27/10/10

ΗΠΑ: Κατηγορίες για αποσταθεροποίηση Μ. Ανατολής-Λιβάνου

Η συμπεριφορά της Συρίας στη Μέση Ανατολή έχει υπονομεύσει την κυριαρχία του Λιβάνου και της περιοχής, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά τη δήλωση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ με την οποία κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι υποθάλπουν το "χάος".

"Πιστεύουμε ότι παίζουμε έναν εποικοδομητικό ρόλο στην περιοχή και πιστεύουμε ότι η Συρία δεν πράττει το ίδιο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντηπάρτμεν Π.Τζ.Κρόουλι.

Ο Αλ Ασαντ τόνισε σε μία του συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην αραβική εφημερίδα που εκδίδεται στο Λονδίνο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αφήσει προβλήματα σε όποιο σημείο της Μέσης Ανατολής κι αν πέρασαν αλλά και σε άλλες περιοχές. Αναφέρθηκε στη Σομαλία, το Αφγανιστάν και την αμερικανική παρουσία στη Βηρυτό στις αρχές της δεκαετίας του '80.

" Από την εμπειρία μας τις τελευταίες δεκαετίες, σε όποιο θέατρο κι αν εμφανίστηκαν οι Αμερικανοί έφεραν το χάος", δήλωσε ο Ασαντ στην εφημερίδα Αλ Χάγιατ.

Ο Κροούλι κατηγόρησε με τη σειρά του τη Συρία ότι συνεχίζει να τροφοδοτεί με όπλα τη Χεσμπολάχ στο Λίβανο στα πλαίσια μιας προσπάθειας να επεκτείνει τον έλεγχο της επί του γείτονα της. Ο ίδιος είπε ακόμα ότι η Συρία πρόσφατα εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για περισσότερους από 30 Λιβανέζους και ξένους υπηκόους, μια κίνηση που υπονομεύει εκ νέου την κυριαρχία του Λιβάνου.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

2 σχόλια:

  1. Διαισθανομαι οτι πραγματι υπαρχει δυσαρεσκεια στις ΗΠΑ και κατ'επεκταση στο Ισραηλ για τις μεγαλοσχημες κινησεις της τουρκιας,αφου εσχατως και η Συρια μπηκε κατω απο την μογγολικη ομπρελλα προστασιας.Βλεπετε η τουρκια μπορει να εκανε παντα τα θεληματα των μεγαλων αλλα τελευταιως εχει αρχισει να δουλευει παραλληλα και για τον εαυτον της,κατι σαν τα βαπορακια των ναρκωτικων που ολο και κατι παρακρατουνε για τον εαυτον τους απο την παραγγελια που μεταφερουν.Ειναι θεμα χρονου να γελασουμε με τις νιλες που θα παθει ο μουστακιας και η πολυκαρπουζικη πολιτικη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O μόνος τρόπος για να κοντύνει ο Ερντογκάν και η Τουρκία είναι στη χώρα αυτή να δουλέψει ...Δυναμικός Καλλικράτης ώστε να διαλυθεί στα εξ ών συνετέθει.
    Κουρδιστάν, Ευρωπαικό Τμήμα/Πόλη, Παράλια Μ.Ασίας, Πόντος, Ενδοχώρα κλπ...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.