28/10/11

Τα μηνύματα των κομμάτων για την 28η Οκτωβρίου

Έντονες αναφορές στο σήμερα και την κρίσιμη κατάσταση της χώρας περιέχουν τα μηνύματα των πολιτικών κομμάτων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Την αισιοδοξία ότι «δουλεύοντας όλοι μαζί θα γράψουμε άλλη μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία μας» εκφράζει ο Πρωθυπουργός σε μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
«Πριν από 71 χρόνια, το 1940, εκφράσαμε όλοι μαζί την αποφασιστικότητά μας να πούμε όχι σε μια εύκολη επιλογή. Αποφασίσαμε να πολεμήσουμε για την ελευθερία, την ειρήνη και την αξιοπρέπεια, αντί να σταθούμε στην άκρη της Ιστορίας», επισημαίνει ο κ. Παπανδρέου, εστιάζοντας παράλληλα στις ομοιότητες της περιόδου εκείνης με τη σημερινή.
«Όπως τότε, έτσι και σήμερα, δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα. Όχι πια στο πεδίο των πολεμικών μαχών, αλλά σε ένα νέο, δύσκολο, σκληρό και πολυσύνθετο πεδίο, σε μια παγκόσμια οικονομία, όπου το διακύβευμα είναι να αλλάξουμε όλα εκείνα που μας κράτησαν δέσμιους για χρόνια στη στασιμότητα», τονίζει χαρακτηριστικά.
Όπως τότε, έτσι και σήμερα, προσθέτει, «καταβάλουμε πολύ μεγάλες και δύσκολες προσπάθειες». Ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζει ότι η χώρα δίνει τον δικό της μεγάλο αγώνα, που, όπως σημειώνει, «αποτελεί φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας, αλλά και ένδειξη σεβασμού στην ύπαρξή μας, στο κοινό μας μέλλον, που διαμορφώνουμε με αξιοπρέπεια, πατώντας στις δικές μας δυνάμεις».
«Το έπος του ΄40 δίνει σε όλους μας, στις δύσκολες αυτές ώρες, τη δυνατότητα να αντλήσουμε κρίσιμα και χρήσιμα διδάγματα» αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στο δικό του μήνυμα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
«Τιμούμε, στις 28 Οκτωβρίου, το ''όχι'' των Ελλήνων απέναντι στην αξίωση παράδοσης και υποταγής της Πατρίδας μας. Τιμούμε εκείνους που δεν δίστασαν να προσφέρουν, ακόμη και τη ζωή τους, για την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια, την Ελευθερία, τη Δημοκρατία. Εκείνους που έκαναν ολόκληρη την Ανθρωπότητα να μιλά για το μεγαλείο, τις αρετές και την προσφορά των Ελλήνων στην Ευρώπη και τον Ελεύθερο Κόσμο. Έτσι ώστε, με πίστη στο Θεό και εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις του Έθνους, να πετύχουμε την ανάταση και την ανάταξη της Πατρίδας μας. Να βγούμε από την κρίση και να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας, με αξιοπρέπεια και περηφάνεια» προσθέτει ο κ. Σαμαράς και καταλήγει: «Γιατί, οι Έλληνες μπορούμε να πορευτούμε σε νέους δρόμους Προοπτικής και Ελπίδας».
«Το ΟΧΙ του λαού το 1940, που εξελίχθηκε σε παλλαϊκή και ένοπλη αντίσταση από τις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ κατά της τριπλής Κατοχής, με καθοδηγητή και κύριο αιμοδότη το ΚΚΕ αποδεικνύει ότι όταν ο λαός οργανωθεί και συνειδητά παλέψει για το δίκιο του, γίνεται πανίσχυρος και ικανός να αντιμετωπίσει κάθε εχθρό του», τονίζει το ΚΚΕ.
«Το ΚΚΕ και πάλι σαλπίζει κάλεσμα λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης. Ο θανάσιμος εχθρός για το λαό είναι τα μονοπώλια, η εξουσία τους, τα κόμματα και οι οργανισμοί που τους υπηρετούν», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνεται: «Οι θυσίες του αγώνα, ο μαζικός ηρωισμός, ανοίγουν το δρόμο για τη νίκη απέναντι στις οδυνηρές συνέπειες της υποταγής».
«Τιμούμε την 28η Οκτωβρίου ως μια ημέρα-σύμβολο των αγώνων ενάντια στο φασισμό και στον πόλεμο, των αγώνων για ελευθερία, ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Επισημαίνει ακόμη ότι «η ιστορική μνήμη της Εθνικής Αντίστασης και τα οράματα για ελευθερία και πανανθρώπινη ειρήνη μένουν ζωντανά μέσα από τα σημερινά ΟΧΙ του λαού μας, μέσα από τους σημερινούς αγώνες».
Όπως αναφέρει, σήμερα λέμε:
- ΟΧΙ στα μνημόνια της ανεργίας, της φτώχειας, της χρεοκοπίας
- ΟΧΙ στα ευρωπαϊκά πακέτα ψευδεπίγραφης διαγραφής του χρέους που οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική λεηλασία, σε οικονομικά αδιέξοδα και στον περιορισμό της δημοκρατίας, της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας
- ΟΧΙ στις στρατιωτικές επεμβάσεις, στους πολέμους και στα απολυταρχικά καθεστώτα σε όλο τον πλανήτη
- ΟΧΙ στο ρατσισμό και την ξενοφοβία
- ΟΧΙ στην κατάλυση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων
- ΟΧΙ στην οικολογική καταστροφή του πλανήτη
«Χαιρετίζω την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ως περισσότερο συμβολική για το έθνος, τη στιγμή αυτή, από ποτέ άλλοτε μεταπολιτευτικά», τονίζει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
«Ποτέ -για πολλές δεκαετίες- δεν ήταν πιο επίκαιρο το πολύπλευρα διδακτικό το νόημα της 28ης Οκτωβρίου. Τιμούμε τους αγωνιστές του 40’ και στους μαχητές της Εθνικής Αντίστασης που τους διαδέχτηκαν: εκείνους που μοναδική τους σκέψη είχαν την πατρίδα, όχι το προσωπικό όχι το οποιοδήποτε κομματικό συμφέρον», υπογραμμίζει η κ. Μπακογιάννη.
«Αντί να πανηγυρίζει ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του για την απόφαση της ευρωζώνης, ας αναλογιστεί ότι 150 χρόνια μετά την τουρκική κατοχή και 70 χρόνια μετά τη γερμανική κατοχή, παρέδωσε με αλλεπάλληλα "ναι" τη χώρα μας στους κατακτητές της πολιτισμένης Ευρώπης, με στόχο την ευημερία των "αγορών" και τη χρεοκοπία της Ελληνικής κοινωνίας», παρατηρεί σε ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών.
«Ας μην λησμονεί η κυβέρνηση ότι το μεγάλο "ΟΧΙ" της 28ης Οκτωβρίου είναι και θα παραμείνει στην ψυχή των Ελλήνων και ότι αποτελεί και σήμερα τη μοναδική αξιοπρεπή λύση και τη μοναδική υπερήφανη νίκη σε κάθε σύγχρονο πόλεμο», συμπληρώνει.
Ναυτεμπορική

