31/10/11

Πάνω απ’ όλα, η Κύπρος

Με τον Γιώργο Περδίκη
Ο Δημήτρης Χριστόφιας θεωρεί, σύμφωνα με όσα μας είπε στη συναυλία, όσους του ασκούν κριτική και όσους τον αμφισβητούν ως εχθρούς και αντιπάλους.

Απαράδεκτη και αβάσιμη βρίσκω την αναφορά του Προέδρου Χριστόφια σε όσους του ασκούν κριτική, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πρόσφατη κομματική μουσική εκδήλωση υποστήριξής του.
Η κριτική δεν πρέπει μόνο να γίνεται στα λόγια ανεκτή, αλλά και σεβαστή. Κάτι που δυστυχώς ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν φαίνεται να αποδέχεται. Θεωρεί, σύμφωνα με όσα μας είπε στη συναυλία, όσους του ασκούν κριτική και όσους τον αμφισβητούν ως εχθρούς και αντιπάλους.
Θεωρώ ότι ο τουρκικός επεκτατισμός και η κατοχή της πατρίδας μας, είναι ο αντίπαλος και ο εχθρός του Κυπριακού λαού. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην κατοχή, για την επικράτηση του δικαίου και της εξεύρεσης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, που να απελευθερώνει τον λαό και τον τόπο από τα δεσμά της ξένης παρουσίας. Δυστυχώς, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, με τις προτάσεις και την τακτική που ακολουθεί, υποσκάπτει τις δυνατότητες επιτυχίας αυτού του αγώνα.
Απαιτεί ενότητα γύρω από το πρόσωπό του, χωρίς να συνδιαλέγεται με την πολιτική ηγεσία και το λαό που εκπροσωπεί. Δεν ενημερώνει κανέναν, παρά ίσως μόνο το κόμμα του (;) και ζητά από όλους τους υπόλοιπους να του έχουμε πιστή εμπιστοσύνη.
Ο κ. Χριστόφιας καταθέτει προτάσεις που υποσκάπτουν και ακυρώνουν το ενιαίο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα (π.χ. περιουσιακό), εκχωρεί δικαιώματα στην Τουρκία και στην Βρετανία διαιωνίζοντας το καταστροφικό καθεστώς των «μητέρων πατρίδων» και των «εγγυητριών δυνάμεων» και υποχωρεί από τις βασικές αρχές στις οποίες ομόφωνα κατέληξε το Εθνικό Συμβούλιο το 2009.
Τέλος αρνήθηκε (όπως δυστυχώς και η αντιπολίτευση) να καταλήξουμε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου σε ομόφωνη απόφαση που θα αποκλείει την αποδοχή της σύγκλησης πενταμερούς, διευρυμένης ή διεθνούς διάσκεψης, να αποκλείει την κατάθεση γεφυρωτικών προτάσεων από το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (δηλαδή συγκαλυμμένη επιδιαιτησία) και το «κλείδωμα» των λεγόμενων συγκλίσεων στις απευθείας διαπραγματεύσεις.
Αρνείται επίσης να καταφύγει στον Κυπριακό λαό, ο οποίος διά δημοψηφίσματος να καθορίσει τις αρχές και τις βάσεις μιας λύσης του Κυπριακού (και να αποφασίσει επί των γνωστών γενναιόδωρων προσφορών του στους Τούρκους), ενώ παρακολουθεί αμέτοχος το ξεπούλημα των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα μέσω της Επιτροπής Αποζημιώσεων.
Σε αυτήν την καταστροφική πορεία, που επέλεξε ο ίδιος να ακολουθήσει, γιατί ζητά συνένοχους και συμπαραστάτες;
Εγώ λέω, πάνω απ’ όλα η Κύπρος. Και πάνω απ’ όλους η Κύπρος. Και πάνω και από τον Πρόεδρο η Κύπρος.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
Βουλευτής
Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.