8/2/11

Παραχώρηση έκτασης για ανέγερση του Πανεπιστημίου ζητά ο κ. Δακής

Την άμεση παραχώρηση της έκτασης για την ανέγερση του Πανεπιστημίου ζητά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Την επίσπευση των διαδικασιών παραχώρησης της έκτασης των 746 στρεμμάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για την ταχύτερη ανέγερση των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου, ζήτησε με επιστολή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη.

Η προώθηση της Πανεπιστημιούπολης στη ΖΕΠ Κοζάνης αποτελεί προτεραιότητα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την ανάπτυξη ενός σύγχρονου, ανταγωνιστικού και κοντά στις ανάγκες της περιοχής Πανεπιστημίου, που να διασυνδέεται με την τοπική επιχειρηματικότητα και να προωθεί νέες ιδέες και καινοτομίες.

Η επιστολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
η υλοποίηση των υποδομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στα όρια του Δήμου Κοζάνης, συνδέεται άμεσα με το ζήτημα της παραχώρησης της έκτασης των 746 στρεμμάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, η οποία ανήκει στη δικαιοδοσία σας ως δημόσιας εποικιστικής.
Η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης - Τμήμα Πολιτικής Γης, μετά την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών σε τοπικό επίπεδο (γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις τοπικών φορέων), έχει υποβάλλει το σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο, από τον Φεβρουάριο του 2010, με το με αριθμό πρωτοκόλλου 1430 / 11-2-2010 έγγραφό της.
Η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου, Διεύθυνση Πολιτικής Γης, έχει ελέγξει το φάκελο του αιτήματος και γνωμοδότησε θετικά υπέρ της παραχώρησης. Όπως έχουμε πληροφορηθεί μάλιστα, έχει ετοιμάσει τη σχετική εισήγηση και ο φάκελος βρίσκεται στο Γραφείο του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου σας.
Μέριμνά μας αποτελεί η ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης, παράλληλα με τα λοιπά πολεοδομικά ζητήματα που προωθούνται και ολοκληρώνονται ήδη από το ΥΠΕΚΑ.
Σε συνέχεια των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως επιληφθείτε του θέματος και με θετική εισήγησή σας να προωθήσετε το αίτημα στο Υπουργικό Συμβούλιο, ώστε να τελεσφορήσει η παραχώρηση της έκτασης προς το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.


Με εκτίμηση,
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
Γιώργος Δακής»

11 σχόλια:

  1. Ανάπτυξη μέσω πανεπιστημίων σχολών.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δώστε κανένα κίνητρο ως περιφέρεια να έρθει καμία βιομηχανία και αφήστε τα πανεπιστήμια!!

    Πανεπιστήμιο σημαίνει λεφτά φορολογουμένων ....
    Γιατί χρειαζόμαστε και άλλα τμήματα; Ποιά;
    Μερικοί δεν αλλάζουν με τίποτα!!!

    Μήπως να ανοίξουμε και τίποτα στρατόπεδα;
    Δοκιμασμένα πράματα...

