2/2/11

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση στη Βουλή για την αναθεώρηση του «Δουβλίνο ΙΙ». Γ. Παπανδρέου και Μ. Χρυσοχοΐδης οι υπεύθυνοι!

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη για την αναθεώρηση του κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙ» κατέθεσαν πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΚΟ του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Η Ελλάδα, σημειώνεται στο κείμενο της ερώτησης, αποτελεί την πύλη εισόδου των μεταναστών στην ΕΕ, αλλά δυστυχώς μετατρέπεται γι' αυτούς σε «αποθήκη» ανθρώπινης δυστυχίας. Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η αδιέξοδη μεταναστευτική πολιτική και ο εγκλωβισμός των ανθρώπων αυτών στη χώρα μας πηγάζει και από τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ που υπεγράφη το 2003 από τους τότε υπουργούς Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου και Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδη.
Με βάση τα παραπάνω οι πέντε βουλευτές ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:
-Γιατί παρά την συνεχιζόμενη αύξηση των μεταναστευτικών ροών, τα τελευταία χρόνια, η Ελληνική Κυβέρνηση και οι συναρμόδιοι υπουργοί συμφώνησαν το 2003 τον καταδικαστικό, δεδομένης της γεωγραφικής της θέσης, κανονισμό "Δουβλίνο ΙΙ"; Γιατί δεν ζήτησε τότε την αλλαγή του κανονισμού, έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται μονόπλευρα η Ελλάδα για ένα θέμα που έχει πανευρωπαϊκή διάσταση;
- Σε ποιες περαιτέρω ενέργειες σκοπεύει να προβεί η κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει από την ΕΕ την άμεση αναθεώρηση και προς την σωστή κατεύθυνση του κανονισμού "Δουβλίνο ΙΙ"; Θα αναζητηθούν από την ΕΕ πόροι για την άμεση αντιμετώπιση του ανθρωπιστικού ζητήματος;
-Σκοπεύει η ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει, με τις κατάλληλες συμμαχίες, από την ΕΕ μια ολοκληρωμένη λύση για το μεταναστευτικό ζήτημα, ειδικά τώρα που οι εξελίξεις και ανακατατάξεις στον Αραβικό κόσμο, το πιο πιθανό είναι να εντείνουν τα μεταναστευτικά ρεύματα προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδας;
-Γιατί κατέστη νεκρό γράμμα η συμφωνία επανεισδοχής που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδος- Τουρκίας το 2002; Ποια η θέση της ελληνικής κυβέρνησης σε ότι άφορα την επικείμενη συμφωνία επανεισδοχής, μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας;

NAFTEMPORIKI

3 σχόλια:

  1. Ὅπως εἶπε ὁ Κονδύλης στὸ βιβλίο του «Από τον 20 στον 21 αιώνα»:

    Δεν αναρωτιούνται ούτε ποιος θα τα ερμηνεύσει δεσμευτικά κάθε φορά τι σημαίνουν αυτά τα «δικαιώματα» στον συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, ούτε αν και πόσο δικαιολογείται ο «εθνικισμός» όποτε ένας μικρός θέλει να αντισταθεί στις αδηφάγους διαθέσεις ενός μεγάλου. Με τον τρόπο αυτό, ενώ ηθικολογούν αδιάκοπα, στην πραγματικότητα συμπαρατάσσονται με το δίκαιο του ισχυρότερου.

    Τὰ παραπάνω σίγουρα δὲν ἐγκρίνει ὁ ΣΥΡΙΖΑ, ἕλα ὅμως ποὺ ἔχει καὶ ὁ καιρὸς ψηφοφόρους, ἔεε συγνώμη γυρίσματα ἤθελα νὰ πῶ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι είναι,δεν μπορεί όλοι οι Έλληνες να βρίζουμε για τους λαθρομετανάστες και η συμορία του Παπανδρέου να βγαίνει κυβέρνηση,λυπάμαι αλλά εγώ προτιμώ να βρίζω κάτι τέτοιους πολιτικούς αντί να βρίζω τον κάθε χασάν,ο χασάν μόνος του δεν πρόκειται να φύγει,οι πολιτικοί όμως όταν αντιληφθούν ότι δεν τους παίρνει άλλο τότε θα αλάξει η κατάσταση.

    Όπως λέει και ο Σάββας,όχι το σαμάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν οι δημοσκοπήσεις δεν τους δίνουν πάνω από 1%, κάτι πρέπει να κάνουν κι αυτοί.
    Προβλέπω, ο Αλαβάνος ντυμένος ...Κολοκοτρώνης και ο Τσίπρας σε Μπουμπουλίνα, να γυρίζουν τα επόμενα επεισόδια του ΣΚΑΙ με αλλαγμένο τίτλο: "1821 Η Επανάσταση του Ελληνικού Έθνους" !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.