημα!"

    "Τελικά θα απαγορεύσετε και τις στολές;Αυτό θα προβλέπεται στα Στρατιωτικά Πανεπιστήμια κε Υπουργέ;
    Είμαι Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, τον προβληματισμό τον δικό μου και των συναδέλφων μου, σχετικά με μια πρόσφατη απόφαση / διαταγή που δεχτήκαμε...


    Με σήμα από το Γ.Ε.Ν. στις 28 Απριλίου ενημερωθήκαμε για την απόφαση του Α.Ν.Σ. (Πρακτικό ΑΝΣ/Ολομέλειας ΥΠ’αριθμο 77/26), σύμφωνα με την οποία με τις θερινές στολές μας (στολές ημέρας) μας απαγορεύουν να φέρουμε : ταινίες (διεμβολές) ηθικών αμοιβών και διακριτικά σήματα.
    Ταινίες (διεμβολές) είναι οι μικρογραφίες των Παρασήμων και ηθικών αμοιβών που μας απένειμε η πατρίδα, αναγνωρίζοντας τις θυσίες και την προσφορά μας.
    Διακριτικά σήματα είναι τα Διακριτικά που φέρουμε όσοι υπηρετούμε σε Πολεμικά Πλοία, σε Υποβρύχια, στους Βατραχανθρώπους, στα Ελικόπτερα και στα Αεροσκάφη μας.
    Προσπαθώ να βρω μια λογική εξήγηση για την ανωτέρω διαταγή και δεν μπορώ
    Είναι τυχαίο ότι η εν λόγω απόφαση πάρθηκε δύο ημέρες μετά την «αντίδραση» των συναδέλφων μας Ιπταμένων της Πολεμικής μας Αεροπορίας ;
    Μήπως λόγω της οικονομικής κρίσης εκτός από τις περικοπές στις παρελάσεις, τους και τα διακριτικά μας και εξασφαλίσουν κονδύλια και από αυτά;
    ..................................

    ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ


    http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_9498.html

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρώτη φορά στα χρονικά ζητείται σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών (από το πριγκιπόπουλο) γιά νομιμοποίηση αυθαιρέτου! Και τελικά πήγε μόνο ο παλιάτσος του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ,


    μιλαει ο παυλοπουλος στο μεγα ;
    στον πρετεντερη;

    αυτος εκπροσωπει τη νδ ;

    ακομα ; πότε θα βαλουν μυαλο;
    τελικα εχει πολυ πλακα
    ποιος θα τους παρει στα σοβαρα;

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. EINAI DYNATON NA PISTEYEI ESTW KAI ENAS APO AYTOYS OTI OI ELLHNES 8A SEBASTOYN 8ESMOYS? TOYS KATAPATHSAN OLOYS KATAPTISTOI 8A EINAI KAI TO MAYRO STIGMA STHN ISTORIA THS ELLADAS. AN MH TI ALLO NAYTIA MAS PROKALOYN OYTE GIA FTYSIMO DEN EINAI 8A BRWMISEI TO SALIO . ENAN LAO POY EXYSE AIMA GIA TON TOPO POY PATOYN KAI TON MOLYNOYN ...PHTE MOY EAN LEGONTE ELLHNES OI 300 GIATI AN EIXAN TSIPA MERIKOI ESTW THA EIXAN PARAITH8EI. EXOYN MOYTRA AKOMA NA BGAINOYN STHN THLEORASH. ALLA TI LEW EKEI MONO MPOROYN NA BGOYN AFOY KAI TA MME EINAI TA IDIA S...... ME AYTOYS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΠΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

    ΦΙΛΟΙ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ:
    1. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟ ΚΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;
    2. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΟΥΝ ΤΟ ΚΚΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ;

    ΟΧΙ. ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
    ΠΕΡΑΣΕ ΦΑΣΗ ΣΥΡΙΚΝΩΣΗΣ, ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ 4%
    ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ 7% - 8%.
    ΤΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΒΡΕ ΣΕΙΣ ΤΟ ΚΚΕ;
    ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ.

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ, ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ...ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΕΙ;
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ Η Ν.Δ. ΜΕ ΤΟ 40% ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ;
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ Η ΓΣΕΕ, Η ΑΔΕΔΕΥ, Η ΟΛΜΕ;

    ΟΧΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙ,ΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
    ΠΟΙΟΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΡΕ, ΓΙΑΤΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΟ Η ΧΩΡΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ;

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΣΤΙΚΗ Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΟΛΩΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.
    ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ.
    ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝΕ. ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ;

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.