    Γ.Η

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ λέμε να κλείσουν τα πανεπιστήμια με τους ιπτάμενους εξ Αθηνών καθηγητές, όχι να ανοίξουν και άλλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριε Δακή κοψτε τις μαλ....ακιες. Τα πανεπιστημια εχουν κανει ζημια μεγαλυτερη απο οση εχουν κανει δυο γενιες ελληνων πολιτικων μαζι. Πισω απο τα χαριτοβρυτα και ακρως πιασαρικα επιχειρηματα περι αναπτυξης, ερευνας κλπ κλπ η πραγματικοτητα ειναι διαμετρικα αντιθετη. Τα πανεπιστημια εδω και πολλα χρονια ειναι γιαφκες περιθωριακων και ανενταχτων στην πραγματικη ζωη, φρικιων μεγιστης φρικης. Φαμπρικες παραγωγης αντιγραμμενων papers. Καλλιεργειας καταστροφικης νοοτροπιας περι το εργαζεσθαι. Ειναι βιομηχανιες καταβροχθισης ολοκληρων φορτηγιδων με χαρτονομισματα, σε δηθεν ερευνες και αλλα σκατα. Θερμοκηπια κακομαθημενων μπουληδων που στα 50 τους εξακολουθουν να αρνουνται να μεγαλωσουν. Αλλα το κυριώτερο ειναι οτι τρωτε τα χρονια και τα χρηματα των ελληνικων οικογενειων για να παραξετε αντικοινωνικα και ανκανα πλασματα που χωρις διορισμο πεθαινουν. Καταστρεψατε γεννεες γεννεων κυριοι με τα κωλοπανεπιστημια σας. Σημερα χιλιαδες ανθρωποι απο 25 και πανω αδυνατουν να προσαρμοστουν στην πραγματικοτητα του μη διρισμου, βιωνοντας τοσο αυτοι οσο και οι οικογενειες τους εναν απιστευτο βουβο γολγοθα. Κοψτε λοιπον αυτο το αστειο περι πανεπιστημιων και αναπτυξης. Δεν φερνουν τα πανεπιστημια την αναπτυξη αλλα η αναπτυξη τα πανεπιστημια στον βαθμο που τα χρειαζεται. Αειντε στον κορακα λοιπον. αυτα τα στρεμματα χιλιες φορες προτιμωτερο να γινουν βοσκοτοπια για βοδια, τουλαχιστον αυτα βγαζουν γαλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυριε Δακη εχω μια προταση για τα 746 αυτα στρεμματα.. Λοιπον εχουμε και λεμε, αντι για πανεπιστημιο κανομε ενα δυνατο ΙΕΚ που υποστηριζει γεωργοκτηνοτροφικες ειδικοτητες. Και οοοοολα αυτα τα στρεμματα γινονται μια προτυπη γεωργοκτηνοτροφικη μοναδα, μια ας πουμε φαρμα, μεσα στην οποια θα γινεται η καταρτιση. Το ΙΕΚ αυτο θα λειτουργει στην βαση των αναγκων της φαρμας, συνεργαζομενο με τις οποιες δομες της τοπικης κοινωνιας. Να τεθει δηλαδη στοχος και στοιχημα, η δημιουργια μιας αυτονομης γεωργοκτηνοτροφικης μοναδας, παραγωγης οικονομιας αλλα και μεθοδων και νεων προιοντων και, κυριως, συγχρονων αγροτοκτηνοτροφων. Αειντε να παμε επιτελους στην πραγματικη οικονομια.. Αυτο το αστειο περι πανεπιστημιων δεν εχει πέραση, τελειωσε..η απλαξαπλα τελειωσε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδεσε το θεμα ο Πετσαλνικος προκειμενου να συνεναισει στον Καλλικρατη, και ελαβε ανταλλαγμα την κατασκευη πανεπιστημιου .
    τωρα ερχεται ο Δακης να το διεκδικηση με συμμαχο.
    ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ ΣΥΝΔΙΑΛΑΓΩΝ
    ΜΙΑ ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΠΧ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΚΥΡΩΝΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.
    ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΡΑΜΕΝΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ , Ο ΜΟΝΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΔΥΝΑΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΣΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ , ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.
    ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΔΣΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ
    Η ΜΗ ΣΥΝΕΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΩΣ ΕΔΩ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ.
    ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ .
    ΑΛΛΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ.................

    σας παραπεμπω για καποιες ιδεες επι του θεματος
    http://petrosliapis.blogspot.com/p/blog-page.html

    Πετρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτο που χρειαζεται αμεσα στη χωρα ειναι ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ προκειμενουν να δημοιουργηθουν βιωσιμες εκμεταλευσεις , ιδιεταιρα στον τοπο μας κυριε Δακη.
    πιο πανεπιστημιο βγαλατε , που σας εμαθε οτι στην παρουσα κατασταση της Ελλαδας χρειζονται white workers?
    ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΕ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑ

    Πετρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρόβατα πρόβατα και γίδια... αφου θέλετε

    Όλος ο κόσμος χτίζει πανεπιστημια και βρέθηκαν τα σαϊνια να που πως τα πανεπιστημια έκαναν ζημιά στον τόπο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 9:42 "Παν μέτρον άριστον"

    Εκτός από το να ξοδεύει δημόσιο χρήμα ο περιφερειάρχης έχει και καθήκον να δημιουργεί ( χρήμα ) .....

    Ας φτιάξει υποδομές και κίνητρα στην περιφέρειά του να γίνουν επιχειρήσεις, να πληρώνουν μισθούς, να λαμβάνει το ΙΚΑ εισφορές, το κράτος φόρους...
    Αυτό είναι ανάπτυξη!!!

    Εκεί που έχω 500 Ηλεκτρολόγους
    Μηχανικούς πωλητές στις αλυσίδες λιανικής με μισθούς πείνας, γιατί να έχω 700;

    ΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακόμα δεν κάτσατε στη καρέκλα του Περιφερειάρχη, να ανταποδώσετε στους εργολάβους, με αμέτρητα κυβικά μπετόν πληρωμένων από τους φορολογούμενους.

    Η μαγική ερώτηση είναι πια "Πόσα λεφτα θα μου φέρει το projectάκι;"

    Ξύπνα Γιώργο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να διορίσουμε και τίποτα ψηφοφόρους κτλ κτλ....

    Εχουμε ελπίδα;

    Ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.