6 σχόλια:

 1. ΔΕΝ Γ@Μ@@ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΡΙΕΡΑ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΚΑΚΑΛΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ.

  ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "Τα μηνύματα των κομμάτων για την 28η Οκτωβρίου", ή "Απάνθισμα Ιταμότητας".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πιστεύω ότι από τις ανακοινώσεις αυτές της πλάκας, που από μόνες τους ευτελίζουν το νόημα της 28ης Οκτωβρίου, η πιο φαιδρή ασφαλώς είναι η ανακοίνωση του ΚΚΕ. Οι τύποι αυτοί αντί να λουφάξουν για τα όσα δεινά επί έναν ολόκληρο αιώνα έχουν σωρεύσει εις βάρος του τόπου, έχουν το θράσος να παριστάνουν και τους τιμητές!

  - ΟΧΙ στις στρατιωτικές επεμβάσεις, στους πολέμους και στα απολυταρχικά καθεστώτα σε όλο τον πλανήτη
  (Τώρα ανακάλυψαν ότι υπάρχουν απολυταρχικὰ καθεστώτα; Δεν διάβασα κάποια καταγγελία εναντίον του δημοκρατικότατου καθεστώτος της Βόρεια Κορέας! Και τα γράφουν αυτά οι νεο-σταλινικοί δεινόσαυροι του Περισσού χωρίς να ντρέπονται!)

  - ΟΧΙ στο ρατσισμό και την ξενοφοβία
  (Αυτό μας μάρανε! Και ζητούν οι γελοίοι να ανοίξουν τα σύνορα και να έρθουν όλοι εδώ!)

  - ΟΧΙ στην κατάλυση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων
  (Στις δημοκρατίες υπάρχουν πριν απ' όλα τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις ώστε να υπάρχουν δικαιώματα. Τις σοβιετικού τύπου "δημοκρατίες" τις γνωρίσαμε. Ας πήγαιναν εκεί να ψιθυρίσουν για δικαιώματα ή σήμερα π.χ. στην Β. Κορέα που προανέφερα)

  - ΟΧΙ στην οικολογική καταστροφή του πλανήτη
  (Ξεχνούν οι φαιδροί ότι οι μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές στον πλανήτη -Λίμνη Αράλη, Τσερνομπίλ κλπ- έγιναν στη ΕΣΣΔ;)

  Και στο φινάλε ρε μόρτηδες του ΚΚΕ ποιά είναι η πρότασή σας; Να φτιάξουμε κολχόζ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τώρα μάλιστα. Καλά μας πρόκοψαν και αυτοί. Ως και ο Κόν Μπέντιντ σε πρόσφατη συνέντευξή του έλεγε "η Ελλάδα εδώ και 3 σχεδόν δεκαετίες, λειτουργούσε σαν αριστερό κράτος με ένα τεράστιο ποσοστό του παραγωγικού δυναμικού της να έχει γίνει κρατικοδίαιτο."
  Ακριβά δεν τις πληρώσαμε και αυτές τις "δημοκρατίες";
  Ελίνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.